👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zumi wrote:Mój glukometr chyba jest popsuty 😅 robiłam teraz dwa pomiary, z dwóch dłoni, z jednej wynik 178 a z drugiej 125, dwie h po posiłku. Chyba dam se spokój z tym urządzeniem...
Domisiek, słodkie są te zdjęcia, ale rzeczywiście, niektóre są śmieszne. Ja ogólnie mam luźne podejście do takich spraw, nazywam swoją dziewczynę stworem, alienem itp xD Jak byłam ostatnio na usg, to mała była obrócona do nas twarzą i powiedziałam do lekarza, że strasznie to wygląda xDWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:21
kalinok, Zumi, Domisiek lubią tę wiadomość
-
Iga Kwietniowa wrote:I jak jeszcze nie nosicie ze sobą karty ciąży to zacznijcie, bo ja w sumie do szpitala trafiłam z ulicy i pierwsze co to chcieli tą kartę. I wtedy też się przekonałam że nie będę rodzić w szpitalu, który wybrałam, bo po kilku dniach na patologii przekonałam się że mi się tam nie podoba.
Powiesz jaki?🙂 I w którym rodziłaś i czy byłaś zadowolona? Jak wogole sytuacja z twoim dzieckiem, czekasz na bardziej szczegółowe informacje na polowkowych?
Dziewczyny,.nie wiecie czy można sie szczotkować w ciazy? Oczywiście nie mówię o brzuchu, nogi wyłącznie👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
16.06 - amnio
21.07 2prenatalne 🩷
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200
-
Lavenda, to juz polowkowe byly? 🥰
Zumi ja co prawda bez cukrzycy, ale bylam dlugo na diecie z niskim IG i wlasnie tak jak dziewczyny pisza, pieczywo/makarony ok, ale wlasnie pelnoziarniste (z tego co kojarze, chodzi o to, ze maja duzo blonnika, co
przedluza trawienie i wtedy nie ma takiego wyrzutu cukru) i tak samo pomaga dodawanie bialka i tluszczy, wiec najlepiej pilnowac, zeby robic posilki zbilansowane.
Co do spania to ja zazwyczaj usypiam na lewym boju, ale tak cale zycie spie, bo tak mi najwygodniej, a w nocy i tak migruje.kalinok, Zumi lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Tak się zastanawiam.. zwracacie uwagę, żeby spać na tym lewym boku? 😀
Ja odkąd kupiłam poduszkę poofi to nie mam tego problemu, ona wymusza by zasypiać na lewym boku, ewentualnie lekko sie przekręcić na plecy. Jest cudowna 😀 wcześniej robiłam sobie rulon z kołdry, też dawało rade👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
Pai homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
22.03 bhcg 117, prog 37
24.03 bhcg 288
27.03 bhcg 1149
31.03 bhcg 5718
9.04 CRL 0.48cm z ❤️
23.04 CRL 1.9cm 😺
7.05 3.72cm 😺
19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
16.06 - amnio
21.07 2prenatalne 🩷
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200
-
Ja się chwalę moim nowym(używanym) nabytkiem detektorem tętna płodu, raz wyszło 134 i nagle 156 i do 169 poszło potem zeszło na 133 i już się boję używać bo się przestraszyłam tego tętna 169 że coś się dzieje.
Ale pewnie Bejbisiowi się nie spodobało że mu smyram.
Zdarzyłam nagrać serduszko i wysłałam do mojego to się rozczulił.🥰🥰
Ahh te chłopy 😅
Czytam o waszym cukrze i jem słodkie truskawki już chyba z 2 kg zjadłam także mój cukier dziś to pewnie jakieś 200 🤣Zumi, Foxy96 lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
A u mnie dziś smuteczek. Dowiedziałam się, że najbliższa, zaraz po moim mężu, memu sercu osoba, przechodzi na leczenie paliatywne. 😞 Tak o, musiałam Wam się wyżalić, bo nie pamiętam kiedy ostatnio ogarnął mnie taki smutek jak dziś.
-
psaj91 wrote:A u mnie dziś smuteczek. Dowiedziałam się, że najbliższa, zaraz po moim mężu, memu sercu osoba, przechodzi na leczenie paliatywne. 😞 Tak o, musiałam Wam się wyżalić, bo nie pamiętam kiedy ostatnio ogarnął mnie taki smutek jak dziś.
Psaj wysyłamy 1000 uścisków. Napewno jest Ci ciężko, trzymaj się ❤️psaj91 lubi tę wiadomość
-
Fabregasowa wrote:Ja odkąd kupiłam poduszkę poofi to nie mam tego problemu, ona wymusza by zasypiać na lewym boku, ewentualnie lekko sie przekręcić na plecy. Jest cudowna 😀 wcześniej robiłam sobie rulon z kołdry, też dawało rade
Też mam tę poduszkę i ona niczego nie jest w stanie na mnie wymusić jak zacznę się wiercić w czasie snu -
Psaj w takich sytuacjach nie wiadomo co napisać
ciężko nie tracić nadziei że może jeszcze będzie lepiej. Życie jest mega kruche
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Mierz najlepiej godzinę po posiłku. Polecam zaopatrzyć się w glukometr od Accu-Chek
Domisiek, słodkie są te zdjęcia, ale rzeczywiście, niektóre są śmieszne. Ja ogólnie mam luźne podejście do takich spraw, nazywam swoją dziewczynę stworem, alienem itp xD Jak byłam ostatnio na usg, to mała była obrócona do nas twarzą i powiedziałam do lekarza, że strasznie to wygląda xD
Mam tak samo - i jak na ostatnim USG dzieciak przekręcił się na chwilę centralnie przodem do głowicy i zobaczyłam jego buźkę to aż się przestraszyłam 😂
a widziałyście kiedyś jak wygląda obraz z rezonansu magnetycznego podczas ciąży? Jak nie to polecam wygooglować, te buźki są przerażające 😅Foxy96, Domisiek lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe
-
psaj91 wrote:A u mnie dziś smuteczek. Dowiedziałam się, że najbliższa, zaraz po moim mężu, memu sercu osoba, przechodzi na leczenie paliatywne. 😞 Tak o, musiałam Wam się wyżalić, bo nie pamiętam kiedy ostatnio ogarnął mnie taki smutek jak dziś.
Współczuję i przytulam 🫂psaj91 lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
28.04 - CRL 2.27cm ❤️
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
09.07 - 🩺 połówkowe
-
Fabregasowa wrote:Ja odkąd kupiłam poduszkę poofi to nie mam tego problemu, ona wymusza by zasypiać na lewym boku, ewentualnie lekko sie przekręcić na plecy. Jest cudowna 😀 wcześniej robiłam sobie rulon z kołdry, też dawało rade
O tak, potwierdzam 😅 jest świetna!Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Lavenda, to juz polowkowe byly? 🥰
Zumi ja co prawda bez cukrzycy, ale bylam dlugo na diecie z niskim IG i wlasnie tak jak dziewczyny pisza, pieczywo/makarony ok, ale wlasnie pelnoziarniste (z tego co kojarze, chodzi o to, ze maja duzo blonnika, co
przedluza trawienie i wtedy nie ma takiego wyrzutu cukru) i tak samo pomaga dodawanie bialka i tluszczy, wiec najlepiej pilnowac, zeby robic posilki zbilansowane.
Co do spania to ja zazwyczaj usypiam na lewym boju, ale tak cale zycie spie, bo tak mi najwygodniej, a w nocy i tak migruje.
Niee, zwykła wizyta kontrolna 😉 połówkowe mam po skończonym 22 tygodniu ciąży, 8 lipca. Genetyk mówi, że to dla niej najlepszy czas na ocenę serca. -
Lavenda mi nic nie mówili żeby na połówkowe być około 22 tygodnia ciąży. I mam ustalone na 20 tydzień ciąży. W ogóle to muszę chyba już jakiekolwiek ubranie ciążowe kupić bo w obecnych ubraniach to już ciężko się zmieścić 😆
-
kalinok wrote:Mam tak samo - i jak na ostatnim USG dzieciak przekręcił się na chwilę centralnie przodem do głowicy i zobaczyłam jego buźkę to aż się przestraszyłam 😂
a widziałyście kiedyś jak wygląda obraz z rezonansu magnetycznego podczas ciąży? Jak nie to polecam wygooglować, te buźki są przerażające 😅kalinok lubi tę wiadomość
-
psaj91 lubi tę wiadomość
-
Mój bejbis to na 100% już dziewczynka 💓💓💓
Waga to 199g 😅 *Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:05
Paulivvv, Bećka, Domisiek, kalinok, edka85, izzou97, Zumi, Fabregasowa, Klekotka, Kropka89, wellwellwell lubią tę wiadomość