X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam na następną wizytę żadnych badań i wytłumaczył mi te ketony że to u ciężarnych tak się dzieje 😬

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

11.07 wizyta gin

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    A u mnie dziś smuteczek. Dowiedziałam się, że najbliższa, zaraz po moim mężu, memu sercu osoba, przechodzi na leczenie paliatywne. 😞 Tak o, musiałam Wam się wyżalić, bo nie pamiętam kiedy ostatnio ogarnął mnie taki smutek jak dziś.

Przytulam 🫂🫂

psaj91 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
  • Paulivvv Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, melduje się po połówkowych!

U dzieciaczka wszystko dobrze, była ciężka walka, żeby cokolwiek mu zmierzyć bo wyprawiał takie akrobacje, że wyglądał tam jak połamany 😅
    Lekarz stwierdził, że na 1000% chłopak, ma już jakieś 321g, wszystko ma w normie, takie jak powinien.
    Ciężko było podejrzeć jego twarz, przez te wygibasy, ale mam też zdjęcie w 3D - chociaż jest takie dość średnie, bo ewidentnie dzieciaczek nie zamierzał dziś robić sobie zdjęć.

edka85, Zumi, Domisiek, Klekotka, kalinok, Asia091, wellwellwell, Mel 456, nnaciaa lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    23.06. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Paulivvv Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak u was (obstawiam, że podobnie) ale taki upał dziś, że jak musiałam przejść kawałek na te badania, bo nie było miejsca tam pod gabinetem, to myślałam że się przewrócę na środku ulicy 😅 ja nie wiem, temperatura w środku zabetonowanego miasta to chyba z 35 stopni 😰

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    23.06. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Psaj91 bardzo Ci współczuję 🥺 właśnie takie jest to nasze życie tutaj na ziemi, słodko-gorzkie, a żyjemy dla tych pięknych chwil i to one nas jakoś trzymają w pionie. Niestety nikogo z nas nie ominą trudne momenty czy wieloletnie zmagania. Życzę Ci żebyś miała w sobie siłę do przetrwania tej sytuacji ❤️‍🩹

psaj91 lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula

preg.png
  • Zumi Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Nie wiem jak u was (obstawiam, że podobnie) ale taki upał dziś, że jak musiałam przejść kawałek na te badania, bo nie było miejsca tam pod gabinetem, to myślałam że się przewrócę na środku ulicy 😅 ja nie wiem, temperatura w środku zabetonowanego miasta to chyba z 35 stopni 😰

Dzisiaj jeszcze nie jest tak gorąco, boje się co będzie jak przyjdą upały po 30-35 stopni w cieniu...Podobno jest wysokie ciśnienie 😵‍💫 mnie boli głowa już drugi dzień, właśnie kładę się na drzemkę tak do 18, potem może znajdą się we mnie siły żeby zabrać się za odkurzanie i ścieranie kurzy, łazienkę zostawiam mężowi, nie dam rady już tego zrobić.

Zapisałam się dziś do nowej przychodni POZ bliżej miejsca zamieszkania. Wybrałam też położną, która przyjdzie do mnie po porodzie, dostałam wizytówkę do niej, niby mogę się już teraz umawiać ale na razie nie czuję takiej potrzeby, zobaczę po szkole rodzenia czy będę mieć więcej pytań. Najbardziej zastanawia mnie temat laktacji i prawidłowego noszenia/podnoszenia dziecka, ale zobaczę ile z tego tematu będzie poruszone na szkole rodzenia 😊.
    A co do laktacji to korzystała któraś z Was przy poprzednich dzieciach z laktatora ręcznego? Czytałam różne opinie na ten temat, niby fajnie, że można samemu regulować tą prędkość i siłę z jaką się pompuje, no i zajmuje malutko miejsca więc można wszędzie zabrać np do szpitala. Moja koleżanka korzystała z tych muszlowych i była zachwycona, ale cena też jest "zachwycająca" 😅...Na razie mam laktator z lovi po siostrze, ale wydaje mi się to takie koromysło duże i niewygodne. Nie ma opcji się z tym laktatorem ruszać, trzeba siedzieć. W muszlowych fajne jest to, że można robić w tym czasie inne rzeczy.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula

preg.png
  • Lavenda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Lavenda mi nic nie mówili żeby na połówkowe być około 22 tygodnia ciąży. I mam ustalone na 20 tydzień ciąży. W ogóle to muszę chyba już jakiekolwiek ubranie ciążowe kupić bo w obecnych ubraniach to już ciężko się zmieścić 😆

Bo to nie jest standard. My jesteśmy pod opieką genetyka z powodu wcześniejszych strat i dużego ryzyka trisomii 21 w poprzedniej ciąży. Dlatego to on wyznacza terminy badań. Więc każda wcześniejsza data badań, którą wyznaczy Wam lekarz prowadzący jest ok :)

preg.png

👩28 👨30

12.05.2017 - 🤱 Lila
    07.09.2024 - 👼 Maksymilian 17tc

30.12.2024 - cb 💔
    25.01.2025 - cb 💔

24.02.2025 - ⏸️
    9 dpo - beta 19,1
    11 dpo - beta 53,4
    13 dpo - beta 142,4
    15dpo - beta 349,8
    17dpo - beta 712,3
    19dpo - beta 1459,3
    22dpo - beta 5509,5

20.03 - mamy ❤️
    22.05 - 130 gramów zdrowej Ady 🩷
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17502605563865226099482157378894.jpg
    Moja mała kosmitka 💕 powiem wam że zdjęcia tragiczne 😅

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

11.07 wizyta gin

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20250618-173243.jpg

Mój brzuchol

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:34

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

11.07 wizyta gin

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-20250618-173634.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 17:38

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

11.07 wizyta gin

preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych połówkowych:) już swoich nie mogę się doczekać:) widzę że każdemu już płeć na połówkowych potwierdzają :)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze raz chłopczyk 💙 raz dziewczynka🩷
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe ☺️❤️
    preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Wam dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia ❤️

Do mojej wizyty jeszcze tydzień, ten czas tak się dłuży im bliżej...

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 🩺
    20+0 tc - połówkowe ➡️
    22+6 tc - 🩺

preg.png
  • TBK Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    Dzisiaj jeszcze nie jest tak gorąco, boje się co będzie jak przyjdą upały po 30-35 stopni w cieniu...Podobno jest wysokie ciśnienie 😵‍💫 mnie boli głowa już drugi dzień, właśnie kładę się na drzemkę tak do 18, potem może znajdą się we mnie siły żeby zabrać się za odkurzanie i ścieranie kurzy, łazienkę zostawiam mężowi, nie dam rady już tego zrobić.

Zapisałam się dziś do nowej przychodni POZ bliżej miejsca zamieszkania. Wybrałam też położną, która przyjdzie do mnie po porodzie, dostałam wizytówkę do niej, niby mogę się już teraz umawiać ale na razie nie czuję takiej potrzeby, zobaczę po szkole rodzenia czy będę mieć więcej pytań. Najbardziej zastanawia mnie temat laktacji i prawidłowego noszenia/podnoszenia dziecka, ale zobaczę ile z tego tematu będzie poruszone na szkole rodzenia 😊.
    A co do laktacji to korzystała któraś z Was przy poprzednich dzieciach z laktatora ręcznego? Czytałam różne opinie na ten temat, niby fajnie, że można samemu regulować tą prędkość i siłę z jaką się pompuje, no i zajmuje malutko miejsca więc można wszędzie zabrać np do szpitala. Moja koleżanka korzystała z tych muszlowych i była zachwycona, ale cena też jest "zachwycająca" 😅...Na razie mam laktator z lovi po siostrze, ale wydaje mi się to takie koromysło duże i niewygodne. Nie ma opcji się z tym laktatorem ruszać, trzeba siedzieć. W muszlowych fajne jest to, że można robić w tym czasie inne rzeczy.

Ja używałam tylko ręcznego. I tak za 1 razem pięknie ściągałam duuuużo mleka, dziecko jak mnie nie było to piło z butli właśnie moje mleko. Za drugim razem ciężko mi było coś ściągnąć, dziecko nie zaakceptowało butelki, więc nie mogłam nigdzie wyjść.
    Teraz kupiłam kolektor muszlowy z babyono i dzbanuszkowy. Laktatora nie kupuję. I tak nie będę dawać butelki, więc pewnie i tej nawet nie kupię.

Zumi lubi tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    A u mnie dziś smuteczek. Dowiedziałam się, że najbliższa, zaraz po moim mężu, memu sercu osoba, przechodzi na leczenie paliatywne. 😞 Tak o, musiałam Wam się wyżalić, bo nie pamiętam kiedy ostatnio ogarnął mnie taki smutek jak dziś.

Bardzo mi przykro. 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:35

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych udanych wizyt, ujawnienia kolejnych plci i dobrych wiesci. ❤️

Zumi zalezy wszystko od potrzeb, jesli bedziesz praktycznie tylko KP to nawet i sam kolektor wystarczy, ja mialam kupiony pojedynczy Neno i doraznie wystarczal, ale juz do KPI sie to kompletnie nie nadaje, ani nie masz wolnych rak, do tego sciaganie zajmuje wieki… wtedy juz by trzeba było zainwestować w jakis porzadny sprzet. Na dobra sprawe do szpitala nie jest potrzebny w ogole laktator, bo szpitale powinni miec swoje profesjonalne do pozyczenia - ale to pewnie sie trzeba dowiadywac co i jak o swoim szpitalu.

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dziś oglądać wózki i jednak na żywo to zupełnie co innego. Była super Pani sprzedająca, która doradzała z własnego doświadczenia. Wybór padł na Venicci Uppline 2. A w sumie nie brałam go pod uwagę. Cybex Balios lux, który chciałam odpadł jak okazało się, że absolutnie wszystkie dodatki trzeba dodatkowo dokupić co podnosi koszt o dobre 2000zł. Bebetto odpadły, bo Pani potwierdziła to co czytałam w internecie, że pozycja dziecka w spacerówce nie jest zbyt ciekawa. Ten Venicci wagowo jest akceptowalny, to co dla mnie było bardzo ważne to to, że sklada się do naprawdę niedużych rozmiarów, a musi mi się zmieścić w bagażniku, w którym jest też psia klatka. Gondola jest składana, ma wentylację oraz okienko dla dziecka, jak będzie jeździć na brzuszku. Są wbudowane adaptery, którymi można regulować wysokość gondoli oraz siedziska spacerówki. To co dla mnie jako fizjo też jest ważne to to, że spacerówkę można ustawić do pełnej pozycji siedzącej, a nie lekko pochylonej w tył, przez co dzidzi będzie ładnie siedzieć i nie będzie uciekać na boki. Nie we wszystkich da się tak siedzisko ustawić. Jest też wentylacja od góry. Dodatkowo jest po prostu ładny :) ma amortyzację, może nie taką jak Roan, ale wystarczającą na spacery po lesie i niekoniecznie równych chodnikach. Porównywaliśmy z Muuvo Quick SE 2 i w tym nie da się tak ustawić siedzenia, jest cięższy i te małe kółka ma mniejsze nic ten Venicci, a jednak im większe kółko, tym lepiej radzi sobie na nierównościach. Materiał Venicci też wydawał się fajniejszy, solidniejszy i wkładka i pasy w spacerówce też były dużo fajniejsze. Espiro były dość sztywne, jak dla mnie słaba amortyzacja i dodatkowo Pani mówiła, że ostatnio jest duży problem z dostępnością kolorów i ludzie zamawiają wózek 3 miesiące przed, a po porodzie nadal potrafi wózka nie być, bo ciągle czekają na materiał. Za tydzień lub dwa pojedziemy dobrać fotelik do auta i od razu zamówimy i fotelik i wózek Venicci Uppline 2 :)

Zumi, wellwellwell, kalinok lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Powiesz jaki?🙂 I w którym rodziłaś i czy byłaś zadowolona? Jak wogole sytuacja z twoim dzieckiem, czekasz na bardziej szczegółowe informacje na polowkowych?

Dziewczyny,.nie wiecie czy można sie szczotkować w ciazy? Oczywiście nie mówię o brzuchu, nogi wyłącznie

Ja już po połowkowych, ale umówiłam się do innego lekarza, bo mam mieszane uczucia po tej wizycie więc pójdę tam gdzie byłam ze starszą córką i dodatkowo umowie się na echo serca na Agatowej. Żelaznej nie polecam ( jest bardzo ładnie, ale jak nie płacisz dodatkowo to nie będzie ci się podobało po za tym tam przyjeżdża cała Warszawa i Mazowsze), Inflancka jest spoko, ale nie przyjmują z "problemami", z kolei w Bielańskim jest grzyb na sufitach więc te trzy szpitale odpadają. Moje koleżanki polecają te małe powiatowe szpitale, ale tam nie przyjmują z "problemami".

event.png

preg.png
  • Domisiek Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na razie zamówiliśmy tylko wózek, ale jak coś to polecam obejrzeć fotelik BeSafe Go Beyond. Przy okazji zakupu wózka Pan nam przedstawił foteliki i dla nas ten bezkonkurencyjny i na pewno będziemy go brać.

12.2024 - odstawienie antykoncepcji doustnej po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - połówkowe

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Gratuluje kolejnych udanych wizyt, ujawnienia kolejnych plci i dobrych wiesci. ❤️

Zumi zalezy wszystko od potrzeb, jesli bedziesz praktycznie tylko KP to nawet i sam kolektor wystarczy, ja mialam kupiony pojedynczy Neno i doraznie wystarczal, ale juz do KPI sie to kompletnie nie nadaje, ani nie masz wolnych rak, do tego sciaganie zajmuje wieki… wtedy juz by trzeba było zainwestować w jakis porzadny sprzet. Na dobra sprawe do szpitala nie jest potrzebny w ogole laktator, bo szpitale powinni miec swoje profesjonalne do pozyczenia - ale to pewnie sie trzeba dowiadywac co i jak o swoim szpitalu.

Ja miałam neno ten najtańszy i przez ponad pół roku KPI super się sprawdził. Teoretycznie szpitale mają, ale w Bielańskim jest jeden na cały szpital, a na Żelaznej jest chyba z 20, ale trzeba było coś dam dokupić co kosztowało tyle co ten najtańszy neno - przynajmniej tak było dwa lata temu. Ewentualnie można kupić przed samym porodem, ale nie otwierać dopóki nie będzie potrzebny. Umycie i sterylizacja to 5 min jeżeli okaże się potrzebny.

event.png

preg.png

Wysłany: Dzisiaj, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    My byliśmy dziś oglądać wózki i jednak na żywo to zupełnie co innego. Była super Pani sprzedająca, która doradzała z własnego doświadczenia. Wybór padł na Venicci Uppline 2. A w sumie nie brałam go pod uwagę. Cybex Balios lux, który chciałam odpadł jak okazało się, że absolutnie wszystkie dodatki trzeba dodatkowo dokupić co podnosi koszt o dobre 2000zł. Bebetto odpadły, bo Pani potwierdziła to co czytałam w internecie, że pozycja dziecka w spacerówce nie jest zbyt ciekawa. Ten Venicci wagowo jest akceptowalny, to co dla mnie było bardzo ważne to to, że sklada się do naprawdę niedużych rozmiarów, a musi mi się zmieścić w bagażniku, w którym jest też psia klatka. Gondola jest składana, ma wentylację oraz okienko dla dziecka, jak będzie jeździć na brzuszku. Są wbudowane adaptery, którymi można regulować wysokość gondoli oraz siedziska spacerówki. To co dla mnie jako fizjo też jest ważne to to, że spacerówkę można ustawić do pełnej pozycji siedzącej, a nie lekko pochylonej w tył, przez co dzidzi będzie ładnie siedzieć i nie będzie uciekać na boki. Nie we wszystkich da się tak siedzisko ustawić. Jest też wentylacja od góry. Dodatkowo jest po prostu ładny :) ma amortyzację, może nie taką jak Roan, ale wystarczającą na spacery po lesie i niekoniecznie równych chodnikach. Porównywaliśmy z Muuvo Quick SE 2 i w tym nie da się tak ustawić siedzenia, jest cięższy i te małe kółka ma mniejsze nic ten Venicci, a jednak im większe kółko, tym lepiej radzi sobie na nierównościach. Materiał Venicci też wydawał się fajniejszy, solidniejszy i wkładka i pasy w spacerówce też były dużo fajniejsze. Espiro były dość sztywne, jak dla mnie słaba amortyzacja i dodatkowo Pani mówiła, że ostatnio jest duży problem z dostępnością kolorów i ludzie zamawiają wózek 3 miesiące przed, a po porodzie nadal potrafi wózka nie być, bo ciągle czekają na materiał. Za tydzień lub dwa pojedziemy dobrać fotelik do auta i od razu zamówimy i fotelik i wózek Venicci Uppline 2 :)

Powiem tak - większość spacerowek nie nadaje się dla dzieci, które nie siedzą, bo nie są całkiem płaskie - odkąd sama mam dziecko zaczęłam na to zwracać uwagę, a po galeriach handlowych chodzi naprawdę dużo ludzi z niemowlętami w spacerówkach.

event.png

preg.png
‹‹ 325 326 327 328 329
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ