👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Foxy u mnie jest to samo nawet do 3h z cyckiem w buzi. 🤡
Mąż mnie po prostu tak wkurwił że myślałam że mu nakopie w dupę. Ignaś wczoraj i dziś ulał mlekiem mimo odbicia nie dużo ale ulał i co mój mąż stwierdził że to pewnie tylko tak..że pewnie mu przejdzie, zapewne przejdzie tylko jak ja się tym zainteresuje albo zapytam lekarki co z tym robić, od dłuższego czasu nielubi być Ignaś na rękach w formie fasolki tylko krzesełkowo i mówię do męża że tak nie noś bo nie lubi, to ten go jak na złość tak nosi. 😳 to Ignaś krzyczy i płacze. To kurwa zamiast go uspokoić to ten (?)specjalnie go tak trzyma, no mówię Wam zaczyna mnie to tak wkurwiać że jprdl.
Wasi mężowie też nie słuchają co się do nich mówi?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:20
-
]
Tak dokładnie, jak patrzę to "słucha"
Albo jeszcze ten telefon, kupił se zegarek nowy i siedzi nad tym i siedzi i sobie tapety zmienia i dziecko patrzy się na niego i chce gadać to ten król zegarków, tapety i czcionki ogląda. 🤯🤯
I nie dziwne że dziecko woli kontakt ze mną bo ja to wymyślam jakieś pierdzenie w brzuch aby coś innego sby się działo a nie tylko te misie i inne wańki wstańki srańki. Dziś np Ignaś robił ze mną muffinki, wsadziłam go w nosidło ( nie parzyło) i wsuwał paluszkiem malinki do foremek ale miał wielkie oczy i mu się podobało 🥰 A i hit dnia ! W trakcie przebierania pampersa złapał się za siusiaka ( pewnie przypadkowo ) i zaczął ciągnąć i pewnie go zabolało bo miał krzywą minę ale ciągnąć dalej tego siusiaka, śmiałam się w głos 🤣🤣
Chyba jestem przebodźcowana, a ból głowy nie odpuszcza. 👍😅 -
To samo u mnie. Tośka potrafi urządzać histerię w środku nocy i absolutnie nie ma mowy, żeby cycek czy smoczek ją uspokoił. Najlepiej wstać, nosić na rękach w tę i z powrotem (po co w ogóle spać...). W dzień podobnie - ręce, ręce i jeszcze raz ręce. Mój odcinek lędźwiowy już jest do wymiany. Wszystko oczywiście parzy - mata, nosidełko, wózek...Domisiek wrote:U mnie od wczoraj wszystko źle, brudny pampers źle, czysty jeszcze gorzej. Mata kompletnie go nudzi, nawet 5min nie chce poleżeć. Tylko na rękach i ciągle krzyk o wszystko.
Wyobraziłam to sobie. Uwielbiam cię za te teksty 😄Asia091 wrote:...niedługo będę mogła go sobie zarzucić na plecy. -
Ja kupiłam już dawno ebooka o śnie niemowlaka od „cieńwiatru” ale to bardziej żeby wgl zrozumieć jak te dzieci śpią. Tam się dopiero dowiedziałam że są jakieś okna aktywności, że dziecko ma cykle snu trwające ileś tam itd 🤣
Antosiek śpi ogólnie całkiem nieźle, zasypia leżąc w łóżeczku zazwyczaj, ale mi też nie zależy żeby on usypiał całkiem samodzielnie. Dla mnie jest ok, że on jest w tym łóżeczku a ja przez te 10 czy 15 minut go tam pogłaskam, podam mu smoczek jak go szuka albo potrzymam za rękę.
Tak jak well piszę, nawet ciężko mi sobie wyobrazić że go zostawię całkiem samego do zaśnięcia i sobie pójdę. -
Paulivv super torcik 🥰 Nadzieja no to w sumie dobrze, że teraz wyszlo z tą blizną bo jest czas by zaplanować jakieś działania. Co do aktywności to u Nas też różnie i zależy od dnia ale raczej popołudniowa drzemka (jeśli jest) to jest najdłuższa. Przed południem jak się trafi spanie to max 1h no chyba, że idziemy na spacer.
Kasiek dziękuję, odpukać lepiej. Od wtorku juz bez gorączki, dziś wieczorem poszła ostatnia dawka leku na grype, trochę jeszcze furczy w nosku ale takie nie do odciągnięcia. NFZ znowu mnie pokonał. Dzwoniłam dzisiaj umówić termin na konsultacje w związku z tym słabym trzymaniem głowy na brzuszku. 21.04 😋 jeśli w przyszły piątek pediatra podtrzyma, ze trzeba iść do fizjo to umówię się prywatnie.
-