X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Domisiek Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj odwiedziałam też H&M żeby zakupić ciążowe ubrania, już musiałam bo powiem szczerze, że spodnie już mnie cisną mocno, co potęguje jeszcze bardziej parcie na pęcherz, które już mam bez ciśniecia spodni. 😅 Ale zdziwiło mnie to, że ciuchy ciążowe były tylko na wyprzedaży i sprzedawczyni powiedziała, że ogólnie ciążowe to już tylko online. Wcześniej był normalnie dział z ciążowymi, czyżby likwidowali?

12.2024 - odstawienie antykoncepcji doustnej po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - połówkowe

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    Wczoraj odwiedziałam też H&M żeby zakupić ciążowe ubrania, już musiałam bo powiem szczerze, że spodnie już mnie cisną mocno, co potęguje jeszcze bardziej parcie na pęcherz, które już mam bez ciśniecia spodni. 😅 Ale zdziwiło mnie to, że ciuchy ciążowe były tylko na wyprzedaży i sprzedawczyni powiedziała, że ogólnie ciążowe to już tylko online. Wcześniej był normalnie dział z ciążowymi, czyżby likwidowali?

U mnie w mieście tez juz w niewielu sklepach mozna dostac rzeczy ciazowe, polikwidowali te dzialy i juz wlasnie glownie online to sprzedaja.
    Ja to w sumie i tak nalogowo zamawiam przez apke, bo dostawa i zwroty darmowe, a i wybor duuuzo wiekszy niz w sklepach. 😄

Domisiek lubi tę wiadomość

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w ogóle to zapisałam się do bardzo polecanej szkoły rodzenia na NFZ, tylko wiąże się to z tym, że na ten czas muszę się tam zapisać do położnej, a to jest w innym mieście. Jutro pójdę do położnej, którą chcę mieć docelowo czy mogę się do niej zapisać dopiero pod koniec października, jak skończę tą szkołę rodzenia tam, jestem ciekawa co mi odpowie. Można dwa razy w roku zmienić deklarację

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
  • Natha Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ♥️ jeszcze ja dołączam do dobrych wieści dnia dzisiejszego:)

Mamy 400g zdrowego jak ryba chłopaka🩵 wszystko w normie, a rośnie wręcz szybciej niż wskazuje data porodu. Po prenatalnych 1 z których wyszliśmy z podejrzeniem wady serca, płuc i niewidoczną kością nosową (nie wiem czy pamiętacie), dzisiejszy dzień to kamień z serca 😍

Śmiesznie tylko na rejestracji, pani pyta czy my na badania 1 trymestru. Nie wiem kiedy cos u mnie będzie widać, wyglądam bardziej jak po Wigilii niż prawie w 6 miesiącu 😆 ilość płynu owodniowego w normie, mały spory, nie ma co się przejmować :)

Dużo zdrówka dla wszystkich !!

Kasiek7, Fabregasowa, wellwellwell, Domisiek, nnaciaa, Paulivvv, anna.90, kalinok, Foxy96, Rudka, psaj91, Apatheia, Asia091, Klekotka, Zumi, Kropka89, edka85, Ilka96, izzou97 lubią tę wiadomość

• nnaciaa Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja melduję się po wizycie 🙂
    Mała ma już 410 gram i wszystko jest w normie.
    Dzisiaj była odwrócona pleckami, wiec ładnych zdjęć nie mam.

Natha, Foxy96, kalinok, Domisiek, psaj91, Apatheia, Asia091, Paulivvv, Zumi, Kropka89, wellwellwell, edka85, Ilka96, izzou97, Klekotka lubią tę wiadomość

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

preg.png
  • nnaciaa Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    psaj91 wrote:
    Oficjalnie zgłaszam, że mam już pierwsze problemy z goleniem między nogami 😂 Trochę musiałam się dziś powyginać 😂

Ja wczoraj walczyłam i ledwo to przeżyłam 🤣
    Pod prysznicem zastanawiałam się, jak Wy sobie z tym radzicie 😆

psaj91 lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystko dobrze z malutką :) Leżała z rękami za głową, później otwierała buźkę :) Moja szyjka jest długa, łożysko wysoko – na pierwszych prenatalnych było nisko.
    Mój partner był pierwszy raz ze mną na wizycie, obydwoje cieszyliśmy się do ekranu ;P
    2a527ca0a716c.jpghttps://zapodaj.net/plik-oLfqWhxAe1
    Tutaj z otwartą buzią :)
    8abf69da9d8ba.jpghttps://zapodaj.net/plik-PafEJeow0x

Natha, kalinok, Domisiek, psaj91, Ilka96, Apatheia, Asia091, Klekotka, Paulivvv, Zumi, Kropka89, nnaciaa, wellwellwell, edka85, Misiula, izzou97, AnaPyza lubią tę wiadomość

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat odległy, ale w którym tygodniu zapisujecie się na prenatalne III trymestru?

preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeju, mam wrażenie, że wszystkie mamy wizyty w tym tygodniu 😂😂

@Foxy96 Ponoć najlepiej robić między 28-32 tc, także ja będę celowała dokładnie w środek 😊 I pewnie jutro już się zapiszę, bo moja ginka ma terminy na 2 miesiące do przodu, a to akurat tak wypadnie na połowę września.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 18:28

Foxy96 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    11+6 tc - 5,5 cm; brak ryzyk, wstępnie dziewczynka 🩷
    14+5 tc - 112g 🩷
    18+6 tc - 277g 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️
    22+6 tc - 🩺
    27+6 tc - 🩺

preg.png
  • anna.90 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy będziemy robić prenatalne 3 trymestru. Jeśli prowadzący zaleci to tak.
    My też po wizycie i na 100% dziewczynka, mała waży 340 g. Wszystko w jak najlepszym porządku, nie ma się o co przyczepić 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 18:47

Ilka96, Asia091, Foxy96, Zumi, nnaciaa, wellwellwell, edka85, psaj91, kalinok, Rudka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Asia091 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt, cieszę się z dobrych wieści 🥰

Co do 3 prenatalnych to one są obowiązkowe? I zapewne kosztują miliony monet? .

Foxy96 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    11.07.2025 II prenatalne -
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Klekotka Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki udanych wizyt! 🩷
    Z tego co czytalam to III prenatalne nie sa refundowane i jak sie chce/jest zalecenie to trzeba wykupić.

Dziewczyny czy ktoras prowadzi ciaze w medicover w Krakowie? jesli tak to polecicie jakiegos w miare godnego ginekologa do prowadzenia ciazy? 😛 Facet u ktorego prowadze tam ciaze ostatnio mnie konkretnie wkurzyl, zrobil badanie szyjki usg dopochwowe i przez brzuch ale zero komentarzy i nawet nie pokazal mi bobasa na ekranie. Wydruku zadnego tez nie dostalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 19:24

⏸️26.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Gratuluję udanych wizyt, cieszę się z dobrych wieści 🥰

Co do 3 prenatalnych to one są obowiązkowe? I zapewne kosztują miliony monet? .
    Nie są obowiązkowe i nie są refundowane, ja zapisuję się między innymi ze względu na cukrzycę. U mnie w mieście to badanie kosztuje 400 zł.

preg.png
  • Fluffy. Znajoma

Wysłany: 25 czerwca, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również melduję się po wizycie, 420g malucha, wszystko wygląda dobrze 😊

Jakiś czas temu był poruszany temat szkoły rodzenia. Wyświetlił mi się post na ig na profilu poloznamamaga o darmowej szkole rodzenia online. Można znaleźć na YouTube pod tą samą nazwą Położna Mamaga. Dopiero się przymierzam, żeby obejrzeć, więc nie wiem czy warto, ale może któraś z Was będzie miała ochotę zerknąć 🙂

Czytam Wasze recenzje wózków i szczęka mi opada. My to raczej popatrzymy co używanego w okolicy jest dostępne i po prostu pojedziemy i kupimy 🫣 Aż mi chwilami głupio, że tak lekko do tego tematu podchodzę.

Dziewczyny, a w temacie monitora oddechu możecie się wypowiedzieć?

Czuję ruchy od jakichś 3 tygodni, choć początkowo nie miałam pewności czy to to. A teraz już czuć wyraźnie ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 19:56

Asia091, Kropka89, nnaciaa, Domisiek, Kasiek7, wellwellwell, Paulivvv, Klekotka, psaj91, kalinok, Zumi, Foxy96, Fabregasowa lubią tę wiadomość

2012 🩵
    10.2024 👼 16tc
    24.02.2025 ⏸️

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Właśnie dlatego chcę działać już. Bo skoro zaczynam czuć zmęczenie to znaczy, że organizm odczuwa te spadki. Przed ciążą przygotowałam się pod tym kątem i miałam super wyniki, ale no jak widać moje dziecię to straszny pasożyt i wyżera mi wszystkie zapasy 🤪 ja biorę już 17 różnych tabletek i kapsułek (sam magnez i potas to u mnie łącznie 10 tabletek) i to mnie dobija, że znowu muszę brać jeszcze coś. Kupię też zakwas z buraka.
    Kiedyś witaminę b12 miałam na poziomie krtyczynym, bo chyba poniżej 20, miałam objawy neurologiczne i musiałam mieć zastrzyki, po których się bardzo źle czułam, więc teraz trzymam rękę na pulsie też z tym, ale byłam pewna, że jak mam wynik 516 to starczy i nie będzie jakoś bardzo spadać, a tu klops

Ja jadę jutro też sobie zbadać laktoferyne i b12 bo w sumie lekarz mi to wypisał ale jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi aż tu od paru dni zmęczenie rośnie. Śpię już po 10h w nocy, 1-2 w dzień i ledwo co dalej wchodzę po schodach w domu na 1 piętro. Ten Twój wpis dał mi do myślenia że to może nie ciśnienie ale te składniki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 20:15

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦
    2019👦
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Ciebie!

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Ja jadę jutro też sobie zbadać laktoferyne i b12 bo w sumie lekarz mi to wypisał ale jakoś nie przywiązywałam do tego uwagi aż tu od paru dni zmęczenie rośnie. Śpię już po 10h w nocy, 1-2 w dzień i ledwo co dalej wchodzę po schodach w domu na 1 piętro. Ten Twój wpis dał mi do myślenia że to może nie ciśnienie ale te składniki!

Spadek ferrytyny i witaminy b12 bardzo często daje objawy w postaci zmęczenia, a jakby nie patrzeć to nasze bobasy trochę w nas pasożytują, więc trzeba to kontrolować, bo wyniki mogą się zmienić z miesiąca na miesiąc.
    Ferrytynę i witaminę b12 może wypisać też lekarz rodzinny jak coś, prywatnie trochę kosztują, razem to na pewno będzie ponad 100zł za te dwa badania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca, 20:22

Kropka89 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fluffy. wrote:
    Dziewczyny, a w temacie monitora oddechu możecie się wypowiedzieć?

Mialam dla corki Babysense 7, bo troche mnie nastraszyli niektorzy, ze „nie no, to dla bezpieczenstwa” „trzeba kontrolowac czy sie dziecko w nocy nie udusi”. Eee no nie, z perspektywy czasu uwazam to za zbedny wydatek, jesli nie ma jakichs medycznych wskazan typu dziecko jest wcześniakiem czy cierpi na bezdechy.
    Mnie to w nocy tylko wkurzalo, bo jak zaspana wyciagalam mala z lozeczka na karmienie to zapominalam to wylaczac i zaczynalo sie drzec na caly dom… po 2 miesiacach sprzedalam to, bo nie widzialam sensu uzywania tego.
    Do tego nie sprawdzi sie to w dostawce, bo musi byc zachowana jakas tam minimalna odleglosc od lozka rodzica, zeby nie odczytywalo oddechu rodzicow.

Kropka89, Zumi, Fabregasowa lubią tę wiadomość

2023 👧

💚29.11.2025💚
    preg.png
  • Paulivvv Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do III prenatalnych, to tak jak dziewczyny piszą, nie są refundowane i nie są obowiązkowe. U lekarza, u którego ja robię prenatalne kosztują 400zł i ja będę je robić. Uważam, że badania prenatalne mogą dużo powiedzieć, a nie jest to jakiś koszt niesamowity. Mój lekarz też nalega, żeby je wykonywać.

Jak chodzi o monitor oddechu to ja się zastanawiam, nie do końca przekonują mnie takie monitory jak np Babysense, że są pod materacem. Jedyny monitor, który jakoś wydaje mi się wiarygodny to te „skarpetki” Owlet, ale muszę też coś na ten temat poczytać, bo nie zagłębiałam się w to jeszcze tak bardzo.
    W każdym razie, ja jeśli się na jakiś zdecyduje to raczej na ten powyżej.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że przeważa nam na wątku babiniec jeśli chodzi o płeć 😛

Foxy96, gutka8 lubią tę wiadomość

Piąte w drodze! Będzie dziewczynka 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • Justa877 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja również po badaniach ale nie jestem zadowolona bo nie było usg 😔 tylko badanie ginekologiczne i echo serca słyszałam. Kurcze chodze prywatnie i nawet nie wiem ile waży dziecko itd. Mówi że za dwa tygodnie mam prenatalne to nie będzie robila doktor usg..

preg.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ