👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Na pewno jesteśmy w trakcie skoku więc mam nadzieję, że szybko minie. Waga od momentu kiedy zaczęła tak wybrzydzać niewiem - bo dopiero jutro ją będę ważyć
👩34 👨42
🌿🏋🏻♀️🤸♂️🚴♂️
Starania naturalne od 2021.
W klinice od IX.2023
4 nieudane transfery
3 pierwsze - beta 0
4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
Punkcja nr 2 - 03.2025
5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
8dpt beta 158
11dpt beta 635 😍
15dpt beta 3062 🫣
5.05 mamy ♥️
19.05 2cm człowieczka 🌞
6.06 4,6cm byka
Panorama ok 🌸
16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
11.08 połówkowe lux 😎

-
Wilga, Stasio rzuca się już od jakiegoś czasu, raz mocniej raz słabiej, najgorzej że mi wtedy nakładki wylatują…dziś przez to jak karmiłam na wyjściu to więcej ja się stresowałam żeby np nakładka nie spadła na podłogę niż o to czy mnie ktoś widzi… Chciałabym kiedyś zejść z tych nakładek, ale Stasio jest mocno przyzwyczajony i póki co nie chce jeść bez absolutnie.
Czy ja Wam już pisałam że mam potwierdzone że Stasiowi wychodzą czwórki? 😅 część już się przebiła, pediatra robiła takie oczy 😁 dodatkowo powiedziała że reszta zębów też wcale nie czeka…to by tłumaczyło dlaczego mnie tak bolało/boli jak on je. Malutki mutancik zębowy, krokodylek. Także książki i podręczniki swoje, a dzieci jak widać mogą być naprawdę fascynująco inne…
Starszaki już o wiele mniej kaszlą, ja z kolei mam wrażenie że mi się od leków kręci w głowie. Niby tylko sinupret i mucosolvan ale jakoś jestem mocno odwodniona. Nie wiem czy u was też tak turbo sucho, we Wrocławiu jest mega sucho.
Jak czytam jak Wasze dzieci śpią to trochę zazdroszczę…u nas im starszy tym gorszy sen, ale mówię sobie że to pewnie przez te cholerne mutantowe zęby…Pobudki o 24, 2/3, 4, 6/7, 8:00 już nie śpimy. W dzień śpi najlepiej na dworze albo w aucie, na szczęście zasypia prawie sam. No i w dzień dość spokojny z niego chłopak, az mnie ten brak ruchu u niego martwi, poluje na fizjo na luxmed ale taka u której byłam prywatnie już raz i mi się spodobała…
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Uśpiłam Jana o 20 po kąpieli i karmienu cycem i MM i śpi już w naszym łóżku ponad 3 h 😮😮😮😮 ogarnęłam mieszkanie, wykąpałam się, zaraz chyba książkę zacznę czytać bo jeszcze nie chce mi się spać bo drzemnęłam się z nim o 17. Pierwszy raz mi się tak udało, że uśpiony o 20 śpi dalej. Może z czasem faktycznie będzie lepiej.
Ale żeby nie było tak kolorowo to właśnie mija 4 doba bez kupki 🤡. Nie wiem czy pampers to wytrzyma jak już wyjdzie. Póki co tylko bączy. Przed chwilą się wiercił przez sen, podkurczył nóżki i puścił małego, słodkiego bączka, uśmiechnął się przez sen i spał dalej. A ja wisiałam nad nim i się gapiłam. Omal nie rzygnęłam tęczą taki był uroczy 🌈. Dzisiaj mnie 3 razy obsikał. A ten jeden raz to zasikał cały podkład, ubranka. Musiałam go na dywanie na podkładzie przebierać. Tak kopał i szalał, że nie umiałam mu włożyć pieluszki. Więc był golas. Narobiłam mu fotek i filmików, będzie mieć pamiątkę 🤪. Śliczny jest ten mój bobasek, mam ochotę go schrupać, zacałować, zaprzytulać i w ogóle wszystko na raz. Fajniutki się zrobił, lżej już jest jak ulewa sporadycznie. Ciągle się śmieje, gada do kalendarza ze zdjęciami kuzynów, krzyczy z radości, uśmiecha się jednym kącikiem jak prawdziwy szelma. Pewnie będzie tak przyjemnie aż do pierwszego zęba 😎. Tęsknię za każdym etapem, który przeszliśmy, za tym słodkim postękiwaniem noworodka, za tą jego nieporadnością, ale teraz jest nieporównywalnie łatwiej niż było, mimo że mniej śpi w ciągu doby. Sama wyszłam dzisiaj z nim na spacer i drobne zakupy więc też uważam to za duży sukces. W tym tygodniu nie mam za bardzo pomocy bo tato wyjechał, mama pracuje, a mąż trzaska nadgodziny, ale mi też się przyda taki czas 100% z Janem. Mam wrażenie, że on nawet lubi jak jesteśmy tylko we dwoje.
Kasiek7, izzou97, Kanola, Asia091, Kropka89, Foksik 🦊, Foxy96, Opheliac lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Nadzieja Tosia mniej już ulewa odkąd masz dietę ?
Zumi też mi się wydaje że moja mała lubi czas we dwoje ze mną
Asia wyobraziłam sobie ciebie z miną na tych chłopów karmiąc z wywalonym cycem buahahahahahha
Asia091, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ignaś zasnął wczoraj umordowany o 17 ! Spał do 21 wiadomo miałam nadzieje że już walnie sen do 24 ale nie ma co żyć nadzieją 😅 o rej 21 szybko zjadł cyce i butle i kimono do 1:55 i obecnie jest po 4 i nie ma spanka nieee ma ! 🥳 ... krem z dupy ślimaka nie pomoże nawet nie ma co się łudzić.
Aaa nie napisałam wam że wczoraj tak rzucałam tym pieprzonym wózkiem że niech to szlak go trafi krew zaleje! Jaki on jest ciężki ! A ten fotelik to .... 🤬 ręce odpadają. Jeszcze zadzwoniłam do męża i go opierdzieliłam że co za czołg wybrał a On ale to Ty wybierałaś, ja chciałem miloo. Przecież mógł powiedzieć że będzie mi ciężko prawda? Faceci takie rzeczy wiedzą , prawda? -
Wow Kropka, jestem w szoku z tymi zębami 😅 gdzieś czytałam, że jeśli matka ma dużo stresu w ciąży i wysoki poziom kortyzolu we krwi, to właśnie zęby mogą sie pojawić szybciej, to było ciekawe badanie
My dziś zabiegany dzien - kontrola u fizjo i neonatologa, mam nadzieję, że u obu będziemy dziś ostatni raz 😅
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ja też sobie wyobraziłam i zaklaskalam w głowie z tym wywaleniem cyca i w dupie wszystko oraz miny i konsternację tatusiów 🤣🤣 cudowna, silna i pewna siebie Asia 🥰 i o to chodzi! I co, świat się nie zawalił

My też mamy ząbka, dolna jedynkę i już ja widać. Jak te dzieci szybko dorastają w dzisiejszych czasach 🤭
Kiedy nie karmi się już na rządanie?
- kiedy przekroczy wszystkie tunele wagi?
- od jakiegoś danego miesiąca?
- kiedy zauwaze że cycka tylko żeby zasnąć bo w łóżku nie wychodzi?
Macie jakieś fajne książki o wychowaniu najpierw małych dzieci do polecenia? W ogóle takie roczniaki się wychowuje? Bardziej pewnie rozmawia co nie? Ale takie życiowe fajne? Wolę przeczytać przed niż w trakcie buntu :p a jak śpi na cycu to zamiast oglądać rolki mogłabym coś poczytać, książkę ciężko ale może na kindlu bym spróbowała choć wolę normalne książki, to jest ułatwienie na plaży czy podczas karmienia
jednoręczne
Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się wypisze zaraz z macierzyństwa ... ja mam średnio 100 kryzysów dziennie, tyle samo grozę mężowi rozwodem smsami tyle samo pisze mu jak go nienawidzę, chyba to świadczy o mojej niestabilności emocjonalnej.
Chociaż świeci dziś u mnie słońce i jest prawie +20 tyle dobrego i zamówiłam temu mojemu kawalerowi kombinezon ale bez kapturka i myślę czy to dobry pomysł?
A i jakich używacie nożyczek do obcinania paznokci bo te z canbabies są ujowe 😅
-
Asia091 wrote:Że musimy rozluźnić ramionka. Pytałam o asymetrię mówi że niee to sobie poradzi z tym sam 😌
TBK ja karmiłam a raczej probowałam na korytarzu przy tatusiach którzy czekali na wizyty fizjo z pociechami, na wkurwie wywaliłam cyca bez krępacji. Jeszcze spojrzałam z takim nerwem w oczach że wszyscy zaczęli sprawdzać stan podłogi lub sufitu. No to Ty masz luksusowo ale wiadomo że prywatnie kasę trzeba wyłożyć. Niestety.
Asiu i na te spięte ramionka kazała Ci układać go na piłce i robić masaż szantala? My też czekamy na wizytę, bo mam wrażenie, że mały jest właśnie u góry napięty.
Zumi u Nas przy karmieniu mieszanym kazała przy dwudniowym braku kupki wspomóc czopkiem albo melilaxem. Ale to w sumie dlatego, że dopiero wprowadzaliśmy mm i widać było że już po 1 dniu bez kupki mały się strasznie męczył.
Czy którejś maluszek męczy się dalej z nietolerancją laktozy? My mieliśmy na wysokim poziomie 2%, już dwukrotnie podejmowaliśmy próby zmniejszenia dawki delicolu ale za każdym razem bóle brzuszka, mały się napina i robi pieniste kupki. Mamy juz skończony 4 miesiąc i myślałam że chociaż tą dolegliwość uda nam się pożegnać… hehe taa akurat 🤡
Zumi lubi tę wiadomość
-
Nie wiem my to mamy teraz nasilenie wszystkiego,płaczów ,ciężkie usypianie , nie chce jeść , ulewanie masakryczne samą wodą kupy nie było dwa dni to wczoraj były dwie ze śluzem ehhh dajcie mi cierpliwość
Oczywiście ja jak to ja już szukam pediatry choć wiem ze jesteśmy w środku skoku i jak to Domisiek mówiła apogeum będzie 14.03. ( a właśnie Domisiek ty żyjesz ??)
-
Dziewczyny a może to ta pełnia?? Ten cholernik na niebie mi świeci w okno daje po oczach że szok... i dzieci nam się buntują
TBK mówiła żeby kłaść małego na brzuszku na tej piłce nic nie wspomniała żebym robiła na niej ten masaż.
Dziewczyny właśnie wracam od kosmetyczki i zaczęłam rozmawiać o dzieciach i ona powiedziała mi że ma koleżankę która pracowała w jakimś labolatorium chemicznym gdzie sprawdzali poziom ołowiu w ciuchach i ciuchy marki PEPCO KIK SINSAY mają więcej ołowiu, jak macie te ciuchy to wywalić ! Ja to w ogóle jestem w szoku że ołów jest w ciuchach i to dziecięcych! .. jprdl co to dla dzieci sprzedają..🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 15:38
-
Ja mam nożyczki z akuku i dobrze mi się nimi obcina. Wojtek teraz też dużo ulewa i kupy baaaardzo rzadkie. Czekam aż świat wróci do normy po tym szczepieniu na rota. Tez myślałam o Domisiek bo się dawno nie oddzywała mam nadzieję, że wszystko dobrze. Delicol odstawiliśmy ze 3 tygodnie temu i odpukać gładko poszło.
Jestem w szoku jak czytam o zębach u Waszych dzieci 🫣😱
-
Powiem wam że jestem w szoku
Moje 4miesięczne dziecko kilkanaście razy dziennie woła mama albo mamo
wtf? Najpierw byłam przekonana, że mi się wydaje i nikomu nie mówiłam, bo nie chciałam wyjść na wariatke 🤣 ale już chyba z 5osob samo mnie w rodzinie zaczepiło „czy on powiedział właśnie mamo?” Zazwyczaj to jest jak ma zły humor i marudzi albo jak gdzieś odejdę.
Czy mówi to świadomie - podejrzewam, że prawie na pewno nie… aczkolwiek? 🤷🏻♀️
Czy wasze też coś takiego robią? :o
flowery, Zumi, kalinok lubią tę wiadomość
-
Przybijam piątkę z darciem przed spaniem i po 🤡