X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiecie, może w tym moim 8 gwiazdek powiedzieli z doświadczenia jak to w tym mieście wygląda 😁 i rzeczywiście no w Bobowózkach się upierali, że ten Cybex pasuje do naszego auta, a w innym sklepie się okazało, że jednak nie. My wybraliśmy ostatecznie wtedy Britax Romer i nie żałuję. Synek długo pokorzystał z tej łupiny i dopiero teraz mu zmienialiśmy na kolejny fotelik. Moja przyjaciółka miała Maxi Cosi i już w 7 miesięcu życia Bobasa musiała zmieniać, bo się Bobas nie mieścił tam :/.
    Cybex też ma dobrze rozhulany marketing, nie oszukujmy się 😉

Ja właśnie się zastanawiam, kiedy wybrać się na krzywą. Co chwilę mi coś wadzi danego dnia 🤣 a wiem, że już czas najwyższy.. w drugiej połowie sierpnia będę miała też podawana immunoglobulinę w związku z ujemną grupą krwi.

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Domisiek Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @TBK
    Ja na piłce ćwiczę przynajmniej 2x razy dziennie po 40minut. Robię koła, w lewo, w prawo i „8”. Stopy szeroko rozstawione i te koła naprawdę pełne. Tak, że po 40min czuję rozciągnięte pachwiny i miednicę. Dodatkowo miednica do przodu i do tyłu oraz lekkie podskakiwanie z lewej na prawą, ale z podskakiwaniem ostrożnie, to muszą być lekkie podskoki. Zalecam też rozciąganie pleców - pozycja z kolan na ziemi i dłonie wyciągnięte na maksa na piłce. Poza tym staram się siedzieć na piłce, zamiast normalnie - np. ja bardzo dużo siedzę przy komputerze (i w pracy i poza nią) więc siadam na piłce ze stoperem. 50min piłka, 10min rozchodzenia, 50min krzesło biurowe itd.

@Ania89
    Ja mam z Decathlonu - https://www.decathlon.pl/p/pilka-fitness-domyos-gym-ball-65-cm-rozmiar-2/_/R-p-328543?mc=8640040&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=pl_t-perf_ct-shopp_ts-bra_f-cv_o-roas_xx-brand-css&gad_source=1&gad_campaignid=21741767695&gbraid=0AAAAADqDdfcX6GWAw48vCKw08vPctiH13

Ale moim zdaniem to one są wszystkie takie same, przerobiłam wiele marek w klubie fitness swego czasu, więc jaką zamówisz będzie dobrze 🙂 Ważny jest dobry rozmiar i by miały odpowiednią ilość powietrza.

Dahlia, kalinok, TBK lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - wizyta kontrolna

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Domisiek Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dahlia
    Bez względu czy jest się w ciąży, czy nie to przy infekcjach intymnych partner seksualny też powinien przejść leczenie. Może roznosić bezobjawowo, więc Ty się wyleczysz, a potem zaczniesz mieć problem od początku.

Asia091 lubi tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - wizyta kontrolna

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, które już mają w domu potomstwo - jak przygotowujecie swoje bobasy na rodzeństwo albo jak to robiłyście jak już macie kilkoro w domu?
    Macie jakiś plan na powrót ze szpitala jak zaangażować starszaka, żeby nie czuł się odrzucony?

Ja póki co mówię mojej ciągle, że mam w brzuszku bobo/siostrzyczke/Ade ale mam wrażenie, że jednak młoda nie do końca czai co jest grane, bo mi wtedy mowi „mamusia ma bobo w brzuszku i Lilianka ma bobo w brzuszku” i sie klepie po brzuchu. 😆😅

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czy dany sklep z sieciówki będzie cisnął Cybexa ze względu na premie zależy od charakteru sklepu. Bobowózki są albo franczyzowe albo sieciowe (należące do jednej dużej spółki). Tak samo działają apteki w dużych sieciach. Jak ktoś ma swój sklep pod szyldem bobowózków czy 8 gwiazdek to może sobie sprzedawać co chce i jak chce. Ja byłam w dwóch bobowózkach, w sieciówce ogólnopolskiej w Katowicach (i tam strasznie pani naciskała na Cybexa) i w Opolu gdzie mieli też wózki Bebetto i nikt nie mówił tam, że są w nich przestarzałe rozwiązania 🤪. Ogólnie to jestem rozczarowana tym jak to jest w tych sklepach, aptekach itd... ciężko znaleźć ludzi, którzy po prostu chcą doradzić coś odpowiedniego pod nasze wymagania i potrzeby, bo wchodzą cele premiowie itd. Chyba tylko tutaj my sobie doradzamy jakoś sensownie. Wymieniamy się różnymi skrawkami informacji i można to potem zebrać do kupy.

Na tym szkoleniu bezpieczny maluch mówili, że te testy odnośnie fotelików są prowadzone do zderzeń przy prędkości 60 km/h. Powyżej tej prędkości to już nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Póki mają odpowiednie atesty, homologacje, certyfikaty to uważam, że można śmiało brać. Ja nie będę patrzeć na to jak coś wypada w tych testach zderzeniowych, wolę sama podotykać, spróbować się tym fotelikiem pobawić, wsadzić tam lalkę i ocenić co wypada najbardziej ergononicznie do naszego stylu życia. Jak się zdarzy poważniejszy wypadek czy kolizja to i tak najważniejsze są dobrze zapięte pasy albo stabilna baza, dlatego polecam Wam warsztaty, bo nawet pokazują jak mają być ułożone pasy na dziecku, na ile ciasno, w którym miejscu ma być ten ochraniacz miękki na ramionka!

Z takich ciekawostek od mamagi odnośnie fotelików: firma Swandoo oferuje darmową wymianę fotelików powypadkowych 😊 akurat ona o tym dużo opowiadała, bo niestety znalazła się w takiej sytuacji 😥

wellwellwell, Rudka, TBK, kalinok, Kasiek7 lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 10.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Cybexa to nam powiedział sprzedawca dlaczego ich nie poleca chociaż sam ma je w ofercie - bo jest to tylko i wyłącznie kasa dla "celebrytów" jak się mnie zapytał kto z celebrytów ma inny wózek niż cybex to faktycznie zauważyłam, że to prawda, wszystkie te babeczki śmigają w cybexach bo reklama robi swoje, tyle że Oni dostają go za free a my zwykli Kowalscy musi zabulić 8k, i lepiej wspierać polskie firmy które mają dużego lepsze propozycje niż Cybex. I po głębszym zastanowieniu ma na pewno rację bo nie wszystkie przyszłe Mamy wybierają Cybex, sama też chciałam wybrać tą firmę ale zaczęłam jeździć nim po sklepie na zewnątrz i zero miłości.
    Dzisiaj idę składać Yoge, trzymajcie kciuki ale najpierw kosmetyczka i pedi 😏

Bardziej niż wózek mam problem z ubraniem dziecka w zimie, mam bardzo mało ubranek uważam że jestem kompletnie nie przygotowana...ja naprawdę nie wiem co wybrać, która firma ma lepszy skład itp te wszystkie piękne wzory to tak kuszą a później jak przyjdą to jestem rozczarowana. A zaczynam myśleć że te zima może w tym roku nas znowu zaskoczyć i będzie śniegu po samo dupsko 🤨

Zumi, Ilka96 lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 gram zdrowego chłopca 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 gram Synka 🥰
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wellwellwell, ja właśnie czytałam nawet dziś Pucia (jest część że mama jest w ciąży), pokazuje malutkie ubranka, rozmawiamy o nowych obowiązkach i różnych rzeczach które się nowe pojawia. Ale moje przedszkolaki to mają już 5,5 i 7 lat więc dużo rozumieją. Chociaż ten 5,5 latek to bardzo chciałby być znów malutki. Widzę też że teraz wręcz przyklejają się do mnie, nie chcą chodzić do przedszkola (więc robię im wolne jak mam siłę i brak wizyt) i wtedy czytamy bawimy się itp. Powiem Ci że jeszcze z miesiąc temu aż tak bardzo się nie tulili a teraz widzę że jest to turbo wzmożone i nie mogę odejść na krok :) Ale mi z tym nawet miło bo już starsze chłopaki i wiem że to długo nie potrwa! 😃

wellwellwell, Zumi lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Co do Cybexa to nam powiedział sprzedawca dlaczego ich nie poleca chociaż sam ma je w ofercie - bo jest to tylko i wyłącznie kasa dla "celebrytów" jak się mnie zapytał kto z celebrytów ma inny wózek niż cybex to faktycznie zauważyłam, że to prawda, wszystkie te babeczki śmigają w cybexach bo reklama robi swoje, tyle że Oni dostają go za free a my zwykli Kowalscy musi zabulić 8k, i lepiej wspierać polskie firmy które mają dużego lepsze propozycje niż Cybex. I po głębszym zastanowieniu ma na pewno rację bo nie wszystkie przyszłe Mamy wybierają Cybex, sama też chciałam wybrać tą firmę ale zaczęłam jeździć nim po sklepie na zewnątrz i zero miłości.

Bardziej niż wózek mam problem z ubraniem dziecka w zimie, mam bardzo mało ubranek uważam że jestem kompletnie nie przygotowana...ja naprawdę nie wiem co wybrać, która firma ma lepszy skład itp te wszystkie piękne wzory to tak kuszą a później jak przyjdą to jestem rozczarowana. A zaczynam myśleć że te zima może w tym roku nas znowu zaskoczyć i będzie śniegu po samo dupsko 🤨

A o jakich ubrankach mowisz Asiu?
    Jesli chodzi o bawelne i bodziaki to super jakosc maja NEXT, C&A, Newbie - tylko Newbie to jest cenowy odlot. H&M tez jest ok. W takich ciuchach 100% bawełna i jest git.

Jakies kurteczki czy kombinezony no to z wełny Engel jest naprawde swietny, Tchibo tez ma spoko te kombinezony z welny. Jak nie chcesz welny tylko jakies zwykle zimowki to raczej bedzie to poliester - jako warstwa wierchnia jest ok, tutaj mysle, ze wiekszosc sieciowek bedzie miala jakies fajne propozycje, ja lubie takie rzeczy z H&M.

Kropka89 lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chwilkę się nie odzywałam, bo wczoraj byłam na dodatkowej wizycie u mojego prowadzącego poprzednie ciąże. Ach on to jednak jest najlepszy. Żałuję mocno że teraz mam kogoś innego ale to wszystko tak szybko i samo poszło, że jakoś tak zostałam, bo w życiu prywatnym moja asertywność leży i jak poszłam zszokowana na pierwszą wizytę i już już miałam powiedzieć że ja tu tylko przypadkowo a oni mi założyli od razu kartę i zapisali na kolejną wizytę to tak zostałam, bo oczywiście było mi głupio odmówić.
    Ale nic, będę sobie najwyżej raz na jakiś czas chodzić do tego mojego dobrego znanego dodatkowo w takich przypadkach jak wczoraj (bardzo słabo czułam ruchy i miałam niewymowne złe przeczucia). Na szczęście wszystko ok, sprzęt lepszy więc i bardziej rzeczywiste pomiary wyszły i już maluszek nie jest za mały tylko tak w 25%. Za to dowiedziałam się że mam mało wód płodowych i stanowczo mam o wiele więcej pić wody i że mam nisko łożysko, więc mam uważać na siebie i nie szarżować z wysiłkiem. Jakby cokolwiek się złego działo albo dalej czułabym słabe ruchy itp. To podjechać na wizytę i kontrolować nawet co tydzień. I że mogę zawsze dzwonić. On z tym jest bardzo ❤️
    Mówiliśmy otwarcie, ze w tym tygodniu jeszcze to i tak nic się nie poradzi w razie W. W ogóle dużo rozmawialiśmy o bezpieczeństwie i tym, że w sumie to do końca nigdy nie wiadomo. A lekarz który obiecuje, że już jest bezpiecznie i spokojnie to wcale nie powinien budzić zaufania. I powiem Wam że mimo że ta nasza rozmowa nie była jakaś taka hurra optymistyczna ale mocno realistyczna to mi to pomogło i jakoś uspokoiło głowę. Robimy co możemy, pijemy wodę, pilnujemy ciśnienia a reszta no cóż, nie w naszej już mocy.
    Z super sweet i miłych rzeczy to widziałam wczoraj w mega przybliżeniu na ogromnym pięknym ekranie jak Stasio ssie i połyka wodę. I mam piękne zdjęcie. Także nie żałuję ani trochę dodatkowej wizyty i uspokojenia głowy bo jeszcze ta fotka będzie jedyna chyba taka piękna pamiątkowa :)

wellwellwell, Dahlia, Rudka, Asia091, nnaciaa, Ilka96, Bećka, kalinok, Zumi lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Wellwellwell, ja właśnie czytałam nawet dziś Pucia (jest część że mama jest w ciąży), pokazuje malutkie ubranka, rozmawiamy o nowych obowiązkach i różnych rzeczach które się nowe pojawia. Ale moje przedszkolaki to mają już 5,5 i 7 lat więc dużo rozumieją. Chociaż ten 5,5 latek to bardzo chciałby być znów malutki. Widzę też że teraz wręcz przyklejają się do mnie, nie chcą chodzić do przedszkola (więc robię im wolne jak mam siłę i brak wizyt) i wtedy czytamy bawimy się itp. Powiem Ci że jeszcze z miesiąc temu aż tak bardzo się nie tulili a teraz widzę że jest to turbo wzmożone i nie mogę odejść na krok :) Ale mi z tym nawet miło bo już starsze chłopaki i wiem że to długo nie potrwa! 😃

Mowisz o tej czesci „Pucio umie opowiadac” ?
    Chyba tez ja zakupie, lubimy Pucia. ☺️

A jak to wygladalo z najstarszym jak sie pojawil drugi synek? Bo mala roznica byla miedzy nimi.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka wrote:
    Wydaje mi się, że lepiej mieć większy kombinezon, można coś podwinąć, niż za ciasny. Najpierw zamówiłam 62, ale małe mi się wydawały.
    Ciekawa jestem czy śpiworek z wózka pasowałby do fotelika...🤔
    Co do fotelika też zostaje maxi cosi pebble 360. Zapytaliśmy w 8 gwiazdek fajnej babki o cybexa cloud T, który lepszy. Stanowczo powiedziała, że maxi cosi, pokazała Nam tą poduszkę przy główce, w cybexie była dość twarda, w maxi przyjemniejsza.

Czyli prawie 2300 z bazą? O losie 🥲 teraz sie nie dziwię jak ktoś pisał o 17k na wyprawke 😄

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka
    16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
    21.07 2prenatalne 🩷
    30.07 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan

preg.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    To czy dany sklep z sieciówki będzie cisnął Cybexa ze względu na premie zależy od charakteru sklepu. Bobowózki są albo franczyzowe albo sieciowe (należące do jednej dużej spółki). Tak samo działają apteki w dużych sieciach. Jak ktoś ma swój sklep pod szyldem bobowózków czy 8 gwiazdek to może sobie sprzedawać co chce i jak chce. Ja byłam w dwóch bobowózkach, w sieciówce ogólnopolskiej w Katowicach (i tam strasznie pani naciskała na Cybexa) i w Opolu gdzie mieli też wózki Bebetto i nikt nie mówił tam, że są w nich przestarzałe rozwiązania 🤪. Ogólnie to jestem rozczarowana tym jak to jest w tych sklepach, aptekach itd... ciężko znaleźć ludzi, którzy po prostu chcą doradzić coś odpowiedniego pod nasze wymagania i potrzeby, bo wchodzą cele premiowie itd. Chyba tylko tutaj my sobie doradzamy jakoś sensownie. Wymieniamy się różnymi skrawkami informacji i można to potem zebrać do kupy.

Na tym szkoleniu bezpieczny maluch mówili, że te testy odnośnie fotelików są prowadzone do zderzeń przy prędkości 60 km/h. Powyżej tej prędkości to już nigdy nie wiadomo co się wydarzy. Póki mają odpowiednie atesty, homologacje, certyfikaty to uważam, że można śmiało brać. Ja nie będę patrzeć na to jak coś wypada w tych testach zderzeniowych, wolę sama podotykać, spróbować się tym fotelikiem pobawić, wsadzić tam lalkę i ocenić co wypada najbardziej ergononicznie do naszego stylu życia. Jak się zdarzy poważniejszy wypadek czy kolizja to i tak najważniejsze są dobrze zapięte pasy albo stabilna baza, dlatego polecam Wam warsztaty, bo nawet pokazują jak mają być ułożone pasy na dziecku, na ile ciasno, w którym miejscu ma być ten ochraniacz miękki na ramionka!

Z takich ciekawostek od mamagi odnośnie fotelików: firma Swandoo oferuje darmową wymianę fotelików powypadkowych 😊 akurat ona o tym dużo opowiadała, bo niestety znalazła się w takiej sytuacji 😥

Kinderkraft ( Kiedy) też, bo moja koleżanka miała. Tylko trzeba zarejestrować paragon w ciągu kilku dni od zakupu. Maja też 10 letnią gwarancję na łóżeczka, wózki czy rowery. Cybex niestety jego nie oferuje mimo dużo wyższej ceny.

event.png

preg.png
  • Dahlia Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    @Dahlia
    Bez względu czy jest się w ciąży, czy nie to przy infekcjach intymnych partner seksualny też powinien przejść leczenie. Może roznosić bezobjawowo, więc Ty się wyleczysz, a potem zaczniesz mieć problem od początku.

No tak podpowiada logika.. :) dzięki. A jak to wtedy ogarniacie, prosicie swojego lekarza o jakiś lek dla partnera czy raczej lepiej żeby osobno poszedł?(objawów brak, więc jakby wiecie, to nie jest aż taki motywator żeby iść i płacić za osobną wizytę, chociaż oczywiście rozumiem że bez objawów też się zaraża).

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '90 & '84
    starania o pierwsze 👶🏻 od czerwca '24

👩🏻 AMH 0,46, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza, PAI1 homo
    👱🏼‍♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%

listopad '24 1. IUI ❌
    styczeń '25 2. IUI ❌
    17.02.25 kwalifikacja do ivf
    28.02.25 ⏸️🥹 (niespodzianka)
    12dpo beta 19,9 —> 14dpo beta 74,5 —> 16dpo beta 166 —> 18dpo beta 421 —> 20dpo beta 1161 —> 23dpo beta 5235

18.03 6+3 ❤️ CRL 0,50cm cudu 🥹
    16.04 10+3 CRL 3,68cm, 168bpm
    🧬 nifty, ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    7.05 1. prenatalne✅ 13+3 CRL 6,91cm, 157bpm
    25.06 2. prenatalne✅ 20+3 370g

🙏 czekamy na Ciebie, Skarbie

preg.png

Wysłany: 29 lipca, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:

A nie masz wśród znajomych, rodziny i sąsiadów dzieci? Zobacz w czym chodzą i w jakim to jest stanie. Też nie koniecznie ci się sprawdzi to co dla kogoś innego będzie idealne, ale można zobaczyć jak się użytkuje.

event.png

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia, masz heparyne przy Pai homo?

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🥳
    19.05 prenatalne - niskie ryzyka
    16.06 - amnio - zdrowa dziewczynka🩷
    21.07 2prenatalne 🩷
    30.07 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, luteina 200/utrogestan

preg.png

Wysłany: 29 lipca, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    A o jakich ubrankach mowisz Asiu?
    Jesli chodzi o bawelne i bodziaki to super jakosc maja NEXT, C&A, Newbie - tylko Newbie to jest cenowy odlot. H&M tez jest ok. W takich ciuchach 100% bawełna i jest git.

Jakies kurteczki czy kombinezony no to z wełny Engel jest naprawde swietny, Tchibo tez ma spoko te kombinezony z welny. Jak nie chcesz welny tylko jakies zwykle zimowki to raczej bedzie to poliester - jako warstwa wierchnia jest ok, tutaj mysle, ze wiekszosc sieciowek bedzie miala jakies fajne propozycje, ja lubie takie rzeczy z H&M.

W Newbie jest właśnie dodatkowe 30% na przecenione produkty przy zakupie przynajmniej 2 szt. Obowiązuje stacjonarnie i online ( KappAhl i Newbie). Trochę się zorientowałam, bo ja jakoś czas temu zrobiłam dla córki zakupy za ponad 1000zł więc jestem pewnie z 200zł w plecy jak tak na szybko sobie sprawdziłam kilka pozycji, które kupiłam. Wiem że można kupić na Vinted używane ale ludzie zazwyczaj wystawiają po kilkorgu dzieciach sprane i uszkodzone za ceny tylko odrobinę niższe niż na wyprzedażach za nowe.

event.png

preg.png
  • Dahlia Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Dahlia, masz heparyne przy Pai homo?

Już nie, miałam pierwszy trymestr "profilaktycznie", tzn było to zalecenie na wszelki wypadek jeszcze z kliniki przy przygotowaniach do ivf i prowadzący mi zostawił to zalecenie, żebym nie panikowała, ale był na stanowisku, że to PAI homo wcale nie jest wskazaniem. Więc z drugim trymestrem już nie brałam, już postanowiłam zaufać i cieszyć się brakiem zastrzykowego obowiązku. A masz może na całą ciążę? Wiem właśnie, że te podejścia się różnią 🤔

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '90 & '84
    starania o pierwsze 👶🏻 od czerwca '24

👩🏻 AMH 0,46, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza, PAI1 homo
    👱🏼‍♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%

listopad '24 1. IUI ❌
    styczeń '25 2. IUI ❌
    17.02.25 kwalifikacja do ivf
    28.02.25 ⏸️🥹 (niespodzianka)
    12dpo beta 19,9 —> 14dpo beta 74,5 —> 16dpo beta 166 —> 18dpo beta 421 —> 20dpo beta 1161 —> 23dpo beta 5235

18.03 6+3 ❤️ CRL 0,50cm cudu 🥹
    16.04 10+3 CRL 3,68cm, 168bpm
    🧬 nifty, ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    7.05 1. prenatalne✅ 13+3 CRL 6,91cm, 157bpm
    25.06 2. prenatalne✅ 20+3 370g

🙏 czekamy na Ciebie, Skarbie

preg.png

Wysłany: 29 lipca, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:

Jak macie obok biblioteki to są fajne serie książek dziecięcych i w sumie w większości jest poruszany temat rodzeństwa:

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/169310/marysia-jest-starsza-siostrzyczka ( w części numerów Marysia jest jedynaczką, a potem pojawia się brat)

https://lubimyczytac.pl/szukaj/ksiazki?phrase=Kicia%20Kocia%20ma%20braciszka%20Nunusia (jw)

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5010287/jadzia-petelka-wita-dzidziusia

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/5010291/stas-petelka-brat-czy-siostra

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4891855/pucio-umie-opowiadac

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/30003/zuzia-i-nowy-dzidzius

https://lubimyczytac.pl/ksiazka/9293/obrazki-dla-maluchow-czekamy-na-dzidziusia ( nie lubię tej serii, bo jest przestarzała, ale moja córka ubóstwia)

wellwellwell lubi tę wiadomość

event.png

preg.png

Wysłany: 29 lipca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Newbie to uważajcie, bo nie wszystko tam jest z ograniczonej bawełny, lnu i merino niestety zdarza się też poliester 🤬
    A przy zakupie z drugiej ręki nie wierzcie że kombinezon jest 100% merino jak ma powycinane metki ze składem i nie mówię tylko o Newbie.

event.png

preg.png

Wysłany: 29 lipca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia wrote:
    No tak podpowiada logika.. :) dzięki. A jak to wtedy ogarniacie, prosicie swojego lekarza o jakiś lek dla partnera czy raczej lepiej żeby osobno poszedł?(objawów brak, więc jakby wiecie, to nie jest aż taki motywator żeby iść i płacić za osobną wizytę, chociaż oczywiście rozumiem że bez objawów też się zaraża).

Niektórzy stosują Octenisept albo Clotrimazol bez recepty, ale możesz poprosić od razu lekarza żeby wypisał coś dla kobiet i mężczyzn, bo też bez sensu żeby szedł do internisty specjalnie.

Dahlia lubi tę wiadomość

event.png

preg.png
‹‹ 435 436 437 438 439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ