👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna.90 też myślałam o kaszce albo o kleiku ryżowym i później też chce dawać warzywa. Na samym końcu słoiczki chociaż słyszałam że z gerbera są dobre jakieś deserki.
-
Co do plagi problemów skórnych, to dermatolog mówiła, że do 3 miesiąca dziecko ma jeszcze ta barierę ochronną z czasu płodowego. U nas jakoś właśnie po tym czasie zaczęła się zmieniać ta skóra.
Całe szczęście widać, że zastosowana kuracja działa i wydaje mi się, że lepiej śpimy, nad ranem na pewno, a wcześniej była męczarnia.
Jak nie widzicie poprawy, to może spróbujcie jeszcze ten balsam LA ROCHE POSAY LIPIKAR BAUME AP+M, albo do lekarza jak będzie się pogarszać. U nas stan był już kiepski.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:00
-
A u nas La Roche Posay balsam słabo sobie radził z nawilżaniem, za to zestaw Atoderm zdziałał cuda.
Ja myśląc o rozszerzaniu myślałam na początku o kaszkach, z warzyw brokuł, ziemniak, burak. Że słoiczków patrzyłam że i babydream marką własną Rossmann ma fajne składy ale nie wszystkie -
U nas LA ROCHE POSAY LIPIKAR BAUME AP+M trochę nawilża i znikają zaczerwienienia z ciała, niestety nie działa na wysypkę ani rozdrapane rany (zaczerwienienia) na buzi. Za to trochę lepiej na wysypce działa LA ROCHE POSAY CICAPLAST BAUME B5.
Idzie drugi ząbek
Jak u was z pełzaniem? Ja już nie wyrabiam. Ciągle mi schodzi z maty na dywan i w ogóle wszędzie i wszystko gryzie xD Chyba milion razy dziennie muszę ją przestawiać. Nie wiedziałam, że jest coś takiego jak kojec dla niemowlaków, wpadłam na to przypadkiem i zamówiłam. Teraz nawet są promocje. Mam nadzieję, że ulży trochę 🥲
-
Juz ktorys raz pisalam i nie dokonczylam bo ciagle cos 🫣. Widze ze u niektorych swieta pelna para, my bylismy u moich rodzicow i na szczescie nie bylo zle. W kolejny weekend jedziemy do tesciow 🥴.
Jesli chodzi o RD to ja kupilam bidon z aventa, kubeczek medela, talerzyk i miseczke bambusowa z mymini, lyzeczki z lovi, sliniaki z mushie. Kubeczek z lovi dostalam w spadku bo sie nie sprawdzil u siostrzenca. Akcesoria narazie wladowalam do szafy i czekaja raczej na koniec kwietnia. Blanka coraz czesciej patrzy z zaciekawieniem jak jemy i sie cieszy 😆.
Z nowych skilli to juz robi wysoki podpor, podnosi dupke i mam wrazenie ze niedlugo zacznie pelzac.
Dzisiaj byla sztos zabawa z pileczkami w wodzie, wszystko dookola mokre ale zabawa przednia polecajka!!
https://zapodaj.net/plik-NBXWT6osbx
Mmagda389, Kasiek7, nnaciaa lubią tę wiadomość
-
O widzisz Klekotka to jutro wypróbuję bo Wojtek uwielbia wodę i chlapanie 😋 póki co wkurza się, ze nie moze się ruszyć z miejsca i opanował obroty z pleców na brzuszek. Powiem Wam, ze jestem zaskoczona bo bardzo ładnie je z łyżeczki. Wszystko mu smakuje ale kaszek póki co nie robiłam. Testujemy warzywa. Ostatnio nocki są ciężkie. Po karmieniu między 2 a 3 spi potem tak niespokojnie, macha rękami i nogami i ja w tym wszystkim probuje go jakoś okiełznać albo dostaje rękami lub nogami i nie śpię. Dzisiaj o 6 to już miałam ochotę się rozpłakać.
Ja dostałam kojec z lionelo. Czeka na swój moment ale na pewno będę używać. -