X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Mi z wózków to najbardziej wpadły w oko Venicci Upline 2, Venicci Claro oraz Espiro Miloo. Ale to narazie tak bardziej wizualnie, musimy się dopiero z tym tematem zapoznać, co i jak tam dokładnie jest.

Ja chce upolowac uzywke venicci uppline ta 1wersje, może uda sie jutro podejsc do bobowozkow by ocenić czy nam wogole leży ten wózek 🙂

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
    Pai homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    22.03 bhcg 117, prog 37
    24.03 bhcg 288
    27.03 bhcg 1149
    31.03 bhcg 5718
    9.04 CRL 0.48cm z ❤️
    23.04 CRL 1.9cm 😺
    7.05 3.72cm 😺
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
    11.06 ->wizyta
    16.06 -> amnio

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, acard 75, euthyrox 50, besins 2×100

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wyprawki nie będę szaleć, bo mam wszystko po synku, łącznie z ciuszkami, które kupowałam w neutralnych kolorach. Przez to, że będzie dziewczynka to na pewno nie omieszkam dokupić jakiś typowo dziewczęcych ubranek 🤭🤭
    Ja póki co zamówiłam kocyk merino właśnie z poofi, bo mnie skusiła promka i właśnie udało mi się kupić kombinezon z merino, bo ten po synku byłby dużo za duży.
    Fotelik i wózek mamy po synku, więc za tym też nie musimy się rozglądać. Nawet raczej z tych rzeczy porodowych i połogowych nic nie będę musiała dokupywać, bo sporo mi zostało i mam odłożone. Także powiem Wam, że mam duży komfort, że wszystko w sumie czeka. Kwestia tylko wyciągnięcia tego, przejrzenia i poukładania.
    Z resztą mam wrażenie, że z każdym kolejnym dzieckiem kobieta naprawdę idzie w coraz większy minimalizm 🤭😅 i mega wygodne to jest dla mnie, że nie muszę się ta wyprawka przejmować, no i też zmieniło mi się podejście - wiadomo.
    Wszystko można zamówić i z dnia na dzień przyjdzie, także też mam luzik.

wellwellwell, Kropka89, Fabregasowa, kalinok lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się totalnie totalnie nie znam i szczerze jestem zszokowana cena tych wózków które podajecie 🙈😁😁 czy możecie mi wytłumaczyć jako totalnemu laikowi czym różni się ten Vennici od takiego randomowego z allegro https://allegro.pl/oferta/kinderkraft-esme-3w1-wozek-gleboko-spacerowy-z-fotelikiem-17572046032
    ?
    ŻEBYM nie narobiła obciachu na dzielni 🙈 dla mnie jako totalnej chytrej na różne niekoniecznie potrzebne rzeczy osoby jest to całkowicie zbędny wydatek aż takiej kwoty i naprawdę myślałam że zamkniemy się w 1500 na super wózku 🤣

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

18.06 wizyta gin

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym bardziej jak widzę po rodzinie jakie te są wózki później poplamione od jedzenia itd 🤢

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

18.06 wizyta gin

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Słuchałam ostatnio podcastu Matka też człowiek i tam była chyba Okuniewska (chyba nie przekręciłam nazwiska) że najlepszym prezentem dla kobiety w ciąży/wyprawka jest uwaga: lejek silikonowy do sikania na stojąco bo tylko wtedy kobieta w 8-9 miesiącu może opróżnić pęcherz i nie musi zmieniać pozycji na kibelku i minimum 100 pieluch tetrowych. Może któryś Ci się spodoba 🤣

Już widzę męża jak mu wyślę link! Genialne 🤣

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Dziewczyny ja się totalnie totalnie nie znam i szczerze jestem zszokowana cena tych wózków które podajecie 🙈😁😁 czy możecie mi wytłumaczyć jako totalnemu laikowi czym różni się ten Vennici od takiego randomowego z allegro https://allegro.pl/oferta/kinderkraft-esme-3w1-wozek-gleboko-spacerowy-z-fotelikiem-17572046032
    ?
    ŻEBYM nie narobiła obciachu na dzielni 🙈 dla mnie jako totalnej chytrej na różne niekoniecznie potrzebne rzeczy osoby jest to całkowicie zbędny wydatek aż takiej kwoty i naprawdę myślałam że zamkniemy się w 1500 na super wózku 🤣

Kinderkrafty są fajne i lekkie, ale to są typowo miejskie wózki, w trudnych warunkach sobie zupełnie nie radzą. Nie wiem jak teraz, ale kiedyś miały 10 letnią albo dożywotnią gwarancje tylko trzeba było zarejestrować paragon.

Kiki2025 lubi tę wiadomość

preg.png

event.png

Wysłany: 2 czerwca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym dokupieniem na szybko to różnie, ja urodziłam 1 kwietnia, trochę nam się przedłużył pobyt w szpitalu przez żółtaczkę, jak wyszłam do domu to akurat były święta i wszystko było zamknięte, a dostawy po świętach, a kilka rzeczy, które moim znajomym się super sprawdzały mi się zupełnie nie sprawdziły 🤣

preg.png

event.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam na wsi,nie będę jeździć autobusami itd ,zostaje tylko spacerek polna asfaltową drogą 🤩

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

18.06 wizyta gin

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Z tym dokupieniem na szybko to różnie, ja urodziłam 1 kwietnia, trochę nam się przedłużył pobyt w szpitalu przez żółtaczkę, jak wyszłam do domu to akurat były święta i wszystko było zamknięte, a dostawy po świętach, a kilka rzeczy, które moim znajomym się super sprawdzały mi się zupełnie nie sprawdziły 🤣
    No ja w szpitalu zamawiałam kamerkę i zdążyła przyjść zanim wyszliśmy ze szpitala 😅
    To prawda z tymi rzeczami, myślę że póki na sobie się nie sprawdzi to ciężko ocenić. Każdy też ma zupełnie inne wizję na pewne rzeczy. Ja np. sugerowałam się, że moja siostra miała pełno butelek do karmienia i też nakupowałam, a były użyte sporadycznie, bo do roku karmiłam piersią, po roczku się odstawiliśmy i były pojedyncze sytuacje, że Mąż zostawał z Małym i potrzebował mleko 😅 tym bardziej, że część butelek dostaliśmy jeszcze na szkole rodzenia i niektóre nadal mam zapakowane 😆😆😆 to taki przykład pierwszy lepszy z brzegu, ale pewnie jest takich sporo!
    Nawet z głupimi pieluszkami każdemu będzie pasować co innego 😅

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png

Wysłany: 2 czerwca, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    No ja w szpitalu zamawiałam kamerkę i zdążyła przyjść zanim wyszliśmy ze szpitala 😅
    To prawda z tymi rzeczami, myślę że póki na sobie się nie sprawdzi to ciężko ocenić. Każdy też ma zupełnie inne wizję na pewne rzeczy. Ja np. sugerowałam się, że moja siostra miała pełno butelek do karmienia i też nakupowałam, a były użyte sporadycznie, bo do roku karmiłam piersią, po roczku się odstawiliśmy i były pojedyncze sytuacje, że Mąż zostawał z Małym i potrzebował mleko 😅 tym bardziej, że część butelek dostaliśmy jeszcze na szkole rodzenia i niektóre nadal mam zapakowane 😆😆😆 to taki przykład pierwszy lepszy z brzegu, ale pewnie jest takich sporo!
    Nawet z głupimi pieluszkami każdemu będzie pasować co innego 😅

Moja koleżanka mi powiedziała że ona to użyła pół paczki podkładów poporodowych, a wkładek laktacyjnych to wogole nie używała. Ja to chyba po 20 paczek zużyłam, bo tu j tu się że mnie lało strumieniami 😑

preg.png

event.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    ?

Glownie chodzi o jakosc i wygode uzytkowania. Jednak jest to zakup na wiele miesiecy a czasem kilka lat, wiec wg mnie wazne zeby wytrzymal troche. Dla przykladu kuzynka kupila „po taniosci” wozek lionelo i klela na niego, bo wszystko w nim stukalo, amortyzacji nie mial zadnej i dziecko w nim telepalo, ostatecznie zostawila go pod smietnikiem, bo uznala, ze nie nadaje sie nawet na sprzedaz ani zeby to komus za darmo oddawac. Tez uwazam, ze te ceny wozkow sa wygorowane i niekiedy auto idzie taniej kupic. 😅 ale wg mnie lepiej juz kupic cos porzadnego z drugiej reki i w ten sposób zaoszczędzić niz badziew co dlugo nie posluzy.

Fabregasowa, Rudka lubią tę wiadomość

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png

Wysłany: 2 czerwca, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Ja mieszkam na wsi,nie będę jeździć autobusami itd ,zostaje tylko spacerek polna asfaltową drogą 🤩

To chyba najlepiej jakbyś je sobie zobaczyła na żywo, jak się prowadzą. W niektórych sklepach są też trudne warunki do testów 😄

preg.png

event.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy zdarzały wam się bóle podbrzusza, dość silne, w II trymestrze? Od godziny boli mnie mocno i nie wiem z czego. Czy to jelita czy za dużo pochodziłam czy macica 🙄

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NADZIEJA mi jeszcze się nie zdarzyły . Czuje niekiedy jak się szybko odwrócę taki jakby ciężar w brzuchu wiecie jakbyście zjadły coś ,miały pełny brzuch i nagle jakiś szybki ruch.

A bolą was jeszcze cycusie? Bo mnie napewno mniej niż na początku ale jednak czuje je codziennie mniej i wiecej na zmianę.

Nie mówię że nie kupimy takiego wózka ale no właśnie muszę wybrać się do wozkowego i popróbować. Moja mama pracuje w De u lekarzy i ich dziecko ma tam wózek Joie Signature Finiti , myślałam że będzie jakiś mega drogi a tu jakieś 600 euro u nas ok 2300, mama mówi że super się prowadzi

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

18.06 wizyta gin

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Dziewczyny, czy zdarzały wam się bóle podbrzusza, dość silne, w II trymestrze? Od godziny boli mnie mocno i nie wiem z czego. Czy to jelita czy za dużo pochodziłam czy macica 🙄

Mi sie wciaz zdarzaja bole takie miesiączkowe, a czasmi jak dluzej postoje to mam uczucie takiego ciagniecia w pochwie. Ale tez zauwazylam, ze te bole mi sie nasilaja jak sie bardziej nadwyreze, glownie jak dzwigam corke. :/

Jesli boli Cie juz tak dlugi czas to moze warto gdzies podjechac i to sprawdzic na wszelki wypadek?

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Bećka Przyjaciółka

Wysłany: 2 czerwca, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - Jeden dzień miałam bóle i pytałam dziewczyny, ale nie takie ciągłe, tylko po kilka razy. Czasem z przemęczenia bardziej coś czuć. Ale jak to tyle trwa, to zgadzam się z wellwellwell, może lepiej sprawdzić.

Kasiek - czuję piersi, delikatniej, po bokach, ale raczej jak dotykam, albo przy zdejmowaniu stanika

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

preg.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02 157 03.03 1861 11.03 17053 🥹
    17.03 crl 0.84 😊
    31.03 fhr 162 ❤️
    16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
    24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
    22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:

Ja mam jakoś od 1,5 znowu takie pseudo-miesiączkowe. Ale nie określiłabym ich jako silnych, Najbardziej chyba jak na bokach leżę albo jak się spinam na toalecie. Mówiłam o tym gince kilka dni temu, to mówiła, że miesiączkowe to od rosnącej macicy, kłujące od podrażenienia nerwów, a boimy się tylko takich co dają uczucie "ściągnięcia" - jakby ktoś opaską ścisnął, bo to może świadczyć o stawianiu się macicy. Na pobolewania dostałam magnez i po kilku dniach jest trochę lepiej.

@Kasiek7 W ciągu dnia bolą lekko na wysokości sutków. Po nocy jak długo leżę na boku bez podpory to wtedy są takie ciężkie i mocniej bolą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 21:54

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻: 🎂34 ❌ niedoczynność tarczycy ➡️ euthyrox ✔️ hormony ✔️ HSG ✔️ monitoring ✔️ 2x stymulacja letrozolem

🧑🏻‍🦱: 🎂38 ❌ koncentracja (10mln), ruch (23%), morfologia (2%) ❌ jednostronne żylaki II st. ✔️ hormony

03/25 - II kreski 🥰
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 🩺
    20+0 tc - połówkowe ➡️
    22+6 tc - 🩺
  • Paulivvv Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja - ja tu już kiedyś pisałam chyba w tym temacie i u mnie się nic nie zmieniło narazie, ja mam raz na jakiś czas, nawet nie codziennie, takie delikatne ukłucie, czasem ciągnięcie, ale trwa to do kilkunastu sekund. Ostatnio zauważyłam, że jak np bardzo dużo się ruszam, chodzę, zginam itd to się to mocniej pojawia.

Kasiek - u mnie ból piersi napewno mniejszy niż na początku ale znowu od kilku dni większy niż to co było np tydzień temu. Głównie przy dotyku, albo jak się ubieram, najbardziej też odczuwam z samego rana, po przebudzeniu.

Kasiek7 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. badanie połówkowe 🩺
    23.06. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Paulivvv Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no i coraz bardziej czuje jakieś delikatne ruchy, cały czas jest to głównie takie muskanie w środku, ale coraz częściej + drugi dzień z rzędu takie uczucie jakby tam np była jakaś piłka i się tam obracała. 😃 fajne to, śmieszne uczucie

Rudka, kalinok, Zumi lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. badanie połówkowe 🩺
    23.06. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tamtym tygodniu miałam ból wzgórka łonowego, czasem mam kłucia jajników raz prawa raz lewa strona ale to razem na jakiś czas, wczoraj i dziś też mam bóle kości ogonowej(?) normalnie tyłek mnie boli. Podobno więzadła się rozciągają i macica więc to normalne tak mówił lekarz na wizycie ostatniej co byłam.
    Jeśli ból byłby bardzo mocny to kazał się wtedy kontaktować.
    Piersi bolą mnie tylko rano ale znowu urosły i nawet stanik sportowy zrobił się za mały 😳
    Mi się podobają wózki Carello VECTO 2w1, Espiro Miloo2w1, nie wiem jak się będą prowadzić po lesie ale napewno będę uwagę na to zwracać bo często chodzimy na takie spacery. Chociaż wózek to dla mnie najmniejszy problem bardziej mam problem z ubrankami no ale to już mówiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca, 21:52

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    TP 18.11.2025. 🤞
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ