👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Asia091 wrote:Ja nie oglądam tych różnych programów bo nie ma tam nic ciekawego dla mnie ale znam nazwy tych programów 🤣 wiem że mój teść ogląda ten że gdzieś jakaś wyspa jest i że oni się mieszają w pary i jakieś szacher macher robią między sobą?
Uwaga żal będzie na maxa.
Apropo teściów.. wróciłam z "obiadu" i wróciłam głodna jak pies. Teściowa wie że mam dietę ale co tam, wciskała mi smażone kotlety i jakieś zasmażane coś tam, także siedziałam przy stole tylko o szklance herbaty. W ch mi przykro. Bo też bym wciągnęła smażonego schabowego to jeszcze komentarze że wymyślałam z tą dietą że pewnie nic mi nie jest a przytyć nie chce w ciąży dlatego żebym nie wymyślała i mam zjeść a nie siedzieć i spuść atmosferę przy stole. A i że ona nie będzie dwóch obiadów robić to ja powiedziałam że przecież ja nie mówiłam żeby ktoś dla mnie gotował i że nie muszę przychodzić i przeszkadzać. Finalnie ja się popłakałam i powiedziałam że poczekam w aucie. To jeszcze rzuciła za mną że sobie poczekam. Mąż i teść ją sprowadzili na ziemię ale słyszałam tylko krzyki że co w nią wstąpiło.
Ale wiecie że mam to w d... bo wydaje mi się że nagle sobie uświadomiła że syn ma swoją rodzinę i zrobiła się zazdrosna i wali takie teksty i zachowania. Tylko uświadamia mnie w przekonaniu jaką teściową nie chce kiedyś być. I że kobieta dla kobiety potrafi być mega wredna. A myślałam że to mąż się zmieni po ślubie a tu teściowa 🤣. Koniec żal postu.
Dziewczyny które jesteście na urlopach nad morzem/ w górach- Dalej są te paragony grozy? I ile za gofra ?
Ale bym wciągnęła takiego z owocami i bitą śmietana
o mamusiu... zjem w listopadzie 😎🤪
Ale porażka...ale nie przejmuj się moi teście zapomnieli o moich urodzinach gdzie wygadują na mnie od najgorszych że nie przychodzę na mszę setne pogrzebowe za dziadków mojego męża 🤷 wiecznie coś im nie pasuje komentują a jak dziś mąż przyjechał z ryb to słyszałam w telefonie " to już przyjechałeś ,to tak krótko byłeś "( myślą że przeze mnie xd ) wtracilam się że tak tak krótko bo żonka z dzidzi i psem czekają w domu 🤣🤣🤣🤣 my za jedzenie 5 dni nad morzem gdzie ostatni dzień było tylko śniadanie wydaliśmy ok 1000 zł ale nie oszczędzaliśmy sobie ,śniadanie obiad kolacja deser w knajpach plus mój piwkował do posiłków , gofr ok 23 zł z bitą śmietaną i fruzelina ,z owocami chyba trochę drożejWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:53
-
Asia091 mega współczuję popsutego dnia. No coś wstąpiło w kobietę -typowa teściowa. Co za problem zrobić jeden kawałek schabu bez panierki i udusić. Jeszcze takie komentarze, dobrze powiedziałaś. No możliwe, że jest zazdrosna. A jak mąż po tym się zachował? I jak następnym razem się zachować-nie lubię takich dram.
U mnie dzisiaj za to inny sen. Pierwszy raz przyśnił mi się malutki Przemek(ładny bobas 😊), byłam w domu rodzinnym, obudziliśmy się późno i nie mogłam nakarmić dziecka, mleko się wylewało, pobiegłam do mamy i obudziłam się taka mega zestresowana 😮💨. Wczoraj patrzyłam wyprawkę do porodu i karmienia, może to to...
A ruchy czuję częściej jakoś od wczoraj (u mnie już 25i4), jak leżę, jak mam jeść, w nocy. Fajnie, chociaż nie wiem jak Wy czujecie, ja nie muszę przykładać ręki, od środka czuję wiercenie, a najlepiej jak mocno się obraca, takie to dziwne 😃
Edit: Gofry uwielbiam 😍 Kupiłam sobie w lidlu gofrownice za 70zł i robię sobie sama 😎 tylko trzeba patrzeć, żeby miała 1200 W.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:01
Zumi lubi tę wiadomość
86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊 -
@Asia091 Znam to z autopsji, z tym, że tak zachowuje się... moja rodzona matka 😂 Ale też dzięki temu wiem jaka chcę być dla mojej córki 😊
-
Asia - współczuję, bardzo dziwne zachowanie, mam nadzieje ze to tak jednorazowo miala gorszy dzień, bo jak nie to będziesz miala z nią ciężki los 😬 ewidentnie toksyczne zachowanie i tak jak piszesz, chyba zazdrość o syna.
Kasiek7, obawiam sie ze to chodzi właśnie o to ze placi ZUS 😉 który działa na granicy wypłacalności . Płacimy turbo wysokie składki, dostajemy kiepskie prognozy emerytur, jak chcemy sie dosac do lekarza na nfz to czeka sie długo, to sie nie ma co dziwic ze ludzie sa sfrustrowani. Dzietnosc sie na pewno nie zwiekszy bo juz doszło do zmian kulturowych a życie drogie, zresztą tu trzeba pewnie 3dzieci na parę by odwrócić ten trend. Ja sama jestem za tym by system uszczelnić i każde lewe zwolnienia, dodatki itp powinny byc kontrolowane, a nie np wyzywac sie na ciezarnych czy Ukraincach za wszystko 😬Kasiek7, Zumi lubią tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
30.07 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
Kasiek7 wrote:Ale porażka...ale nie przejmuj się moi teście zapomnieli o moich urodzinach gdzie wygadują na mnie od najgorszych że nie przychodzę na mszę setne pogrzebowe za dziadków mojego męża 🤷 wiecznie coś im nie pasuje komentują a jak dziś mąż przyjechał z ryb to słyszałam w telefonie " to już przyjechałeś ,to tak krótko byłeś "( myślą że przeze mnie xd ) wtracilam się że tak tak krótko bo żonka z dzidzi i psem czekają w domu 🤣🤣🤣🤣 my za jedzenie 5 dni nad morzem gdzie ostatni dzień było tylko śniadanie wydaliśmy ok 1000 zł ale nie oszczędzaliśmy sobie ,śniadanie obiad kolacja deser w knajpach plus mój piwkował do posiłków , gofr ok 23 zł z bitą śmietaną i fruzelina ,z owocami chyba trochę drożej
Ale spoko za jedzenie fakt dobra cena.09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia ja juz bym podziekowala tesciowej za goscine na przyszloc i wiecej sie tam nie pojawila. To ze o tobie nie pomyslala i nie przygotowala nic to jedno, ale takie teksty to juz naprawde nie wiem co trzeba miec w glowie, zeby w ten sposob traktowac synowa w ciazy.
Co do paragonow grozy mam wrazenie, ze juz niektorzy na sile probuja tymi zdjeciami zablysnac w sieci.
Ja mieszkajac we Wroclawiu jestem juz przyzeyczajona, ze pizza kosztuje 50zl, galka loda 10zl, piwo w rynku 18zl++. Nie uwazam, ze to tanio, no ale niestety tak to teraz wyglada.
Wiadomo, ze tez sie wielu januszy biznesu trafi co probuja przyciac na kliencie i zamiast samej ryby zwaza jeszcze cytrynke i surowke, no ale to chyba wszedzie sie zdarza. 😛
Ja teraz jak bylismy w gorach za swiezego pstraga z frytkami i surowkami w smazalni zaplacilam 60zl, na szczyscie w schronisku knedle z jagodami 28zl, piwo (nie dla mnie of course) 12zl, takze uwazam, ze ceny normalne. 😃
Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ktoś tu pisał o Anex IQ ja byłam na niego nastawiona, fakt lekko się prowadzi ale zraziła mnie rzecz że ta gondola po włożeniu obciążenia 10kg zaczęła się bujać i jak podjechałam na krawężnik to sorry ale nie czułam się bezpiecznie patrząc jak ona się buja.
Z tego powodu wybraliśmy ESPIRO YOGA który ma mocowanie stabilizacji gondoli więc jak będę wracała wkurzona od teściowej to wiem że nie będzie bujać wózkiem jak szalony 🤪 i pani zrobiła nam rabat 2699 zł
Mąż mówił nie płacz itp ale jak przytoczyłam mu różne sytuacje to mówi że nie musimy tam chodzić. Pierdziele moje zdrowie psychiczne jest ważniejsze 😌Bećka, wellwellwell, Kasiek7, Zumi lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
TP 18.11.2025. 🤞 -
@Asia Twoja teściowa ma humorki gorsze niż my tutaj w ciąży 😮😮😮. Ja bym dała nauczkę i wcale z mężem nie odwiedzała jak tak jej źle. Jakbym była Twoją teściową to bym Ci zrobiła rybę w całości ze skórką w piekarniku np pstrąga tęczowego (wystarczy namoczyć papier taki brązowy w wodzie, odrobinę przypraw, cytrynka, zawinąć i voila, taki duszony wychodzi pod tą skórką) z gotowanymi ziemniakami i surówkę zrobiłabym dla każdego taką samą, a jakby reszta chciała kotlety to co za problem usmażyć. Niczym sobie nie zasłużyłaś na takie traktowanie. Leżałaś w szpitalu, przecież sobie tego wszystkiego nie wymyśliłaś. Potem się dziwią wredne babiszony, że na stare lata same zostają i przyłażą do mnie do apteki i pieprzą za przeproszeniem jakie to dzieci, synowe i zięciowie źli są i ich nie odwiedzają nawet w święta 🙃
Te wózki Asia bez adapterów podwyższających trzeba testować, one strasznie destabilizują gondolę, ja mam super stabilną w moim Bebetto, ale jak założę adaptery to masakra, tylko na asfalt się nadaje wtedy wózek.Kasiek7 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-