👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Asia pewnie, że będą pogodne. Zrobią w ciągu dnia kilka afer, o których szybko zapomną i znowu będą wesołe 😅
Mam tak wilczy apetyt od kilku dni, że chyba 3 tyś. kalorii zjadam na dobę. Mój mąż jest przerażony ile jem. Ale Jan Jan tak mnie wysysa, że ciągle chce mi się pić i jeść. Waży już 6070 g, więc odżywić takiego chłopa jest po prostu trudno xD. Gdyby nie fakt, że ostatnie zbliżenie było na początku stycznia to myślałabym, że nadchodzi kolejne listopadowe dziecko, bo nadal nie dostałam miesiączki po porodzie 🤡. Jan bardzo skutecznie blokuje szanse na rodzeństwo. Ma wolę przetrwania chłopaczyna.
Asia091 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
U mnie dziś mija rok odkąd zobaczyłam dwie kreski na teście mega wzrusz 😍
A kto zrobił aferke na spacerze, że musiałam wyjąć i nieść na rękach a wózek pchać obok? Te zeszłoroczne kreseczki 🤣
Foxy96, Asia091, Zumi, Anilorak88, Tusia88, Domisiek, izzou97, kalinok, Bećka, Klekotka lubią tę wiadomość
-
AnaPyza wrote:U mnie dziś mija rok odkąd zobaczyłam dwie kreski na teście mega wzrusz 😍
A kto zrobił aferke na spacerze, że musiałam wyjąć i nieść na rękach a wózek pchać obok? Te zeszłoroczne kreseczki 🤣
U mnie już 2 marca będzie rocznica 🥹. Dzisiaj Jan na spacerze zrobił dokładnie to samo, mają synchro xD
AnaPyza lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Domisiek wrote:@Fabregasowa u nas na sen nocny sprawdziła się karuzela, mizianie po główce i na początku moja koszulka z dnia w łóżeczku do przytulania.
Generalnie na sen nocny u Leona był potrzebny bodziec, który odwracał jego uwagę i u nas właśnie to była karuzela.
Jak nas budzi to też nie płaczem tylko tym, że gada do tej karuzeli xD
Nie wiem jak w ciągu dnia bo u nas Leon i tak nie śpi więc była tylko jedna próba odłożenia go, ale może na dzień też to zadziała o ile nie próbowałaś tak.
Jak chcesz to ja mam dostęp do webinaru cienwiatru. Mogę dać Ci dostęp. Ja obejrzałam połowę, z której ledwo co pamiętam a i tak nie mam czasu obejrzeć reszty xD
To poproszę, moze tez kiedyś obejrze.😀
Kasiek, a nie myślałaś o osteopacie? Może mala ma jakies napięcia w ciele po porodzie...
Wy mówicie o gapieniu sie w sufit a u mnie mloda dzisiaj zrobila kolejny shit show, tym razem na poczcie. Wchodzę, biorę numerek, 20 osób w kolejce to lota jeszcze duze kółko wokół budynku skoro zasnela. Wchodzimy ponownie, bujam ja i za dosłownie kilka minut nasz numerek a ta w RYK. No myślę kuźwa moze serio głodna bo 1.5h minelo ... zimne poty mnie oblały, mówię dk babeczki ze nakarmię i wroce. Jakas matka mi ustąpiła miejsca, ja wyjmuje cyca a ta sie wygina jak opętana i gapi sie na jakiegoś starego dziada za moimi plecami. A ja trzymam tego cyca wśród 30 osób 🤡 próbuje ja Nałożyć ale nic a nic, stary dziad najlepszy 🤣 to ja chowam cyca i do wozka a ta znowu w ryk🫣🫣😛 -
Foxy96 wrote:Zumi, moja mama urodzila dzieci rok po roku, zaszla w ciaze 3 mies po porodzie, karmiac piersia 😏😂
My z mężem już płaczemy na swój widok z żalu, że nie ma jak nawet spróbować zaliczyć wpadkę, a Jan się tylko śmieje jak próbujemy go wcześniej uśpić 😅. Ale i tak się cieszę, że mam to wariatkowo z Janem. Mimo trudów i wyrzeczeń jest super, nigdy tak nie kochałam drugiego człowieka jak Jan Jana.
Kasiek7, Foxy96, Bećka lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨

-
Zumi, Jan Jan chciał żeby cyce Ci pooddychały a Ty pchasz tam jakieś waciki, to nie ten okres że się staniki wypychało 😅 Żart ofkors 🤭
Tez dużo wsuwam, bardzo dużo. Nawet więcej niż w ciąży 🤡 już miałam zapytania od babci męża co ja tak dużo jem? Że łączę ciemne ciasto z jasnym, albo płatki śniadaniowe z kanapką z szynką 🤣🤣 i tak mam wrażenie że Ignaś widzi ducha i gada do niego bo często patrzy za mnie i co najdziwniejsze to to że ja czuję jakby ktoś za mną stał.. i często myślę o moim wujku-dziadku wtedy i jeśli to On to się nie boję bo był dla cudowny 🥰a dziś w nocy to miałam przerażający sen, śniło mi że jakiś diler narkotykowy porwał mi Ignasia i że jak go znaleźliśmy to miał cały nosek biały od kokainy 😭 przerażający ten sen! jak się zbudziłam zaczęłam szukać go i patrzę nie ma w łóżeczku (ciśnienie miliard) potem patrzę na łóżko a On wtulony w męża..co ja przeżyłam to moje, straszne uczucie nawet przez sen wiedzieć że ktoś porwał mi dziecko. I od rana noszenie na rękach dużo całusków i mnóstwo zabawy i mówienia jak go kocham.
-
AnaPyza wrote:U mnie dziś mija rok odkąd zobaczyłam dwie kreski na teście mega wzrusz 😍
U mnie pierwsza jakakolwiek kreska (tak blada że nikt normalny by tego nie wyłapał chyba) to był 23.02 i to było może z 1,5tyg po przewidywanej owulacji, więc ja tego 23.02 byłam pewna że to musi być źle wybarwiony test albo mi się popieprzyło w głowie 🤣 ale na drugi dzień, na kolejnych dwóch testach, były znowu cienie kreski, więc już wiedziałam że 3 różne testy z różnych firm nie mogą mieć problemu z wybarwieniem i może jednak nie mam halucynacji 🤣
-
Fabregasowa wrote:To poproszę, moze tez kiedyś obejrze.😀
Kasiek, a nie myślałaś o osteopacie? Może mala ma jakies napięcia w ciele po porodzie...
Wy mówicie o gapieniu sie w sufit a u mnie mloda dzisiaj zrobila kolejny shit show, tym razem na poczcie. Wchodzę, biorę numerek, 20 osób w kolejce to lota jeszcze duze kółko wokół budynku skoro zasnela. Wchodzimy ponownie, bujam ja i za dosłownie kilka minut nasz numerek a ta w RYK. No myślę kuźwa moze serio głodna bo 1.5h minelo ... zimne poty mnie oblały, mówię dk babeczki ze nakarmię i wroce. Jakas matka mi ustąpiła miejsca, ja wyjmuje cyca a ta sie wygina jak opętana i gapi sie na jakiegoś starego dziada za moimi plecami. A ja trzymam tego cyca wśród 30 osób 🤡 próbuje ja Nałożyć ale nic a nic, stary dziad najlepszy 🤣 to ja chowam cyca i do wozka a ta znowu w ryk🫣🫣😛
Ale w sensie że to napięcie bo ulewanie czy że taka dozarta ? Mała przed chwilą przez sen zaśmiała się na cały dom 😍 słodkie to było
Mam jak Zumi kocham moją Kajusie całym serduszkiem i mam podobne odczucie że nigdy nikogo tak nie kochałam jak jej -
Zumi wrote:U mnie już 2 marca będzie rocznica 🥹. Dzisiaj Jan na spacerze zrobił dokładnie to samo, mają synchro xD
To ja dodam od siebie, że ostatnio Cezary tak się darł, że jak przechodziłam koło jakiegoś typa, to dosłownie zatrzymał się i obrócił i się na mnie gapił 🤡 a ja musiałam zapakować pod pachę 7kg i wózek w jednej a Czarek w drugiej ręce 😂
-
Asia091 wrote:Zumi, Jan Jan chciał żeby cyce Ci pooddychały a Ty pchasz tam jakieś waciki, to nie ten okres że się staniki wypychało 😅 Żart ofkors 🤭
Tez dużo wsuwam, bardzo dużo. Nawet więcej niż w ciąży 🤡 już miałam zapytania od babci męża co ja tak dużo jem? Że łączę ciemne ciasto z jasnym, albo płatki śniadaniowe z kanapką z szynką 🤣🤣 i tak mam wrażenie że Ignaś widzi ducha i gada do niego bo często patrzy za mnie i co najdziwniejsze to to że ja czuję jakby ktoś za mną stał.. i często myślę o moim wujku-dziadku wtedy i jeśli to On to się nie boję bo był dla cudowny 🥰a dziś w nocy to miałam przerażający sen, śniło mi że jakiś diler narkotykowy porwał mi Ignasia i że jak go znaleźliśmy to miał cały nosek biały od kokainy 😭 przerażający ten sen! jak się zbudziłam zaczęłam szukać go i patrzę nie ma w łóżeczku (ciśnienie miliard) potem patrzę na łóżko a On wtulony w męża..co ja przeżyłam to moje, straszne uczucie nawet przez sen wiedzieć że ktoś porwał mi dziecko. I od rana noszenie na rękach dużo całusków i mnóstwo zabawy i mówienia jak go kocham.
To mnie tak przeszedł prąd po plecach… 4 rano, a młody przy ryku przy usypianiu naraz ucichł, zaczął się gapić w COŚ (nie było nic w promieniu metra żeby gapił się na przedmiot) i zaczął się do tego czegoś (albo kogoś?) cieszyć… Jprdl 😂🤡 nie wiem kto tam był, ale jak tak dalej pójdzie to niech się chociaż zacznie dokładać do czynszu 😂 czy któraś z was która ma jeszcze starsze dzieci, miała może sytuację że dziecko później też tak robiło albo mówiło „a co to za pan w kącie?” 🤡 słyszałam wiele takich historii i „nie mogę” się doczekać 💀 -
Mnie też złapała nostalgia, bo wczoraj minął rok, jak powiedziałam mężowi o ciąży, a przedwczoraj jak się dowiedziałam o mojej becie 4 z kawałkiem 😅 zaczęłam czytać nasz wątek od początku i to super widzieć, że dziewczyny, które niestety nie zostały z nami do listopada mają już swoje suwaczki 🥰 ciekawa jestem co tam u Darriki, jakoś szczególnie zapadła mi w pamięć swoim usposobieniem i prowadzeniem wątków jesiennych 2023, jak jeszcze podczytywałam z ukrycia 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 23:35
Foxy96, AnaPyza lubią tę wiadomość
-
A z tym wpatrywaniem się w dziwne punkty to u nas to samo, aż się zaczynam czuć nieswojo w mieszkaniu wieczorami jak jesteśmy sami, gdy mąż ma drugie zmiany. Od zawsze miałam zbyt wybujałą wyobraźnię 😅
Foksik 🦊, Zumi lubią tę wiadomość
-
My dziś mieliśmy super dzień. Mąż wziął wolne i w końcu poszliśmy wszyscy razem na spacer. Do tej pory zawsze w weekend było albo za zimno albo wiało albo padało albo zła jakość powietrza. A dziś było cieplutko i słonecznie 😍
Byliśmy też na kontroli u lekarza i niestety są pojedyncze furczenia, ale lekarka mówiła, że ogólnie jest ok. Dostaliśmy Berodual do inhalacji i kontrola w poniedziałek. Na szczęście możemy wychodzić na spacery. Cudownie, bo bym się załamała, że w końcu przyszła wiosna, a my miałybyśmy siedzieć w domu, ale imprezka rodzinna w niedzielę odpada.
Szkoda mi Tosinki bardzo i mam nadzieję, że nie będzie astmatyczką ani nic z tych rzeczy, bo to już 2 raz w ciągu 3 miesięcy życia jest chora, mimo że karmimy się tylko piersią.
Aaa i była dziś ważona i przybrała w tydzień 260g. Nie kumam tego, ostatnio w 4 tygodnie 380g, a teraz w tydzień 260g. No, ale najważniejsze, że ten słaby przyrost to był tylko chwilowy kryzys
Jestem też ciekawa kiedy zapuka do nas policja, tak Tosia krzyczy przy odciąganiu gilów, a musimy to robić często, tak mocny ma ten katar 🙈 do tego inhalacje, a z racji tego, że teraz będą z lekiem to muszę trzymać maseczkę szczelnie na twarzy, więc to też jest walka 🙈 potem milion razy Ją przepraszam i mówię jak bardzo kocham 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 00:37
Kasiek7, Foxy96 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
@Fabregasowa poszło na fejsie 😃
Leoś patrzy tylko na lampy i obrazy, ale do nich nie gada. Nie zauważyłam też, żeby patrzył gdzieś w przestrzeń także może faktycznie macie lokatorów z innego świata xD Aczkolwiek obgadywanie przechodniów idących przed domem to jego ulubione zajęcie. Ogólnie „osiedlowy monitoring”. Zawsze stoimy w oknie na odbicie. Na starość pewnie będzie takim dziadkiem co siedzi na krzesełku przed domem i obserwuje co się dzieje na dzielni xD
Foxy96, AnaPyza, flowery, Bećka, Zumi, Anilorak88 lubią tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Mojej siostry syn przyszedl ostatnio do jej pokoju w nocy z placzem. Twierdzil, ze za firanka stal jakis pan 👻
Asia, Zumi, ja tez jem mega duzo. Wydaje mi sie, ze to przez kp. Internety twierdza, ze produkcja mleka spala dodatkowe 500–700 kcal dziennie 😜 -
Czy tylko moja córka jest w stanie poleżeć na macie spokojnie przez max 5 minut?
Kurde, trafił mi się nerwus. Drapie łapkami chropowatą fakturę maty, irytuje się, płacze po chwili. Nawet próbowała gryźć matę xD Od urodzenia śmiała się może max 5 razy przez sekundę, czasem się uśmiecha, ale ogólnie to zabija spojrzeniem i jest poważna. Aż się boję co będzie jak podrośnie, chyba mi da popalić jak ja mojej mamie
Od kilku dni się cały czas drze i marudzi.
Dzisiaj prawie całą noc nie spałam, ciągłe wiercenie się, cyc chyba też całą noc.
Jeszcze dzisiaj szczepienie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 09:04
-
Moja aplikacja dzieciowo-ciążowa: dzień 120, co zrobić gdy dziecko nie chce spacerować w gondoli?

Ja nie wiem, może coś robię nie tak, że moje dziecko w tym wieku nie chodzi na nogach na spacerach? 🤣
AnaPyza, flowery, Zumi, Anilorak88, Foxy96, Nadzieja32, kalinok, Domisiek, Paulivvv, Klekotka lubią tę wiadomość