👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej melduję się po połówkowych 🫣 Dzieciątko ma 290g i zdrowo rośnie 🍀
Ostatnio powiedziała , że widzi chłopaka dziś potwierdziła na 100% dziewczynkę 👧 Mój mąż już się nastawił po ostatniej wizycie i dziś doznał szoku 😅😅Paulivvv, wellwellwell, Klekotka, Kropka89, nnaciaa, kalinok, Zumi, edka85, Ilka96, Mel 456, Asia091 lubią tę wiadomość
-
Iga Kwietniowa wrote:Powiem tak - większość spacerowek nie nadaje się dla dzieci, które nie siedzą, bo nie są całkiem płaskie - odkąd sama mam dziecko zaczęłam na to zwracać uwagę, a po galeriach handlowych chodzi naprawdę dużo ludzi z niemowlętami w spacerówkach.
To w Venicci się rozkłada na płasko. Dziecko może być w spacerówce w pozycji nie całkiem leżącej, kiedy jeszcze nie siedzi pod warunkiem, że ma stabilny tułów. To samo dotyczy rozszerzania diety. Można w krzesełku do karmienia, z wkładkami, pod warunkiem, że dziecko ma stabilny tułów i nie ucieka nam na boki, nie wisi itp.wellwellwell lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
TBK wrote:Nadzieja32 a co jest nie tak z tym siedzeniem? 8 lat temu miałam właśnie Bebetto Luca do końca wózkowania i jak dla mnie było super...ale ja nie jestem fizjo. W sklepie też facet zachwalał, ale sprzedawca, to sprzedawca.
Dzieci często krzywo siedzą, bo nie da się tego oparcia wysoko ustawić i są dość szerokie, dla malucha jak jest za szeroko to nie ma co go ustabilizować i łatwiej ucieka w asymetryczny siadTBK lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
-
Jak piszecie o laktatorach to przypomniała mi się jedna turbo rzecz która mnie zaskoczyła na maksa a o której nie przeczytałam w żadnej książce ani nikt nie mówił na szkole rodzenia!!! Mianowicie przy drugim i kolejnych porodach może tak być (i ja tak miałam) że przy pierwszych karmieniach i odciąganiach pokarmu (ja odciągałam szpitalnym laktatorem) można mieć bardzo ale to bardzo duże skurcze. Oczywiście jest to fizjologia bo macica się obkurcza właśnie dzięki m.in. karmieniu. Ale u mnie przynajmniej to był tak ogromny ale to ogromny ból że inne pacjentki musiały wołać położne bo ja zwyczajnie z bólu prawie zemdlałam przy odciąganiu pokarmu w pokoju z laktatorami. Na łóżku potem z maluchem też się zwijałam z bólu. A położne tylko jak przyszły to powiedziały że „eeee to noormaaalne, damy pani paracetamol w największej dawce” 😁 dla mnie to był szok i mega bym doceniła gdyby ktokolwiek mi o tym chociaż wspomniał wcześniej 🙏
Zumi lubi tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:Dzieci często krzywo siedzą, bo nie da się tego oparcia wysoko ustawić i są dość szerokie, dla malucha jak jest za szeroko to nie ma co go ustabilizować i łatwiej ucieka w asymetryczny siad
Moja corka po roczku tez tak mi zjezdzala na boki w spacerowce faktycznie, bo siedzisko bylo szerokie a ona byla bardzo szczupła, ale kupilam jej taka poduszke redukcyjna z Beztroski i pomoglo ja to ustabilizowac:
Teraz jak juz jest duza to siedzi normalnie. (Chociaz wlasciwie to juz w wozku nie siedzi praktycznie 😅). Z tym, ze to bylo w spacerowce bez zestawu. Ale z tego co widzialam to malo jaki wozek ma siedzisko, ktore jest pod katem prostym ustawione, wiekszosc tych spacerowek jest teoche pochylona.Nadzieja32, Zumi lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Moja corka po roczku tez tak mi zjezdzala na boki w spacerowce faktycznie, bo siedzisko bylo szerokie a ona byla bardzo szczupła, ale kupilam jej taka poduszke redukcyjna z Beztroski i pomoglo ja to ustabilizowac:
Teraz jak juz jest duza to siedzi normalnie. (Chociaz wlasciwie to juz w wozku nie siedzi praktycznie 😅). Z tym, ze to bylo w spacerowce bez zestawu. Ale z tego co widzialam to malo jaki wozek ma siedzisko, ktore jest pod katem prostym ustawione, wiekszosc tych spacerowek jest teoche pochylona.
Tak, w większości tak jest, ale właśnie w tym Venicci Uppline 2 da się ustawić do normalnej pozycji siedzącej👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
-
Nadzieja32 wrote:Tak, w większości tak jest, ale właśnie w tym Venicci Uppline 2 da się ustawić do normalnej pozycji siedzącej
Jasne, super, ze sie udalo znalezc odpowiedni model.
Tak pisze tylko jako tip z ta poduszka, jak juz ktos sie napotka na ten problem, bo zawsze to taniej niz wymieniac wozek.
Kropka89 o matko nie strasz 🙈Nadzieja32 lubi tę wiadomość
-
Daria997 wrote:Hej melduję się po połówkowych 🫣 Dzieciątko ma 290g i zdrowo rośnie 🍀
Ostatnio powiedziała , że widzi chłopaka dziś potwierdziła na 100% dziewczynkę 👧 Mój mąż już się nastawił po ostatniej wizycie i dziś doznał szoku 😅😅
Oo kurcze, to wam bobas zrobił psikusa dziś -
Nadzieja32 kurcze, nie wróciłam uwagi w sumie, ale mały w zimie się przesiadł na spacerówkę, kombinezon+kocyk, wówczas w sumie mało w niej jeździł, raczej wolałam chustę. Dzięki za poradę, na co zwracać uwagę 🙂
I Tak nawiązując do chusty, jeśli któraś planuje, to lepiej kupić ubranka bez stópek i wkładać skarpetki 🙂 mi maz ostatnio na to zwrócił uwagę, bo ja zapomniałam. Także będę polować na pajacyki i połśpiochy bez stópek jeśli w końcu poznamy płećwellwellwell lubi tę wiadomość
-
Daria997 wrote:Około 15tyg powiedziała, że widzi chłopczyka teraz 19tydzien dziewczynka 🙈
-
@ Nadzieja ten Venicci Upline 2 robi wrażenie. Faktycznie amortyzacja nie wygląda na tak miękką i dopasowującą się do terenu jak w Bebetto czy Roanie, ale na jakieś normalne ścieżki nawet leśnie powinno dać radę. Pewnie mało kto będzie wózkami 2w1 robił offroad 😅
https://m.youtube.com/watch?v=1qKbGfIjX4I&pp=ygUQdmVuaWNjaSB1cGxpbmUgMg%3D%3D
Wstawiam linka do prezentacji tego wózka. Ma dużo ułatwień i bajerów, szczególnie pod wysokie osoby. Jedynym minusem jaki zauważyłam to hamulec, który trzeba podważać od spodu żeby go odblokować. Gondola 80 cm to dużo, na filmiku nie jest pokazane, ale składa się na płasko. Waga wózka standardowa w granicach 13 kg bez dodatków typu torba, kosz na zakupy. W spacerówce jest super poduszka stabilizująca pod głowę. Pytałam chata GPT to podobno jest dobry serwis Venicci w Polsce w Nowym Targu 😊. Cena wózka w wersji 2w1 to 4 tysiące, dla mnie to o 1 tysiąc zł więcej niż chciałam wydać, ale z chęcią go zobaczę na żywo , jak się zakocham to będziemy się z mężem martwić 😅. Jeszcze tego Adamexa Zico i Delta Natura chce zobaczyć. Ostatnio oglądając filmiki strasznie spodobał mi się Anex Flo, no po prostu boski jest 😭 ale cena mnie przeraża. Chyba coraz częściej dociera do mnie, że raczej nie będziemy jeździć po ciężkim terenie, mamy też super miejsca na leśne spacery gdzie jest asfalt albo dobrej jakości leśny dukt, a to i tak max 2 razy w miesiącu na wsi u teściów. Więc zostaje spacer po parkach, mieście, jakiś okolicznych rezerwatach. Myślę, że żaden wózek 2w1 nie dałby sobie rady np w dolinie kościeliskiej czy chochołowskiej, na to już trzeba wózek terenowy i najlepiej już starszaka mieć w spacerówce. Wcześniej myślałam, że dziecko dam radę zabrać w wiele miejsc ale chyba odpuszczę, szkoda męczyć mu szyjkę, główkę i kręgosłup na takie eskapady.Anilorak88 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula
-