X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Jjkm97 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria997 wrote:
    Około 15tyg powiedziała, że widzi chłopczyka teraz 19tydzien dziewczynka 🙈

A dobrze pamiętam, że sama dochodziłaś do płci po zdjęciach i stawiałaś na dziewczynkę? 🫣😅

• Asia091 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jjkm97 Owszem boli, czasem mam takie kłucia jakby szpilkami, rozciąganie a czasem ból miesiączkowy. Da dni że mnie nie boli wcale a potem jak zacznie to 2-3 dni czuje taki ból.
    U mnie niestety brak takich doradców próbowałam znaleźć ale ciężko ogarnąć.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    11.07.2025 II prenatalne -
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    @Jjkm97 Owszem boli, czasem mam takie kłucia jakby szpilkami, rozciąganie a czasem ból miesiączkowy. Da dni że mnie nie boli wcale a potem jak zacznie to 2-3 dni czuje taki ból.
    U mnie niestety brak takich doradców próbowałam znaleźć ale ciężko ogarnąć.

Popytaj w salonach piękności - nie żartuje, moja koleżanka robi paznokcie, a jest mgr.kosmetykocośtam i i większość jej koleżanek ma studia albo związane ze zdrowiem albo z urodą, tylko podobno na paznokciach więcej zarabiają 🤨

event.png

preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooooo super 🤩 dzięki ☺️

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Bećka Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ciocie 😀
    My wczoraj mieliśmy połówkowe, naczekaliśmy się 2 godziny o operację 🫩 niestety czasami tak bywa i mąż musiał być na spotkaniu 🙁
    Mamy 360 g szczęścia ❤️ Mały pokazał kciuka, a potem sie przekrecił i była walka, żeby coś uzyskać na zdjęciach.

33dfe82d9dd88.jpghttps://zapodaj.net/plik-2wiVIUE5jv

Szyjka długa, łożysko nisko z przodu, ale lekarz powiedział, że się podniesienie, mamy się nie martwić. Za 2 tygodnie odstawiam cyclogest - uff, co za ulga.

Jjkm97, Ilka96, wellwellwell, Paulivvv, kalinok, Klekotka, Asia091, Domisiek, Zumi, Kropka89, nnaciaa lubią tę wiadomość

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

preg.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02 157 03.03 1861 11.03 17053 🥹
    17.03 crl 0.84 😊
    31.03 fhr 162 ❤️
    16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
    24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
    22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
    18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    Dziewczyny a jak tam wasze brzuchy? Miewacie jeszcze czasami bóle brzucha? Mnie od paru dni pobolewa krocze, jakby ta kosc ze spojenia łonowego. I nie wiem czy to normalne z uwagi na rozciąganie macicy czy zacząć się martwić

Tak, też takie miałam. Obecnie głównie po bokach podbrzusza, w okolicach jajników, bóle jakby kłujące/kolkowe/ciągnące. Zdecydowanie więcej jak leżę niż jak stoję. I przy przewracaniu się z prawego boku na lewy.

Mi w gratisie wysiadły kolana 😅 Chyba ma to związek z tym luzowaniem się stawów😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:16

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 🩺
    20+0 tc - połówkowe ➡️
    22+6 tc - 🩺

preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj91 mam dokładnie tak samo jak Ty 😅, lepiej mi stać niż leżeć.
    Coraz bardziej jestem przekonana że ciąża jest bardzo wymagająca dla naszego ciała i dzieją się rzeczy których się nie spodziewałam. I coraz bardziej myślę o porodzie i coś czuję że będzie ciekawie...

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka gratuluję zdrowego chłopca ☺️

Bećka lubi tę wiadomość

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze raz chłopczyk 💙 raz dziewczynka🩷
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tymi płciami to właśnie różnie może być. I można się zdziwić 😆 Siostra mi oddała troszkę ubranek po mojej córci i szczerze mam ogromną nadzieję że te ubranka będą dla dzidziusia ☺️ ale nawet pudełka nie ruszam bo wiem że jeszcze różnie może być 😆 Nie dość że mentalnie nie czuje że mógłby to być chłopczyk to jeszcze te ubranka 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:49

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze raz chłopczyk 💙 raz dziewczynka🩷
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    My byliśmy dziś oglądać wózki i jednak na żywo to zupełnie co innego. Była super Pani sprzedająca, która doradzała z własnego doświadczenia. Wybór padł na Venicci Uppline 2. A w sumie nie brałam go pod uwagę. Cybex Balios lux, który chciałam odpadł jak okazało się, że absolutnie wszystkie dodatki trzeba dodatkowo dokupić co podnosi koszt o dobre 2000zł. Bebetto odpadły, bo Pani potwierdziła to co czytałam w internecie, że pozycja dziecka w spacerówce nie jest zbyt ciekawa. Ten Venicci wagowo jest akceptowalny, to co dla mnie było bardzo ważne to to, że sklada się do naprawdę niedużych rozmiarów, a musi mi się zmieścić w bagażniku, w którym jest też psia klatka. Gondola jest składana, ma wentylację oraz okienko dla dziecka, jak będzie jeździć na brzuszku. Są wbudowane adaptery, którymi można regulować wysokość gondoli oraz siedziska spacerówki. To co dla mnie jako fizjo też jest ważne to to, że spacerówkę można ustawić do pełnej pozycji siedzącej, a nie lekko pochylonej w tył, przez co dzidzi będzie ładnie siedzieć i nie będzie uciekać na boki. Nie we wszystkich da się tak siedzisko ustawić. Jest też wentylacja od góry. Dodatkowo jest po prostu ładny :) ma amortyzację, może nie taką jak Roan, ale wystarczającą na spacery po lesie i niekoniecznie równych chodnikach. Porównywaliśmy z Muuvo Quick SE 2 i w tym nie da się tak ustawić siedzenia, jest cięższy i te małe kółka ma mniejsze nic ten Venicci, a jednak im większe kółko, tym lepiej radzi sobie na nierównościach. Materiał Venicci też wydawał się fajniejszy, solidniejszy i wkładka i pasy w spacerówce też były dużo fajniejsze. Espiro były dość sztywne, jak dla mnie słaba amortyzacja i dodatkowo Pani mówiła, że ostatnio jest duży problem z dostępnością kolorów i ludzie zamawiają wózek 3 miesiące przed, a po porodzie nadal potrafi wózka nie być, bo ciągle czekają na materiał. Za tydzień lub dwa pojedziemy dobrać fotelik do auta i od razu zamówimy i fotelik i wózek Venicci Uppline 2 :)

O widzisz, a mi w bobowozkach mówili ze w upline 2 ta spacerówka to taka se, ze sztywna,.dziecko sie ślizga i pod tym względem balios wypada lepiej. Co sklep to wciskają co innego 😬 ale z innymi zaletami tego wózka zgadzam się! Chociaż mi sie trochę ciężko prowadził

Chce szukać używanego ale pierwszej wersji upline, bo też material dużo bardziej mi sie podoba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:17

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
    Pai homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    22.03 bhcg 117, prog 37
    24.03 bhcg 288
    27.03 bhcg 1149
    31.03 bhcg 5718
    9.04 CRL 0.48cm z ❤️
    23.04 CRL 1.9cm 😺
    7.05 3.72cm 😺
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
    16.06 - amnio
    21.07 2prenatalne 🩷

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    O widzisz, a mi w bobowozkach mówili ze w upline 2 ta spacerówka to taka se, ze sztywna,.dziecko sie ślizga i pod tym względem balios wypada lepiej. Co sklep to wciskają co innego 😬 ale z innymi zaletami tego wózka zgadzam się! Chociaż mi sie trochę ciężko prowadził

Chce szukać używanego ale pierwszej wersji upline, bo też material dużo bardziej mi sie podoba.

Wiesz co, z Baliosem nie porównywałam, bo jak okazało się, że wszystkie dodatki trzeba dodatkowo dokupić to od razu zrezygnowaliśmy z niego, bez przesady :p
    W Venicci ta spacerówka nie jest szeroka, ma dobre pasy i da się ustawić do pozycji całkiem siedzącej, więc wydaje mi się, w porównaniu do innych, że w niej najbardziej prawdopodobna jest stabilna pozycja :)
    U nas Pani sprzedająca mówiła, że np. na Cybexa Priam jest dużo reklamacji i że to jest wózek instagramowy 😂😂 aczkolwiek ja bym tego Baliosa lub Talosa wzięła, gdyby nie to, że trzeba grubą kasę dołożyć za dodatki, które w innych wózkach są w cenie :)

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, w końcu to wozek premium 😉

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP.
    Pai homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    22.03 bhcg 117, prog 37
    24.03 bhcg 288
    27.03 bhcg 1149
    31.03 bhcg 5718
    9.04 CRL 0.48cm z ❤️
    23.04 CRL 1.9cm 😺
    7.05 3.72cm 😺
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka 🩷
    16.06 - amnio
    21.07 2prenatalne 🩷

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 50, luteina 200

preg.png
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Wiesz co, z Baliosem nie porównywałam, bo jak okazało się, że wszystkie dodatki trzeba dodatkowo dokupić to od razu zrezygnowaliśmy z niego, bez przesady :p
    W Venicci ta spacerówka nie jest szeroka, ma dobre pasy i da się ustawić do pozycji całkiem siedzącej, więc wydaje mi się, w porównaniu do innych, że w niej najbardziej prawdopodobna jest stabilna pozycja :)
    U nas Pani sprzedająca mówiła, że np. na Cybexa Priam jest dużo reklamacji i że to jest wózek instagramowy 😂😂 aczkolwiek ja bym tego Baliosa lub Talosa wzięła, gdyby nie to, że trzeba grubą kasę dołożyć za dodatki, które w innych wózkach są w cenie :)

W końcu z chatem GPT doszłam o co chodzi z tą pozycją siedząca w spacerówkach 😅 są dwa rodzaje spacerówek kubełkowe i płaskie (paskowe). Kubełkowe ułatwiają dziecku pozycję siedzącą kiedy dziecko dopiero uczy się siedzieć, nie zjeżdża w dół i nie zwisa na pasach jak przy tych paskowych jeśli jest ustawiona spacerówka w pozycji najbardziej siedzącej. I dziecko nie przekręca się na boki bo jest dobrze ustabilizowane. Technologia kubełkowa dopiero w sumie wkracza od niedawna na rynek wózków 2w1. Na ten moment dostępne są wg chata GPT w: Cybexie Balios i Talos, Venicci uppline 2, Anex m-type pro i Anex e-type, Bugaboo Cameleon 3+. Jedynie ciekawa jestem na ile te dokupowane, miękkie poduszki redukcyjne, o których pisała @wellwellwell stabilizują dziecko uczące się siedzieć. Jak oglądałam wózki Bebetto to nie wiedzialam nic o tym kubełkowym siedzisku a mimo to w modelu Yoddi siedzisko bardziej przypomina mi kubełek niż w modelu Pelpasso. Myślę, że do Yoddi łatwiej byłoby dać tą poduszkę redukcyjną albo wkładkę pod plecki i pupę.

@Nadzieja32 jeszcze w Venicci Uppline 2 jest super stabilizacja główki bo jest już wbudowana poduszeczka 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:50

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula

preg.png
  • Daria997 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    A dobrze pamiętam, że sama dochodziłaś do płci po zdjęciach i stawiałaś na dziewczynkę? 🫣😅

Tak dobrze pamiętasz się teraz śmieją , że lepiej poznałam po wyrostku niż sam ginekolog 🤣🤣🤣 Także jeżeli któraś nie pewna zapraszam ze zdjęciem ocenimy hahaha 😝

• Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    W końcu z chatem GPT doszłam o co chodzi z tą pozycją siedząca w spacerówkach 😅 są dwa rodzaje spacerówek kubełkowe i płaskie (paskowe). Kubełkowe ułatwiają dziecku pozycję siedzącą kiedy dziecko dopiero uczy się siedzieć, nie zjeżdża w dół i nie zwisa na pasach jak przy tych paskowych jeśli jest ustawiona spacerówka w pozycji najbardziej siedzącej. I dziecko nie przekręca się na boki bo jest dobrze ustabilizowane. Technologia kubełkowa dopiero w sumie wkracza od niedawna na rynek wózków 2w1. Na ten moment dostępne są wg chata GPT w: Cybexie Balios i Talos, Venicci uppline 2, Anex m-type pro i Anex e-type, Bugaboo Cameleon 3+. Jedynie ciekawa jestem na ile te dokupowane, miękkie poduszki redukcyjne, o których pisała @wellwellwell stabilizują dziecko uczące się siedzieć. Jak oglądałam wózki Bebetto to nie wiedzialam nic o tym kubełkowym siedzisku a mimo to w modelu Yoddi siedzisko bardziej przypomina mi kubełek niż w modelu Pelpasso. Myślę, że do Yoddi łatwiej byłoby dać tą poduszkę redukcyjną albo wkładkę pod plecki i pupę.

@Nadzieja32 jeszcze w Venicci Uppline 2 jest super stabilizacja główki bo jest już wbudowana poduszeczka 😊

Poczytaj sobie :
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/10/26/kiedy-do-tej-spacerowki/ - ona dość ciekawie wszystko opisuje.

event.png

preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam te wózki Anex na Internecie i czytałam opinie i zakochałam się od pierwszego wejrzenia😍pokazałam mojemu i mówi bierzemy ale jak zobaczył cenę🤯 to przystopował z tym entuzjazmem..zresztą ja również.
    Koniecznie będę musiała go zobaczyć na żywo i sobie pojeździć po sklepie jak będę na prenatalnych bo na pewno będziemy już się zaopatrywać w rzeczy dla Bejbisia, ten bebetto i venicci też chcę sprawdzić.

Dziewczyny mam pytanie, czy zdarza się wam przy kichaniu popuszczenie moczu? Gdzie się nie dawno sikało?
    Wybaczcie za pytanie ale nurtuje mnie to, bo nie wiem czy ja mam problem czy coś się dzieje czy po prostu tak jest. 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:17

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Oglądam te wózki Anex na Internecie i czytałam opinie i zakochałam się od pierwszego wejrzenia😍pokazałam mojemu i mówi bierzemy ale jak zobaczył cenę🤯 to przystopował z tym entuzjazmem..zresztą ja również.
    Koniecznie będę musiała go zobaczyć na żywo i sobie pojeździć po sklepie jak będę na prenatalnych bo na pewno będziemy już się zaopatrywać w rzeczy dla Bejbisia, ten bebetto i venicci też chcę sprawdzić.

Dziewczyny mam pytanie, czy zdarza się wam przy kichaniu popuszczenie moczu? Gdzie się nie dawno sikało?
    Wybaczcie za pytanie ale nurtuje mnie to, bo nie wiem czy ja mam problem czy coś się dzieje czy po prostu tak jest. 🫣

Mi się nie zdarza i nie powinno się zdarzać. Najlepiej jakbyś się wybrala do fizjo uroginekologicznej, żeby pokazała ćwiczenia na mięśnie dna miednicy i przy nietrzymaniu moczu, w wielu przypadkach da się to wyćwiczyć. Nie bagatelizuj tego, bo problem może się pogłębiać wraz z wiekiem ciąży i zostać po porodzie

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
‹‹ 326 327 328 329 330
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ