👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Fabregasowa wrote:Może poszukaj fizjo-osteopaty bo z mojej obserwacji czesto maja obie "specjalizacje " 🙂
Tak tylko sprecyzuję, że osteopatą może zostać tylko fizjo lub lekarz. Lekarze osteopaci zdarzają się bardzo rzadko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 22:09
Mmagda389, Fabregasowa lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ja byłam dziś u innego ginekologa na wizycie, bo mam infekcję. Zrobił mi usg, którego nie miałam na wizycie popołogowej. Niestety mam defekt blizny po cięciu cesarskim. Chce mi się płakać i jest mi mega smutno 🥺 najgorzej, jeśli przed kolejnymi staraniami, będzie potrzebny zabieg, bo to wydłuży tylko czas, a swoje lata już mamy
już mam dosyć, że ciągle coś 🥺
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Macie racje z tym, że dziecka nie można chwalić xDD Napisałam, że Leon ze mną nie płacze to urządził mi takie przedstawienie na wieczór, że godzinę chodziłam po domu i go bujałam słuchając histerii nie wiadomo o co 😅
Kasiek7, AnaPyza, Asia091, Foxy96 lubią tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Asia091 wrote:Zumi mam ! Wiedziałam że w końcu znajdę 🤡 tylko szkoda że tak późno..
https://www.instagram.com/reel/DU5gJKGD_Rn/?igsh=MW02dGIydHIxbjcxYg==
A propo RD
https://www.instagram.com/reel/DT1eyT9iKr_/?igsh=MWFhamRpc2JuZGNyMg==
BHPowiec płakał jak to widział 🤣
Asia091 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
U nas chęci do współżycia są, ale jak Jan Jan tylko wyczuje brak mamusi na 20 minut to jest ryk. Jesteśmy zmęczeni ale i tak byśmy zaszaleli z chęcią 😅. Jan skutecznie odpędza potencjalne rodzeństwo. Jak to było w zaleceniach? Regularne współżycie co 2-3 dni żeby się udało, pamiętacie jeszcze starania xD? Teraz by nam się mogło nie udać, szanse są równe zeru. Ja mam wrażenie, że ten okres starań był w innym życiu. Zaraz się dowiem, że mąż bawi się małym na kibelku albo pod prysznicem żeby nie umrzeć na raka prostaty i ogląda gołe baby w internecie. ŻARCIK!
Obejrzałam dziś film "Dom dobry" i mam zryty beret. Nie wiem czy polecam. Czuję się fatalnie po obejrzeniu tego filmu...
Mąż zamówił nam soda stream duo ze szklaną wersją. Mamy dość kolejek przy automacie na butelki. Czy któraś z Was napełniała naboje do sodastream a jeśli tak to gdzie?
Jutro mamy Nimenrix i Bexero, trochę się boję ale może jakoś przetrwamy.
@Asia super, że budujecie domek! Oby poszło sprawnie i fachowcy się sprawdzili 🥰. Jakby dali ciała to byś i tak im nakopała do dupy i w trybie ekspresowym by poprawiali xD
Foxy96 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Mąż ma już dość 2-3 pobudek na karmienie Jana w nocy. Pościelił sobie właśnie w gościnnym. Moja teściowa mu podpowiedziała żeby tak zrobił 🤡. Czy to pierwszy krok do rozpadu małżeństwa? Wiem, że dojeżdża do pracy i w ogóle do niej chodzi i dobrze jakby był wyspany, ale spanie razem to było ostatnie co nam zostało z bliskości. Nie mamy czasu nawet złapać się za rękę. Pocieszam się, że ostatnie 8 lat to robiłam i wykorzystywałam ten czas na maxa, ale tęskni mi się bardzo za mężem.👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨

-
Nam badanie na krew utajoną wyszło ujemne,po czym na następny dzień zrobiła taka kupę że cały biały pajac w niej był i wygrzebałam jakieś nitki pomarańczowo czerwone i trzeci raz oddałam do badania i czekam na wyniki włącznie z kałem ogólnym ,bo tak doktorka dała że niby wyjdzie z niego czy nie ma jakiegos innego uczulenia.
U nas ciężkie dni ,mała wstaje w nocy co 2h! Gdzie jeszcze tydzień temu spala od 19-8 z jedną ,dwoma pobudkami 😕usypiam ją godzinę-dwie by przespała 15 min w dzień.... Płacz nie do ukojenia,ma takie ataki płaczu przez dzień (zazwyczaj przed spaniem) że ręce kręgosłup ciesnie nadgarstków mi wysiadają
nie wiem co się stało. Do tego nasilenie refluksu x 10000 ,wszystko obrzygane,rzygi na podłogę przy odbijaniu , przy leżeniu w łóżeczku,przebieraniu....
Mam trochę dość i jestem przybita.
Z plusów stała się bardzo rozumna fajnie się bawi zabawkami i śmieje na głos (:
Co do kochania my pierwszy raz za sobą było super choć byłam tak nastawiona że mi się nie chciało ,ale więcej razy sie nie udało bo nie mamy siły.
Czy wasze dzieci też już tak trzymają głowę że nie trzeba je za nią trzymać ? Czy to możliwe w tym tygodniu ? Nadzieja może coś podpowiesz? Bo nosimy tak mała że już nie trzymamy a mam jakieś myśli żeby jej nic nie uszkodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 02:41
-
Kasia, 3 miesięczne dziecko powinno już mieć kontrolę głowy, nie musi być pełna i czasem może uciec przy nagłych ruchach, ale jak najbardziej jest to prawidłowe, że nie musicie podtrzymywać przy noszeniu

Ech, u nas mocny kaszel
W niedzielę mieliśmy iść na tą rodzinną imprezkę. Tak się cieszyłam na to i dupa
nie zapowiada się, żeby do niedzieli przeszło 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 06:15
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Nadzieja przykro mi z powodu komplikacji z blizną i choroby malutkiej. Tak przeczytałam o tym, ze swoje lata juz macie spojrzałam w Twoją stopkę i pomyślałam no co za "gówniara" ( oczywiście z sympatią i przymrużeniem oka ☺️). Asia super sprawa z domkiem. Powodzenia!
My po wizycie kontrolnej i wychodzi na to, ze Wojtek łagodnie przeszedł tą grypę. Pani pediatra stwierdziła jednak, ze mógłby lepiej trzymać głowę na brzuszku i dała skierowanie do fizjo a potem stwierdziła, ze w sumie chory to moze osłabiony, w probie trakcyjnej dobrze sobie poradził. Kazała umowic wizyte ale pooglada go jeszcze za tydzień w piątek i zobaczymy czy trzeba będzie iść.
Zumi na stronie sodastream masz gdzie wymienić nabój i po lokalizacji pokazuje najbliższe punkty. Nam z mężem też brakuje wspólnego czasu dla siebie przytulenia, bliskości ale teraz tak jest, nie będzie tak zawsze. Póki się dalej lubimy i potrafimy ze sobą rozmawiać dbać o siebie z czułością to biorę to na przeczekanie i doceniam drobne momenty.
Nadzieja32, izzou97, AnaPyza, Bećka, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
Zumi wrote:Mąż ma już dość 2-3 pobudek na karmienie Jana w nocy. Pościelił sobie właśnie w gościnnym. Moja teściowa mu podpowiedziała żeby tak zrobił 🤡. Czy to pierwszy krok do rozpadu małżeństwa? Wiem, że dojeżdża do pracy i w ogóle do niej chodzi i dobrze jakby był wyspany, ale spanie razem to było ostatnie co nam zostało z bliskości. Nie mamy czasu nawet złapać się za rękę. Pocieszam się, że ostatnie 8 lat to robiłam i wykorzystywałam ten czas na maxa, ale tęskni mi się bardzo za mężem.
Nie martw się u nas też separacja łóżkowa 😂 Młodego budziło chrapanie i budziki męża do pracy podczas pobudki na jedzonko, a męża budziła wkurwiona żona każąca zaprzestania chrapania 😂 ale mimo to czujemy się na tyle pewni ze sobą, że to przegadaliśmy i stwierdziliśmy że to po prostu etap przejściowy
i takim sposobem póki co wszyscy chociaż wyspani - oczywiście ja najmniej z całej trójki ale to szczegół 😂
Zumi lubi tę wiadomość
-
Zumi wrote:Mąż ma już dość 2-3 pobudek na karmienie Jana w nocy. Pościelił sobie właśnie w gościnnym. Moja teściowa mu podpowiedziała żeby tak zrobił 🤡. Czy to pierwszy krok do rozpadu małżeństwa? Wiem, że dojeżdża do pracy i w ogóle do niej chodzi i dobrze jakby był wyspany, ale spanie razem to było ostatnie co nam zostało z bliskości. Nie mamy czasu nawet złapać się za rękę. Pocieszam się, że ostatnie 8 lat to robiłam i wykorzystywałam ten czas na maxa, ale tęskni mi się bardzo za mężem.
My wrzucamy w jeden dzień weekendu dziecko na spacer któremuś z dziadków i mamy 2h tylko dla siebie. A tak to mąż śpi w salonie bo jeden z kotów jest tak chorobliwie zazdrosny że przestał jeść, dostał żółtaczki bo rozwalił watrobe i trzustkę. No i mąż teraz śpi z kotem żeby wzmocnić działanie leków i żeby kot szybciej wyzdrowiał. Po za tym i tak się nie budzi na karmienie bo nic nie słyszy nawet jak śpi z nami xd. -
Nadzieja współczuje z tą blizną, to tylko zabieg ratuje sprawę czy jest jakaś opcja?
Ignaś trzyma już jakiś czas głowę i czasem tylko go kontroluje ale też nie pozwalam na swawolę. Zawsze robię zdjęcia i wysyłam dziadkom to tylko mam odzew :"Jakiii on silny !!! No zdrowy to silny !" Mówię że dużo szpinaku mu daję to silny 🤣
Zumi co za cudowny pomysł teściowej 🤡🥰 ja swojemu powiedziałam że jeśli ja cierpię to On też będzie i ma spać z nami i tak ja wychodzę na tym najgorzej bo On nic a nic nie słyszy.. 🙉 a fachowcy już wiedzą że ze mną nie mogą zadzierać 😎
Zumi lubi tę wiadomość
-
A nasz Czarek dostał alergii… NA LUDZI 🤡
Wcześniej każdy mógł go wziąć na ręce, bardzo się wtedy cieszył, coś tam gadał do nich po swojemu (jeszcze w ciąży bałam się przebodźcowania go, ale w praniu wyszło, że jeśli nie trwa to długo to jest super szczęśliwy 😂)
A teraz?Teściowa (ta z tych fajnych) jak go odwiedziła, nawet nie zdążyła się z nim przywitać bo jak tylko ją zauważył zaczął się drzeć, ale zrzuciłam to na to, że był nieprzytomny bo niedawno wstał i może jak zauważył po pobudce kogoś „nowego” to się przestraszył - pomijam, że owa babcia wynosiła go pół Wigilii i był zaciesz 🤡
Wczoraj wpadła moja mama, miała bawić się z młodym, a ja miałam wziąć się za sprzątanie wewnątrz wszystkich szaf w domu… Tia 🥲 Miała go na rękach max 5min, musiałam się wrócić z toalety po pierwszym przekazaniu go jej, bo darł się jakby ktoś go ze skóry obdzierał, a jeszcze tak niedawno godzinami trzymał moją mamę za rękę i,,opowiadał jej” historie 🥲🥲🥲
A ja naiwna myślałam, że jak przy skoku ogarnęłam 12h wycia, a prawdopodobnie regres snu o nas zapomniał (takie przyjemności mamy 2tyg przed datą w kalendarzu skoków) to już nic nas nie zaskoczy 🤡 Ahh naiwna babo 🤡 ratunku, niech ktoś mi naprawi dziecko 🥲 -
Przy okazji, niech ktoś mądry mi wytłumaczy.
Dziś młodemu wybija 16tyg życia - na moją matematykę 4msc równo. Dlaczego czy tu na suwaczku, czy na innych dziwnych kalkulatorach, a nawet u lekarza w systemie pisze „3msc i 1 czy tam 2 tyg” ? Czegoś ewidentnie nie rozumiem 😂 -
Zumi wrote:U nas chęci do współżycia są, ale jak Jan Jan tylko wyczuje brak mamusi na 20 minut to jest ryk. Jesteśmy zmęczeni ale i tak byśmy zaszaleli z chęcią 😅. Jan skutecznie odpędza potencjalne rodzeństwo. Jak to było w zaleceniach? Regularne współżycie co 2-3 dni żeby się udało, pamiętacie jeszcze starania xD? Teraz by nam się mogło nie udać, szanse są równe zeru. Ja mam wrażenie, że ten okres starań był w innym życiu. Zaraz się dowiem, że mąż bawi się małym na kibelku albo pod prysznicem żeby nie umrzeć na raka prostaty i ogląda gołe baby w internecie. ŻARCIK!
Obejrzałam dziś film "Dom dobry" i mam zryty beret. Nie wiem czy polecam. Czuję się fatalnie po obejrzeniu tego filmu...
Mąż zamówił nam soda stream duo ze szklaną wersją. Mamy dość kolejek przy automacie na butelki. Czy któraś z Was napełniała naboje do sodastream a jeśli tak to gdzie?
Jutro mamy Nimenrix i Bexero, trochę się boję ale może jakoś przetrwamy.
@Asia super, że budujecie domek! Oby poszło sprawnie i fachowcy się sprawdzili 🥰. Jakby dali ciała to byś i tak im nakopała do dupy i w trybie ekspresowym by poprawiali xD
My też w weekend zamówiliśmy Sodastream 😅 u teściów jest już jakiś czas i oni naboje wymieniają w Media Expert - nie kupowali tego tam, ale nikt nie pytał o to skąd pochodzi nabój czy urządzenie, tylko wymieniają im od ręki.
Zumi lubi tę wiadomość
-
Foksik 🦊 wrote:Przy okazji, niech ktoś mądry mi wytłumaczy.
Dziś młodemu wybija 16tyg życia - na moją matematykę 4msc równo. Dlaczego czy tu na suwaczku, czy na innych dziwnych kalkulatorach, a nawet u lekarza w systemie pisze „3msc i 1 czy tam 2 tyg” ? Czegoś ewidentnie nie rozumiem 😂
To chyba dlatego, że nie do końca można policzyć 16tyg jako 4msc po 4tyg - ponieważ nie zawsze miesiące mają równe 4tyg więc to się nie całkiem pokryje.
wellwellwell, Asia091, izzou97 lubią tę wiadomość
-
Anilorak, super że Wojtuś przeszedł grypę łagodnie i obyło się bez szpitala 😊
U nas na szczęście poza katarem i kaszlem też wszystko dobrze. Tosinka jest niesamowita, mimo mocnego kataru I kaszlu, od rana się uśmiecha 🫠 topi moje serduszko 🫠 jest wiecznie uśmiechniętym bobaskiem 🥹 wiaodmo, że płakać też płacze, ale tylko wtedy kiedy ma powód, najczęściej to ból brzuszka lub jak jest głodna.
Asia, za 3-4 miesiące idę jeszcze raz na usg, pójdę do tego gościa co byłam teraz i do mojej prowadzącej i zobaczymy co powiedzą. Ten z wczoraj twierdzi, że to się już nie zrośnie. Jak czytam na necie to podobno dużo kobiet ma ten defekt blizny i nie zawsze potrzebny jest zabieg, ale znając moje szczęście, to ja się nie łudzę, że bez zabiegu się obejdzie 🙄 wczoraj miałam smuteczek i płakałam, ale dziś już mam podejście, że byleby się wyrobić, tak żebyśmy 1,5 roku - 2 lata po porodzie Tosi, mogli zacząć starania o rodzeństwo. Bo po tym zabiegu trzeba odczekać minimum pół roku.
Foksik, bo te wszystkie suwaczki liczą wiek w miesiącach, a nie tygodniach, a miesiąc ma więcej niż 4 tygodnie, bo 4 tygodnie to 28 dni. Tosia kończyła 12 tygodni 16.02, ale 3 miesiące 24.02, więc suwaczek od wczoraj dopiero ma 3 miesiąceWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego, 10:03
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹