X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę już zasnąć a wstałam tylko siku.. puściłam pranie ..zjadłam jogurt

https://home.biedronka.pl/dada-pieluszki-pure-care-1-new-born-2-5-kg-138-szt.-identyfikator-wilgotnosci-000000000000412863.html?gad_source=1&gad_campaignid=18418120493&gbraid=0AAAAAo3Zw3CZLl79d-jYL7rPEmAdliUUH&gclid=CjwKCAjw1ozEBhAdEiwAn9qbzQ947GJidK5_IwrC0-5xdaodW6nlRSvzdkPUJAdzkdWiasBA8aNq3RoCVgAQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
    Czyli mówicie że te pampersy są super? Ale na początek czy cały czas?

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

08.08- next gin 💜

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    A jesteś w tym szpitalu gdzie zamierzasz rodzić? Bo jak tak to dobra okazja żeby go obczaić.
    No wlasnie jestem w mieście rodzinnym póki co, akurat przyjechałam parę dni temu 😆 Chyba rzeczywiście stres tak na nią zadziałał, bo w nocy i teraz nad ranem była mocno aktywna. Biedna mała.
    Asia, nie rozumiem podejścia niektórych ludzi pracujących w takich miejscach. Oni myślą, że chodzi się tam z nadmiaru wolnego czasu? Wkurza mnie strasznie takie podejście.

28 & 35 👫
    10.03 – II 🫣
    19.03 – jest serduszko ❤️
    28.04 – I prenatalne, wszystkie ryzyka niskie, prawdopodobnie dziewczynka 🐭
    25.06 – II prenatalne, zdrowa
    dziewucha 🐰
    03.07 – 460 gramów dziewczynki 🐇
    17.07 – 660 gramów 🐽
    31.07 – wizyta 📌
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny stresu miałyście:( a brak ruchów to już w ogóle jaki jest. Najważniejsze że wszystko jest dobrze ☺️ oby się już obyło bez dodatkowych stresów:)

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • nnaciaa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klekotka wrote:
    Mozecie polecic jakies dobre pieluchy muslinowe? z hm trafilam na jeden egzemplarz mega sztywny wiec raczej odsylam :(

woolberrynaturalnie

Klekotka lubi tę wiadomość

👩🏻‍🦳 38 👨🏻‍🦰41
    - starania od 06.2024
    - z pomocą medyczną od 10.2024
    ⏸️ 23.02.2025

preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Asia091 Dziwne, wygląda to jakby jakiś zakrzep albo właśnie jakieś ugryzienie 🤔 Ale żeby do łokcia promieniowało to musiał jakiś nerw oberwać 🤔 Dostałaś odmowę pomocy na piśmie?

Niestety, u mnie basen odpada ze względu na wieloletnie problemy z pęcherzem - jak pływanie to tylko w słonej wodzie 🙃 Po nocy jest trochę lepiej, ale dalej mnie ten lewy krzyż ciągnie 😩

W ogóle zauważyłam, że odkąd brzuch jest większy to mój organizm jakoś broni się przed leżeniem na lewym boku. Od razu chcę się przewracać na plecy albo na prawy bok. Co ciekawe przed ciążą 3/4 czasu zawsze przesypiałam na kewym 🙄 I zrozum to kobieto 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:15

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 🩺
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj91 to co opisujesz to brzmi jak zablokowanie stawu krzyżowo-biodrowego. To potrafi mocno boleć. Mi przed ciążą się już czasem blokowały i umiałam sama sobie odblokować, a przy ciąży się wszystko przesuwa i teraz też jak mnie złapie to masakra, nie umiem już sama sobie pomóc. Dostałam ćwiczenia od fizjo uroginekologicznej i jest trochę lepiej, rzadziej boli

psaj91 lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechałam na izbę do szpitala gdzie będę rodzić bo po 4 ten sam ból a palec no czerwony tak intensywnie. Napisałam do prowadzącego że jadę bo ból jest nie do zniesienia, zajechałam czekał on i chirurg mówi do mnie zastrzał jak w gębę strzelił i podważyli paznokcia i wyszła ropa! Dali leki na gronkowca i przeciwbólowe. Wracając zajechałam do tej cipy i poinformowałam cały oddział że nadaje się tylko na salową. Ta zaczęła mnie wyganiać ale mój Mąż się tak wkurwił że się zagotował że on jest świadkiem że tu byliśmy i że odmówiono ciężarnej pomocy. Byłam dumna z niego. W końcu przyszła moja teściowa coś tam pogadała z inną pielęgniarką i dali mi dość do głosu. Przyszła inna lekarka zaczęli mi dotykać palca czytać i ta inna lekarka mówi do niej jak mogłaś nie zobaczyć książkowego przykładu. Mąż na koniec dodał że oskarży szpital.

U mnie w mieście to nawet położne z oddziału uciekają do innego miasta mniejszego i mniej rentownego ale tam jest cudowna opieka i nie wywalą Cie z kwitkiem. Lekarze u mnie w mieście to patałachy no chyba że zobaczą kasę to wtedy nagle im się przypomina medycyna.
    Straszne to wszystko jest, bo nie spodziewałam się takiego obrotu spraw, bałam się że po prostu coś mnie naprawdę ugryzło ale nie wiem gdzie może komar bo jestem uczulona na te dziady latające. A tu zastrzał.
    Ja nie pojechałam tam dla żartów po 2 w nocy tylko o pomoc ale nie warto nawet patrzeć w ich stronę.
    Mój prowadzący złoty człowiek napisał jak się czuję i kazał odpoczywać że nic złego się nie będzie działo że jak nie czuje "rwania" w środku to bardzo dobry znak a mężowi kazał żonie kupić coś ładnego bo na zdrowiu nie wolno oszczędzać 🥰

Kropka89, psaj91, wellwellwell, Klekotka, Jjkm97, Foxy96, Zumi, Kasiek7, Bećka lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 dobrze, że pojechałaś do kompetentnych lekarzy, jak już ropa była to nie ma żartów!
    I dodam tylko, że zastanów się nad zmianą miejsca gdzie robisz mani, bo jeśli nie skaleczyłaś się ostatnio ani nie miałaś jakiegoś małego urazu w tym miejscu to najpewniej w salonie nie mieli wysterylizowanego sprzętu

psaj91, Asia091, Zumi lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, na prawdę należy Ci się nagroda i coś na odpoczynek po takiej walce. Żebyśmy jeszcze musiały nawet w ciąży walczyć o swoje to jest jakiś szok. I to w szpitalu!!! Podziwiam też Twojego męża i Ciebie że jesteście tacy odważni, ja bym się pewnie bardzo bała wrócić do tamtego szpitala pierwszego a Wy nie daliście za wygraną i super, niech wiedzą i niech im w pięty pójdzie!

Foxy, dobrze że sluchasz intuicji i pojechałaś. Widzisz ja też zaczęłam panikować i chodzić po lekarzach bo tak fatalnie się czułam i miałam racje, bo jednak pewnie mniej tej krwi dochodziło do dzidziusia i przynajmniej też wiem że mam odstawić ten lek na nadciśnienie. Tak bym brała bez sensu i pewnie gdzieś zasłabła. Wczoraj mi to też mój prowadzący powtarzał, żeby słuchać przede wszystkim siebie i swojego ciała. I zero wstydu że bez sensu przyjechałaś. Ja pojechałam kiedyś w 32 tc też nie czułam ruchów i nie miałam żadnej infekcji ani nic ale normalnie mnie przyjęli zbadali i przynajmniej uspokoili i absolutnie nikt nie mówił że bez sensu im marnuje czas. Oni wolą w tę stronę niż jak ktoś przyjedzie za późno.

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Kiki2025 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Ja pojechałam na izbę do szpitala gdzie będę rodzić bo po 4 ten sam ból a palec no czerwony tak intensywnie. Napisałam do prowadzącego że jadę bo ból jest nie do zniesienia, zajechałam czekał on i chirurg mówi do mnie zastrzał jak w gębę strzelił i podważyli paznokcia i wyszła ropa! Dali leki na gronkowca i przeciwbólowe. Wracając zajechałam do tej cipy i poinformowałam cały oddział że nadaje się tylko na salową. Ta zaczęła mnie wyganiać ale mój Mąż się tak wkurwił że się zagotował że on jest świadkiem że tu byliśmy i że odmówiono ciężarnej pomocy. Byłam dumna z niego. W końcu przyszła moja teściowa coś tam pogadała z inną pielęgniarką i dali mi dość do głosu. Przyszła inna lekarka zaczęli mi dotykać palca czytać i ta inna lekarka mówi do niej jak mogłaś nie zobaczyć książkowego przykładu. Mąż na koniec dodał że oskarży szpital.

U mnie w mieście to nawet położne z oddziału uciekają do innego miasta mniejszego i mniej rentownego ale tam jest cudowna opieka i nie wywalą Cie z kwitkiem. Lekarze u mnie w mieście to patałachy no chyba że zobaczą kasę to wtedy nagle im się przypomina medycyna.
    Straszne to wszystko jest, bo nie spodziewałam się takiego obrotu spraw, bałam się że po prostu coś mnie naprawdę ugryzło ale nie wiem gdzie może komar bo jestem uczulona na te dziady latające. A tu zastrzał.
    Ja nie pojechałam tam dla żartów po 2 w nocy tylko o pomoc ale nie warto nawet patrzeć w ich stronę.
    Mój prowadzący złoty człowiek napisał jak się czuję i kazał odpoczywać że nic złego się nie będzie działo że jak nie czuje "rwania" w środku to bardzo dobry znak a mężowi kazał żonie kupić coś ładnego bo na zdrowiu nie wolno oszczędzać 🥰

Śmiało zaskarżaj szpital ze wskazaniem na godzinę i osobę która odmowiła pomocy. Jak odrzucą bo "swój swego" to pisz do rzecznika w Warszawie 🙂 masz swiadków i dowody na udzielenie pomocy w innym miejscu

Asia091 lubi tę wiadomość

• psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Psaj91 to co opisujesz to brzmi jak zablokowanie stawu krzyżowo-biodrowego. To potrafi mocno boleć. Mi przed ciążą się już czasem blokowały i umiałam sama sobie odblokować, a przy ciąży się wszystko przesuwa i teraz też jak mnie złapie to masakra, nie umiem już sama sobie pomóc. Dostałam ćwiczenia od fizjo uroginekologicznej i jest trochę lepiej, rzadziej boli

Jej, Nadzieja dzięki, będę szukać jakiś ćwiczeń w tym kierunku. Jak na złość zawsze coś się dzieje na weekend 🙄

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 🩺
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale historia… dobrze, ze masz takiego fajnego prowadzacego, ktory nic nie lekcewazy. Az strach pomyslec co z ludzmi, ktorzy sa tak odsylani z kwitkiem i nie maja mozliwosci dotrzec nigdzie indziej po pomoc. 🙁
    Tez bym w takiej sytuacji zlozyla skarge, masz w ogole jaja, ze jeszcze po wszystkim mialas sile jechac tam i im powiedziec co o nich myslisz. 👏

@Foxy jak po nocy na oddziale? Jak sie czujesz?

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia twoj lekarz odpisywał ci w środku nocy? Kurcze złoty człowiek 😀 kiedyś widziałam na insta u gin Cybulskiej gownoburze, ze ona juz nie daje nr tel pacjentkom bo dostawała tyle wiadomości o dziwnych godzinach a ona szanuje swoje zdrowie i czas wolny.

Ale fakt Asia, skarga sie należy jak nic, ja to kiedyś przerabiałam z gin na NFZ jak mi odmówiła Kolposkopii, z taką pogardą sie spotkałam ze trzęsącą się ręką pisałam na kolanie skargę 2min po wizycie...potem po spotkaniu z dyrektorem przychodni dostalam odp "płacimy tak mało, ze nikt lepszy na jej miejsce nie przyjdzie " lol

Kurcze Foxy panikuje bo jeden dzień nie czula ruchów a ja dalej nie czułam żadnych!!! Nie wiem czy jestem aż tak ułomna ze nie jestem w stanie tych musniec wyczuć czy co... na razie nie panikuje bo wiem ze łożysko przednie i te ruchy nie będą tak intensywne, plus jestem świeżo po polowkowych no ale. ..

Te pieluszki muslinkwe można na luzie prac w 60stopniach i potem prasowac?

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka
    16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
    21.07 2prenatalne 🩷
    30 07 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym myślałam, że to w tym miejscu się zaraziłam ale laska ma bzika na temat czystości dlatego ją wybrałam. Ale sprawdzę to.
    Lekarz prowadzący wspomniałam że może wątroba się buntuje od leków i kazał zrobić dziś próby wątrobowe. Ja zapalenie wałów przypaznokciowych miałam jakieś 20 lat temu i to było na skutek leków bo miałam 4 różne na anginę tak mnie rodzinna leczyła wtedy. 🤯 uwierzcie mi że taka nie byłam, zawsze myszka coś w stylu " ja poczekam, nie ma co się kłócić, nieee, cicho itp" potem życie mnie zweryfikowało i dało kopa w dupę to się obudziłam. A dzisiaj w nocy to poczułam taki power i nienawiść a przede wszystkim pomyślałam o Ignasiu że jemu krzywda się może stać i wtedy mówię do Męża "że nikt nie będzie pomiatał moim dzieckiem ubieraj się jedziemy do szpitala" i niby poczułam się matką jak zobaczyłam serduszko na USG ale teraz wiem, że pójdę za swoim dzieckiem wszędzie jak nie drzwiami to oknem i nikt nie będzie mi mówił co mam robić jak myśleć tylko dbam o swoje dziecko. Ale nie chce takich sytuacji już bo to stresujące a Ignaś wyczuwa takie rzeczy i od rana kiedy wróciliśmy to kopie jak szalony i stuk puk robi od kiedy wstałam. Nawet w nagrodę nie mogę mu dać cukierka ewentualnie kefir.
    Co do charakteru to mój mąż jako dziecko był taką cipcią a teraz to idzie taranem jak ktoś go wkurwi nawet w kolejce w Przychodni jak jeździmy do prowadzącego to kobiety ustawia że się pchają i pilnuje mojej kolejki.
    Wiec oboje jesteśmy przykładem, że różne sytuacje w życiu potrafią zmienić nasze postępowanie/myślenie. Ale poza tym to łagodny człowiek 😌
    Teraz siedzę na huśtawce obok mnie śpi pies aż chrapie a ja się bujam i chyba Małemu się to podoba bo jak przestaje to wtedy jest kop.

wellwellwell, Kropka89 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny , skarga to na bank pójdzie jak w mordę strzelił.

Co do prowadzącego to On jak tylko założył kartę ciąży dał nr telefonu i kazał dzwonić/ pisać jak coś się będzie działo bo jestem w ciąży a on od tego jest. On ma często nocki w tym szpitalu co będę rodzić więc zaryzykowałam i odpisał. Wiadomo nie chce nadwyrężać jego zaufania i tego że jest dobrym człowiekiem ale nawet ostatnio na wizycie kontrolnej poszpitalnej upomniał że mam jego nr to mam dzwonić a jak nie to on oddzwoni i fakt oddzwaniał już 2-3 razy i przepraszał że nie mógł ale rodził. To lekarz na prawdę starej daty, ma swoje podejście do nowego leczenia, czasem mi to nie pasuje bo np ostatnio chciałam zacząć brać priobiotyk omni biotic panda a on że po co rozleniwiać organizm? Więc mamy trochę inne spojrzenie na niektóre rzeczy ale w sytuacji tak jak dziś zawsze pomoże. Zawsze.

Kropka89, Fabregasowa, wellwellwell, Klekotka, Kasiek7 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, mam pytanie o to leżenie na plecach. Ja też mam podobnie jak Ty że już czuję że nie powinnam, ale dodatkowo czasem w siedzeniu też tak jest. To możliwe że uciskamy jakimś sposobem w siedzeniu też te żyle główną?

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Asia ale historia… dobrze, ze masz takiego fajnego prowadzacego, ktory nic nie lekcewazy. Az strach pomyslec co z ludzmi, ktorzy sa tak odsylani z kwitkiem i nie maja mozliwosci dotrzec nigdzie indziej po pomoc. 🙁
    Tez bym w takiej sytuacji zlozyla skarge, masz w ogole jaja, ze jeszcze po wszystkim mialas sile jechac tam i im powiedziec co o nich myslisz. 👏

@Foxy jak po nocy na oddziale? Jak sie czujesz?
    Dobrze, mała zaczęła się częściej ruszać, już robi to systematycznie. Ogólnie pielęgniarki mówią, że ma się ruszać parę razy na godzinę :P Ja mam infekcję, oczywiście anemię i doszedł mi też za niski potas, więc dostaję na to jakieś leki. Jutro usg i jeżeli wszystko bedzie ok, to prawdopodobnie domek 🩷
    Ze spaniem ciężko – budzą co 6 godzin, żeby sprawdzić tętno dziecka 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:05

Asia091, Kropka89, Nana11, wellwellwell, Bećka lubią tę wiadomość

28 & 35 👫
    10.03 – II 🫣
    dziewucha 🐰
    17.07 – 660 gramów 🐽
    31.07 – wizyta 📌
    preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak @Foxy96 pamietam to KTG o 24... a tu człowiek nie dawno zasnął i śni o jakiś super rzeczach a tu mówią że trzeba brzuch pokazać 😅 i to pipczenie przez 40 minut. Ale gwarantuje, że wyśpisz się w domku 🥰 co do anemii to podobno przyjaciel każdej kobiety w ciąży 😎 ja piję sok z buraka średnio wchodzi ale to dla zdrowotności jak to moja babcia mówi

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Oj tak @Foxy96 pamietam to KTG o 24... a tu człowiek nie dawno zasnął i śni o jakiś super rzeczach a tu mówią że trzeba brzuch pokazać 😅 i to pipczenie przez 40 minut. Ale gwarantuje, że wyśpisz się w domku 🥰 co do anemii to podobno przyjaciel każdej kobiety w ciąży 😎 ja piję sok z buraka średnio wchodzi ale to dla zdrowotności jak to moja babcia mówi
    Taaak, budzą non stop 😂 Co do anemii, to juz mam ją jakiś czas, ferrytyna też zawrotne 12, ale nawet nie mogę pić mojego żelaza, tylko oni mi jakieś dają w tabletkach 😅 Mam brać ich leki i koniec xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:11

28 & 35 👫
    10.03 – II 🫣
    dziewucha 🐰
    17.07 – 660 gramów 🐽
    31.07 – wizyta 📌
    preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Asia jestem w szoku ja sama pomyślałam że może spałaś na tej ręce i jakieś ostre niedokrwienie a tu takie coś 😬 skarga tak!!! Nie zostawiajcie tego! Ja też już niczego nie popuszczam nawet zgłosiłam ten sklep od tych zepsutych parówek do Sanepidu ! Koniec tego popychania wszystkim zepsutych rzeczy 🤢

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

08.08- next gin 💜

preg.png
‹‹ 426 427 428 429 430
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ