👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia, z takimi wynikami to czym prędzej do lekarza, bo przy hemoglobinie poniżej 7 już jest potrzebna transfuzja krwi. Nic dziwnego, że nie masz siły i jesteś wykończona. Nie dość, że Ignaś jest wymagający to jeszcze masz naprawdę mocną anemię, więc nie masz skąd czerpać energii, Twój organizm jest niedotleniony.
Jeśli chodzi o Ignasia i ten refluks to trzeba poszukać przyczyny. Ulewanie jest fizjologiczne, ale refluks najczęściej nie. Może naprawdę macie alergię lub nietolerancję laktozy?
Ja wczoraj widziałam zdjęcia z dnia otwartego z porodówki, tam gdzie rodziłam. I wiecie co? Zrobili mi traumę, jak widziałam te zdjęcia, te korytarz i te sale to od razu chciało mi się płakać. Nie wiem kiedy uda mi się to przepracować, że tak to się skończyło
myślę, że gdyby nie męczyli mnie tydzień i się ze sobą komunikowali to nie miałabym traumy 
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:46
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Asia091 wrote:Domisiek nic nie mamy na refluks, ja to ostatnio o wszystkim zapominam zapytać lekarki, póki co skupiłam się na tych plackach czerwonych i po balsamowaniu ciałka Bioderma, zmianie mleka, nie przegrzewaniu plamy znikają. I to co opisujesz to jakbym Ignacego widziała.
Asiu, to podajcie w pierwszej kolejności preparaty bez recepty, np. Gastrotuss Baby (u nas się sprawdza, to taki kisielek, słodkawy, ale nie za słodki). Ja odmierzam i wlewam do smoczka z dużym przepływem i Leoś wypija bez problemu. Na początku jak odrzucał butelkę to dostawał z łyżeczki ale no wszystko poklejone jest wtedy 😅 Mnie gastrolog powiedział, że jak pomaga to nie trzeba wchodzić na nic mocniejszego, bo po co ładować leki w dzieciaka. Syrop stworzy filtr w przełyku i brzuszku i powinno być lepiej. U nas ulewania zmalały. Ulewa jeszcze czasem po jedzeniu, ale to już są takie ulewania mlekiem, nie śmierdzi to kwasem jak wcześniej. Mam nadzieję, że Wam pomoże.
Pamiętaj, że jak ma refluks to nie musi ulewać na zewnątrz, żeby mieć popalony przełyk. Wystarczą cofki, które połyka. Czasem nawet rodzice nie wiedzą, że w ogóle one są.
A co do lekarki to nie Ty jesteś od zastanawiania się i pytania co podawać dziecku. Niepoważna, że zdiagnozowała i zostawiła Was z objawami bez niczego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:59
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Asia, ja bardzo polecam soki z pokrzywy na podbicie ferrytyny. One ogólnie sa paskudne w smaku ale to taki shot energetyczny - warto! 🙂
Ja tez mam ostatnio poczucie ze dziecko doi ze mnie wszystkie siły i minerały, ona katar a potem ja katar, gdzie kiedyś wogole nie chorowałam.
Jesteśmy obecnie nad morzem na kilka dni, fajnie jak nie trzeba sprzątać i gotować 🙃🙃 liczyłam na jakis quality time z mężem ale jakos nie mamy energii oboje 😂 tak jak on w domu o 21 idzie spać tak ja z powodu kataru tu idę spac o 21. Nie mam listy rzeczy do odhaczenia i organizm chyba dal sobie przestrzeń do odpoczynku w końcu
nnaciaa, wellwellwell, Bećka lubią tę wiadomość
-
Anilorak88, Domisiek, nnaciaa, edka85, Paulivvv, wellwellwell, Bećka lubią tę wiadomość
-
flowery wrote:
Ale czad 🤩
flowery lubi tę wiadomość
-
O rany! Już wstaje??!! 🤯flowery wrote:
flowery lubi tę wiadomość
-
My po lekarzu 🙂
Osłuchowo czysto, brak RSV i podwyższonego CRP.
Werdykt: zwykłe przeziębienie.
Zalecenia:
- kontrola w czwartek
- inhalacje z BUDIXON
- leki przeciwgorączkowe
- oczyszczanie nosa
W razie pogorszenia stanu (duszności itp.) natychmiast jechać na SOR.
flowery, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
@edka85 tak, wstaje ale potrafi polecieć na bok albo do tyłu i pilnuję. Za to jeszcze nie umie siadać samodzielnie. Coś tam próbuje na razie

a wstawać się nauczyła tak, że ja się kładłam na łóżku na bok, a ona leżała obok mnie i zaczęła w końcu na mnie wchodzić i się wspinać, przy okazji ćwicząc nóżki, a teraz wstaje w łóżeczku o szczebelki i w kojcu o siatkę
nnaciaa, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
flowery wrote:
Ale super 🤩 taki mały człowieczek i już sobie stoi. -
flowery wrote:
Mowilam, ze to sprinterka 😁 super 👍 -