X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa Kasia niektorzy wychodzą z założenia, ze skoro oni tak robili to Ty też musisz bo co masz mieć lepiej 😉 my zrobilismy sałatki i ciasto ale Wojtek na dużo pozwala, potrafi sam poleżeć i się sobą zająć. Ja wychodzę z założenia, że póki nikomu krzywda się nie dzieje to niech każdy żyje jak mu się podoba. Moja matka całe życie choćby na czworakach to dom musiał być posprzatany, domowe ciasto, salatki i wiecznie obgaduje moją siostrę która zamawia ciasta, sałatek nie robi a mieszkanie poodkurza 😋 pytanie która jest szczęśliwsza i żyje tak jak chce a nie tak jak "musi". Ja lubię upiec, ugotować i jak jest czysto ale dzięki mężowi juz tak się nie napinam, że muszę.

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też u rodziny ale przytyki nie były do mnie więc stałam w obronie kuzynki bo babcia zaczęła jej wmawiać że powinna wymuszać dziecku mięso jak nie chce jeść bo będzie miał niedobory i co z niej za matka 🫠
    u nas też przecież to już duży chłopak czemu nie dajesz mu rosołu 🙈

Przed świętami sobie kupiłam odkurzacz 7w1 a chłop wziął ekspres 🤣tak na poprawę humoru bo miały być to pierwsze sprzęty w domu no ale🤷🏼‍♀️

Moja babcia wkłada zawsze dziecia pieniądze do kieszonki albo między spodenki pampersa 🤣

• TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż korzystając z wolnego zrobił w weekend remont przedpokoju. Takie to święta. Miałam nadzieję, że jak ma wolne piątek-poniedziałek, to ja zajmę się domem, on dzieckiem, ale jak zwykle byłam 24/7 z małą. Potrzebuję zrobić coś innego niż opieka nad dzieckiem, ale natepna taka okazja, ze maz bedzie dluzej w domu to w majówkę albo dopiero na Boze Cialo. O ile nic się nie spieprzy.

Mmagda389 lubi tę wiadomość

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ