👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
I ostatni temat to fotelik.
Polecam wybrać się do sklepu i jednak dobrać fotelik do auta 😊 (najbardziej polecane sklepy z takim doborem fotelików to 8gwiazdek - są w większych miastach)
Pamiętajcie, że nie każdy fotelik będzie pasował do każdego auta, a muszą być zachowane kąty, żeby dziecko było bezpieczne. U nas ze względu na pochylone dość mocno kanapy z tyłu samochodu, zostaliśmy ograniczeni tylko do dwóch fotelików- także przemyślcie temat 😊kalinok, Fabregasowa, Zumi, Foxy96, wellwellwell, Klekotka lubią tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Łożysko przodujące na tym etapie ciąży nie jest niczym czym trzeba się martwić. Jeszcze może się przesunąć. Ryzyko związane z łożyskiem przodującym jest w III trymestrze🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Zumi wrote:Widzę, że tematy wyprawkowe już się pojawiają 😁 niestety nic nie doradzę ale z chęcią poczytam Wasze polecenia. Ja szukam wózka, który poradzi sobie w trudnym terenie wiejskim i na rozwalonych chodnikach mojego miasta 😅 jak spytałam googla to polecał mi wózek x-lander move.
Ale bardziej niż nad wyprawką zastanawiam się nad tym kiedy poczuję ruchy dziecka. Moja znajoma jest w trzeciej ciąży i jak była w 15-16 tygodniu to już czuła. Ja czuję tylko tą moją ciągnącą macicę i to już coraz rzadziej. Czy ktoraś z Was już tak jednoznacznie coś poczuła? Gdyby nie USG u lekarzy a wcześniej testy ciążowe to bym myślała, że na coś choruję a nie, że jestem w ciąży 😪
Ja miałam pare razy takie uczucie jakby ktoś mnie czymś łaskotał w środku, jakby mi tam latało jakieś piórko, ale raczej myśle bardziej realistycznie, że to były jakieś wzdęcia i wszelkie ruchy moich własnych jelit niż dzieciaczek 😀 ale też wypatruje tego momentuZumi lubi tę wiadomość
-
Edka85, wpiszesz mi niebieskie serduszko i termin porodu 21 listopada?
Mam wyniki nifty pro. Wszystkie ryzyka niskie i potwierdzenie, że chłopakPaulivvv, kalinok, Fabregasowa, Ilka96, Agni97, Bećka, Zumi, Karolina835, nnaciaa, Foxy96, Apatheia, psaj91, Kropka89, wellwellwell, Daria997, Lavenda, Klekotka, edka85, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
Zumi wrote:Widzę, że tematy wyprawkowe już się pojawiają 😁 niestety nic nie doradzę ale z chęcią poczytam Wasze polecenia. Ja szukam wózka, który poradzi sobie w trudnym terenie wiejskim i na rozwalonych chodnikach mojego miasta 😅 jak spytałam googla to polecał mi wózek x-lander move.
Ale bardziej niż nad wyprawką zastanawiam się nad tym kiedy poczuję ruchy dziecka. Moja znajoma jest w trzeciej ciąży i jak była w 15-16 tygodniu to już czuła. Ja czuję tylko tą moją ciągnącą macicę i to już coraz rzadziej. Czy ktoraś z Was już tak jednoznacznie coś poczuła? Gdyby nie USG u lekarzy a wcześniej testy ciążowe to bym myślała, że na coś choruję a nie, że jestem w ciąży 😪 -
Czy macie też takie coś, że im bliżej do wizyty kolejnej, tym bardziej robicie się takie niecierpliwe i trochę zestresowane?
Ja mam wizytę za tydzień w poniedziałek i im bliżej do niej to jednocześnie nie mogę się doczekać i się stresuje, mimo że nic niepokojącego mi się nie dzieje, tak żebym miała jakiś konkretny powód do obaw.Mel 456, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj ustaliłam termin 2 prenatalnych 25.06
i teraz 12-14.06 u prowadzącego. Także optymalnie
i nadal czekam na wyniki 🫣 w środę maja być dopiero opisywane moje wyniki... Przedłużyło się od 7 maja troszkę
A w temacie wózków to chyba któraś z Was polecała carello i zaczęłam go brać pod uwagę, Carello Ultra News, w naszej okolicy chodniki są w miarę nowe, w lesie jest wiadomo troszkę ciężej. Brałam też pod uwagę venicci upline 2. Będziemy w czerwcu w Warszawie to coś obejrzymy i pewnie zdecydujemyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 11:52
-
Agni97 wrote:Co do poduszki ciążowej to ja bardzo polecam. Mega wygodnie się z nią śpi, moja przyjaciółka, która urodziła juz prawie rok temu nadal z nią śpi, bo tak jej wygodnie 😅.
Obie mamy Poofi NEST 4w1. Do spania bardzo wygodna - polecam! 😁
O matulu jaka droga 😬 ja to myślałam o jakiejś zwykłej z allegro, poofi skyszalam że ma super poduchę do karmienia👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Fabregasowa wrote:O matulu jaka droga 😬 ja to myślałam o jakiejś zwykłej z allegro, poofi skyszalam że ma super poduchę do karmienia
Z Poofi miała moja znajoma i też jakoś jej się nie sprawdziła 😆 inna zrobiła dobry myk, że po prostu pozamawiała kilka jak już Mała była na świecie i do niej i do siebie wybrała konkretną, akurat u niej właśnie chyba padło na Poofi -
Powiem wam że dla mnie wybor wózka to czarna magia, taki wybór że gorzej niż z autem🤪
Trochę myslala o cybex gazelle s bo ma opcje rok po roku, wiec moglby nam na dlugo wystarczyc a jeżeli dziec nie da nam w kośc mocno to chyba spróbujemy szybko z drugim. Tylko zaplanować sobie mozna, a noz okres nie wróci szybko. Plus wozek ma dość mieszane opinie.
wyborem fotelika się nie przejmuje, dam się wykazać tatusiowi 🙂kalinok lubi tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Ja też jestem totalnie zagubiona jeśli chodzi o wózki - ilość dostępnych opcji jest przerażająca bo nie wiadomo na co się zdecydować!
I tak jak napisała Agni97 - każdy ma inne wymagania i oczekiwania, więc nawet jak jakiś wózek ma dobre opinie albo koleżanka poleca, to nie znaczy że nam się sprawdzi... A w sklepie to wiadomo że sprzedawca będzie zachwalał każdy model 😀Agni97 lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox112; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 (6+1)
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
03.06 - 🩺 kontrola
-
wgl dawno się tutaj nie udzielałam, więc chyba dzisiaj nadrabiam wszystkie zaległe dni pisania 😆😆😆
Niezmiennie trzymam kciuki za każdą z Was, za Wasze wizyty, za Wasze Bąbelki ❤️
Gratulacje dla wszystkich z Was, które miały udane wizyty w minionym czasie ❤️
@Foxy bardzo mi przykro straty Jamniczka, domyślam się co czujeszprzytulam Cię mocno!
Ja wizytuje w środę i jestem ciekawa, czy nadal nasza Dziewczynka będzie dziewczynka 🌸😅Zumi, Foxy96, izzou97, kalinok lubią tę wiadomość
-
Cześć 🙂
Dostałam wyniki badań genetycznych.
Niskie ryzyka, płeć: dziewczynka.
edka85 zmień mi proszę termin porodu na 1 listopada i daj różowe serduszko 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 12:40
Zumi, Agni97, Foxy96, Paulivvv, izzou97, psaj91, Kropka89, kalinok, Bećka, wellwellwell, Ilka96, Lavenda, edka85 lubią tę wiadomość
-
Paulivvv wrote:Czy macie też takie coś, że im bliżej do wizyty kolejnej, tym bardziej robicie się takie niecierpliwe i trochę zestresowane?
Ja mam wizytę za tydzień w poniedziałek i im bliżej do niej to jednocześnie nie mogę się doczekać i się stresuje, mimo że nic niepokojącego mi się nie dzieje, tak żebym miała jakiś konkretny powód do obaw.
Ja się stresuję zazwyczaj dzień przed wizytą. Teraz trudna jest dla mnie ta cisza bo do wizyty jeszcze ponad tydzień, ruchów jeszcze nie czuję, detektora nie mam, już po prenatalnych a tak to żyłam "byleby do prenatalnych" 😅 i w sumie nie wiem jak poradzić sobie z tą międzywizytową pustką. Chyba kupie ten detektor..., ale nie z obawy i żeby nieustannie podglądać funkcje życiowe, ale chciałabym bardziej nawiązać więź z dzieckiem. Przez to, że nie czuję jeszcze ruchów to mam wrażenie odrealnienia. Jestem w ciąży, nic się niepokojącego nie dzieje, ale jakoś to do mnie nie dociera. Po wizycie max 4 dni czuję się super, że jest dzidziuś, a potem znowu czuję taką pustkę 😢. Może któraś z Was też zmaga się z takimi myślami? A jeśli tak miałyście, to czy posiadając ten detektor tętna, pomogło Wam to w jakiś sposób?👩🦱29🧑31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
29.05.2025 🩺kolejna wizyta
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Barrier/Superfomula
-
Fabregasowa wrote:Powiem wam że dla mnie wybor wózka to czarna magia, taki wybór że gorzej niż z autem🤪
Trochę myslala o cybex gazelle s bo ma opcje rok po roku, wiec moglby nam na dlugo wystarczyc a jeżeli dziec nie da nam w kośc mocno to chyba spróbujemy szybko z drugim. Tylko zaplanować sobie mozna, a noz okres nie wróci szybko. Plus wozek ma dość mieszane opinie.
wyborem fotelika się nie przejmuje, dam się wykazać tatusiowi 🙂
Agni, dziękuję, muszę to przetrawić, wczoraj oglądałam jej stare zdjęcia/filmy i było ciężko. Kochany kabanosik.
https://zapodaj.net/plik-dBnkh5p3zg
Paulivvv, ja się nie mogę doczekać wizyty, chciałabym wreszcie na 100% poznać płeć, a tu jeszcze 10 dniPowoli odliczam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 12:58
Molahonkeey lubi tę wiadomość
-
Zumi, ja tego detektora właśnie bardziej tak używam, że chce sobie posłuchać tego dzieciaczka tam. Nie koniecznie mam w głowie jakiś strach i chęć kontroli ciągle, czy wszystko jest ok przy używaniu detektora tylko bardziej właśnie taka chęć posłuchania go.
Jak mam co 3 tyg wizytę to pare dni po wizycie jest ok a potem, niby wiem że ten dzieciaczek tam jest a jakieś to takie się wydaje nierealne 🤣Zumi lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Paulivvv, ja się nie mogę doczekać wizyty, chciałabym wreszcie na 100% poznać płeć, a tu jeszcze 10 dni
Powoli odliczam.
Ja jakoś w 20-21 tygodniu mam w ogóle szansę na usłyszenie pierwszy raz przypuszczenia co do możliwej płci, także no... Zazdroszczę bardzo, jak ktoś już wie
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
Foxy96 wrote:Dla mnie w ogóle wszystkie te rzeczy dla dzieci to czarna magia, wcześniej mnie kompletnie nie interesowały te tematy. Dobrze, że są fora ciążowe i można zaczerpnąć wiedzy, od doświadczonych mam 😅
Agni, dziękuję, muszę to przetrawić, wczoraj oglądałam jej stare zdjęcia/filmy i było ciężko. Kochany kabanosik.
https://zapodaj.net/plik-dBnkh5p3zg
Paulivvv, ja się nie mogę doczekać wizyty, chciałabym wreszcie na 100% poznać płeć, a tu jeszcze 10 dniPowoli odliczam.
Jaki słodziak, jeju... 🥺Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 3,28 cm ruchliwego bobasa 😍
11+6 tc - 5,5 cm; wstępnie brak ryzyk, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
12+6 tc - I prenatalne - 7,3 cm; brak ryzyk; mały opór na żyle macicznej, ale wciąż w normie; czekamy na PAPPĘ.
15+5 tc - 🩺 -
Ja mam nadzieję że 6 czerwca będzie pewność co do płci
chociaż mentalnie zaczynam się przestawiać że synuś będzie. U córci od początku mówili że dziewczynka i tak było
a też tak czułam że to dziewczynka będzie:) teraz jednak przeczucie się nie sprawdziło 😆
-
Zumi, mam bardzo podobnie. Chciałabym już większy brzuszek i czuć dziecko a tu nic. Moje starsze chłopaki mi przypominają bo się przytulają i pytają i wciąż jeszcze mówimy niektórym dopiero o ciąży i wtedy jest chwila taka realna a tak to podobnie jak piszesz.
Co do wydatków to bardzo chciałabym poduszkę kupić aaaale mój mąż ma taką traumę po 1 ciąży bo kupiłam ją taką wielką ze zajmowała pół łóżka 🤣 i teraz się śmiejemy że on tego psychicznie nie wytrzyma 🤣 ona też potem latała po całej chacie i ciągle ktoś zahaczał także muszę to przemyśleć 😂
Detektor fajna sprawa, wciąż rozważam.
Zumi lubi tę wiadomość