👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek7 wrote:Wiem właśnie że rodzinny też może fuki stawiać ale i tak siedzę w domu więc spróbuję,myślę że jak chodzę tam od małego to może mi da 😂. Kochana a powiedz nawet jak mam ponad 20 osób w firmie to napisać do ZUS ? Nie chce z siebie wariata zrobić .
Jak jest firma powyżej 20 osób to chorobowe pomimo upływu 33 dni wciąż płaci pracodawca, ale potrąca to sobie ze składek zusowskich, także tutaj sytuacja trochę bardziej skomplikowana. Nie wiem czy w tym przypadku ta zakładka się pojawi 🤔 Spóźniają się z kasą? Może trzeba do kadr uderzyć?Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 3,28 cm ruchliwego bobasa 😍
11+6 tc - 5,5 cm; wstępnie brak ryzyk, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
12+6 tc - I prenatalne - 7,3 cm; brak ryzyk; mały opór na żyle macicznej, ale wciąż w normie; czekamy na PAPPĘ.
15+5 tc - 🩺
20+0 tc - połówkowe ➡️
21+0 - 🩺 -
Dziewczyny, czy wy też tak często latacie sikać? W trakcie dnia nawet nie tak bardzo, ale wieczorami i w nocy to jest masakra. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłaby taka noc, gdzie nie obudziłabym się w tym celu minimum 2/3 razy 🥲
-
Paulivvv wrote:Dziewczyny, czy wy też tak często latacie sikać? W trakcie dnia nawet nie tak bardzo, ale wieczorami i w nocy to jest masakra. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłaby taka noc, gdzie nie obudziłabym się w tym celu minimum 2/3 razy 🥲
U mnie odwrotnie, w ciągu dnia bardzo często chodzę, ale noc jak już śpię, to na samo sikanie się nie wybudzam, bez problemu wytrzymuję całą noc, chyba że pasierb źle śpi, to wtedy milion pobudek to już przy okazji i do łazienki pójdę
Ale w ciągu dnia potrafię czasem i po 5 minutach od poprzedniej wizyty iść jeszcze raz do toalety12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2
14.06. ➡️ połówkowe -
Paulivvv wrote:Dziewczyny, czy wy też tak często latacie sikać? W trakcie dnia nawet nie tak bardzo, ale wieczorami i w nocy to jest masakra. Nie pamiętam kiedy ostatnio byłaby taka noc, gdzie nie obudziłabym się w tym celu minimum 2/3 razy 🥲
U mnie na odwrót. Piję te przepisowe 1,5 l., ale ledwo co leci 😂 Do 18 idę może z trzy razy po trochę pomimo uczucia parcia, wieczorem trochę się rozkręca na 1/2 porządne sikania. W nocy obowiązkowo między 2-4 jedna pobudka i tu z ilością różnie - raz mało, a raz wodospad. Najwięcej siusiam po czarnej herbacie i czystej wodzie. O dziwo, u mnie kawa i żurawina ma odwrotny skutek...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 23:49
Starania od 04/24
👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem
🧑🏻🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony
03/25 - II kreski 🥰
4+3 tc - jest pęcherzyk 🫧
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
6+6 tc - 1,02 cm 😍
8+3 tc - 1,97 cm; widoczny ruch, rączki i nóżki 😍
9+5 tc - 3,28 cm ruchliwego bobasa 😍
11+6 tc - 5,5 cm; wstępnie brak ryzyk, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
12+6 tc - I prenatalne - 7,3 cm; brak ryzyk; mały opór na żyle macicznej, ale wciąż w normie; czekamy na PAPPĘ.
15+5 tc - 🩺
20+0 tc - połówkowe ➡️
21+0 - 🩺 -
O i z tym sikaniem i Ja mam różnie. Raz sikam często i nawet w nocy z raz wstanę a czasami prześpię całą noc. No a są dni że jakaś sikaczka dopadnie i co chwila siku😆
-
Może to sikanie ma Nas przygotować na te nieprzespane nocy i ciągle pobudki😆
kalinok lubi tę wiadomość
-
Ja też sporo sikam i w ciągu dnia i w nocy zawsze się wybudzam 1-2 razy.
Ja dziś zaczęłam 2 trymestr 😊 podobno magicznie miną mdłości i zmęczenie, czekam 😂😂
Wyczekuję też wtorku, bo mam wizytę ciążową i może będą już wyniki Sancopotem mam wizytę dopiero 26.06, a połówkowe 23.07
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja, 06:31
Ilka96, kalinok, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️37
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
22.03. beta 72,2, progesteron 27,48
24.03 beta 279, progesteron 27,7
27.03 beta 1478, progesteron 22,28
29.03 beta 3649, progesteron 25,13
31.03 beta 7414
2.04 beta 15353
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne
27.05 wizyta -
Ja nie miałam wgl mdłości w 1 trymestrze a teraz coś mi niedobrze szczególnie rano 🙈
Z sikaniem wstawałam w 1 trymestrze kilkukrotnie w nocy teraz się trochę to poluzowało i raz wstaje raz nie wstaje. Gorzej że jak zawsze miałam duże ciśnienie podczas oddawania moczu to teraz jakoś długo siusiam i mam wrażenie że na raty. -
Dziewczyny pytanko . Kto robił prenatalne w Łodzi i może polecić klinikę na badania połówkowe:)?
-
Ja chodzę w nocy po kilka razy to zależy ile wypije przed snem a w dzień to dosłownie co pół godziny 😅
Mam pytanie jakie macie pozycje do spania, dzisiaj obudziłam się na brzuchu(czytałam że nie wolno) a kładłam się na boku ale daaawno tak dobrze spałam.... używacie może już poduszek ciążowych ? -
Cześć dziewczyny, tu grudniowa mama
Ponieważ muszę trochę zaplanować swoją aktywność zawodową to czy dziewczyny, które się czuły w pierwszym trymestrze jak 💩 z wiecznym zmęczeniem i mdłościami , czy ten 2 trymestr nagle wszystko zmienia i jest jakoś lepiej? -
Nefretam wrote:Cześć dziewczyny, tu grudniowa mama
Ponieważ muszę trochę zaplanować swoją aktywność zawodową to czy dziewczyny, które się czuły w pierwszym trymestrze jak 💩 z wiecznym zmęczeniem i mdłościami , czy ten 2 trymestr nagle wszystko zmienia i jest jakoś lepiej?
Hej, ja się tak czułam w I trymestrze i tak samo czuję się w II 🤣 zmiany nie nastąpiły i średnio się zapowiada żeby miały nadejść.
Ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie było super, dużo osób w II trymestrze ma poprawę, więc uznajmy, że ja jestem jakimś średnio przyjemnym wyjątkiem ❤️Nefretam lubi tę wiadomość
-
Ponieważ muszę trochę zaplanować swoją aktywność zawodową to czy dziewczyny, które się czuły w pierwszym trymestrze jak 💩 z wiecznym zmęczeniem i mdłościami , czy ten 2 trymestr nagle wszystko zmienia i jest jakoś lepiej?
To chyba zależy, u mnie magicznie nie minęło, ale mdłości od paru dni chyba w ogóle nie miałam i chyba łatwiej wstaje mi się rano, ale ciągle jestem gotowa do spania o 21. I bardzo szybko się męczę, często muszę poleżeć w trakcie dnia. -
-
Nana11 wrote:U mnie odwrotnie, w ciągu dnia bardzo często chodzę, ale noc jak już śpię, to na samo sikanie się nie wybudzam, bez problemu wytrzymuję całą noc, chyba że pasierb źle śpi, to wtedy milion pobudek to już przy okazji i do łazienki pójdę
Ale w ciągu dnia potrafię czasem i po 5 minutach od poprzedniej wizyty iść jeszcze raz do toalety -
Hej! Ja byłam niczym 💩 w pierwszym trymestrze. Od drugiego jak ręką odjął. Więc najpierw bardzo chciałam L4, teraz uznałam, że będę aktywna zawodowo do porodu. Chyba, że coś wyjdzie po drodze.