Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 07:42

Asia091, Paulivvv, kalinok, Fabregasowa, izzou97, psaj91, Klekotka, Zumi, Mmagda389, nnaciaa lubią tę wiadomość

• Belma Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołożę swoje trzy grosze do tych suchych placków. U nas są wszędzie, łącznie z buzią i dermatolog stwierdziła łzs (w ogóle nie brała pod uwagę alergii na BMK nie wiem czemu) i kazała smarować białą papką na wysuszenie, ale to chyba nie działa i próbujemy już się pozbyć tego 2 tygodnie. Już nie wiem czy to nie azs czasami 😬

• Asia091 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha 😂 chrzan bardzo zdrowy 💪
    Bardzo dobra postawa męża 😎
    Ja jutro będę mieć spotkanie rodzinne u teściowej. Dziś u mojego brata byliśmy i oczywiście mąż musiał umoczyć dzioba. 🔫

Anilorak88 lubi tę wiadomość

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro do teściowej ,dziś u mojej babci i małej chyba się tam fest nie podobało bo narzekała glużąc tak że nic słychać nie było co babcia gada 🙃na koniec był rzyg i zakrztuszenie nim ,także tak...

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy u teściów, tam jak zawsze zjazd rodzinny na ponad 20 osób się zrobił. Antosiek zachwycony bo ciągle go nosiły ulubione ciotki, nawet postanowił zrezygnować ze swojej 3 drzemki z tej okazji 🤣
    Trochę bałam się że przez to będzie marudzenie i problem ze spaniem na noc ale było ok, zasnął bez większych przygód ok 19:00 - narazie śpi spokojnie, oby tak było do rana 🙏🏻

Jutro do nas przyjeżdża rodzina ale to już trochę mniejsze grono i u siebie w domu to też inaczej z takim bobasem.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Fabregasowa i czekoladowe jajeczka też 🫣🤣

U mnie już tesciowa przy śniadaniu się odpaliła a dajcie mu włożyć palca do sałatki to same jarzyny, a skórki z chleba mu dajcie, a przecież żółtko jest miękkie to połknie . W koncu mój mąż mówi wiesz co mamo nie rozdrabniajmy się, chrzanu mu dajmy 😋

No ale co mu będziecie tak ograniczać! Dajcie mu swojskiej kiełbasy do tego chrzanu, niech chłopak poje jakoś porządnie. 🤣

Kasiek7, Anilorak88, kalinok lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Bećka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:
    Hej, dołożę swoje trzy grosze do tych suchych placków. U nas są wszędzie, łącznie z buzią i dermatolog stwierdziła łzs (w ogóle nie brała pod uwagę alergii na BMK nie wiem czemu) i kazała smarować białą papką na wysuszenie, ale to chyba nie działa i próbujemy już się pozbyć tego 2 tygodnie. Już nie wiem czy to nie azs czasami 😬

My mieliśmy i najpierw azs, później łzs przez pediatre stwierdzone, a plam przybywało, zaczerwienione i nie było poprawy. Dermatolog dziecięca od razu, że azs dała na receptę lacoid,maść robioną w aptece, kosmetyki- balsam i do mycia La Roche-Posay Lipikar Syndet+ Lipikar Baume AP+M. Widać znaczącą poprawę po 4 dniach, najświeższych plam nie widać, skóra dużo milsza.

Zdrowia dla wszystkich i miłych Świąt ☺️

Anilorak88, Belma, psaj91 lubią tę wiadomość

👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.
    Październik 37+0 P. 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belma wrote:

Ja zanim dotarliśmy do pediatry, to próbowałam i wysuszać pudrem płynnym z Hasco, i później nawilżać Bepanthenem sensiderm i zdecydowanie nawilżanie wygralo. Tak z dzień - dwa przed wizytą u lekarza nie traktowałam tego niczym, żeby mogła zobaczyć jak to „samo z siebie” wygląda. Ale fakt że AZS czasem łatwo z LZS pomylić

Belma lubi tę wiadomość

10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy tylko u nas jest po +5 kup dziennie? Wcześniej myślałam że to nietolerancja laktozy, poprawiło sie po delicol i dicoflor. Potem drugie szczepienie na rota i znowu ich wiecej, ale jestesmy juz miesiąc po a kup dalej duzo 😀 niby wiem ze to norma + Sonix jest non stop na brzuchu wiec to pewnie przyspiesza pasaż jelitowy ale i tak sporo. U Zumi chyba raz na 4dni z tego co pamiętam

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Kanola Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy od urodzenia z 8 kup dziennie, 3 większe i reszta takie normalne, dlatego po szczepieniach i rotarixie jak wczoraj była 1 to już panikowalam w głowie.

Dzisiaj 5 kupa, ale ta ostatnia ze śluzem i krwią... Też już panikuje ale poobserwuje kolejna. Wcześniej nie miała alergii ani nic więc zwalam na ten Rotarix...

Fabregasowa lubi tę wiadomość

Weronika vel wiercik 👶🏼🥰 24.11.2025

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po świętowaniu. Po 1 rozpieściłam dziecko bo tylko na rękach (nie ważne że to jego czas drzemki a wokół pełno ludzi i gwar) po 2 Ignaś dostał zajączka, włożyli dziecku kasę do rączki a oni mu zdjęcia robią że " hehehe trzyma kasę" (był u prababci na rękach) nie chcecie widzieć mojej reakcji ..zabrałam mu pieniądze i szybko umyłam ręce, 3 dni po zabiegu, na banknotach jest pełno bakterii i wiadomo że dziecko wszystko wkłada do buzi. 🤯

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Jjkm97 Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Ja już po świętowaniu. Po 1 rozpieściłam dziecko bo tylko na rękach (nie ważne że to jego czas drzemki a wokół pełno ludzi i gwar) po 2 Ignaś dostał zajączka, włożyli dziecku kasę do rączki a oni mu zdjęcia robią że " hehehe trzyma kasę" (był u prababci na rękach) nie chcecie widzieć mojej reakcji ..zabrałam mu pieniądze i szybko umyłam ręce, 3 dni po zabiegu, na banknotach jest pełno bakterii i wiadomo że dziecko wszystko wkłada do buzi. 🤯

Asia nie przejmuj się takim głupim gadaniem! Każdy musi wtrącić swoje trzy grosze, a często ludzie brzydko mówiąc w dupie byli i gówno widzieli!
    A co do tych pieniędzy to zero wyobraźni !!! Ja doskonale Cie rozumiem, sama jak dotknę banknot to biegnę umyć ręce zanim w ogóle podniosę synka, męża też gonię..
    A oni nie dość że do rączki mu wciskają, to jeszcze te zdjęcia. Ludzie czasami to zero pomyślunku, ciekawe jakby chodziło o ich dziecko czy też by byli tacy do przodu ! Podziwiam, że nie pojechałaś tam od razu z Nimi na ostro.

• Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Asia091 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi pieniędzmi to "No zero pomyślunku "jak to mówi moja mama 🤡 ja bym zrobiła takie avanti ale Ignaś się rozpłakał bo za głośno było i za szybko został przejęty na ręce, spoko w domu zjebałam męża.

Ignasia kupy są co 2 dni zdarza się również codziennie, ja zaczęłam podawać Ignasiowi probiotyki REBORN, zauważyłam że bączki wychodzą gładko i pachną 🌸 😂
    Ignaś lepiej ssie cyce i butle oraz nie wypluwa smoczka, potrafi tak zassać cycka że ciężko mu wyciągnąć a butelkę szybciutko opróżnia czyli zabieg na plus, a i nie ma już tych cofek tzn nie zauważyłam ich dziś, więc jest poprawa. Mąż ćwiczy z nim krem język ja się boję ale za to przejęłam ćwiczenia z fizjo 💪

Fabregasowa, wellwellwell lubią tę wiadomość

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak współczuję stresu :(

Asia cieszę sie, że już widać u Ignasia pozytywne skutki zabiegu, od razu człowiek ma więcej siły i motywacji do kolejnych ćwiczeń 💪🏻

10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Anilorak jeju jaki stres...dobrze, że nic się nie stało z dzieckiem bo to by dopiero było straszne 🥺

@Asia nadal uważam, że ludzie w Twoich stronach są jacyś dziwni 🤯 nie spotkałam się nigdy z takim zachowaniem żeby niemowlęciu dawać kasę do ręki. Co idziesz do rodziny to ciekawsze rzeczy nam opowiadasz.

My od wczoraj u teściów. Słabo u Jasia ze spaniem, nasiliło mu się też ulewanie od pewnego czasu (jak miał 2 dawkę 6w1), a od tygodnia znowu jest jeszcze gorzej. Wróciliśmy do zagęstnika i przynajmniej kupy są codziennie, bo ta mączka z chleba świętojańskiego działa jak błonnik. Zmęczona jestem bardzo bo wczoraj w nocy imprezka od 3 do 4, po co spać 😅. Dziś musiałam się zdrzemnąć w ciągu dnia. Teściowa powiedziała, że ona jak miała małe dzieci to nie drzemała w ciągu dnia tylko prała, gotowała i sprzątała jak dzieci spały. No i prawie się wykończyła bo ważyla 40 kg mając malutkie niemowlę. Generalnie nikt jej za to medalu nie dał. Na jej historię o tym, że robiła codziennie świeżą zupę pomyślałam sobie: jak ktoś chce się wykończyć to i tak to zrobi... ja nie chcę tak żyć, a jak dziecko by zjadło 2 dni tę samą zupę to przecież spoko, na drugi dzień i tak lepsza 🤪. Moja teściowa nie robi mi wyrzutów czy coś, po prostu myślę, że wykorzystuje każdy pretekst żeby wrócić wspomnieniami do jej lat młodości jak była młodą mamą i jak bardzo miała wtedy ciężko. Ale mimo, że miała ciężko, to myślę, że z chęcią by wróciła do czasów kiedy dzieci były małe. Może inaczej podeszłaby do tematu? Morał z tej historii jest taki, że nie ma co się zajeżdżać na śmierć 😉. My na święta zrobiliśmy sałatkę i ciasto i uważam, że to był szczyt naszych możliwości bo zbiegło się to w czasie z gorszym czasem Jan Jana. Ale zup codziennie gotować nie będę 😁. Argument, że powinno być coś na ciepło codziennie do jedzenia do mnie nie przemawia, bo ciepłą mogę wypić herbatę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia, 22:44

Kasiek7, Asia091 lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 04:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi my przy Kai zamówiliśmy ciasta u koleżanki i wzięliśmy po kawałku do teściowej i też uważam że był to dla nas szczyt możliwości przy małej także sałatka i upieczenie placka wow. Moja teściowa np jak dowiedziała się że załatwiliśmy drugi wózek żebym nie musiała znosić po schodach codzien na spacery to rzekła ,,Kasia ja tak robiłam " z takim tonem jakbym była jakimś leserem na co teściu odrzekł ,, ale kiedyś wózki były lekkie " 🤣 . Moja teściowa też urządzała chrzciny w bloku gdy mąż miał 2 tyg jego siostra 2 lata a położna przyszła na patronaż , żadnego cateringu. Także tak , taki był podobno niedobry 🤣🤡już to widzę skoro chrzciny dało się zorganizować ,zrobić obiad całe żarcie ,yhy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 04:27

• Asia091 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przepraszam ale rodzina męża to nie rodzina. 🤡

A ja na święta nie zrobiłam NIC a sorry zrobiłam babkę cytrynową wyszła mega pyszna i mega wilgotna, przepis znalazłam na Ania gotuje🙂

Kasiek7, Zumi lubią tę wiadomość

15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kasiek7, Zumi lubią tę wiadomość

• Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też u rodziny ale przytyki nie były do mnie więc stałam w obronie kuzynki bo babcia zaczęła jej wmawiać że powinna wymuszać dziecku mięso jak nie chce jeść bo będzie miał niedobory i co z niej za matka 🫠
    u nas też przecież to już duży chłopak czemu nie dajesz mu rosołu 🙈

Przed świętami sobie kupiłam odkurzacz 7w1 a chłop wziął ekspres 🤣tak na poprawę humoru bo miały być to pierwsze sprzęty w domu no ale🤷🏼‍♀️

Moja babcia wkłada zawsze dziecia pieniądze do kieszonki albo między spodenki pampersa 🤣

‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ