👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak ja też mam nadzieję że regres nas na noc nie złapie w dzień wystarczy że prawie nie śpi
My również zastanawiamy się nad wyjazdem na weekend ale to jeszcze zobaczymy, moi na ostatnią chwilę lubią się rozchorować 🫠
Na czerwiec mamy zarezerwowane na pewno stwierdziłam że wtedy może już nie będą chorować 🤣 -
Well udanego urlopu!
My pod koniec kwietnia jedziemy na 4 dni w góry. Ehh już bym chciała jechać 😅 chociaż domyślam się że wyjazd z bobasem znacznie się różni od wyjazdów do jakich byliśmy przyzwyczajeni 😅
wellwellwell, Mmagda389 lubią tę wiadomość
-
U Nas dziś nie tak źle
Melusia zasnęła o 20 tej potem o 24 jedzonko , następnie o 4 tej i po 6.20 już koniec spania 😬 natomiast o 9.30 jak zasnęła tak spalysmy do 12 stej 😁
flowery lubi tę wiadomość
-
U nas ciężkie noce, ten dzień też słaby, po 7 już nie ma spania, drzemki słabe, na spacerze odespał, ale już wracaliśmy z wrzaskiem. Chciałby na rękach wracać, ale ja ledwo otwieram i wchodzę przez drzwi z wózkiem, to z dzieckiem na rękach nie jest wykonalne, nawet sama nie raz muszę się zaprzeć, żeby otworzyć drzwi od klatki.
Też zaczynam spać z małym w łóżku, średnio to wygodne, ale jest bardzo niespokojny w nocy.
Mmagda389 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy któraś z was miała sytuację, Że dziecko z dnia na dzień zaczęła się rzucać przy piersi i można je karmić jedynie jak jest pół śpiące? Jeśli tak to ile to trwało? U nas trwa już prawie tydzień i bardzo potrzebuje nadzieję że zaraz się to skończy👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Well duużo odpoczynku 🥰
Ja dziś kocioł że hej, cyrk że hej, wkurw że hej! 🤡
O nocy nie wspomnę bo brak słów , szkoda gadać - wyśpię się po śmierci.
Byliśmy dziś na " R E H A B I L I T A C J I " 40 minut uwaga ! WYPEŁNIAŁAM dokumenty ....🤡 A pozostałe 5 pani kazała rozebrać dziecko i ubrać i kazała sobie obejrzeć masaż shantala i to robić w domu 😎 to była rehabilitacja na NFZ, zapytałam czy nie zrobię krzywdy dziecku żebym czegoś źle nie nacisnęła itp wiadomo ja podejdę typowo jak rodzic będę się pieścić a fizjo zawodowo rach ciach pach i zrobione. Ignaś pominął drzemkę bo akurat to była ta godzina byl na Maxa wkurzony rozdrażniony jedna wielka awantura, nie mogłam go niczym uspokoić nawet cycek nie pomógł wracałam na sygnale 😩 . Jestem wkurzona bo nawet mnie nie poinformowano że to takie coś ma być a na moje pytanie to po co brać dziecko ze sobą na 5 minut to usłyszałam że musiłam dziecko zobaczyć .. a i nie wiedziałam co mam ze sobą zabrać a jak się zapytałam to kobieta w słuchawce odpowiedziała dziecko 🤨WTF ?! To dla mnie nieporozumienie... a pani kazała mi kupić piłkę i układać dziecko na piłce, następna wizyta za 2 tyg ale prędzej przyjdzie do nich kontrol niż ja z dzieckiem. I niestety pójdę prywatnie jak 99% rodziców i przynajmniej dziecko będzie rehabilitowane a je będę trzymać dziecko na rękach płaczące a drugą podpisywać dokumenty.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:46
wellwellwell, flowery lubią tę wiadomość
-
Asia091 wrote:Well duużo odpoczynku 🥰
Byliśmy dziś na " R E H A B I L I T A C J I " 40 minut uwaga ! WYPEŁNIAŁAM dokumenty ....🤡 A pozostałe 5 pani kazała rozebrać dziecko i ubrać i kazała sobie obejrzeć masaż shantala i to robić w domu 😎 to była rehabilitacja na NFZ, zapytałam czy nie zrobię krzywdy dziecku żebym czegoś źle nie nacisnęła itp wiadomo ja podejdę typowo jak rodzic będę się pieścić a fizjo zawodowo rach ciach pach i zrobione. Ignaś pominął drzemkę bo akurat to była ta godzina byl na Maxa wkurzony rozdrażniony jedna wielka awantura, nie mogłam go niczym uspokoić nawet cycek nie pomógł wracałam na sygnale 😩 . Jestem wkurzona bo nawet mnie nie poinformowano że to takie coś ma być a na moje pytanie to po co brać dziecko ze sobą na 5 minut to usłyszałam że musiłam dziecko zobaczyć .. a i nie wiedziałam co mam ze sobą zabrać a jak się zapytałam to kobieta w słuchawce odpowiedziała dziecko 🤨WTF ?! To dla mnie nieporozumienie... a pani kazała mi kupić piłkę i układać dziecko na piłce, następna wizyta za 2 tyg ale prędzej przyjdzie do nich kontrol niż ja z dzieckiem. I niestety pójdę prywatnie jak 99% rodziców i przynajmniej dziecko będzie rehabilitowane a je będę trzymać dziecko na rękach płaczące a drugą podpisywać dokumenty.
O matko co to za cyrk 🤯 ale obejrzala go i co stwierdzila? Nic? 🤡
-
Asia091 a potem patrzysz ile Ci zabierają składek 🤬 mi i cdl i neurologopeda i fizjo powiedziały co mam wziąć odrazu. U fizjo nawet gabinet mi udostępniają do kp, żebym nie musiala przy kimś karmić. No ale 340zł tygodniowo płacę.
Wellwellwell udanego urlopu 🙂
U nas ostani tydzień na zapisy do żłobka na rok 2026/2027 i tak ciągle myślę, czy dobrze robimy stawiając wszystko na jedną kartę... no i jak w razie ciąży zareagują w pracy. Ehhh ciągle coś trzeba rozważać.
wellwellwell, Asia091 lubią tę wiadomość
-
I Ja właśnie mega doceniam że mam domek jednorodzinny i duże podwórko:) Można pospacerować na podwórku. Wyjść z dzieckiem na rękach:) choćby na parę minut. I tak po kilka razy dziennie:) jest super:)
Mmagda389, flowery, Asia091 lubią tę wiadomość
-
Że musimy rozluźnić ramionka. Pytałam o asymetrię mówi że niee to sobie poradzi z tym sam 😌wellwellwell wrote:O matko co to za cyrk 🤯 ale obejrzala go i co stwierdzila? Nic? 🤡
TBK ja karmiłam a raczej probowałam na korytarzu przy tatusiach którzy czekali na wizyty fizjo z pociechami, na wkurwie wywaliłam cyca bez krępacji. Jeszcze spojrzałam z takim nerwem w oczach że wszyscy zaczęli sprawdzać stan podłogi lub sufitu. No to Ty masz luksusowo ale wiadomo że prywatnie kasę trzeba wyłożyć. Niestety.
flowery lubi tę wiadomość
-
TBK wrote:Asia091 a potem patrzysz ile Ci zabierają składek 🤬 mi i cdl i neurologopeda i fizjo powiedziały co mam wziąć odrazu. U fizjo nawet gabinet mi udostępniają do kp, żebym nie musiala przy kimś karmić. No ale 340zł tygodniowo płacę.
Wellwellwell udanego urlopu 🙂
U nas ostani tydzień na zapisy do żłobka na rok 2026/2027 i tak ciągle myślę, czy dobrze robimy stawiając wszystko na jedną kartę... no i jak w razie ciąży zareagują w pracy. Ehhh ciągle coś trzeba rozważać.
Ja zapisałam do żłobka, zawsze można zrezygnować 😊👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Z tego co pamiętam to był taki okres, że córka się rzucała i nie chciała jeść, a ja myślałam, że nie mam mleka lub jest go za mało. Trwało to na pewno ponad tydzień, niestety nie pamiętam jak długoWilga27 wrote:Cześć dziewczyny, czy któraś z was miała sytuację, Że dziecko z dnia na dzień zaczęła się rzucać przy piersi i można je karmić jedynie jak jest pół śpiące? Jeśli tak to ile to trwało? U nas trwa już prawie tydzień i bardzo potrzebuje nadzieję że zaraz się to skończy
Ale przeszło. Może masz kryzys laktacyjny?
-
@Asia ja każdego dnia jak zasypiam wieczorem i patrzę się na obraz "Jezu ufam tobie" to myślę, że wyśpię się dopiero po śmierci 😅.
A co do fizjo to masakra. Najgorzej, że straciłaś czas z Ignasiem na takie jaja 😥. My byliśmy tylko prywatnie póki co u specjalistów. Jedynie pediatra i neonatolog na NFZ. I to usg bioderek też jest na fundusz.
@Well udanego wypoczynku 🥰 mi się marzy zjeść śniadanko w hotelu...ostatnio byłam na takim śniadaniu w zeszłe wakacje nad morzem 😁👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
flowery wrote:Z tego co pamiętam to był taki okres, że córka się rzucała i nie chciała jeść, a ja myślałam, że nie mam mleka lub jest go za mało. Trwało to na pewno ponad tydzień, niestety nie pamiętam jak długo
Ale przeszło. Może masz kryzys laktacyjny?
Dzięki za odpowiedz, u mnie jutro będzie tydzień i modle się o koniec 😟
Nie na pewno nie mam kryzysu, jestem przekonana że mam dużo mleka zresztą w nocy mała je normalnie …👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
My jutro na NFZ ale do alergologa, ciekawe co tam nas czekaAsia091 wrote:Well duużo odpoczynku 🥰
Byliśmy dziś na " R E H A B I L I T A C J I " 40 minut uwaga ! WYPEŁNIAŁAM dokumenty ....🤡 A pozostałe 5 pani kazała rozebrać dziecko i ubrać i kazała sobie obejrzeć masaż shantala i to robić w domu 😎 to była rehabilitacja na NFZ, zapytałam czy nie zrobię krzywdy dziecku żebym czegoś źle nie nacisnęła itp wiadomo ja podejdę typowo jak rodzic będę się pieścić a fizjo zawodowo rach ciach pach i zrobione. Ignaś pominął drzemkę bo akurat to była ta godzina byl na Maxa wkurzony rozdrażniony jedna wielka awantura, nie mogłam go niczym uspokoić nawet cycek nie pomógł wracałam na sygnale 😩 . Jestem wkurzona bo nawet mnie nie poinformowano że to takie coś ma być a na moje pytanie to po co brać dziecko ze sobą na 5 minut to usłyszałam że musiłam dziecko zobaczyć .. a i nie wiedziałam co mam ze sobą zabrać a jak się zapytałam to kobieta w słuchawce odpowiedziała dziecko 🤨WTF ?! To dla mnie nieporozumienie... a pani kazała mi kupić piłkę i układać dziecko na piłce, następna wizyta za 2 tyg ale prędzej przyjdzie do nich kontrol niż ja z dzieckiem. I niestety pójdę prywatnie jak 99% rodziców i przynajmniej dziecko będzie rehabilitowane a je będę trzymać dziecko na rękach płaczące a drugą podpisywać dokumenty.
-
To może jakiś skok rozwojowy przechodzi. Na pewno przejdzieWilga27 wrote:Dzięki za odpowiedz, u mnie jutro będzie tydzień i modle się o koniec 😟
Nie na pewno nie mam kryzysu, jestem przekonana że mam dużo mleka zresztą w nocy mała je normalnie …
A waga jest ok? Ja swoją karmiłam z butli jak nie chciała cyca, a i zdarzało się, że butli nie chciała
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:28
-
Wilga27 wrote:Dzięki za odpowiedz, u mnie jutro będzie tydzień i modle się o koniec 😟
Nie na pewno nie mam kryzysu, jestem przekonana że mam dużo mleka zresztą w nocy mała je normalnie …
My mieliśmy dosłownie tylko kilka dni takich, że Jasiu chciał jeść tylko na boku, na leżąco w naszym łóżku w sypialni i to przy zasłoniętej rolecie żeby było w miarę ciemno. Możliwe, że miał taki skok rozwojowy mocniejszy wtedy. Nie byłam wtedy w stanie nic zrobić, zostawić go na chwilkę z kimś. Byliśmy krótko po przeprowadzce, gdzie przez tydzień większość czasu spędzał z dziadkami i potem może mu to się odbiło na samopoczuciu i jeszcze zbiegło się to w czasie ze szczepieniem i skokiem rozwojowym 🥺. Teraz ma już 4 miesiące to go karmię wszędzie, zawsze zje jak chce. Oby u Was też minęło👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨