X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty. 🤞

Dziewczyny, a czy ktoras robila dwa razy prenatalne - na skierowanie z NFZ i ze swojego pakietu medycznego np. Luxmed/medicover?

Taaak, hm jest serio o rozmiar wiekszy. :D
    Więc dla mnie ich 50 to jest standardowo 56, bo normalnie bym 50 w ogole nie kupowala.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    @Tusia88 my będziemy w Częstochowie w tym tygodniu, chciałam wjechać do Adamexu bo też mają swoją siedzibę w mieście 😊 interesuje nas model Zico i Delta Natura. Na Tutisa chyba nie ma co liczyć, że znajdziemy go stacjonarnie do obejrzenia, dzwoniłam dziś do kolejnego sklepu to nie mają ani Bebetto ani Adamexa, o Tutisie nie wspomnę😕...Same Cybexy, Anexy, Espiro i Muuvo. Nam z kolei bardziej podobał się Bebetto Pelpasso niż Monti jak byliśmy w sklepie, właśnie przez większe koła 😍

Głowimy się z mężem co robić, bo mamy chłopczyka, niby to nie reguła ale z tego co widzę po rodzinie i znajomych to szybciej chłopcy rosną od dziewczynek. A te gondole takie małe ehh. Żeby materacyk chociaż miał te 80 cm to by było dobrze. U nas np Venicci i Muuvo odpadają bo nie mają amortyzacji na ramie a nie chcę się szarpać z wózkiem w drodze do przychodni czy wsiadając do autobusu. U mnie na osiedlu gigantyczne krawężniki, brzydkie chodniki, już niech będzie ta amortyzacja w ramie, trochę wygody się przyda. Jeszcze Avionaut Sirius ma amortyzacje na ramie i dużą gondolę ale ma okropną spacerówkę, boki są całkiem gołe, bałabym się że mi dziecko wyleci z tego wózka. Patrzyłam dziś na Junamę, tam są spore gondole nawet do 89 cm, ale waga masakra, jak ktoś myśli, że Bebetto są ciężkie to dopiero niech dźwignie Junamę 😅.
    Zumi, a jakie wy macie wymagania co do wózka? Jak już zdecydujesz się na model to myślę że sporo z nas będzie też chciało go zobaczyć 😄 a dla takich porównań fajnie by było wiedzieć na co zwracasz uwagę.

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, z tymi rozmiarami to masakra. Mi wczoraj przyszło zamówienie z Reserved, wzięłam rozmiar 68, bo na 56 i 62 mam komplet z HM i co? I te 68 z Reserved są tej samej wielkości co 62 z HM 🫣 i weź tu skompletuj wyprawkę 🤪🤪 trudno, najwyżej będę rękawy podwijać, a jak będzie bardzo za duże to wyślę męża na szybko do HM po rozmiar 50 😂

Jjkm97 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    preg.png
  • Klekotka Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Kciuki za wizyty. 🤞

Dziewczyny, a czy ktoras robila dwa razy prenatalne - na skierowanie z NFZ i ze swojego pakietu medycznego np. Luxmed/medicover?

Taaak, hm jest serio o rozmiar wiekszy. :D
    Więc dla mnie ich 50 to jest standardowo 56, bo normalnie bym 50 w ogole nie kupowala.

Ja 🙋🏻‍♀️ i aktualnie czekam w medi na drugie prenatalne 2 trymestru :D te drugie wizyty sa duzo spokojniejsze bo juz na pierwszej wszystkiego sie dowiedzielismy. Mysle, ze jesli jest okazja zobaczyc znowu bobasa to czemu nie skorzystac. My z tej pierwszej wizyty mamy zdjecie tylko glowy bobasa wiec moze z tej w medicoverze dostaniemy ladniejsze wydruki :)

⏸️26.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Ja też jem teraz dużo. A dziewczyny które mają już bejbiki czy was brzuch po pierwszej ciąży ma czerwone rozstępy ?

Kasiu, ja nie mam rozstępów ani po pierwszej ani po drugiej ciąży na brzuchu. Licze że teraz po trzeciej też nic nie będzie ale smaruje mustela :) Na biodrach i piersiach miałam zawsze odkad dojrzewałam wiec nawet nie umiem opisać czy mam po ciążach tam jakieś nowe.

Kasiek7 lubi tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za wizyty 🤞🏻
    Ja jutro mam połówkowe i na samą myśl drętwieją mi ręce 🤡
    Na dodatek od wczoraj mam złe wyniki cukrów, rano za wysoki, po obiedzie też, ale to przez moją głupotę (buraki), po zdrowej kolacji znowu i dzisiaj na czczo również. Wkrótce chyba wleci insulina 💉

28 & 35 👫
    10.03 – II 🫣
    19.03 – jest serduszko ❤️
    28.04 – I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewczynka 🐭
    25.06 – II prenatalne, zdrowa
    dziewucha 🐰
    03.07 – 460 gramów dziewczynki 🐇
    17.07 – 660 gramów 🐽
    31.07 – wizyta 📌
    preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka wrote:
    Ja 🙋🏻‍♀️ i aktualnie czekam w medi na drugie prenatalne 2 trymestru :D te drugie wizyty sa duzo spokojniejsze bo juz na pierwszej wszystkiego sie dowiedzielismy. Mysle, ze jesli jest okazja zobaczyc znowu bobasa to czemu nie skorzystac. My z tej pierwszej wizyty mamy zdjecie tylko glowy bobasa wiec moze z tej w medicoverze dostaniemy ladniejsze wydruki :)
    A jak to załatwiłaś? Prowadzisz u kogoś też ciążę na NFZ?

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Jjkm97 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    O tak, z tymi rozmiarami to masakra. Mi wczoraj przyszło zamówienie z Reserved, wzięłam rozmiar 68, bo na 56 i 62 mam komplet z HM i co? I te 68 z Reserved są tej samej wielkości co 62 z HM 🫣 i weź tu skompletuj wyprawkę 🤪🤪 trudno, najwyżej będę rękawy podwijać, a jak będzie bardzo za duże to wyślę męża na szybko do HM po rozmiar 50 😂

My tak samo 🫣 mam może 1 body i 2 pary spodenek na rozmiar 50 ale więcej nie kupuje. Też bedziemy podwijać a jakby urodził się naprawdę maluszek to mąż kupi, wypierze i wyprasuje jak będziemy w szpitalu po porodzie 😁

Chyba że może jak będę w lumpeksie i znalazłabym ładne ubranka na 50 to parę kupię, ale narazie jestem przywiązana do łóżka- znowu miałam obfite krwawienie, na szczescie z dzidzią wszystko dobrze. Trafiłam jeszcze w szpitalu na lekarza-kutasa, bo inaczej nie mogę tego nazwać. Najpierw był niemiły i rzucał jakieś nieprzyjemne teksty nawiązujące do poronienia. Potem jak doszło do niego przez położne,że moja mama pracuje w tym szpitalu to zmiana o 180 stopni. To jest chore, że kobieta w ciąży w potrzebie nie mając "znajomości" jest narażona na nieprzyjemne traktowanie w stresującej sytuacji. Chyba pogotowie jest tego, żeby pomagać w nagłych sytuacjach a nie się srać do kobiety, że szuka pomocy.

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka wrote:

Ok i nie ma zadnego problemu z tym, nie?
    Bo jak mialam te prenatalne z nfz to dostalam milion druczkow do podpisania, ze oswiadczam, ze nigdzie indziej nie skorzystalam z badan itp.
    No ale jak sobie robie drugi raz z mojego prywatnego pakietu to chyba nikomu nic do tego?
    Ja wlasnie sie zapisalam na pierwszy raz do luxmedu, bo moj lekarz ma teraz urlop i powiedzial, ze dopiero na koniec lipca zrobimy polowkowe, bo mamy czas. A ze i tak bym sie musiala umowic do kogos innego w miedzyczasie na wizyte, zeby nie miec przerwy 1,5 miesiaca to uznalam, ze juz sie zapisze na polowkowe w tym luxmedzie, zeby chociaz jakies dokladniejsze to usg bylo, bo nie wiem jaki tam sprzet maja. :P ale z prenatalnych u mojego gina nie chce rezygnować, bo mu ufam i wiem, ze ma sprzet top.

Ilka96 ja chodze do prywatnej kliniki, ale maja podpisana umowe z NFZ, ze moga wykonywac prenatalne w ramach funduszu. Moj gin do ktorego chodze na wizyty prywatne mi wystawil normalnie skierowanie na te badania w ramach nfz i nie placilam za to.

Ilka96, Klekotka lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    My tak samo 🫣 mam może 1 body i 2 pary spodenek na rozmiar 50 ale więcej nie kupuje. Też bedziemy podwijać a jakby urodził się naprawdę maluszek to mąż kupi, wypierze i wyprasuje jak będziemy w szpitalu po porodzie 😁

Chyba że może jak będę w lumpeksie i znalazłabym ładne ubranka na 50 to parę kupię, ale narazie jestem przywiązana do łóżka- znowu miałam obfite krwawienie, na szczescie z dzidzią wszystko dobrze. Trafiłam jeszcze w szpitalu na lekarza-kutasa, bo inaczej nie mogę tego nazwać. Najpierw był niemiły i rzucał jakieś nieprzyjemne teksty nawiązujące do poronienia. Potem jak doszło do niego przez położne,że moja mama pracuje w tym szpitalu to zmiana o 180 stopni. To jest chore, że kobieta w ciąży w potrzebie nie mając "znajomości" jest narażona na nieprzyjemne traktowanie w stresującej sytuacji. Chyba pogotowie jest tego, żeby pomagać w nagłych sytuacjach a nie się srać do kobiety, że szuka pomocy.

Współczuję, ale całe szczęście, że z bobasem wszystko dobrze 🫂🫂
    To jest jakaś masakra, nie wiem po co idą na zawód lekarza, skoro z empatią im nie po drodze. I wiem, że ludzie są różni i czasem się trafią naprawdę tacy pacjenci, że się odechciewa, ale mimo wszystko można zachować kulturę i nie wyżywać się na innych, a już tym bardziej nie na kobiecie w ciąży...
    My kiedyś wezwaliśmy w nocy pogotowie, przy moim pierwszym, nagłym ataku arytmii, który mnie wybudził i nie mogłam oddychać. Wyszło w ekg, że jest arytmia, do tego byłam przed zabiegiem zamknięcia PFO, zawieźli mnie do szpitala, tam dali łóżko, kroplówkę i przez 3h nikt nawet nie przyszedł zobaczyć czy nadal żyję lub cokolwiek (sala nie była monitorowana), ja oczywiście wzięłam ze sobą całą dokumentację kardiologiczną i po tych 3h przychodzi lekarz, oddaje mi dokumenty i mówi "no, ma Pani arytmię" i koniec tematu 🤦‍♀️ pomyślałam sobie tylko, że no łał geniuszu, ciekawe jak na to wpadłeś przez te 3h 🤪🤪

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:

Ojejku, wspolczuje znowu stresu i przezyc. 🫂

Tez mam historie z „empatycznym” lekarzem, kiedys potwornie sie zatrulam jak bylam w schronisku na gorze i niemal sie odwodnilam, wiec maz zadzwonil po 112, bo nie mielismy auta a byla 2 w nocy, najpierw z tej gory mnie musial zwiesc gopr i na dole czekala karetka i od lekarza z karetki uslyszalam, ze jest zażenowany i kiedys to GOPR mial ciekawe przypadki a nie takie cos. 🤡 pozniej sie nasluchalam, ze pewnie rzygam, bo sie nachlalam i sobie nie poradzilam z taka dawka. 🤯
    Dobrze, ze bylam wtedy tak slaba, ze nawet nie mialam sily ani glowy do tego, zeby na to zareagowac. 😅
    Wieloletnia praca w NFZ chyba nie sluzy niestety. 🙃

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Ok i nie ma zadnego problemu z tym, nie?
    Bo jak mialam te prenatalne z nfz to dostalam milion druczkow do podpisania, ze oswiadczam, ze nigdzie indziej nie skorzystalam z badan itp.
    No ale jak sobie robie drugi raz z mojego prywatnego pakietu to chyba nikomu nic do tego?
    Ja wlasnie sie zapisalam na pierwszy raz do luxmedu, bo moj lekarz ma teraz urlop i powiedzial, ze dopiero na koniec lipca zrobimy polowkowe, bo mamy czas. A ze i tak bym sie musiala umowic do kogos innego w miedzyczasie na wizyte, zeby nie miec przerwy 1,5 miesiaca to uznalam, ze juz sie zapisze na polowkowe w tym luxmedzie, zeby chociaz jakies dokladniejsze to usg bylo, bo nie wiem jaki tam sprzet maja. :P ale z prenatalnych u mojego gina nie chce rezygnować, bo mu ufam i wiem, ze ma sprzet top.

Ilka96 ja chodze do prywatnej kliniki, ale maja podpisana umowe z NFZ, ze moga wykonywac prenatalne w ramach funduszu. Moj gin do ktorego chodze na wizyty prywatne mi wystawil normalnie skierowanie na te badania w ramach nfz i nie placilam za to.

Tak, te druczki co każą podpisać to chodzi o to, że oświadczasz, że na NFZ nigdzie nie robiłaś już i że nie jesteś w trakcie hospitalizacji :)

wellwellwell lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Zumi, a jakie wy macie wymagania co do wózka? Jak już zdecydujesz się na model to myślę że sporo z nas będzie też chciało go zobaczyć 😄 a dla takich porównań fajnie by było wiedzieć na co zwracasz uwagę.

Chciałabym dobrą amortyzację i spore koła bo w okolicy mamy kiepskie chodniki, a do moich ulubionych sklepów/piekarni chce nadal chodzić 😅 plus długie spacerki na wsi tak 2x w miesiącu. Fajnie jakby spacerówka była wysoka albo z możliwością regulacji. Przydałaby się gondola 80 cm bo maluch już jest długi a co dopiero będzie potem...Gondola musi składać się na płasko, zależy nam na miejscu w bagażniku. Muszę mieć amortyzacje na ramie wózka żeby go łatwo podbijać do góry, tego nie odpuszczę, nasza dopuszczalna waga wózka to 13,5-14 kg, nie chce więcej. Na razie najbardziej podoba mi się Bebetto Pelpasso/Flavio/Pascal i Adamex Zico New/Delta Natura. Cybex Balios S Lux wydaje się fajny ale obawiam się, że przy tej wielkości gondoli i spacerówki możemy zbyt krótko z niego korzystać, chciałabym takim zestawem 2w1 chociaż 1 rok albo 1,5 pokorzystać, potem szukamy lekkiej spacerówki.

Ilka96 lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, na takich lekarzy-gnojów działa tylko jak pokażesz, że potrafisz się podstawić/masz znajomości/albo tylko skargi, skargi, skargi.... Prawda jest taka, że teraz większość idzie na medycyne po pieniążki, a nie z powołania.

Ja mam może mniejszy problem, ale mega mi od rana podniósł ciśnienie. Mój mąż pojechał ze swoją mamusią oglądać wózki beze mnie 😐 No kur....... To może niech się z mamusią ożeni i dziecko wychowa.... Ludzie kochani.....

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 🩺
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺

preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie 😊 nasz chłopaczek jest już całkiem spory, kość udowa prawie 4 cm 😅. Główkę miał dziś skierowaną do dołu a nogami mnie kopie w okolicach pępka. Akurat wczoraj czułam tam jakieś kopnięcia ale myślałam, że sobie wkręcam, a tu jednak macica jest już fajnie wysoko. Maluszek ewidentnie po tatusiu, ma duże uszy i uda xD. Ale radość jest po takiej wizycie, gdzie maleństwo jest coraz większe i idziemy dalej do przodu, moje marzenie cały czas się spełnia 😍. 4 lipca mam krzywą, ciekawa jestem jak to zniosę w ciąży, bo robiłam tylko raz przed i było całkiem normalnie.

wellwellwell, edka85, psaj91, Ilka96, Klekotka, Kropka89, Apatheia, Rudka, Domisiek, Asia091, nnaciaa, kalinok, Paulivvv, Bećka lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj91, też bym się wkurzyła, zupełnie Ci się nie dziwię 🙈

Mi przyszła część wyników, wnioskuję z nich, że powoli zbliżam się do anemii, jestem już na granicy, zobaczymy jaki przyjdzie wynik ferrytyny, ale mogłoby się zgadzać, bo ostatnio jestem znowu często zmęczona. Najbardziej jestem zaskoczona glukozą, pozytywnie :) wyszło 79, do tej pory najlepiej, a z glukometru było 96 😆 z moczu pierwszy raz też nie wyszły żadne bakterie :)
    I mam pytanko, czy któraś z Was miała powyżej normy niedojrzałe granulocyty IG? I jeśli tak to jakie były zalecenia?

Zumi lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • kalinok Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Kciuki za wizyty. 🤞

Ja tak zrobiłam i teraz przy badaniach 2 trymestru zrobię tak samo. Na NFZ mamy za darmo więc wybrałam fajną klinikę i polecaną doktor z dobrymi opiniami, a do luxmedu umawiam się po prostu tak o żeby zobaczyć co u bejbika skoro już mam otwartą kartę ciąży i darmowe dodatkowe badanie 🤷🏻‍♀️😁

wellwellwell lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2
    👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
    28.04 - CRL 2.27cm ❤️
    06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
    09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙

preg.png
  • Jjkm97 Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Niestety, na takich lekarzy-gnojów działa tylko jak pokażesz, że potrafisz się podstawić/masz znajomości/albo tylko skargi, skargi, skargi.... Prawda jest taka, że teraz większość idzie na medycyne po pieniążki, a nie z powołania.

Ja mam może mniejszy problem, ale mega mi od rana podniósł ciśnienie. Mój mąż pojechał ze swoją mamusią oglądać wózki beze mnie 😐 No kur....... To może niech się z mamusią ożeni i dziecko wychowa.... Ludzie kochani.....

Oj ale bym była za takie coś. Nie mówił Ci nic że jadą? 😲 Może to jego mama zaproponowała, a mu było ciężko odmówić?

• Asia091 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam przed gabinetem na swoją kolej. Ale dziś tłumy..

psaj91 ojej ojej ojej..... no ja bym się zagotowała i wybuchła jak Etna ... to jak mamusia wybierze wózek to powiedz że to dla teściowej a nie dla waszego dziecka 😂

psaj91, Rudka, Zumi, Paulivvv, Bećka lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
    TP 18.11.2025. 🤞
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:

Asia091 mi się ostatnio śniło, że mój mąż nie odbierał telefonu więc zadzwoniłam messengerem. Odebrał i mówi do mnie, żebym mu nie przeszkadzała bo przecież mi mowił, że umówił się na randkę z Kasią. To było tak realne, że pół dnia chodziłam wkurzona 😂
    To mi się dziś śniło, że spotkałam się z byłym chłopakiem i on mnie namawiał, żebym do niego wróciła. Zupełnie nie przeszkadzało mu, że mam już czwórkę dzieci z innym i piąte w drodze 😄

Kropka89, Asia091 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ