👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja dziś zrobiłam pierwszy trening. W 1 trym czułam się fatalnie, teraz jest lepiej więc spróbowałam. Taki dla kobiet w ciąży, fajnie się po nim czuję. 🥰
Rozpakowałam też pierwsze ciuszki i są tuuurbo słodkie i taaakie malutkie nie mogę w to uwierzyć mimo że to nie mój pierwszy raz ale jednak trochę lat minęło teraz to widzę 😁😂Kasiek7, wellwellwell, Paulivvv, kalinok, kalinok lubią tę wiadomość
-
Hej. Gratulacje dobrych wiadomości z wizyt
A my kupiliśmy wózek, chcieliśmy Roan Ivi 2.0 i akurat udało się kupić używany, w dobrej cenie. Póki co będzie czekać u dziadkow. Mamy urlopy i wykorzystujemy na 100%. A ja dzisiaj i wczoraj ogólnie jakoś słabiej się czułam, i głowa mnie bolała.
wellwellwell, Zumi lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, z racji tego, że rodzimy późną jesienią, w jaki rozmiar kombinezonu zimowego celujecie? Zastanawiam się czy od razu nie kupić 62...
-
Dziewczyny którym urosły znacznie piersi macie może jakieś ciemniejsze plamy? Ja dziś zauważyłam że na jednej piersi mam czerwone dwie plamy i na nich pełno pękniętych naczynek, nie boli mnie to miejsce jak dotykam, czasem tylko rano bądź na wieczór bolą jak w 1 trymestrze. Pewnie będę musiała się wybrać na USG..
Też myślałam o 62. I czy brać ten merino? Czytałam o tym, że to dobry pomysł na zimę i dzieciom jest ciepło. Ale z drugiej strony ile będzie tych spacerów i jaka będzie zima, bo akurat w moim regionie to prawdziwa zima była w 2022 roku. Przeraża mnie ta ilość produktów więc najlepiej jakby ktoś miał magiczną różdżkę i mi to ogarnął 😅09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Odkryłam kiedy mnie kopie ten mój synek, między 23 a 24 wieczorem. Aktualnie uprawia karate 😅😅😅 mąż trzyma rękę na brzuchu i czuje. Czasem to są kopniaki a czasem uczucie jakby piłka się szybko przetaczała z jednej strony na drugą. Dziwne, że dopiero od paru dni zaczął się ruszać tak wyraźnie, jestem w szoku 😮 Któraś z Was czuła już takie mocniejsze ruchy? Mnie to dosłownie wyrywa z papci. Najadłam się czereśni, może mu podpasowało...👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Luteina 200 mg dopochwowa, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula
-
Asia091 wrote:Dziewczyny którym urosły znacznie piersi macie może jakieś ciemniejsze plamy? Ja dziś zauważyłam że na jednej piersi mam czerwone dwie plamy i na nich pełno pękniętych naczynek, nie boli mnie to miejsce jak dotykam, czasem tylko rano bądź na wieczór bolą jak w 1 trymestrze. Pewnie będę musiała się wybrać na USG..
Też myślałam o 62. I czy brać ten merino? Czytałam o tym, że to dobry pomysł na zimę i dzieciom jest ciepło. Ale z drugiej strony ile będzie tych spacerów i jaka będzie zima, bo akurat w moim regionie to prawdziwa zima była w 2022 roku. Przeraża mnie ta ilość produktów więc najlepiej jakby ktoś miał magiczną różdżkę i mi to ogarnął 😅
U starszej merino używaliśmy na jesień i wiosnę, a na zimę tradycyjny + śpiworek. Co do rozmiaru to można kupić rosnące z dzieckiem - tzn na początku masz zakryte rączki i nóżki, a potem to podwijasz i zakładasz "buciki" i "rękawiczki". -
Asia091 wrote:Dziewczyny którym urosły znacznie piersi macie może jakieś ciemniejsze plamy? Ja dziś zauważyłam że na jednej piersi mam czerwone dwie plamy i na nich pełno pękniętych naczynek, nie boli mnie to miejsce jak dotykam, czasem tylko rano bądź na wieczór bolą jak w 1 trymestrze. Pewnie będę musiała się wybrać na USG..
Też myślałam o 62. I czy brać ten merino? Czytałam o tym, że to dobry pomysł na zimę i dzieciom jest ciepło. Ale z drugiej strony ile będzie tych spacerów i jaka będzie zima, bo akurat w moim regionie to prawdziwa zima była w 2022 roku. Przeraża mnie ta ilość produktów więc najlepiej jakby ktoś miał magiczną różdżkę i mi to ogarnął 😅
Hmm... Ja mam ciemnejsze plamki, faktycznie, ale nie zauważyłam popękanych naczynek.
Zastanawiałam się nad merino, ale zrezygnowałam. Będzie bodziak na długi rękaw, półspiochy, jakiś sweterek, na to zimowy kombinezon i cyk do jakiegoś cieplejszego śpiworka. Przegrzewać też nie ma co. I dokładnie tak jak piszesz - ile będzie tych spacerów. Pewnie na pierwszy będziemy miały siłę po miesiącu 😂 -
https://www.kappahl.com/pl-pl/newbie/kurtki/kombinezony/362806?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=p-pl-performance-max-generic&gad_source=1&gad_campaignid=22421540333&gbraid=0AAAAADp6U-ZEP0fl8BVhlqkvMVpIK9pt3&gclid=CjwKCAjwmenCBhA4EiwAtVjzmqV7F24AUuQhPmqC02iBbIAM4fwmvsEYhE76PeVBz7aSAKHlresG5RoCQB0QAvD_BwE
Na tym może lepiej widać o co mi chodzi -
Zumi czyli to prawda co piszą że dzieci się zaczynają ruszać jak my chcemy spać
ja miałam jedno mocne uderzenie a reszta to pukanie/smyranie i zawsze mnie to dziwi ☺️ po chwili uświadamiam sobie że tam jest mini człowiek.
Iga całkiem to fajne i też był śpiworek dodatkowo?
Piszecie o jakiś warstwach,ja myślałam żeby ubierać podobnie do mnie ale z drugiej strony nasze bobaski będą tylko leżeć to nie ma jak wytwarzać tego ciepła poprzez ruch. Ja w zimie to zmarzluch a mój to cały rok przy otwartym oknie by spał. Także nie dogodzisz09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
11.07.2025 II prenatalne -
TP 18.11.2025. 🤞 -
Ja mam kombinezon merino z Engel w rozmiarze 50/56. Kolejny rozmiar to 62/68 i on na pewno bedzie duzo za duzy. Ale to akurat te merino sa takie wielkie.
Ja planuje robic codziennie spacery, o ile nie bedzie mrozow po -20 stopni albo deszczu 24/7. -
Zumi Ja niestety sporadycznie poczuje jakikolwiek kopniaczek i to delikatny. Już bym chciała systematycznie czuć ruchy. A tym bardziej że miesiąc czekania między 1 a 2 wizytą to mega długo. Mi jeszcze całkowicie gardło nie przeszło a dziś mega ból głowy miałam do tego 🙄
-
Zumi wrote:Któraś z Was czuła już takie mocniejsze ruchy? Mnie to dosłownie wyrywa z papci. Najadłam się czereśni, może mu podpasowało...
Ja wczoraj miałam taki wieczór że pierwszy raz mój mąż poczuł ruchy jak położył dłoń
Dziwne uczucie. Tylko ja jeszcze nie wyczułam godzin w jakich się porusza, bo rusza się naprawdę w różnych.
Co do plam na piersi to żadnych nie zauważyłam, sutki mi się powiększyły ale nie ściemnialy (mam jasna karnację), za to zauważyłam na prawej tarczce sutka takie jakby malutkie odstające brodawki, było by ok gdyby nie były twarde i szorstkie oraz pojawiły się na drugiej piersi. Może jak nie zapomnę to zapytam się lekarza o to w piątek.
Któraś też takie ma? Nie wygląda to jak gruczoły Montgomerego, bardziej jak bezbarwne brodawki (pieprzyki przed zabarwieniem), takie malutkie ale nie miękkie.🚶🏼♀️29l 🚶🏼31l
10.24 - luźne starania
10.24 - ⏸️
11.24 - 8td puste jajo 💔
02.25 - starania
02.25 - ⏸️🎉
28.03 - 🫘8 tydzien jest ❤️
18.04 - 🍋🟩11 tydzień 4.45 cm
24.04 - 🥝12 tydzien 5.12 cm chłopca 💙
12.05 - 🍎15 tydzień 8.65 cm
09.06 - 🫑19 tydzień 248g
02.07 - II prenatalne🩺
07.07 - kontrola 🩺
04.02 - 74 kg ➡️ 80 kg - 25.06
-
Ja też nie zauważyłam jakiś zmian w piersiach. Może minimalnie są większe i w zasadzie tyle. Ale Ja mam duże 😀 choć uff nie ogromne piersi 😆kolor też jaki był taki jest:)
-
U mnie piersi się mocno powiększyły, ale wcześniej nie były jakieś duże, bo miseczka C. Sutki też się powiększyły i mocno ściemniały. No i widać żyłki na piersiach.
Co do kombinezonu to ja kupuję 62, ale jednak nie merino, cena mnie przeraża 😬
Mam wyniki ferrytyny, w dwa miesiące z 45 spadła na 23, hemoglobina 12,8 a była 14 i hematokryt 37 (norma od 37) co oznacza początki anemii, do tego witamina b12 z 516 na 280 już spadła, to wszystko tłumaczy skąd wróciło mi zmęczenie 😅 jutro wizyta, mam nadzieję, że wystarczy Ascofer, a nie będę musiała brać Sorbiferu, bo Sorbifer robi mi masakrę z jelitami 🤪👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
-
Ja kupiłam kombinezon 56 ale z h&m i jakiś no name 62. Na wełne mam uczulenie więc nie było się nad czym zastanawiać. Piersi mi tylko urosły i zaczynam współczuć wszystkim kobietom z dużym biustem 🫣😉
Nadzieja32 ja ostatnio miałam hemoglobine 11,1 i walcze żeby to dźwignąć.