👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dołożę swoje trzy grosze do tych suchych placków. U nas są wszędzie, łącznie z buzią i dermatolog stwierdziła łzs (w ogóle nie brała pod uwagę alergii na BMK nie wiem czemu) i kazała smarować białą papką na wysuszenie, ale to chyba nie działa i próbujemy już się pozbyć tego 2 tygodnie. Już nie wiem czy to nie azs czasami 😬
-
Haha 😂 chrzan bardzo zdrowy 💪
Bardzo dobra postawa męża 😎
Ja jutro będę mieć spotkanie rodzinne u teściowej. Dziś u mojego brata byliśmy i oczywiście mąż musiał umoczyć dzioba. 🔫
Anilorak88 lubi tę wiadomość
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
My dzisiaj byliśmy u teściów, tam jak zawsze zjazd rodzinny na ponad 20 osób się zrobił. Antosiek zachwycony bo ciągle go nosiły ulubione ciotki, nawet postanowił zrezygnować ze swojej 3 drzemki z tej okazji 🤣
Trochę bałam się że przez to będzie marudzenie i problem ze spaniem na noc ale było ok, zasnął bez większych przygód ok 19:00 - narazie śpi spokojnie, oby tak było do rana 🙏🏻
Jutro do nas przyjeżdża rodzina ale to już trochę mniejsze grono i u siebie w domu to też inaczej z takim bobasem.12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Anilorak88 wrote:Fabregasowa i czekoladowe jajeczka też 🫣🤣
U mnie już tesciowa przy śniadaniu się odpaliła a dajcie mu włożyć palca do sałatki to same jarzyny, a skórki z chleba mu dajcie, a przecież żółtko jest miękkie to połknie . W koncu mój mąż mówi wiesz co mamo nie rozdrabniajmy się, chrzanu mu dajmy 😋
No ale co mu będziecie tak ograniczać! Dajcie mu swojskiej kiełbasy do tego chrzanu, niech chłopak poje jakoś porządnie. 🤣
Kasiek7, Anilorak88, kalinok lubią tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Belma wrote:Hej, dołożę swoje trzy grosze do tych suchych placków. U nas są wszędzie, łącznie z buzią i dermatolog stwierdziła łzs (w ogóle nie brała pod uwagę alergii na BMK nie wiem czemu) i kazała smarować białą papką na wysuszenie, ale to chyba nie działa i próbujemy już się pozbyć tego 2 tygodnie. Już nie wiem czy to nie azs czasami 😬
My mieliśmy i najpierw azs, później łzs przez pediatre stwierdzone, a plam przybywało, zaczerwienione i nie było poprawy. Dermatolog dziecięca od razu, że azs dała na receptę lacoid,maść robioną w aptece, kosmetyki- balsam i do mycia La Roche-Posay Lipikar Syndet+ Lipikar Baume AP+M. Widać znaczącą poprawę po 4 dniach, najświeższych plam nie widać, skóra dużo milsza.
Zdrowia dla wszystkich i miłych Świąt ☺️
Anilorak88, Belma, psaj91 lubią tę wiadomość
-
Belma wrote:Hej, dołożę swoje trzy grosze do tych suchych placków. U nas są wszędzie, łącznie z buzią i dermatolog stwierdziła łzs (w ogóle nie brała pod uwagę alergii na BMK nie wiem czemu) i kazała smarować białą papką na wysuszenie, ale to chyba nie działa i próbujemy już się pozbyć tego 2 tygodnie. Już nie wiem czy to nie azs czasami 😬
Ja zanim dotarliśmy do pediatry, to próbowałam i wysuszać pudrem płynnym z Hasco, i później nawilżać Bepanthenem sensiderm i zdecydowanie nawilżanie wygralo. Tak z dzień - dwa przed wizytą u lekarza nie traktowałam tego niczym, żeby mogła zobaczyć jak to „samo z siebie” wygląda. Ale fakt że AZS czasem łatwo z LZS pomylić
Belma lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny czy tylko u nas jest po +5 kup dziennie? Wcześniej myślałam że to nietolerancja laktozy, poprawiło sie po delicol i dicoflor. Potem drugie szczepienie na rota i znowu ich wiecej, ale jestesmy juz miesiąc po a kup dalej duzo 😀 niby wiem ze to norma + Sonix jest non stop na brzuchu wiec to pewnie przyspiesza pasaż jelitowy ale i tak sporo. U Zumi chyba raz na 4dni z tego co pamiętam
-
My mamy od urodzenia z 8 kup dziennie, 3 większe i reszta takie normalne, dlatego po szczepieniach i rotarixie jak wczoraj była 1 to już panikowalam w głowie.
Dzisiaj 5 kupa, ale ta ostatnia ze śluzem i krwią... Też już panikuje ale poobserwuje kolejna. Wcześniej nie miała alergii ani nic więc zwalam na ten Rotarix...
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Ja już po świętowaniu. Po 1 rozpieściłam dziecko bo tylko na rękach (nie ważne że to jego czas drzemki a wokół pełno ludzi i gwar) po 2 Ignaś dostał zajączka, włożyli dziecku kasę do rączki a oni mu zdjęcia robią że " hehehe trzyma kasę" (był u prababci na rękach) nie chcecie widzieć mojej reakcji ..zabrałam mu pieniądze i szybko umyłam ręce, 3 dni po zabiegu, na banknotach jest pełno bakterii i wiadomo że dziecko wszystko wkłada do buzi. 🤯15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
Asia091 wrote:Ja już po świętowaniu. Po 1 rozpieściłam dziecko bo tylko na rękach (nie ważne że to jego czas drzemki a wokół pełno ludzi i gwar) po 2 Ignaś dostał zajączka, włożyli dziecku kasę do rączki a oni mu zdjęcia robią że " hehehe trzyma kasę" (był u prababci na rękach) nie chcecie widzieć mojej reakcji ..zabrałam mu pieniądze i szybko umyłam ręce, 3 dni po zabiegu, na banknotach jest pełno bakterii i wiadomo że dziecko wszystko wkłada do buzi. 🤯
Asia nie przejmuj się takim głupim gadaniem! Każdy musi wtrącić swoje trzy grosze, a często ludzie brzydko mówiąc w dupie byli i gówno widzieli!
A co do tych pieniędzy to zero wyobraźni !!! Ja doskonale Cie rozumiem, sama jak dotknę banknot to biegnę umyć ręce zanim w ogóle podniosę synka, męża też gonię..
A oni nie dość że do rączki mu wciskają, to jeszcze te zdjęcia. Ludzie czasami to zero pomyślunku, ciekawe jakby chodziło o ich dziecko czy też by byli tacy do przodu ! Podziwiam, że nie pojechałaś tam od razu z Nimi na ostro. -
Z tymi pieniędzmi to "No zero pomyślunku "jak to mówi moja mama 🤡 ja bym zrobiła takie avanti ale Ignaś się rozpłakał bo za głośno było i za szybko został przejęty na ręce, spoko w domu zjebałam męża.
Ignasia kupy są co 2 dni zdarza się również codziennie, ja zaczęłam podawać Ignasiowi probiotyki REBORN, zauważyłam że bączki wychodzą gładko i pachną 🌸 😂
Ignaś lepiej ssie cyce i butle oraz nie wypluwa smoczka, potrafi tak zassać cycka że ciężko mu wyciągnąć a butelkę szybciutko opróżnia czyli zabieg na plus, a i nie ma już tych cofek tzn nie zauważyłam ich dziś, więc jest poprawa. Mąż ćwiczy z nim krem język ja się boję ale za to przejęłam ćwiczenia z fizjo 💪
Fabregasowa, wellwellwell lubią tę wiadomość
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
@Anilorak jeju jaki stres...dobrze, że nic się nie stało z dzieckiem bo to by dopiero było straszne 🥺
@Asia nadal uważam, że ludzie w Twoich stronach są jacyś dziwni 🤯 nie spotkałam się nigdy z takim zachowaniem żeby niemowlęciu dawać kasę do ręki. Co idziesz do rodziny to ciekawsze rzeczy nam opowiadasz.
My od wczoraj u teściów. Słabo u Jasia ze spaniem, nasiliło mu się też ulewanie od pewnego czasu (jak miał 2 dawkę 6w1), a od tygodnia znowu jest jeszcze gorzej. Wróciliśmy do zagęstnika i przynajmniej kupy są codziennie, bo ta mączka z chleba świętojańskiego działa jak błonnik. Zmęczona jestem bardzo bo wczoraj w nocy imprezka od 3 do 4, po co spać 😅. Dziś musiałam się zdrzemnąć w ciągu dnia. Teściowa powiedziała, że ona jak miała małe dzieci to nie drzemała w ciągu dnia tylko prała, gotowała i sprzątała jak dzieci spały. No i prawie się wykończyła bo ważyla 40 kg mając malutkie niemowlę. Generalnie nikt jej za to medalu nie dał. Na jej historię o tym, że robiła codziennie świeżą zupę pomyślałam sobie: jak ktoś chce się wykończyć to i tak to zrobi... ja nie chcę tak żyć, a jak dziecko by zjadło 2 dni tę samą zupę to przecież spoko, na drugi dzień i tak lepsza 🤪. Moja teściowa nie robi mi wyrzutów czy coś, po prostu myślę, że wykorzystuje każdy pretekst żeby wrócić wspomnieniami do jej lat młodości jak była młodą mamą i jak bardzo miała wtedy ciężko. Ale mimo, że miała ciężko, to myślę, że z chęcią by wróciła do czasów kiedy dzieci były małe. Może inaczej podeszłaby do tematu? Morał z tej historii jest taki, że nie ma co się zajeżdżać na śmierć 😉. My na święta zrobiliśmy sałatkę i ciasto i uważam, że to był szczyt naszych możliwości bo zbiegło się to w czasie z gorszym czasem Jan Jana. Ale zup codziennie gotować nie będę 😁. Argument, że powinno być coś na ciepło codziennie do jedzenia do mnie nie przemawia, bo ciepłą mogę wypić herbatę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 22:44
Kasiek7, Asia091 lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Zumi my przy Kai zamówiliśmy ciasta u koleżanki i wzięliśmy po kawałku do teściowej i też uważam że był to dla nas szczyt możliwości przy małej także sałatka i upieczenie placka wow. Moja teściowa np jak dowiedziała się że załatwiliśmy drugi wózek żebym nie musiała znosić po schodach codzien na spacery to rzekła ,,Kasia ja tak robiłam " z takim tonem jakbym była jakimś leserem na co teściu odrzekł ,, ale kiedyś wózki były lekkie " 🤣 . Moja teściowa też urządzała chrzciny w bloku gdy mąż miał 2 tyg jego siostra 2 lata a położna przyszła na patronaż , żadnego cateringu. Także tak , taki był podobno niedobry 🤣🤡już to widzę skoro chrzciny dało się zorganizować ,zrobić obiad całe żarcie ,yhy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 04:27
-
Ja przepraszam ale rodzina męża to nie rodzina. 🤡
A ja na święta nie zrobiłam NIC a sorry zrobiłam babkę cytrynową wyszła mega pyszna i mega wilgotna, przepis znalazłam na Ania gotuje🙂
Kasiek7, Zumi lubią tę wiadomość
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙