X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Wracając jeszcze do słoiczków, ja też z nich póki co korzystam, ale zrobiło mi się ostatnio głupio, jak znajoma powiedziała mi, że nie wyobraża sobie „siedzieć” na macierzyńskim i nie gotować dziecku. Auć 🤣

Ja też kupiłam warzywa z listy dot. RD.
    I co? A leżą sobie w lodówce 🤣
    Ja brokuła a dzisiaj i marchewkę podałam młodej ze słoiczka właśnie.
    Szczerze powiedziawszy jest mi tak wygodnie.
    Jeszcze się nie raz nagotuję i większość wyląduje na podłodze.

A żeby było ciekawiej RD zbiegło się w czasie z piątym skokiem rozwojowym więc aktualnie dla mnie słoiczki to po prostu też chwila wytchnienia 😊

I dobrze, że to tylko znajoma, bo kogoś bliskiego to bym walnęła w ten głupi łeb 🤣

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

20.10.2025 🌹
    2630 g 50 cm 16:30

age.png
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Domisiek super, że jest punkt zaczepienia, w którym kierunku szukać problemu i rozwiązania.
    Oby szybko udało się ulżyć Leonowi 🩷

Domisiek lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

20.10.2025 🌹
    2630 g 50 cm 16:30

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pewnie wlecą jakieś słoiczki nieraz, narazie jak to są pojedyncze rzeczy to łatwo mi to zrobić samej. Pokroić jednego ziemniaka i wrzucić go do parowaru a potem przerzucić do blendera to mi wychodzi 🤣 a że mój mąż dalej jest w domu przez tą skręconą nogę to jest chwila żeby to na spokojnie przygotować. Jak go nie będzie albo będzie trzeba zrobić coś bardzo złożonego to już nie będę taka kucharka 🫣

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Kanola Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie stoję przy balkonie, pisze do Was, patrzę jak mąż wsiada do auta z dzieckiem i jedzie do teściów bym miała chwilę dla siebie ..
    TO JEST PIERWSZA ROZŁĄKA OD 4,5 MIESIACA!!!
    Taka że to on wyjechał z nią a nie ja do np. Lekarza na godzinkę ..

Umieram!!! Tak mi się chce płakać, mam katastroficzne myśli że on nie umie i coś się stanie bo on nie umie ( a zapewne umie...).

A wiem, że musimy to zrobić dla mojego zdrowia, by się właśnie tego nauczyć... Bo mogę przegapić ten moment i wtedy będę przyssana do dziecka a nie dziecko do mnie...

P.s. mam drugie auto, w każdej chwili mogę pojechać do nich 😂😂 to mnie trzyma przy życiu

Weronika vel wiercik 👶🏼🥰 24.11.2025

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 wrote:
    Co do przebodźcowania, to też tak mam. To znaczy, partnera obecnie ze mną nie ma, więc wieczory po tym, jak Ala zaśnie, spędzam sama, ale nie jestem nawet w stanie przeczytać książki, choć mam kilka fajnych tytułów na oku, bo mam tak rozbiegane myśli. Najczęściej oglądam jakieś głupoty na tt albo po prostu śpię.

Właśnie Foxy, a jak Ty sobie radzisz, jak u Ciebie? Wszystko ok? Bo jak dobrze pamiętam to Ty też głównie sama na placu boju, Twojego partnera też chyba często nie ma?

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    Jakiś czas temu poprosiłam męża (podobno, nie pamiętam), żeby zrobil mi herbatę po czym weszłam do kuchni i do niego „o zrobiłeś mi herbatę, właśnie chciałam, dzięki” 😂
    Ja to i tak kłaniam się nisko Tobie, Edce i reszcie dziewczyn co mają więcej niż jedno dziecko. 👑 Ja naprawdę nie mam pojęcia jak Wy to robicie.
    Swoją drogą z ciekawości poruszę temat jak to u Was było, bo moja znajoma jest w drugiej ciąży i powiedziała mi, że trochę jej przykro, że drugą ciążą już tak się nie cieszy. Nie, że z dziecka tylko, że pierwsza to było takie wow, czekała od wizyty do wizyty, czytała o wszystkim i tak dalej. Nawet jak ją zapytałam, który to tc dokładnie to musiała sprawdzic w appce bo zapomniała. Teraz ma byleby dotrwać do rozwiązania i nie zapomnieć o wizycie. Ciekawa jestem czy akurat u niej hormony tak działają, czy faktycznie kolejna ciąża to już nie to samo co pierwsza? 😃

Mialam dokladnie tak samo jak twoja znajoma, nie niecierpliwilam sie na wizyty - wrecz sie cieszylam jak byly rzadziej, bo nie musialam wydawac pieniedzy, a z pierworodna mialam duzo roboty, wiec nie wiem kiedy mi ta ciaza minela. Teraz z reszta tez nie moge sie w pelni cieszyc macierzynstwem, bo moja starsza jest trudnym dzieckiem i ciagle musze przy niej byc i lagodzic kryzysy, a mloda lezy odlogiem na macie. Chociaz tyle, ze Ada jest mega spokojna i potrafi sie sama zabawic. Jakas rownowaga w przyrodzie musi byc. :)

Dodatkowo swieta zaczelismy od wizyty w szpitalu ze starsza - po 3 tygodniach z RSV wrocila do zlobka na 4 dni i przyniosla adenowirusa. Ada tez sie zarazila, ale na szczęście u niej tylko biegunki i troche kaszle. Starsza goraczki po 4 dychy, krzyki, dramat jednym slowem.

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    Jakiś czas temu poprosiłam męża (podobno, nie pamiętam), żeby zrobil mi herbatę po czym weszłam do kuchni i do niego „o zrobiłeś mi herbatę, właśnie chciałam, dzięki” 😂
    Ja to i tak kłaniam się nisko Tobie, Edce i reszcie dziewczyn co mają więcej niż jedno dziecko. 👑 Ja naprawdę nie mam pojęcia jak Wy to robicie.
    Swoją drogą z ciekawości poruszę temat jak to u Was było, bo moja znajoma jest w drugiej ciąży i powiedziała mi, że trochę jej przykro, że drugą ciążą już tak się nie cieszy. Nie, że z dziecka tylko, że pierwsza to było takie wow, czekała od wizyty do wizyty, czytała o wszystkim i tak dalej. Nawet jak ją zapytałam, który to tc dokładnie to musiała sprawdzic w appce bo zapomniała. Teraz ma byleby dotrwać do rozwiązania i nie zapomnieć o wizycie. Ciekawa jestem czy akurat u niej hormony tak działają, czy faktycznie kolejna ciąża to już nie to samo co pierwsza? 😃

Na moja agentke nie działa bujanie bioderkami 🫣

A co do twojej koleżanki to tak sobie wyobrażam druga ciaze i rodzicielstwo 😁 juz ma sie mniej czasu, wieksze doswiadczenie, nie gogluje sie każdego objawu itp 🙂 a na wizyte ciezko znalezc czas ale np z wyprawka łatwiej bo juz wiesz co i jak. Pewnie tak samo z dzieckiem, do dziś pamiętam jak odwrotnie założyliśmy dziecku pierwszego pampa i polozne musiały korygować 😂

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Well ale już lepiej u Was? Masakra, współczuję 😱

@Fabregasowa ja zapomniałam w szpitalu, że dziecku się pampersa zmienia i jak rano po porodzie był obchód i kazali rozebrać Młodego do ważenia to okazało się, że zrobił już smółkę i był cały obsrany. Było mi wstyd, że nie zmieniłam tego pampra wcześniej…

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
‹‹ 1142 1143 1144 1145 1146
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ