👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
wellwellwell wrote:Z mojego doswiadczenia te wszystkie spodnie ciazowe, ktore maja ten wielki pas na brzuch nie nadaja sie na wczesna ciaze, bo ten pas jest za luzny na maly brzuch, one sprawdzaja sie wlasnie dopiero w zaawansowanej ciazy. Albo przynajmniej ja tak trafilam.
Dla mnie niestety jeansy juz dawno poszly w odstawke, teraz to tylko dresy albo materialowe spodnie ze sznurkiem w pasie. 🙈
W h&m jest fajna seria dla ciezarnych „before&after” i te spodnie sa wlasnie bez tych pasow na brzuch. Widzialam, ze maja tez jakies jeansy z tej serii, chociaz ich nie testowalam akurat.wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie 🩷 panna waży już jak kostka masła 😅
Mam łożysko na tylnej ścianie, dzięki czemu czuję ruchy malucha, jednak jest nisko i całkowicie zasłania ujście. Jeżeli nie podniesie się do 25 tygodnia to cesarka. No ale szanse są, więc zdaję się na los.Bećka, kalinok, Paulivvv, wellwellwell, edka85, Agni97, Zumi, psaj91, Kropka89, Foxy96, nnaciaa, izzou97, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny
Nareszcie jestem po wizycie, maluch słodko śpi na zdjęciu 😍 Chętnie bym wrzuciła fotkę, ale nie wiem czy ogarnę 😅 Tak, to dzidzia ok, tylko musimy pilnować łożyska, bo wyglądało na nisko osadzone.
Połówkowe 18.06 - znowu sobie poczekam.
Ania89 bolą lędźwie jak postoję dłużej. Ostatnio byłam na odwiedzinach w pracy, to może z pół godzinki stałam, później na zakupach myślałam, że już nie dam rady.
Asia091 ja też mam już kończyć to co mam, chyba lekarz powiedział stopniowo, ale bez szczegółów (wszyscy niewyspani). Myślę, że jak mam 3 dziennie, to po tygodniu będę zmiejszać o 1 tabletkę. Został mi jeszcze cyclogest, może po połówkowych odstawimy.
Kalinok ja też uwielbiam owoce, od fast foodów odrzuca mnie zapach (chyba, że chińczyk) mięsa przetworzonego 🤢chipsy tylko papryka, reszty smak mi teraz nie pasuje. Ostatnio zupkę chińską zjadłam, ale to też nie było do końca to. Sushi za mną chodzi...Słodkie teraz już bardziej jem, kupiłam dwie paczki żelków w ciągu tygodnia i mąż już pytał lekarki czy to ok 😆
Waga na plusie 3,5-4kg
JZZ ja robiłam od razu rozszerzone badania, z racji wieku 😉
Ale super się dzieje na forum, oby tak dalej 🍀wellwellwell, edka85, Zumi, psaj91, Kropka89, Foxy96, nnaciaa, Agni97, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
JZZ - ja nie robię NIFTY, bo ryzyka wyszły mi niskie. Odrazu tak miałam założone, że jak będzie ok to nie robię.
-
A mogę zapytać ile masz lat ? Ja też już nie pierwszej młodości hehe
Bećka wrote:Cześć Dziewczyny
Nareszcie jestem po wizycie, maluch słodko śpi na zdjęciu 😍 Chętnie bym wrzuciła fotkę, ale nie wiem czy ogarnę 😅 Tak, to dzidzia ok, tylko musimy pilnować łożyska, bo wyglądało na nisko osadzone.
Połówkowe 18.06 - znowu sobie poczekam.
Ania89 bolą lędźwie jak postoję dłużej. Ostatnio byłam na odwiedzinach w pracy, to może z pół godzinki stałam, później na zakupach myślałam, że już nie dam rady.
Asia091 ja też mam już kończyć to co mam, chyba lekarz powiedział stopniowo, ale bez szczegółów (wszyscy niewyspani). Myślę, że jak mam 3 dziennie, to po tygodniu będę zmiejszać o 1 tabletkę. Został mi jeszcze cyclogest, może po połówkowych odstawimy.
Kalinok ja też uwielbiam owoce, od fast foodów odrzuca mnie zapach (chyba, że chińczyk) mięsa przetworzonego 🤢chipsy tylko papryka, reszty smak mi teraz nie pasuje. Ostatnio zupkę chińską zjadłam, ale to też nie było do końca to. Sushi za mną chodzi...Słodkie teraz już bardziej jem, kupiłam dwie paczki żelków w ciągu tygodnia i mąż już pytał lekarki czy to ok 😆
Waga na plusie 3,5-4kg
JZZ ja robiłam od razu rozszerzone badania, z racji wieku 😉
Ale super się dzieje na forum, oby tak dalej 🍀 -
JZZ wrote:A mogę zapytać ile masz lat ? Ja też już nie pierwszej młodości hehe
Jeszcze 38 😆
No trochę się to wszystko przeciągnęło, myślałam w wieku 35, że odstawię anty i hop siup, ale życie napisało inny scenariusz. Ważne, że już na dobrej drodze 😊 -
No właśnie ja narazie też tak czuję chociaż dużo moich znajomych robiło mimo wszystko.
Ja mam w sobie jakieś takie wewnętrzne przekonanie że wszystko będzie dobrze. Nie wiem czy Wy też tak macie, i to może zabrzmieć jakbym zwariowała ale ja za każdym razem jak się martwię to słyszę głos chłopca w głowie, który mówi mamusi tym razem wszystko będzie dobrze (równo rok temu poroniłam).
Dodam że nasze dziecko zostało spłodzone w Indiach, dowiedzieliśmy się że jestem w ciąży 2 dni po zakończonym kursie na instruktora jogi. Rishikesh to bardzo wyjątkowe miejsce jeśli chodzi o energię. Ja codziennie medytuję już od wielu lat i zastawiam się czy dzięki temu moja intuicja jest wzmocniona i mam jakieś głębsze połączenie z dzieckiem dlatego go słyszę 🥹
Wiem brzmi crazy haha
W każdym razie pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i polecam bardzo ujjai breath 🥰
Paulivvv wrote:JZZ - ja nie robię NIFTY, bo ryzyka wyszły mi niskie. Odrazu tak miałam założone, że jak będzie ok to nie robię.Bećka, wellwellwell, Kasiek7, Zumi, Klekotka lubią tę wiadomość
-
@JZZ ja też jeśli ryzyka wyjdą niskie to pozostaje przy pappie i nie robię już żadnego NIPT. Jakbym planowała robić NIPT to pewnie juz dawno bym byla po, bo chyba juz od 10tc robia.
Szczerze ja tez mam w tej ciazy poczucie, ze wszystko jest ok i jakos sie nie stresuje tym razem. Mam nadzieje, ze nic mnie nie zaskoczy.Ilka96 lubi tę wiadomość
-
Ja również mam taki wewnętrzny spokój ale by nie fiksować na kolejnych etapach ciąży zrobię ta amnio.
@wellwellwell bardzo mnie zafascynowałas tym wózkiem tutis ale kurcze w moich stronach również brak uzywek 😬 za to sporo i w dobrej cenie venicci uppline👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100
-
JZZ wrote:No właśnie ja narazie też tak czuję chociaż dużo moich znajomych robiło mimo wszystko.
Ja mam w sobie jakieś takie wewnętrzne przekonanie że wszystko będzie dobrze. Nie wiem czy Wy też tak macie, i to może zabrzmieć jakbym zwariowała ale ja za każdym razem jak się martwię to słyszę głos chłopca w głowie, który mówi mamusi tym razem wszystko będzie dobrze (równo rok temu poroniłam).
Dodam że nasze dziecko zostało spłodzone w Indiach, dowiedzieliśmy się że jestem w ciąży 2 dni po zakończonym kursie na instruktora jogi. Rishikesh to bardzo wyjątkowe miejsce jeśli chodzi o energię. Ja codziennie medytuję już od wielu lat i zastawiam się czy dzięki temu moja intuicja jest wzmocniona i mam jakieś głębsze połączenie z dzieckiem dlatego go słyszę 🥹
Wiem brzmi crazy haha
W każdym razie pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i polecam bardzo ujjai breath 🥰
Super lubię takie tematy💕 byłam parę razy na jodze mega wycisza -
Mój partner medytuję, ja próbowałam ale szybciej zasypiałam 😅 więc coś chyba źle robiłam.
Ja patrzyłam wózek Carrello Ultra albo VECTOR 2w1 bo nosidełko podobno ma być dopasowane też pod kanapę auta żeby było bezpieczniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 11:49
-
Może się uda :
https://zapodaj.net/plik-M5AhWuKNkY
Raczej widać, że chłopiec 😂edka85, Foxy96, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
JZZ wrote:No to ja 39 i wierzę że tak miało być 🥰
Ale napisałam "jeszcze" bo rocznik 86, chyba muszę ustawić w stopce, to nie będę pisać co jakiś czas 🫣😆.
Cieszę się, że grono 35+ się powiększa 😊
Dziewczyny, które biorą acard, dostajecie na to receptę ? Bo ja teraz już nie i trochę się zdziwiłam.Paulivvv lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dzwoniłam do przychodni gin na NFZ podobno otrzymali nakaz z Ministerstwa zdrowia że nie mogą wystawiać skierowań na badania pacjentkom które prowadzą ciążę prywatnie 😂 śmiech na sali ! Nie dość że luzujemy kolejki to jeszcze jakieś zakazy wtf
-
Ale super same pozytywne wieści:) i jak rosną bobaski super:)
-
Bećka wrote:Ale napisałam "jeszcze" bo rocznik 86, chyba muszę ustawić w stopce, to nie będę pisać co jakiś czas 🫣😆.
Dziewczyny, które biorą acard, dostajecie na to receptę ? Bo ja teraz już nie i trochę się zdziwiłam.
Nigdy nie dostawałam, zawsze bez receptyBećka, Foxy96 lubią tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
-
Kasiek7 wrote:Dziewczyny dzwoniłam do przychodni gin na NFZ podobno otrzymali nakaz z Ministerstwa zdrowia że nie mogą wystawiać skierowań na badania pacjentkom które prowadzą ciążę prywatnie 😂 śmiech na sali ! Nie dość że luzujemy kolejki to jeszcze jakieś zakazy wtf
What?! O jakie badania chodzi? Ja prowadzę ciążę prywatnie i skierowanie na prenatalne na NFZ dostalam od tego samego gina, nikt mi nie robil problemów👩🦰1990🧔1986
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
-
Bećka wrote:Ale napisałam "jeszcze" bo rocznik 86, chyba muszę ustawić w stopce, to nie będę pisać co jakiś czas 🫣😆.
Dziewczyny, które biorą acard, dostajecie na to receptę ? Bo ja teraz już nie i trochę się zdziwiłam.
Ja biorę Acard już jakiś czas, ale nie miałam nigdy na niego recepty. Zawsze kupuje normalnie bez.Bećka lubi tę wiadomość