X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna.90 też myślałam o kaszce albo o kleiku ryżowym i później też chce dawać warzywa. Na samym końcu słoiczki chociaż słyszałam że z gerbera są dobre jakieś deserki.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Bećka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do plagi problemów skórnych, to dermatolog mówiła, że do 3 miesiąca dziecko ma jeszcze ta barierę ochronną z czasu płodowego. U nas jakoś właśnie po tym czasie zaczęła się zmieniać ta skóra.

Całe szczęście widać, że zastosowana kuracja działa i wydaje mi się, że lepiej śpimy, nad ranem na pewno, a wcześniej była męczarnia.

Jak nie widzicie poprawy, to może spróbujcie jeszcze ten balsam LA ROCHE POSAY LIPIKAR BAUME AP+M, albo do lekarza jak będzie się pogarszać. U nas stan był już kiepski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:00

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas La Roche Posay balsam słabo sobie radził z nawilżaniem, za to zestaw Atoderm zdziałał cuda.
    Ja myśląc o rozszerzaniu myślałam na początku o kaszkach, z warzyw brokuł, ziemniak, burak. Że słoiczków patrzyłam że i babydream marką własną Rossmann ma fajne składy ale nie wszystkie

• flowery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas LA ROCHE POSAY LIPIKAR BAUME AP+M trochę nawilża i znikają zaczerwienienia z ciała, niestety nie działa na wysypkę ani rozdrapane rany (zaczerwienienia) na buzi. Za to trochę lepiej na wysypce działa LA ROCHE POSAY CICAPLAST BAUME B5.

Idzie drugi ząbek :) Jak u was z pełzaniem? Ja już nie wyrabiam. Ciągle mi schodzi z maty na dywan i w ogóle wszędzie i wszystko gryzie xD Chyba milion razy dziennie muszę ją przestawiać. Nie wiedziałam, że jest coś takiego jak kojec dla niemowlaków, wpadłam na to przypadkiem i zamówiłam. Teraz nawet są promocje. Mam nadzieję, że ulży trochę 🥲

• Klekotka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz ktorys raz pisalam i nie dokonczylam bo ciagle cos 🫣. Widze ze u niektorych swieta pelna para, my bylismy u moich rodzicow i na szczescie nie bylo zle. W kolejny weekend jedziemy do tesciow 🥴.

Jesli chodzi o RD to ja kupilam bidon z aventa, kubeczek medela, talerzyk i miseczke bambusowa z mymini, lyzeczki z lovi, sliniaki z mushie. Kubeczek z lovi dostalam w spadku bo sie nie sprawdzil u siostrzenca. Akcesoria narazie wladowalam do szafy i czekaja raczej na koniec kwietnia. Blanka coraz czesciej patrzy z zaciekawieniem jak jemy i sie cieszy 😆.

Z nowych skilli to juz robi wysoki podpor, podnosi dupke i mam wrazenie ze niedlugo zacznie pelzac.

Dzisiaj byla sztos zabawa z pileczkami w wodzie, wszystko dookola mokre ale zabawa przednia polecajka!!

2d270816608b8.jpghttps://zapodaj.net/plik-NBXWT6osbx

Mmagda389, Kasiek7, nnaciaa lubią tę wiadomość

⏸️25.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!
    🎂01.11.2025 g.19:40 3640g 55cm CC

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz Klekotka to jutro wypróbuję bo Wojtek uwielbia wodę i chlapanie 😋 póki co wkurza się, ze nie moze się ruszyć z miejsca i opanował obroty z pleców na brzuszek. Powiem Wam, ze jestem zaskoczona bo bardzo ładnie je z łyżeczki. Wszystko mu smakuje ale kaszek póki co nie robiłam. Testujemy warzywa. Ostatnio nocki są ciężkie. Po karmieniu między 2 a 3 spi potem tak niespokojnie, macha rękami i nogami i ja w tym wszystkim probuje go jakoś okiełznać albo dostaje rękami lub nogami i nie śpię. Dzisiaj o 6 to już miałam ochotę się rozpłakać.
    Ja dostałam kojec z lionelo. Czeka na swój moment ale na pewno będę używać.

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ