X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, z takimi wynikami to czym prędzej do lekarza, bo przy hemoglobinie poniżej 7 już jest potrzebna transfuzja krwi. Nic dziwnego, że nie masz siły i jesteś wykończona. Nie dość, że Ignaś jest wymagający to jeszcze masz naprawdę mocną anemię, więc nie masz skąd czerpać energii, Twój organizm jest niedotleniony.
    Jeśli chodzi o Ignasia i ten refluks to trzeba poszukać przyczyny. Ulewanie jest fizjologiczne, ale refluks najczęściej nie. Może naprawdę macie alergię lub nietolerancję laktozy?

Ja wczoraj widziałam zdjęcia z dnia otwartego z porodówki, tam gdzie rodziłam. I wiecie co? Zrobili mi traumę, jak widziałam te zdjęcia, te korytarz i te sale to od razu chciało mi się płakać. Nie wiem kiedy uda mi się to przepracować, że tak to się skończyło :( myślę, że gdyby nie męczyli mnie tydzień i się ze sobą komunikowali to nie miałabym traumy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:46

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Domisiek nic nie mamy na refluks, ja to ostatnio o wszystkim zapominam zapytać lekarki, póki co skupiłam się na tych plackach czerwonych i po balsamowaniu ciałka Bioderma, zmianie mleka, nie przegrzewaniu plamy znikają. I to co opisujesz to jakbym Ignacego widziała.

Asiu, to podajcie w pierwszej kolejności preparaty bez recepty, np. Gastrotuss Baby (u nas się sprawdza, to taki kisielek, słodkawy, ale nie za słodki). Ja odmierzam i wlewam do smoczka z dużym przepływem i Leoś wypija bez problemu. Na początku jak odrzucał butelkę to dostawał z łyżeczki ale no wszystko poklejone jest wtedy 😅 Mnie gastrolog powiedział, że jak pomaga to nie trzeba wchodzić na nic mocniejszego, bo po co ładować leki w dzieciaka. Syrop stworzy filtr w przełyku i brzuszku i powinno być lepiej. U nas ulewania zmalały. Ulewa jeszcze czasem po jedzeniu, ale to już są takie ulewania mlekiem, nie śmierdzi to kwasem jak wcześniej. Mam nadzieję, że Wam pomoże.

Pamiętaj, że jak ma refluks to nie musi ulewać na zewnątrz, żeby mieć popalony przełyk. Wystarczą cofki, które połyka. Czasem nawet rodzice nie wiedzą, że w ogóle one są.

A co do lekarki to nie Ty jesteś od zastanawiania się i pytania co podawać dziecku. Niepoważna, że zdiagnozowała i zostawiła Was z objawami bez niczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:59

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja bardzo polecam soki z pokrzywy na podbicie ferrytyny. One ogólnie sa paskudne w smaku ale to taki shot energetyczny - warto! 🙂

Ja tez mam ostatnio poczucie ze dziecko doi ze mnie wszystkie siły i minerały, ona katar a potem ja katar, gdzie kiedyś wogole nie chorowałam.

Jesteśmy obecnie nad morzem na kilka dni, fajnie jak nie trzeba sprzątać i gotować 🙃🙃 liczyłam na jakis quality time z mężem ale jakos nie mamy energii oboje 😂 tak jak on w domu o 21 idzie spać tak ja z powodu kataru tu idę spac o 21. Nie mam listy rzeczy do odhaczenia i organizm chyba dal sobie przestrzeń do odpoczynku w końcu

nnaciaa, wellwellwell, Bećka lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaraz będzie ewakuacja z łóżeczka…

f0ffaa2293bf1.jpghttps://zapodaj.net/plik-Ii7PvPQQHJ

Anilorak88, Domisiek, nnaciaa, edka85, Paulivvv, wellwellwell, Bećka lubią tę wiadomość

• nnaciaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:

Ale czad 🤩

flowery lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

20.10.2025 🌹
    2630 g 50 cm 16:30

age.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:

O rany! Już wstaje??!! 🤯

flowery lubi tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • nnaciaa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po lekarzu 🙂
    Osłuchowo czysto, brak RSV i podwyższonego CRP.
    Werdykt: zwykłe przeziębienie.
    Zalecenia:
    - kontrola w czwartek
    - inhalacje z BUDIXON
    - leki przeciwgorączkowe
    - oczyszczanie nosa
    W razie pogorszenia stanu (duszności itp.) natychmiast jechać na SOR.

flowery, wellwellwell lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

20.10.2025 🌹
    2630 g 50 cm 16:30

age.png
  • flowery Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @edka85 tak, wstaje ale potrafi polecieć na bok albo do tyłu i pilnuję. Za to jeszcze nie umie siadać samodzielnie. Coś tam próbuje na razie :D

a wstawać się nauczyła tak, że ja się kładłam na łóżku na bok, a ona leżała obok mnie i zaczęła w końcu na mnie wchodzić i się wspinać, przy okazji ćwicząc nóżki, a teraz wstaje w łóżeczku o szczebelki i w kojcu o siatkę :)

nnaciaa, wellwellwell lubią tę wiadomość

• Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:

Ale super 🤩 taki mały człowieczek i już sobie stoi.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flowery wrote:

Mowilam, ze to sprinterka 😁 super 👍

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
‹‹ 1148 1149 1150 1151 1152
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ