👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Z kolei ja się dziś czuję fatalnie, albo zasypiam albo jakieś kołatania serca. Pogoda we Wrocławiu okropna. A popołudnie całe mam z synkami na zajęciach chyba tam zasnę na korytarzu. Jeszcze tyle trasy w aucie już widzę oczami wyobraźni te korki w taką pogodę. Byle do jutra do prenatalnych!
-
psaj91 wrote:Jaki słodziak, jeju... 🥺
https://zapodaj.net/plik-nbTSDqXAIW
Nana, dlaczego "dopiero" wtedy?wellwellwell, psaj91, Kropka89, Molahonkeey lubią tę wiadomość
-
A w ogóle moja siostra tyle że 20 lat temu rodziła to cały czas miała mówione że będzie córka a już 2 synów miała . Choć siostra czuła że to i tak nie dziewczynka i w dniu porodu okazało się że jednak syn. To dopiero mimo wszystko szok. Nie wiem jak Ci lekarze w późniejszej ciąży nie zobaczyli że to jednak chłopiec 😆
-
Foxy96 wrote:Dla mnie w ogóle wszystkie te rzeczy dla dzieci to czarna magia, wcześniej mnie kompletnie nie interesowały te tematy. Dobrze, że są fora ciążowe i można zaczerpnąć wiedzy, od doświadczonych mam 😅
Agni, dziękuję, muszę to przetrawić, wczoraj oglądałam jej stare zdjęcia/filmy i było ciężko. Kochany kabanosik.
https://zapodaj.net/plik-dBnkh5p3zg
Paulivvv, ja się nie mogę doczekać wizyty, chciałabym wreszcie na 100% poznać płeć, a tu jeszcze 10 dniPowoli odliczam.
-
Ja też miałam ostatnio ciężkie dni, ta pogoda wysysała ze mnie większość energii. W nocy słabo spałam i bardzo późno się budziłam.
Czekam do czwartku na wizytę, ostatnia miesiąc temu byłaTeż mam stres i nie mogę się doczekać.
Niestety zaczęłam coś niepokojącego zauważać i myślę, czy to nie infekcja, trzeba sprawdzić 😬
Dzisiaj jedziemy do Krakowa, do immunologa, ale to tak kontrolnie raczej. -
U mnie wizyta dopiero za 2 tygodnie 😩 A jeszcze po drodze to czekanie na wyniki PAPPA, ehhh...
W dodatku chyba mnie wczoraj przewiało i coś zaczynam czuć gardło, cholera... Wiecie czy można coś brać na ból gardła?Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 3,28 cm ruchliwego bobasa 😍
11+6 tc - 5,5 cm; wstępnie brak ryzyk, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
12+6 tc - I prenatalne - 7,3 cm; brak ryzyk; mały opór na żyle macicznej, ale wciąż w normie; czekamy na PAPPĘ.
15+5 tc - 🩺 -
@Foxy96 cudny jamniczek ❤️mam nadzieję, ze trafil do jakiegos psiego raju
Podzielam zdanie Agni97, dziewczyny nie kupujcie fotelikow z zestawow 3w1, lepiej wybrac sie do sklepu gdzie przymierza wam fotelik do kanapy w samochodzie i profesjonalnie doradza. W sklepach z wozkami niestety zazwyczaj polecaja to za co dostaja najwieksze prowizje.
Gratuluje kolejnych niskich ryzyk i poznania plci. ❤️Fabregasowa, Agni97, Lavenda, Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
-
psaj91 wrote:U mnie wizyta dopiero za 2 tygodnie 😩 A jeszcze po drodze to czekanie na wyniki PAPPA, ehhh...
W dodatku chyba mnie wczoraj przewiało i coś zaczynam czuć gardło, cholera... Wiecie czy można coś brać na ból gardła?
Mozna Tantum Verde w sprayuZumi, psaj91 lubią tę wiadomość
-
psaj91 wrote:U mnie wizyta dopiero za 2 tygodnie 😩 A jeszcze po drodze to czekanie na wyniki PAPPA, ehhh...
W dodatku chyba mnie wczoraj przewiało i coś zaczynam czuć gardło, cholera... Wiecie czy można coś brać na ból gardła?psaj91 lubi tę wiadomość
-
Benzydamina w ciąży jest bezpieczna czyli hascosept, uniben, tantum verde i inne zamienniki 😊 wiadomo te prenaleny, porosty islandzkie można też ssać.
psaj91, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑31
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
02.04.2025 🩺💗wszystko dobrze
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
29.05.2025 🩺kolejna wizyta
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Barrier/Superfomula
-
Paulivvv wrote:Czy macie też takie coś, że im bliżej do wizyty kolejnej, tym bardziej robicie się takie niecierpliwe i trochę zestresowane?
Ja mam wizytę za tydzień w poniedziałek i im bliżej do niej to jednocześnie nie mogę się doczekać i się stresuje, mimo że nic niepokojącego mi się nie dzieje, tak żebym miała jakiś konkretny powód do obaw.
Też tak mam i chyba do końca tak będę miała (a przynajmniej póki nie zacznę czuć ruchów malucha). Ja mam jutro USG i już się stresuję -
Mel 456, chyba jesteśmy już skazane na to zamartwianie 😄 na każdym etapie jakaś nowa obawa musi być
-
Ja już po prenatalnych, na 99% dziewucha 🥰🥰🥰🥰
Byłam u top lekarza, który mnie badal prawie 20min (w tamtym roku w medicover trwało to 5min lol), przez brzuch, potem pochwe i jeszcze raz przez brzuch 😀
Ryzyka niskie, bobas ruchliwy i ma 5.8cm , wszystko absolutnie w normie 😍 dostalam też od razu skierowanie na amnio, bo wg niego w moim przypadku jest to must. Wlał we mnie tyle spokoju że na pewno zrobię u niego badanie i nie mam w sobie wogole strachu.
Kamień z serca 🥹🥹🥹 czas się podzielić newsami ze swiatem🥳Agni97, kalinok, wellwellwell, psaj91, Zumi, Kasiek7, Dahlia, edka85, Kropka89, Paulivvv, Karolina835, Apatheia, Bećka, nnaciaa, Ilka96, Nadzieja32, Foxy96 lubią tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
Gratuluję udanych wizyt:)
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Kciuki za dzisiejsze wizyty ☺️ Ann35 jak się czujesz i psychicznie i fizycznie?
-
Cześć dziewczyny!
Czy któraś z Was jest z Zielonej Góry?
Jadę tam dziś rekreacyjnie , na kawę i obiad powiedzmy 😁 czy jest tam jakieś fajne miejsce gdzie warto zjeść? 🥹Luźne starania 02.2024
Starania na poważnie 04.2024
Niedoczynność tarczycy - euthyrox25
Prolaktyna z lekami w normie
2/02/2025:
Prolaktyna 7
Tsh 1.39
Kortyzol 13.30
13dc - monitoring po letrozolu
2x pecherzyk na prawym jajniku 18 i 19 mm.
Endometrium 9mm
15/02 3dpo progesteron 17.10 ng/lm
20/02 8 dpo progesteron 11.50 ng/lm
23/02 11 dpo ⏸️ 🩷
24/02 beta 50.7, progesteron 20.70
26/02 beta 150, progesteron 22.60
01/03 beta 686 progesteron 25.70
04/03 beta 3404 progesteron 25.40
Zostań ze mną kropeczko 🍀
-
Ja już po prenatalnych. Całość wyników do tygodnia bo dopiero dziś miałam pobieraną krew. Z USG wszystko ok ❤️Kosc nosowa jest, przeziernosc 1,6, wszystkie narządy są, 6,45 cm człowieka! nawet dobrze udało się całe serduszko zobaczyć i przepływy, nóżki rączki śliczne, żołądek mózg no wszystko w porządku. Na pewno będę miała wysokie ryzyko jakieś tam ze względu na moje nadciśnienie i od dziś też mam na noc acard brać już 150. Bardzo miła spokojna ale rzeczowa Pani doktor, widać że duże doświadczenie miała bo bezbłędnie i szybko znajdowała wszystkie organy. Dzidziuś też współpracował. I informacja top czyli płeć: pani doktor spytała się czy się na coś nastawiałam ale powiedziałam że absolutnie nie chciałabym tylko aby dzidziuś był zdrowy. To mi pokazała taki obraz między nogami że ja nie mam pytań 🤣 aaaaale powiedziała żeby do 16tc poczekać z mówieniem szczególnie dzieciom starszym bo potem to trudno odkręcić 😅 Ale Wam mogę mówić a co tam!
Edka wpisz mi niebieskie serduszko na 26.11 (jeszcze się data przesunęła) ❤️
Także oblewam właśnie koktajlem truskawkowym 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja, 12:39
Ilka96, Bećka, wellwellwell, Paulivvv, Apatheia, psaj91, edka85, Zumi, Nadzieja32, Karolka11, Foxy96, kalinok, nnaciaa lubią tę wiadomość
-
Kurczę dziewczyny zazdroszczę wam takich miłych doświadczeń z prenatalnych. U nas lekarz był spoko, ale USG trwało kilka minut, trochę go musiałam ciągnąć za język żeby mi powiedział co i jak.
Prowadzę ciążę w medicoverze, pobrali mi wtedy krew, było to 09.05. No i do teraz nie mam wyników ostatecznych wyliczeń ryzyk 🙄 byłam dzisiaj osobiście, bo mi mówili że zanim będzie w aplikacji to mogę podejść szybciej odebrać wynik papierowy. No i dzisiaj babeczka na recepcji mi powiedziała, że owszem 14 dni, ale roboczych, więc nie dwa tygodnie tylko trzy. Gdybym wiedziała że to tak będzie wyglądać to zrobiłabym je gdzieś indziej. Nawet się zastanawiam czy nie ogarnąć tego rzutem na taśmę gdzieś prywatnie jeszcze raz. Jak macie kogoś do polecenia na Śląsku to dajcie znać, choć pewnie już nie zdążę, bo dzisiaj 13+1.Zumi lubi tę wiadomość
-
Hej hej, ja się trochę mniej udzielam, bo męczą mnie bóle głowy - jeśli się nie poprawi do kolejnej wizyty, wtedy dostanę skierowanie do neurologa na poszerzenie diagnostyki
Dziś miałam wizytę - ryzyka z prenatalnych niskie, niby płeć jeszcze nadal do potwierdzenia, ale na USG to wydaje mi się, że nie ma wątpliwości 😆 możesz Edka mi wpisać niebieskie serduszko, a kolejna wizyta 17.06
Gratuluję wszystkich udanych wizyt 🌸Ilka96, Bećka, wellwellwell, Kropka89, Paulivvv, Fabregasowa, psaj91, edka85, Zumi, Karolka11, Foxy96, kalinok, nnaciaa lubią tę wiadomość