👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@wellwellwell dzięki za polecenie tych pieluch Dada pure care 😍 faktycznie nie są bielone chlorem więc na pewno kupię na spróbowanie. Bo jakbym miałam kupować tylko te bambusowe Bambo Nature to bym zbankrutowała 😭. W biedrze faktycznie często widzę promki np 1+1 gratis albo drugie opakowanie 50% taniej
A miała któraś z Was styczność z chusteczkami mokrymi z Dady? My chcemy myć pupsonika płatkami bawełnianymi tymi kwadratowymi albo jednorazowymi ręczniczkami bawełnianymi/bambusowymi, ale wiadomo, że jak gdzieś wyjdziemy z domu to chusteczki są potrzebne.
@Iga już znalazłam te pieluszki muślinowe z Dady na allegro, dodałam do koszyķa żeby nie zapomnieć 😁👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Kasiek7 wrote:Zumi co myślisz o naszych typach?
A na jakim terenie będziesz jeździć z dzieckiem?👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Foxy96 wrote:Echh, a ja poszłam na izbę przyjęć, po tym jak młoda nie ruszała się od ponad doby, nic nie było w stanie ją obudzić, nawet cukier. Zbiegło się to jeszcze z okropnie stresową sytuacją, której doświadczyłam/doświadczam, więc mózg zaczął pracować. Na początku położna szybko zbadała mnie detektorem tętna, była chwila cisza i myślałam, że zawału dostanę… na szczęście usłyszałam po dłuższej chwili jej serce. Zostawili mnie na oddziale, wyszła mi jakaś mocna infekcja intymna, mam przyjmować Nystatynę. Obraz z usg prawidłowy, ilość wód płodowych też dobra. Sprawdzają co chwilę tętno i ruchy. Zawału dostanę przez tego leniwego stworka
Mam nadzieję, że Wy macie lepszy czas.
Dobrze, że jesteś pod opieką i pojechałaś do szpitala, z infekcjami nie ma żartów. Twoja intuicja dobrze pracuje i w takich sytuacjach jak czujemy niepokój trzeba jechać albo do swojego lekarza albo właśnie na izbę przyjęć 🥺Foxy96 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
-
Foxy96 wrote:Echh, a ja poszłam na izbę przyjęć, po tym jak młoda nie ruszała się od ponad doby, nic nie było w stanie ją obudzić, nawet cukier. Zbiegło się to jeszcze z okropnie stresową sytuacją, której doświadczyłam/doświadczam, więc mózg zaczął pracować. Na początku położna szybko zbadała mnie detektorem tętna, była chwila cisza i myślałam, że zawału dostanę… na szczęście usłyszałam po dłuższej chwili jej serce. Zostawili mnie na oddziale, wyszła mi jakaś mocna infekcja intymna, mam przyjmować Nystatynę. Obraz z usg prawidłowy, ilość wód płodowych też dobra. Sprawdzają co chwilę tętno i ruchy. Zawału dostanę przez tego leniwego stworka
Ooo kurde, to się najadłaś strachu… Dobrze że z dzieciaczkiem chociaż wszystko w porządku!
Lepiej, że zostawili Cię na oddziale na jakiś czas, będą mieli wszystko na oku, żeby było z Wami jak najlepiej.
Trzymam kciuki za szybką poprawę i szybki powrót do domu ❤️Foxy96 lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g chłopaczka ✨
07.08. następna wizyta 🩺
-
Kropka89 wrote:Ja też melduję się po wizycie. U nas Stasio coś zwolnił, teraz ma 410g, więc kolejną wizytę mam nie za miesiąc, ale za dwa tygodnie. Trochę się zmartwiłam, ale mówię sobie, że przecież i tak przesuwaliśmy na początku datę porodu więc może dzidziuś po prostu trzyma się jednak terminu OM.
Ginekolog kazał odstawić zupełnie Dopegyt, tłumaczył że zbyt niskie ciśnienie teraz mogło właśnie spowodować mniejszy dopływ krwi do dzidziusia. I mam jeść normalnie. Więcej nawet. Można zwariować trochę bo co lekarz to kolejne zalecenia. I witaminę D w kropelkach JUVIT przepisał, zaraz zacznę.
Mam nadzieję że za dwa tygodnie już przypakujemy i będę mogła być spokojniejsza.
Mój Ignaś na 22t6d ważył 414 gram i lekarka stwierdziła że to bardzo ładna waga na ten czas ciąży. Każde maleństwo ma swoją wagę i miarę ma swój rytm wzrostu, także nie przejmuj się ☺️Kropka89 lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
TP 18.11.2025. 🤞 -
@Foxy96 najadłaś się strachu, dobrze że pojechałaś i sprawdziłaś i dobrze że Was zostawili na obserwacji, to nic przyjemnego zostać na oddziale ale dobrze że Was monitorują i jestem pewna, że będzie wszystko dobrze 🥰🥰♥️ oby stresującą sytuacją się rozwiązała i nie zaprzątała Ci głowy ☺️
Foxy96 lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
TP 18.11.2025. 🤞 -
Dobrze, ze pojechalas i sprawdzilas, przy okazji szybko zadzialaja na infekcje.
Trzymajcie sie tam, oby nocka minela wam w miare spokojnie.
@Zumi tak, testowalam rowniez z Dada Pure Care Aqua te z 99% wody i sa bardzo spoko, bo sa dosc mokre i maja fajne opakowanie z plastikowym zamknieciem wiec nie wysychaja. Uzywam tez czesto z rossmana Babydream 99% wody, bo sa bardzo tanie, ale one maja zamkniecie na naklejke i szybko wlasnie wysychaja, nie sa tak mocno nawilzone.Foxy96, Zumi lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny, chociaż trochę mi głupio 🫣 Na swoje usprawiedliwienie mam to, że próbowałam ją obudzić różnymi sposobami, cukier, zimna woda, leżenie na plecach/prawy & lewy bok. I zero odzewu.
Oni sami tutaj przyznali, że doba bez ruchów na tym etapie to długo i dobrze, że przyszłam.wellwellwell, Paulivvv, Zumi, izzou97, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Dzięki dziewczyny, chociaż trochę mi głupio 🫣 Na swoje usprawiedliwienie mam to, że próbowałam ją obudzić różnymi sposobami, cukier, zimna woda, leżenie na plecach/prawy & lewy bok. I zero odzewu.
Oni sami tutaj przyznali, że doba bez ruchów na tym etapie to długo i dobrze, że przyszłam.
No co ty, czemu niby ma byc ci glupio? Zawsze lepiej sprawdzic o jeden raz za duzo niz cos przegapic. 👍
Poza tym jednak wylapali ta infekcje, wiec wcale nie przyszlas z niczym, cos tam sie widocznie zaczelo dziac.
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Dzięki dziewczyny, chociaż trochę mi głupio 🫣 Na swoje usprawiedliwienie mam to, że próbowałam ją obudzić różnymi sposobami, cukier, zimna woda, leżenie na plecach/prawy & lewy bok. I zero odzewu.
Oni sami tutaj przyznali, że doba bez ruchów na tym etapie to długo i dobrze, że przyszłam.
Lepiej iść o jeden raz za dużo niż o raz za mało. A intuicja Twoja się nie myliła, nieleczone infekcje w ciąży są niebezpieczne, a tak to szybko zostało wdrożone leczenie. Trzymam kciuki, żeby stresowa sytuacja się rozwiązała i żebyś więcej nie musiała przechodzić tylu nerwów 🫂Foxy96 lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
Zumi wrote:@wellwellwell dzięki za polecenie tych pieluch Dada pure care 😍 faktycznie nie są bielone chlorem więc na pewno kupię na spróbowanie. Bo jakbym miałam kupować tylko te bambusowe Bambo Nature to bym zbankrutowała 😭. W biedrze faktycznie często widzę promki np 1+1 gratis albo drugie opakowanie 50% taniej
A miała któraś z Was styczność z chusteczkami mokrymi z Dady? My chcemy myć pupsonika płatkami bawełnianymi tymi kwadratowymi albo jednorazowymi ręczniczkami bawełnianymi/bambusowymi, ale wiadomo, że jak gdzieś wyjdziemy z domu to chusteczki są potrzebne.
@Iga już znalazłam te pieluszki muślinowe z Dady na allegro, dodałam do koszyķa żeby nie zapomnieć 😁
Zaczekaj, może znów będą w promocji w Biedronce - ja zawsze brałam w promocjach 1+1. A chusteczki możesz sobie wypróbować z tej samej serii co pieluszki tylko patrz żebyś wzięła te Aqua, bo jest mnóstwo rodzajów. Szybciej się zużywają nóż Waterwipes, ale są dużo tańsze i dla dziecka wystarczą. -
A jesteś w tym szpitalu gdzie zamierzasz rodzić? Bo jak tak to dobra okazja żeby go obczaić. -
Dziewczyny ale te pieluchy nie bielone chlorem z dady to będziecie używać do?
Podpowiedzcie bezdzietnej lambadziarze xd
Bo rozumiem że na dół to pampersy? Czy co ? -
Kasiek7 wrote:Dziewczyny ale te pieluchy nie bielone chlorem z dady to będziecie używać do?
Podpowiedzcie bezdzietnej lambadziarze xd
Bo rozumiem że na dół to pampersy? Czy co ?
Pampersy Dada Pure to takie pampersy z 🐞, a muślinowe pieluchy używa się jako zabezpieczenie ubrań, wózka i rożka przed ulewaniem, do kąpieli czy jako kocyka. Możesz położyć między siebie a dziecko, a potem położyć na rożek zanim położysz dziecko spać to teoretycznie będzie miało twój zapach. Na niektóre dzieci działa. Nie wiem czy to po polsku napisałam 🙃ale właśnie skończyłam czytać książkę i już trochę śpię 🙃 -
@Foxy96 Jeju, trzymaj się tam. Zawsze powtarzam, że lepiej dmuchać na zimne. Wolę z siebie zrobić debila o jeden raz za dużo niż potem żałować.
Eh, poratujcie mnie dziewczyny. Dziś pół dnia na nogach i dużo zginania (mea culpa - w pół zamiast kucania, ale kucania staram się unikać, bo już czuję kolana i muszę się przytrzymywać 🙄). Wieczorem wysiadł mi krzyż. Tzn. boli mniej więcej tam, gdzie na plecach zaczyna się "dołeczek" i ciągnie w dół do pośladka. I tylko lewa strona. Jak leżę to jest ok, ale przy chodzeniu i zginaniu dramat. Mąż próbował mi rozmasować to miejsce, ale nic nie pomogło. 😕 Jakieś rady? Nie chcę się faszerować paracetamolem 😕Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Słuchajcie właśnie wróciłam z SOR-u w moim mieście rozmawiałam z jakaś " doktor " 20 minut. Otóż obudził mnie w nocy potworny ból połowy dłoni i całego palca wskazującego promieniujący do łokcia! - nic mnie nie ugryzło ani nic innego, palec spuchnięty i czerwony jakby tam w środku coś się działo mam wrażenie jakby mi coś miało wybuchnąć i dosłownie czuję takie rwanie w środku, a ta cipa z taką miną 🥴 "ja tu nic nie widzę, przecież nie położę panią z obrzękiem paliczka na oddział he he ", " ja nie wiem co tu może być, no niby coś czerwone jest, pani se paracetamol weźmie" a ja i wróci jak palec odpadnie? Nawet mnie nie zarejestrowały, strzeliłam jej art. z karty praw pacjenta to nagle się obudziła. Ja nie oczekiwałam, kładzenia na szpital tylko podejścia ludzkiego do drugiej osoby.
Mój prowadzący odpisał żeby przyjechać do nich jak ból będzie dalej przez godzinę, że dadzą mi antybiotyk i jak tak będzie to wsiadam i jadę to nic że mam ponad godzinę drogi ale tam to chociaż wprowadzą mnie w system i zainteresują się problemem bo nie pojechałam ze złamanym paznokciem tylko że spuchniętym paluchem, promieniującym bólem do łokcia i z bólem który mnie obudził ze snu. Ale według mniemania mojego miejskiego szpitala zawracam im dupę o 2:37 i przyjechałam dla żartów. A spać dalej nie mogę bo mnie tak napieprza palec.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 03:35
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
TP 18.11.2025. 🤞 -
psaj91 wrote:@Foxy96 Jeju, trzymaj się tam. Zawsze powtarzam, że lepiej dmuchać na zimne. Wolę z siebie zrobić debila o jeden raz za dużo niż potem żałować.
Eh, poratujcie mnie dziewczyny. Dziś pół dnia na nogach i dużo zginania (mea culpa - w pół zamiast kucania, ale kucania staram się unikać, bo już czuję kolana i muszę się przytrzymywać 🙄). Wieczorem wysiadł mi krzyż. Tzn. boli mniej więcej tam, gdzie na plecach zaczyna się "dołeczek" i ciągnie w dół do pośladka. I tylko lewa strona. Jak leżę to jest ok, ale przy chodzeniu i zginaniu dramat. Mąż próbował mi rozmasować to miejsce, ale nic nie pomogło. 😕 Jakieś rady? Nie chcę się faszerować paracetamolem 😕psaj91 lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia091 wrote:Też mam takie bóle jak dużo chodzę czyli ponad 5 km albo coś robię w domu za szybko, mój lekarz kazał chodzić na basen żeby mięście odpoczywały i się rozciągały ale słyszałam że masaże działają i niektórzy fizjo kleją tejpy(fotografka z naszej sesji miała jakieś zapalenie mięśnia- nie pamietam jakiego, sama jest w 6m więc w razie czego dała mi kontakt ) mówiła że jej mega pomogło.
O jeju dziwne ,i co Asia przechodzi ci? To tak jakby krew ci nie doplywała czy co?
A czyli wy mówicie o pampersach z Dady a ja już znalazłam takie https://allegro.pl/oferta/zestaw-3-pak-trzy-pieluchy-muslinowe-miekkie-jakosc-tecza-70-80cm-w09d-16004804638Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 04:15