👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania 89 wrote:ZNataliaMa no to się można dopiero zdziwić tym bardziej jak już się nastawi na daną płeć a tu taki psikus 😆 i już pewne że chłopczyk będzie:)?
izzou97, Daria997, Klekotka, kalinok lubią tę wiadomość
-
To może u mnie okaże się, że chłopiec. Partner byłby zachwycony, bo ja na chwilę obecną nawet nie myślę o żadnym potencjalnym rodzeństwie, a on zawsze marzył o męskim potomku
-
wellwellwell wrote:Fotelik zdecydowanie nowy, chyba, że ma sie od rodziny albo zaufanych znajomuch, gdzie bedzie pewnosc, ze byl bezwypadkowy.
Reszta tak jak wymienilas, jeszcze laktator mysle, ze lepiej nowy, bo w uzywanym i tak trzeba wiekszosc czesci powymieniac.
Ja jeszcze uwazam, ze ubrania/kocyki z merino lepiej jest kupowac nowe, bo przy uzywanych nigdy nie wiadomo jak byly traktowane, a przy nieodpowiednim praniu traca swoje wlasciwosci.
Jesli chodzi o wozek, to gondola zwykle sluzy na bardzo krotko, raptem kilka miesiecy, a wiekszosc spacerowek z tych zestawow jest mocno srednich. Czesto bardziej oplaca sie kupic uzywana gondole, a pozniej jak juz dziecko usiadzie dokupic fajniejsza spacerowke. Oczywiscie zalezy kto ma jakie potrzeby i na jaki wozek sie zdecyduje.
Tez uwazam, ze lepiej kupic uzywany wozek porzadnej marki, niz nowy „chinski”.
Na pewno mozna trafic na wozki w stanie, ale spokojnie da sie kupic uzywany wozek w swietnym stanie. Czasami ludzie sprzedaja wozki po jednym dziecku jeszcze na gwarancji.
Ja osobiscie wolalabym kupic uzywany wozek, ale akurat model, ktory sobie upatrzylam jest chyba dosc nowy i w mojej okolicy z tego co sie juz orientowalam nie ma za bardzo ofert na niego. Takze zobaczymy czy uda sie cos upolowac. 😁
Dziękuję 🥰
A jaki wózek Ci chodzi po głowie? Nasze bąble zimowe to z gondoli trochę chyba pokorzystaja,bo 6m wypadnie w lato czyt najmniej ciuszków w środku 😀👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Co do wózka to bardzo polecam bebetto. Gondola jest spora, spacerówka służyła nam chyba 2 lata, jak nie więcej. My mieliśmy model Luca, ale to było 8 lat temu, teraz pewnie coś nowszego wybierzemy.
W dobrych sklepach można kupić zestaw 3w1 z porządnym fotelikiem, nie nosidełkiem, i fotelik można sobie wybrać, można też kupić 4w1 razem z bazą. I my właśnie nad 4w1 się zastanawiamy. Ale to na spokojnie zamawiać będziemy końcem sierpnia. -
Paulinaxd wrote:Hej dziewczyny mam pytanko. Jeśli wyniki z Pappa mam bardzo dobre to jak myślicie należy zrobić dodatkowe badania np Nifty pro, czy jakieś inne ? Dzisiaj 13+6 tydzień
A tak z ciekawości, jakie Ci wyszły wyniki pappy? Wiesz może ile MoM miałaś czy od razu ryzyka miałaś podane?👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Paulinaxd wrote:Hej dziewczyny mam pytanko. Jeśli wyniki z Pappa mam bardzo dobre to jak myślicie należy zrobić dodatkowe badania np Nifty pro, czy jakieś inne ? Dzisiaj 13+6 tydzień
Ja miałam założone, że jeżeli na Pappie wyjdzie wszystko ok z dzieckiem to nie będę robić dodatkowo Nifty ani nic podobnego. Wyszło wszystko ok więc nie robiliśmy.izzou97, psaj91 lubią tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Dziękuję 🥰
A jaki wózek Ci chodzi po głowie? Nasze bąble zimowe to z gondoli trochę chyba pokorzystaja,bo 6m wypadnie w lato czyt najmniej ciuszków w środku 😀
Ja sobie upatrzylam Tutis Mio Plus Thermo, nie widzialam go na zywo, wiec jeszcze do weryfikacji, ale z tego co czytalam opinie jest lekki a ma niby calkiem niezla amortyzacje.
Polecam grupe na FB „wozkowe porady - gdy nie wiesz jaki wozek wybrac”Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Łożysko przodujące na tym etapie ciąży nie jest niczym czym trzeba się martwić. Jeszcze może się przesunąć. Ryzyko związane z łożyskiem przodującym jest w III trymestrze
Ale początek lekarz też mi mówił że może się jeszcze podnieść ale z moim szczęściem tak nie będzie🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Kasiek7 wrote:Dziewczyny a byłyście głosować? I jeśli tak z ciekawości na kogo ? Ja Mentzen
Może lepiej darujmy sobie ten temat 🫠Nadzieja32, wellwellwell, Agni97, psaj91, Fabregasowa, Maddie_Ist, Wilga27, kalinok, Paulivvv, Klekotka, Kropka89, anna.90, izzou97, Nana11, Karolina835, Molahonkeey lubią tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie wiem czy będę nowe kupywac ,u nas jest niby taka zasada że wózek kupują dziadkowie😬 dowiedziałam się parę tyg temu 😬😬 gdy mąż cos bąknął o tym przy teściach 😅😬 takie z higienicznych rzeczy to napewno nowe a reszta hmmm nie lubię udawać pieniędzy na coś na chwilę albo gdy wiem że kupię w super stanie . Ale np poduszki ciążowej brzydzę się kupić używanej tak szczerze
-
Widzę, że tematy wyprawkowe już się pojawiają 😁 niestety nic nie doradzę ale z chęcią poczytam Wasze polecenia. Ja szukam wózka, który poradzi sobie w trudnym terenie wiejskim i na rozwalonych chodnikach mojego miasta 😅 jak spytałam googla to polecał mi wózek x-lander move.
Ale bardziej niż nad wyprawką zastanawiam się nad tym kiedy poczuję ruchy dziecka. Moja znajoma jest w trzeciej ciąży i jak była w 15-16 tygodniu to już czuła. Ja czuję tylko tą moją ciągnącą macicę i to już coraz rzadziej. Czy ktoraś z Was już tak jednoznacznie coś poczuła? Gdyby nie USG u lekarzy a wcześniej testy ciążowe to bym myślała, że na coś choruję a nie, że jestem w ciąży 😪👩🦱29🧑31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
29.05.2025 🩺kolejna wizyta
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Barrier/Superfomula
-
Zumi wrote:Widzę, że tematy wyprawkowe już się pojawiają 😁 niestety nic nie doradzę ale z chęcią poczytam Wasze polecenia. Ja szukam wózka, który poradzi sobie w trudnym terenie wiejskim i na rozwalonych chodnikach mojego miasta 😅 jak spytałam googla to polecał mi wózek x-lander move.
Ale bardziej niż nad wyprawką zastanawiam się nad tym kiedy poczuję ruchy dziecka. Moja znajoma jest w trzeciej ciąży i jak była w 15-16 tygodniu to już czuła. Ja czuję tylko tą moją ciągnącą macicę i to już coraz rzadziej. Czy ktoraś z Was już tak jednoznacznie coś poczuła? Gdyby nie USG u lekarzy a wcześniej testy ciążowe to bym myślała, że na coś choruję a nie, że jestem w ciąży 😪
Jesli szukasz wózka na wymagające tereny, a my też takiego szukaliśmy, bo bardzo dużo chodzimy po jakichś lasach, łąkach i polach ze względu na psiaka to mogę polecić wózek ABC Design Salsa 4 Air. Wózek ma super amortyzację i dodatkowo pompowane koła (spokojnie przez ten ponad rok użytkowania nic się z nimi nie działo, nie musieliśmy ich dopompowywac ani nic). Na pewno nie jest to kompaktowy ani lekki wózek, ale moim zdaniem po prostu pewne rzeczy się wykluczają. Nie kupi się wózka z super amortyzacją na trudny teren, który jest malutki i leciutki, bo to fizycznie niemożliwe. My zwracaliśmy też uwagę, żeby koła były z tych większych, żeby nie było belki między tylnymi kołami (Mąż jest wyższy i byłyby ryzyko, że uderzałby nogami), żeby rączka była wysuwana, a nie łamana (tutaj też uważam, że wysuwana to większy komfort). Gondola jest dość duża, spacerówka z resztą też. Naprawdę polecam. Nic nam się z tym wózkiem nie działo.
Ktoś tutaj wspomniał o wózku Espiroo Milo - moja przyjaciółka ma, w terenie leśnym jak byliśmy na spacerze totalnie sobie nie radził. Oni patrzyli, żeby była duża gondola, z której i tak jak się okazało korzystali 4 miesiące, a ze spacerówki są średnio zadowoleni. Wgl dziwnie nisko jest ta spacerówka, mi wizualnie coś tak nie gra. Ale oni też patrzyli, żeby właśnie wózek był kompaktowy i lekki, bo nie mają miejsca, żeby go przechowywać. Także naprawdę dużo zależy jakie macie te podstawowe wymagania, bo część wózków się od razu wyklucza.
Z perspektywy czasu nie wiem, czy nie pomyślałabym o kupnie używanego wózka z samą gondolą, a zainwestowałabym w jakąś fajną spacerówkę 😊.
Ale tak jak mówiłam, my jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego wózka i nadal korzystamy i nawet nie myślimy o wymianie spacerówki.
Teraz kupiliśmy jeszcze podwójną przyczepkę z Thule’a, więc jak Bobas będzie starszy to będą mogli sobie siedzieć tam we dwójkęZumi lubi tę wiadomość
-
Co do poduszki ciążowej to ja bardzo polecam. Mega wygodnie się z nią śpi, moja przyjaciółka, która urodziła juz prawie rok temu nadal z nią śpi, bo tak jej wygodnie 😅.
Obie mamy Poofi NEST 4w1. Do spania bardzo wygodna - polecam! 😁Zumi lubi tę wiadomość