Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wanienkę Primabobo w tamtym tygodniu już odstawiliśmy, bo leżąc Leoś już się w niej nie mieści i był płacz. Jednak nie pomogę za bardzo bo my mamy wannę, więc na ten moment korzystamy z tego leżaczka Angelcare, jak już w niego nie wejdzie to mam nadzieję, że będzie już siedział. A jak nie no to pewnie będę musiała wskakiwać z nim na pluskanie do tego czasu 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 20:50

Kanola lubi tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nadzieja kurcze szok, że te alergie Wam wyszły dopiero teraz, a tyle czasu było dobrze ☹️ Mam nadzieję, że to tylko tak w okresie niemowlęcym, że te alergie przejdą. 🙁

A co do depresyjnego stanu to myślę, że po prostu stresuje Cię i dobija fakt, że jest ta alergia. Przytulan 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 20:56

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia, 07:40

• Klekotka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zauważyłam suche lekko różowe plamy na rączkach u Blanki 😳 chyba jakaś plaga nastąpiła 🙈. Z dodatkowych objawów to zauważyłam, że od tygodnia więcej ulewa i częściej nie dojada butli. Ale może to kwestia ciągłego leżenia na brzuchu? I też mocno się napina jak leży u nas na kolanach. Ostatnio użyłam balsamu z Dermy po kapieli więc już sama nie wiem przez co to może być.

My jeszcze używamy primabobo na stelażu z ta poduszka ale juz widac ze jest za mala xD

⏸️25.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!
    👶🏻 01.11.2025
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy wanienkę z Ikei, ale już jest za mała, kąpiemy na stole w kuchni, bo póki co mamy małe mieszkanko. Teraz będziemy przechodzić na Stokke XL składaną.

Domisiek, no właśnie wychodzi na to, że te alergie nie wyszły dopiero teraz tylko wcześniej objawy były zrzucane głównie na hiperwypływ. Problem z refluksem mamy od początku, w pierwszych miesiącach to miała nawet taki krtaniowy głos. Do tego dużo strzelających kupek. Z czasem po prostu doszło więcej objawów. W 6 tygodniu Tosi przeszłam na dietę bez nabiału i jajek na 6 tygodni i refluksu już praktycznie nie było, głos wrócił do normy, czasem trochę tylko ulała, kupki też się trochę unormowały. Potem zrobiłam prowokację, jadłam nabiał 2 tygodnie i najpierw była czerwona pupka co zrzucałam na pampersy, bo próbowałam wtedy akurat innych, ale po tygodniu wrócił masakryczny refluks, wysypało na skórze, pupa się odparzala, mimo natychmiastowego mycia, szyjka się odparzyła i pojawił się śluz z krwią kupce :( jajka zaczęłam jeść po wizycie u gastrologa, według zaleceń najpierw żółtko, potem białko no i po białku znowu nawrót refluksu i nowe placki na skórze :( gastrolog mówiła, że przy rozszerzaniu diety, każdy nowy składnik musimy traktować jako potencjalny alergen i niestety, zaczęłam od brokuła i znowu to samo, nawrót refluksu i wysypana na skórze 🙄 mam ochotę być na diecie i karmić ją cycem do 5 roku życia 😆😆 teraz robię przerwę na tydzień w rozszerzaniu, bo za tydzień mamy te nieszczęsne chrzciny i dobrze byłoby, żeby nie była cała wysypana i nie obrzygiwała siebie i innych i nie męczyła się z bólem brzuszka

A co do nastroju to dziś już lepiej. Spędziliśmy w trójkę całą niedzielę i od razu humor mam lepszy 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia, 22:03

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już ledwo mieścimy się z Jasiem w wanience z Ikei. Kąpiemy na biurku w jego pokoju. Ale jest takim chlapaczem, że musimy wycierać podłogę. Nie mam pomysłu co dalej 🥺 mamy wannę i prysznic z brodzikiem ale musiałby siedzieć. Na razie kąpiemy w 2 osoby i jedna myje a druga trzyma lekko nogi żeby tak nie chlapał. Widziałam u znajomej te duże wanienki z Tega. Może to będzie jakieś rozwiązanie...Jeszcze zostaje leżaczek do wanny.

Na razie jestem na etapie zamawiania barierki do łóżka bo Jasiu szaleje nam totalnie. Ostatnio spadł z wersalki bo takie obroty ćwiczył szybkie, że nie zdążyłam go całego złapać i trochę się uderzył 🥺🥺🥺. Jest tak ruchliwy, że nie wyrabiam przy nim. Na rękach się wygina i kokosi. Na podłodze już pełza, daje pupę do góry, robi wysokie podparcie. Jak ogarnie rączki to zacznie raczkować, póki co nogami przesuwa jak do raczkowania. Musimy mieć też łóżeczko turystyczne do dziadków bo spanie z nim to już ciężka sprawa. Urósł bardzo a łóżko mniejsze jak na naszym mieszkaniu. Rozważam też łóżeczko w sypialni przy mojej stronie (to najtańsze z ikei) jak nie sprawdzi się barierka. Z dostawki chicco next to me forever lubie korzystać za dnia w jego pokoju a nie mam siły co wieczór jeździć z tą wielką dostawką do sypialni (kiepskie są te kółka, rysują panele) więc wpadłam na pomysł z łóżeczkiem. Przez te perypetie ze spaniem umknął mi zakup większej wanienki albo leżaka do wanny 😅 dobrze, że poruszyłyście temat.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Jjkm97 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mycia starszych dzieci, jeśli ktoś ma wannę polecam wstawić do niej miskę z ikei taką dużą na pranie plastikową XD Ma szerokie dno, nawet 3 latek się zmieści na wygodnego i nie trzeba nalewać wody do całej wanny 😅

• Domisiek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Leoś nie ma żadnych suchych placków ale z ciekawości zamówiłam ten Atoderm, chyba Ty @Paulivvv polecałaś? Faktycznie po tym skóra jest niesamowita 😱 Aż chyba sama też będę używać bo ja mam duży problem z suchą skórą.

@Nadzieja, zapomniałam, że był temat tego hiperwypływu. ☹️ Współczuję Ci strasznie, sama dopóki karmiłam to byłam na tej diecie bo przez te Leosia zawirowania z brzuszkiem już sama zgłupiałam co mu szkodzi, a co nie. Jak zejdziesz z diety to wprowadzaj BMK stopniowo, ja o tym nie pomyślałam i sama ma teraz jakieś jazdy w jelitach. Cieszę się, że nastrój lepszy!

U nas miska nie przejdzie, Leoś KOCHA machać nogami w wodzie. Jego kąpiel sprzyjała myciu łazienki przy okazji 😅 Wszystko było mokre 😂 A ja mam radochę jak on się z czegoś cieszy.

Dziś wzięliśmy Leona do łóżka bo jego OA nas wykańcza. Obudziliśmy się z Leonem w poprzek 😂 Nogi mial na moim brzuchu, a głowę po stronie męża 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 10:18

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi co do podcastów to różnie, uwielbiam słuchać Jaśmin ze Stanowo, ale ona już teraz nagrywa od wielkiego dzwonu, więc zostają mi stare odcinki :c słucham 5 nie zabijaj (ona mam wrażenie trochę się popsuła jakościowo ostatnio), czasem Karolinę Annę i czasem Kryminatorium. Chce zacząć słuchać Olgi Herring

Asia też marzą mi się Włochy 🇮🇹 a Wataha była super, właśnie w zeszłym roku przed porodem byliśmy na chwilę w Bieszczadach tak trochę śladami serialu i widzieliśmy ten posterunek straży Granicznej 😃

Kasiek mnie nadal kłują komentarze dot. wagi - jak moja mama stwierdziła ostatnio, że Mały jakoś tak schudł to myślałam, że jej coś zrobię 🤡

Co do roczku to sama nie wiem, szkoda mi kasy na lokal, ale na mieszkaniu się nie pomieścimy. Szkoda, że nie urodziłam w lecie, to zrobilibyśmy grilla na działce i elo 👋🏻

Foxy ja chyba kupię barierki na łóżko i żeby ogrodzić matę, ostatnio mi się wyświetlają reklamy Tulano, muszę poczytać opinie

Co do żłobka to u nas na szczęście w państwowych jest dużo miejsc i od września mamy zacząć adaptację, na razie to mi smutno jak o tym pomyślę 😬

Nie mam za bardzo pomysłu co dalej jak Mały wyrośnie z wanienki, tym bardziej że mamy tylko prysznic z płytkim brodzikiem, musimy coś wykombinować

Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość

10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu kupiliśmy największą plastikowa bo nie chce mi się schylać do dużej wanny (mam ja pod skosem) wcześniej kąpaliśmy na pralce ale za bardzo chlapie więc stawiam po prostu na ziemi czasem jak kapie się tata pod prysznicem po pracy a mały dużo ulewal to oddaje mu małego ogarnie go szybciutko i mi podaje śpiworek (zawsze mam zawał więc przestałam patrzeć )

• Mmagda389 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie u osteo unas zalecił przeoczenia na dostymulowanie i rotację i kontrolę witaminy d bo zarosło mu się ciemiączko 🙈

• nnaciaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 16:41

age.png
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 16:41

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    U mnie Leoś nie ma żadnych suchych placków ale z ciekawości zamówiłam ten Atoderm, chyba Ty @Paulivvv polecałaś? Faktycznie po tym skóra jest niesamowita 😱 Aż chyba sama też będę używać bo ja mam duży problem z suchą skórą.

@Nadzieja, zapomniałam, że był temat tego hiperwypływu. ☹️ Współczuję Ci strasznie, sama dopóki karmiłam to byłam na tej diecie bo przez te Leosia zawirowania z brzuszkiem już sama zgłupiałam co mu szkodzi, a co nie. Jak zejdziesz z diety to wprowadzaj BMK stopniowo, ja o tym nie pomyślałam i sama ma teraz jakieś jazdy w jelitach. Cieszę się, że nastrój lepszy!

U nas miska nie przejdzie, Leoś KOCHA machać nogami w wodzie. Jego kąpiel sprzyjała myciu łazienki przy okazji 😅 Wszystko było mokre 😂 A ja mam radochę jak on się z czegoś cieszy.

Dziś wzięliśmy Leona do łóżka bo jego OA nas wykańcza. Obudziliśmy się z Leonem w poprzek 😂 Nogi mial na moim brzuchu, a głowę po stronie męża 😂

Taaak, ja też ten Atoderm sobie czasem używam, szczególnie balsam bo mam ostatnio mega suchą skórę a po tym jest taka fajna 😃

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ej! Jak ktoś kocha podjadanie słodyczy i innych przekąsek (jak ja 🤡) to wypróbujcie sobie daktyle True Dates - warunek, że ktoś musi w miarę lubić daktyle.

Najlepsze smaki dla mnie to Pistachio Cream i Caramel Popcorn, zawsze to trochę zdrowsza wersja przekąski a też, przynajmniej u mnie, tych daktyli aż tyle na raz nie wciągnę, więc tam zjem 3-5 sztuk i jestem zadowolona i nie szukam nic innego przez jakiś czas 😃

Asia091, Foxy96 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Ach i zapomniałam napisać. Mamy nawrót refluksu, bóle brzucha i nowe placki na skórze po brokule 🤡🤡 mam nadzieję, że istnieje cokolwiek co Tosia może jeść 🥴

Może to nie brokuł tylko nasilone objawy po szczepieniu?

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 16:42

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nnaciaa wrote:
    A gdzie je można kupić? 🙂

Kaufland, Biedronka, ja też czasem zamawiałam z allegro. 😃

nnaciaa lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nnaciaa wrote:
    Cześć Laseczki 🙂

U nas dramatyczna noc. Wydaje nam się, że zęby ruszyły chociaż ja tam nic nie widzę 😑
    Stan podgorączkowy, ślina cieknie z buzi bez przerwy w ilościach hurtowych i ten płacz 😭
    Dentinox N praktycznie nie pomagał i po 2 w nocy już z bezsilności podaliśmy jej Paracetamol Hasco Forte. Gdy zaczął działać to po prostu zwiotczała mi na rękach.
    Od tamtej pory odmawia mleka z butelki. Mamy wrażenie, że boli ją ssanie, więc zmieniliśmy smoczki na 6. Niestety to nie pomogło.

Jak Wy radzicie sobie z tego typu problemem?

Na ząbkowane duzo lepiej dziala ibuprofen, bo jest przeciezapalny. Ibum Fore albo Nurofen dla mnie must have przy bolesnym zabkowaniu. Lidokainy raczej staram sie unikac u takich maluchow. Dentosept A mini w sprayu tez jest spoko do psikania.
    Jak bedzie wam sie ta temp. utrzynywac dluzej to warto do lekarza, bo moze to jednak infekcja i odmawia jedzenia przez bol gardla/ucha, moze byc tez ZUM.

I jeszcze tak w ciagu dnia to bardzo nam sie sprawdzaja wodne gryzaki, ktore schladzam w lodowce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia, 12:57

nnaciaa lubi tę wiadomość

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia, 16:42

age.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ