👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek7 wrote:Czyli ubieramy dziecko zawsze w body i na to kaftanik/bluza i spodnie i skarpetki i w rożek ?
Jeśli ubieramy pajacyk - to do spania ? Wiem że głupie pytania 🙈
Zależy od temperatury, dziecka i ubranek. Moja koleżanka ubierała dziecko w takie zestawy i było ok:
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1254990001.html
Mi się to wydaje maksymalnie niepraktyczne, bo sama bym się źle w tym czuła, zmarznięta i spocona jednocześnie. Z drugiej strony my chodzimy bez skarpetek po domu całym rokiem 😂 -
Kasiek7 wrote:Do spania ubieramy pajacyki ze stopkami?
Mi z poczatku bylo latwiej ubierac te ze stopkami, bo te noworodki tak wierzgaja tymi stopami, ze skarpety spadaja ciagle. Przynajmniej u mnie tak bylo. Pozniej z czasem wygodniejsze takie bez stop.
Tylko przy tych spodenkach i pajacach ze stopkami trzeba pilnowac, zeby nie byly za male. -
Fabregasowa wrote:Tak, ja mam do końca ciazy, od 8tyg do 13 miałam nawet zwiększone do dwóch zastrzyków dziennie 😮💨 aczkolwiek dr Brawura z Aurea med podważył wogole heparyne jak mnie widzial na prenatalnych,mowil ze ta mutacje nie ma nic wspólnego ze stratami. Mi akurat daje spokój w głowie 😉
Ja byłam u dwóch hematologów z moimi wynikami i mam napisane w zaleceniach że z badań nie muszę brać heparyny, ale pozostawiają to do decyzji mojej i ginekologa. Obydwoje powiedzieli że nie muszę brać, ale oni na moim miejscu brali ( wiek + poronienia nawykowe). To są bezpieczne zastrzyki, nie mają działań niepożądanych, a mogą pomóc. -
Ja myślałam o wiadomo pampers, na to body z krótkim rękawem potem pajac zakryte stopki a na to ten śpiworek bo okazało się że został na strychu po moim chrześniaku.. a w domu chcę żeby było jakieś max 20 stopni. Powiedzcie że moje dziecko w tym nie zamarznie.09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia091 wrote:Nie chce być nieuprzejma ale wstawię wam to zdjęcie ...
https://zapodaj.net/plik-e0ekJJ9095
domowe bułeczki z serem🥰 to smak mojego dzieciństwa.
Przyznam się nawet jakbyście nie pytały, zjadłam 1,5 bułeczki 😇
A przepis gdzie? -
Ja Was podziwiam z tym prasowaniem
Ja niczego nie prasuje. No chyba że jakaś impreza typu wesele😆 i teraz też nie zamierzam nic prasować. U córki wcale nie prasowałam i teraz też na pewno na to czasu nie będę miała . Także tak. Ja jeszcze z miesiąc i cokolwiek pomyślę o pierwszych zakupach. Zacznę od komody bo gdzieś rzeczy trzeba będzie pakować
-
Kasiek7 wrote:Czyli ubieramy dziecko zawsze w body i na to kaftanik/bluza i spodnie i skarpetki i w rożek ?
Jeśli ubieramy pajacyk - to do spania ? Wiem że głupie pytania 🙈
I nie przesadzajcie z kapturami, bo to ani do spania ani do auta się nie nadaje.TBK lubi tę wiadomość
-
Asia091 wrote:Ja myślałam o wiadomo pampers, na to body z krótkim rękawem potem pajac zakryte stopki a na to ten śpiworek bo okazało się że został na strychu po moim chrześniaku.. a w domu chcę żeby było jakieś max 20 stopni. Powiedzcie że moje dziecko w tym nie zamarznie.
Asia zaburzylas mi teraz cały obraz 🤣 -
Asia091 wrote:Ja myślałam o wiadomo pampers, na to body z krótkim rękawem potem pajac zakryte stopki a na to ten śpiworek bo okazało się że został na strychu po moim chrześniaku.. a w domu chcę żeby było jakieś max 20 stopni. Powiedzcie że moje dziecko w tym nie zamarznie.
Nie zmarznie.
Tzn. Nie powinno, ale wiadomo, trzeba kontrolowac na biezaco na skórze dziecka.
Ja przy 19*C zima planuje wlasnie body na krotki rekaw+cienki pajacyk+spiworek 3tog albo sam pakacyk+spiworek.
A w dzien pewnie body na dlugi rekaw +spodenki ze stopkami lub skarpety + rozek albo ciely kocyk, ale w dzien mamy juz 21*C -
Ania 89 wrote:Ja Was podziwiam z tym prasowaniem
Ja niczego nie prasuje. No chyba że jakaś impreza typu wesele😆 i teraz też nie zamierzam nic prasować. U córki wcale nie prasowałam i teraz też na pewno na to czasu nie będę miała . Także tak. Ja jeszcze z miesiąc i cokolwiek pomyślę o pierwszych zakupach. Zacznę od komody bo gdzieś rzeczy trzeba będzie pakować
Ja piorę w 30-40°C, ale wiruje na maxie więc u mnie prasowanie jest niezbędne 😆 -
Kasiek, słodkie ciuszki 🙈
Nie wiem, co się ze mną stało, nigdy nie podobał mi się kolor różowy, nie mam ani jednego ciucha w swojej szafie w tym kolorze, a dla Ali kupuję jakieś różowe śpioszki w Kicie Kocie itp xDZumi, TBK, Domisiek lubią tę wiadomość
-
Foxy96 wrote:Kasiek, słodkie ciuszki 🙈
Nie wiem, co się ze mną stało, nigdy nie podobał mi się kolor różowy, nie mam ani jednego ciucha w swojej szafie w tym kolorze, a dla Ali kupuję jakieś różowe śpioszki w Kicie Kocie itp xD
Ja też hahaha ,razem te ubranka jeszcze z tym dziadkowym dywanem wyglądają srakowato ,ale ja widzę je z jednokolorowym body lub spodniami 😁Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Iga Kwietniowa wrote:A przepis gdzie?09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
TP 18.11.2025. 🤞 -
Kasiek7 wrote:Ja też hahaha ,razem te ubranka jeszcze z tym dziadkowym dywanem wyglądają srakowato ,ale ja widzę je z jednokolorowym body lub spodniami 😁
Kropka89, Kasiek7 lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
TP 18.11.2025. 🤞 -
U mnie dzisiaj Kolacja na hemoglobine - duszona wołowina, bob i kapusta kiszona. Oby mi wywindowało w kosmos a nie tylko posciel w nocy😅
Kropka89, Zumi, Asia091 lubią tę wiadomość
👩🦰1990🧔1986
Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR
10.2024 19t 🩷💔
01.2025 cb
⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
19.05 prenatalne - niskie ryzyka
16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
21.07 2prenatalne 🩷
20.08 -> wizyta
Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹
~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan
-
Dziewczyny a jak Wasze samopoczucie?
Wybaczcie że nie pamiętam dokładnie które z Was pisały, że nie czują się zbyt dobrze w ciąży i że mają wiele obaw w sobie i do zmieniającego ciała.
Mam nadzieję, że jest dużo lepiej u Was ♥️09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
TP 18.11.2025. 🤞