X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka wrote:
    Wydaje mi się, że lepiej mieć większy kombinezon, można coś podwinąć, niż za ciasny. Najpierw zamówiłam 62, ale małe mi się wydawały.
    Ciekawa jestem czy śpiworek z wózka pasowałby do fotelika...🤔
    Co do fotelika też zostaje maxi cosi pebble 360. Zapytaliśmy w 8 gwiazdek fajnej babki o cybexa cloud T, który lepszy. Stanowczo powiedziała, że maxi cosi, pokazała Nam tą poduszkę przy główce, w cybexie była dość twarda, w maxi przyjemniejsza.

Tak jak pisałam, 8 gwiazdek w ogóle nie sprzedaje Cybexa, mają jakiegoś bana na tą firmę, więc będą go odradzać, mimo że w testach adac wygrywa z Maxi Cosi

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Tak jak pisałam, 8 gwiazdek w ogóle nie sprzedaje Cybexa, mają jakiegoś bana na tą firmę, więc będą go odradzać, mimo że w testach adac wygrywa z Maxi Cosi

No właśnie też się zdziwiłam. Przecież Cybex w testach ADAC wypada podobnie co Maxi Cosi, w ogólnej ocenie nawet lepiej 🤔 Prawda jest niestety taka, że w obecnych czasach trzeba czerpać wiedzę z kilku niezależnych źródeł, bo sklepy to głównie chcą zarobić...

Kasiek7 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 🩺
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺

preg.png
  • kalinok Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Czyli lepiej kupić jakiś misiowy cieńszy i osobno otulacz do fotelika?

Myślę że tutaj każdy rodzic musi zdecydować sam jak będzie postępować - ogólnie chodzi o to że nie zaleca się grubych ubrań, w tym kombinezonów do fotelika, bo tak jak pisała wellwellwell pasy wtedy nie przylegają ciasno do ciała dziecka - a to jest bardzo ważne przy wypadkach. Inaczej kombinezon zostaje w foteliku a dziecko wylatuje z niego jak z procy. Otulacze stały się modne, bo oferują coś pomiędzy - cieńsza (niż kombinezon) warstwa materiału między plecami dziecka a fotelikiem i brak materiału z przodu, przez co można ciaśniej dopiąć pasy, no i oczywiście te otwory na pasy - niby jeszcze lepsze dopięcie. Ale, jakiś czas temu pojawiły się już głosy ekspertów że nawet te otulacze nie są w pełni bezpieczne, bo otwory na pasy często powodują że same pasy układają się w zły sposób na ciele dziecka, przez co przy wypadkach też nie chronią dziecka tak jak powinny. Jak zapytasz o otulacz w sklepie z fotelikami to zapewne odradzą Ci kupno.
    Podsumowując - poczytaj o otulaczach i o zasadach bezpiecznego przewożenia malucha i zdecyduj czy rozwiązanie z otulaczem Ci pasuje. Ktoś kto np mało jeździ autem i to tylko po mieście z małą prędkością może uznać że jest to wystarczająco bezpieczne (bo jednak lepsze niż zapinanie pasów na gruby kombinezon). Możesz też nakładać na dziecko cienki kombinezon i przykrywać od góry kocykiem, który w aucie zdejmiesz bo włączysz ogrzewanie. Ale któraś z dziewczyn już pisała kiedyś że z kolei ogrzewania nie włącza bo jeździ tylko na krótkie trasy z dziećmi do przedszkola więc nie ma sensu - wtedy wiadomo że trzeba dziecku zapewnić komfort termiczny w inny sposób. Myślę że musisz dobrać sposób przewożenia do Waszego stylu życia :)
    Ja na przykład kupiłam po prostu tzw półspiworek, który się naciąga na fotelik - wtedy synek będzie ubrany w cieńszy kombinezon z mocno przylegającymi pasami, a od góry będzie przykry. Jak to nie wystarczy pod względem ciepła to będę modyfikować na bieżąco, ale ogólnie będziemy jeździć albo na krótkie trasy typu sklep spożywczy / lekarz, albo na dłuższe do teściowej - w pierwszym przypadku zostanie przykryty, a w drugim zdejmę półśpiworek.
    Trochę długi wywód ale starałam się wyczerpać temat 😀

Kasiek7, Zumi, Rudka lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2
    👩🏻 Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy serduszko ❤️ bejbik 0.87cm
    28.04 - CRL 2.27cm ❤️
    06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm
    09.07 - 🩺 połówkowe, 315g ruchliwego malucha 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:

Oba foteliki maja podobne oceny za bezpieczenstwo, z tego co widze Cybex ciut nizsze, ale zamieniajac na gwiazdki dostaly po tyle samo.
    Oba foteliki sa fajne i wybor juz zalezy od tego, ktory nam pasuje do auta i jakie funkcje nam osobiscie bardziej odpowiadaja. ☺️
    Tutaj znalazlam nawet jakies porownanie tych dwóch modeli:
    https://babystars.pl/maxi-cosi-pebble-360-pro2-czy-cybex-cloud-t-pelne-porownanie-fotelikow-samochodowych-2025-recenzja/

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 28 lipca, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super że u dzidziulkow wszystko dobrze:) a Domisiek możesz podeslac jaka konkretnie piłka :)?

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Oba foteliki maja podobne oceny za bezpieczenstwo, z tego co widze Cybex ciut nizsze, ale zamieniajac na gwiazdki dostaly po tyle samo.
    Oba foteliki sa fajne i wybor juz zalezy od tego, ktory nam pasuje do auta i jakie funkcje nam osobiscie bardziej odpowiadaja. ☺️
    Tutaj znalazlam nawet jakies porownanie tych dwóch modeli:
    https://babystars.pl/maxi-cosi-pebble-360-pro2-czy-cybex-cloud-t-pelne-porownanie-fotelikow-samochodowych-2025-recenzja/

Maxi Cosi Pebble ma 1,7 w bezpieczeństwie, a Cybex Cloud T ma 1,3 w bezpieczeństwie. Im niższa ocena, tym lepiej. Na inne parametry z adac nie patrzę, są dla mnie mało istotne. Akurat oba te foteliki były w testach adac w tym samym czasie i Cybex wtedy miał 1 miejsce.
    https://saturbaby.pl/pl/blog/najnowsze-testy-adac-2025-wyniki-ranking-fotelikow-1610649372.html?srsltid=AfmBOoryrhjnsBxLgn-_CoXXvYck21ABDW1eMyY7EqtBr-yUzkQIqGQe

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 01:09

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Co do 8gwiazdek pytałam niedawno babeczkę w sklepie o co właśnie u nich chodzi z Cybexami, że ich wgl nie mają. I powiedziała, że generalnie bardzo nie lubią polityki firmy Cybex. Że w tych sklepach, w których jest Cybex sprzedawca dostaje prowizję za sprzedany fotelik/wózek i to nie mała, bo chyba 500 zł. W 8gwiazdek czegoś takiego nie respektują i mają po prostu wypłatę. Ta babeczka się wyraziła, że generalnie potem właśnie często tak jest, że głównie w Bobowozkach (akurat w tym mieście to ich największa konkurencja) potem wciskają mocno te Cybexy - czy wózki, czy foteliki. I rzeczywiście coś w tym jest, bo przy pierwszym foteliku jak byłam w Bobowózkach to usilnie babeczka mi chciała wcisnąć Cybexa (też go rozważaliśmy), a jak podjechaliśmy do innego sklepu to mimo, że w Bobowózkach niby kąty się zgadzały, to w tym drugim sklepie już nie..
    Generalnie teraz właśnie kupowaliśmy drugi (ten następny) fotelik w 8gwiazdkach i powiem Wam, że zrobili nam mega cenę! W między czasie oczywiście googlowalam, żeby sprawdzić ile kosztuje ten fotelik na necie to nigdzie nie było takiej ceny, a do tego nam jeszcze dorzuciła osłonkę na fotel, gdzie sama osłonka u nich w sklepie kosztuje 100 zł. Także wbrew pozorom czasem warto coś kupić stacjonarnie 😁

wellwellwell lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalinok wrote:
    Myślę że tutaj każdy rodzic musi zdecydować sam jak będzie postępować - ogólnie chodzi o to że nie zaleca się grubych ubrań, w tym kombinezonów do fotelika, bo tak jak pisała wellwellwell pasy wtedy nie przylegają ciasno do ciała dziecka - a to jest bardzo ważne przy wypadkach. Inaczej kombinezon zostaje w foteliku a dziecko wylatuje z niego jak z procy. Otulacze stały się modne, bo oferują coś pomiędzy - cieńsza (niż kombinezon) warstwa materiału między plecami dziecka a fotelikiem i brak materiału z przodu, przez co można ciaśniej dopiąć pasy, no i oczywiście te otwory na pasy - niby jeszcze lepsze dopięcie. Ale, jakiś czas temu pojawiły się już głosy ekspertów że nawet te otulacze nie są w pełni bezpieczne, bo otwory na pasy często powodują że same pasy układają się w zły sposób na ciele dziecka, przez co przy wypadkach też nie chronią dziecka tak jak powinny. Jak zapytasz o otulacz w sklepie z fotelikami to zapewne odradzą Ci kupno.
    Podsumowując - poczytaj o otulaczach i o zasadach bezpiecznego przewożenia malucha i zdecyduj czy rozwiązanie z otulaczem Ci pasuje. Ktoś kto np mało jeździ autem i to tylko po mieście z małą prędkością może uznać że jest to wystarczająco bezpieczne (bo jednak lepsze niż zapinanie pasów na gruby kombinezon). Możesz też nakładać na dziecko cienki kombinezon i przykrywać od góry kocykiem, który w aucie zdejmiesz bo włączysz ogrzewanie. Ale któraś z dziewczyn już pisała kiedyś że z kolei ogrzewania nie włącza bo jeździ tylko na krótkie trasy z dziećmi do przedszkola więc nie ma sensu - wtedy wiadomo że trzeba dziecku zapewnić komfort termiczny w inny sposób. Myślę że musisz dobrać sposób przewożenia do Waszego stylu życia :)
    Ja na przykład kupiłam po prostu tzw półspiworek, który się naciąga na fotelik - wtedy synek będzie ubrany w cieńszy kombinezon z mocno przylegającymi pasami, a od góry będzie przykry. Jak to nie wystarczy pod względem ciepła to będę modyfikować na bieżąco, ale ogólnie będziemy jeździć albo na krótkie trasy typu sklep spożywczy / lekarz, albo na dłuższe do teściowej - w pierwszym przypadku zostanie przykryty, a w drugim zdejmę półśpiworek.
    Trochę długi wywód ale starałam się wyczerpać temat 😀
    Co do otulaczy itd, to też fajnym rozwiązaniem jest ponczo samochodowe. Ja akurat znam z firmy Patulove. Nie wiem co prawda jak dla takiego małego Bobaska się sprawdzi, ale właśnie dla mojego starszaka to planuję. Plecki są wtedy odkryte bo to ponczo się jakby zarzuca do góry, a z przodu Dzidziol może być przykryty, można też odkryć, ale jak się wysiada z auta to jest po prostu już ubrany i nie trzeba go ubierać w jakieś kurteczki itd.

kalinok lubi tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻💙 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

19.03. 1 cm małego Człowieczka; mamy serduszko 🥹❤️
    30.04. badania prenatalne - zdrowa dziewczynka 🌸🥹

preg.png
  • Dahlia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, nie odzywam się prawie w ogóle, bo ja jestem małomówna z natury :) ale czytam często Wasze wpisy i jestem bardzo wdzięczna za dzielenie się wszystkimi radami, wynikami researchów, promkami 🙏 :D siedzę właśnie na glukozie, więc pomyślałam, a napiszę coś!

Miałam w zeszłym tygodniu stres przez to, że trafiłam nie do swojego lekarza na wizytę po 4 tygodniach (z mojej winy, tzn przez paraliż komunikacyjny spóźniłam się 30 min i ponieważ mój prowadzący miał opóźnienie i full grafik, to zaproponowano, że inny lekarz mnie przyjmie) i to była tak mega szybka i pobieżna wizyta, że zostałam po niej tylko z otwartymi pytaniami ('hmm nie podoba mi się przyczep pępowiny, jak pani będzie u swojego lekarza za 3 tyg., proszę o to zapytać'… i tego typu otwarte pytania, córeczka nic nie zmierzona czy urosła, szyjka niesprawdzona, a w stresie się nie upomniałam). A do mojego lekarza termin na 13.08, chyba że coś się odwoła, więc poszłam wczoraj jednak dla spokoju do zupełnie innego lekarza w innym miejscu i to była najcudowniejsza wizyta ever, tak się mną zaopiekował jak swoją pacjentką wieloletnią (a byłam też pierwszy raz). Warszawiankom polecam Dębski Clinic, bo już kolejny raz z doskoku poszłam tam to mega kompetentnego i empatycznego lekarza dr Zadykowicza, a ceny wcale nie droższe bo dokładnie tyle samo, co za tamto szybkie badanie, czyli 450 klasycznie).

Więc jestem uspokojona, córeczka rośnie, jest na razie tak w 35-40 percentylu i ma +/- 833 g 🥰

Jeszcze muszę doleczyć infekcję intymną (kończę brać Macmirror) i chciałam Was podpytać, jeśli nie macie pauzy we współżyciu, to czy przy leczeniu infekcji partner też coś bierze? Bo o to zapomniałam zapytać, a słabo by było się zarażać.

Z wyprawki to poszalałam trochę na promkach z tekstylnymi rzeczami i ubrankami, i ponieważ dostanę trochę około-laktacyjnych akcesoriów to też części wymienne do laktatora zamawiam itp., ale z dużych gabarytów wciąż nic, bo zielone światło damy sobie dopiero za miesiąc po przeprowadzce. Więc jeszcze ostateczna decyzja co do wózka i fotelika nie zapadła, ale Titus Mio też mam wysoko na liście.

Mam nadzieję, że mi dobrze wyjdzie ta krzywa, na razie przynajmniej nie zemdlałam 💪

Zumi, wellwellwell, Domisiek, Kropka89, Bećka, nnaciaa, psaj91 lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '90 & '84
    starania o pierwsze 👶🏻 od czerwca '24

👩🏻 AMH 0,46, niedoczynność tarczycy, IO w remisji, adenomioza, PAI1 homo
    👱🏼‍♂️ morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%

listopad '24 1. IUI ❌
    styczeń '25 2. IUI ❌
    17.02.25 kwalifikacja do ivf
    28.02.25 ⏸️🥹 (niespodzianka)
    12dpo beta 19,9 —> 14dpo beta 74,5 —> 16dpo beta 166 —> 18dpo beta 421 —> 20dpo beta 1161 —> 23dpo beta 5235

18.03 6+3 ❤️ CRL 0,50cm cudu 🥹
    16.04 10+3 CRL 3,68cm, 168bpm
    🧬 nifty, ryzyka niskie, dziewczynka 🩷
    7.05 1. prenatalne✅ 13+3 CRL 6,91cm, 157bpm
    25.06 2. prenatalne✅ 20+3 370g

🙏 czekamy na Ciebie, Skarbie

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    Co do 8gwiazdek pytałam niedawno babeczkę w sklepie o co właśnie u nich chodzi z Cybexami, że ich wgl nie mają. I powiedziała, że generalnie bardzo nie lubią polityki firmy Cybex. Że w tych sklepach, w których jest Cybex sprzedawca dostaje prowizję za sprzedany fotelik/wózek i to nie mała, bo chyba 500 zł. W 8gwiazdek czegoś takiego nie respektują i mają po prostu wypłatę. Ta babeczka się wyraziła, że generalnie potem właśnie często tak jest, że głównie w Bobowozkach (akurat w tym mieście to ich największa konkurencja) potem wciskają mocno te Cybexy - czy wózki, czy foteliki. I rzeczywiście coś w tym jest, bo przy pierwszym foteliku jak byłam w Bobowózkach to usilnie babeczka mi chciała wcisnąć Cybexa (też go rozważaliśmy), a jak podjechaliśmy do innego sklepu to mimo, że w Bobowózkach niby kąty się zgadzały, to w tym drugim sklepie już nie..
    Generalnie teraz właśnie kupowaliśmy drugi (ten następny) fotelik w 8gwiazdkach i powiem Wam, że zrobili nam mega cenę! W między czasie oczywiście googlowalam, żeby sprawdzić ile kosztuje ten fotelik na necie to nigdzie nie było takiej ceny, a do tego nam jeszcze dorzuciła osłonkę na fotel, gdzie sama osłonka u nich w sklepie kosztuje 100 zł. Także wbrew pozorom czasem warto coś kupić stacjonarnie 😁

U mnie akurat sklep 8 gwiazdek ma daremną obsługę, pisałam raz o tej okropnej babie 🙈 w Bobowózkach to widocznie zależy jak się trafi. Żaden sklep 8 gwiazdek nie ma Cybexów, więc musi chodzić o coś więcej niż politykę firmy. My fotelik na początku chcieliśmy Maxi Cosi, ale jak sprawdziłam, że Cybex ma lepszą ocenę bezpieczeństwa to ja zmieniłam zdanie. Maxi Cosi ma fajną opcję wysuwania fotelika do przodu po obrocie, ale dla mnie bezpieczeństwo wygrywa. Ten Cybex na zapięciu pasem to miał ocenę 1, więc prawie najwyższą możliwą, a u męża będzie jeździć na pasie, bo nie będzie isofixa, bo marzy mu się stare auto terenowe i takiego szuka. W ochronie bocznej ma 0,7, więc już całkiem rewelacja :) Byliśmy w Bobowózkach dwa razy i nigdy nikt nie wciskał nam Cybexa. Za pierwszym razem w ogóle wręcz nam Pani odradzała wózek Cybexa 😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:13

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia, kciuki za krzywą. My wczoraj mieliśmy pierwsze spotkanie z położna środowiskową. Cała wizyta w porządku, zerknęła na moją krzywą i powiedziała że u nas zazwyczaj pacjentki z takimi wynikami są kierowane na oddział, na taką dzienna obserwacje. Przyjmują i badają cukier na czczo, i po każdym posiłku, a następnie wypisują do domu. Ale zobaczyny co za tydzień zdecyduje lekarz. Miałam disc duża reakcje alergiczna, leczyłam ja dwa miesiące, wyleczyłam i po dwóch tygodniach wróciła, stwierdziła że może to być reakcja na żel USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:46

Dahlia lubi tę wiadomość

preg.png
  • Rudka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 8 gwiazdek ma cybexa zarówno foteliki jak i wózki więc to nie prawda że każdy sklep 8 gwiazdek nie ma cybexa 😃 Pan z którym rozmawiałam powiedział nam praktycznie to samo co w innym niezależnym sklepie (nie sieciówce) pokazywali plusy jak i minusy i jak porównywaliśmy na żywo te foteliki i bazy do nich to wybraliśmy Maxi Cosi Pebble 360 pro2 z bazą a wózek Cybex Balios S lux. Polecam Wam poczytać sobie też opinie na fb :
    https://www.facebook.com/share/g/1ACLMWXbSV/?mibextid=wwXIfr

W 8 gwiazdek mają też foteliki Besafe o których pisałyście wczoraj. Co do testów ADAC uważam że wszystkie z wymienionych tu fotelików wypadają bardzo dobrze i nie sądzę żeby tak mała różnica w testach miała wpływ na bezpieczeństwo dziecka jeśli jest dobrze w ten fotelik wsadzone i ma dociśnięte pasy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:28

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

Czekamy na dziewczynkę 🎀💗

preg.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:

To chyba coś się zmieniło, bo 2 i 3 lata temu go mieli, aczkolwiek wychodził słabo jeżeli chodzi o porównanie ceny i cechy w stosunku do innych marek. MC chyba kiedyś były popularne, a od kilku lat jednak większość osób wybiera C - pełno ich w sklepach i internecie.

event.png

preg.png
  • Rudka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    U mnie akurat sklep 8 gwiazdek ma daremną obsługę, pisałam raz o tej okropnej babie 🙈 w Bobowózkach to widocznie zależy jak się trafi. Żaden sklep 8 gwiazdek nie ma Cybexów, więc musi chodzić o coś więcej niż politykę firmy. My fotelik na początku chcieliśmy Maxi Cosi, ale jak sprawdziłam, że Cybex ma lepszą ocenę bezpieczeństwa to ja zmieniłam zdanie. Maxi Cosi ma fajną opcję wysuwania fotelika do przodu po obrocie, ale dla mnie bezpieczeństwo wygrywa. Ten Cybex na zapięciu pasem to miał ocenę 1, więc prawie najwyższą możliwą, a u męża będzie jeździć na pasie, bo nie będzie isofixa, bo marzy mu się stare auto terenowe i takiego szuka. W ochronie bocznej ma 0,7, więc już całkiem rewelacja :) Byliśmy w Bobowózkach dwa razy i nigdy nikt nie wciskał nam Cybexa. Za pierwszym razem w ogóle wręcz nam Pani odradzała wózek Cybexa 😂😂

Wózek Cybexa rozumiem że odradzała Cybex Priam? Bo porównywałam kilka wózków różnych firm (w tym Priama) i dla mnie Balios wygrał. Najbardzej wahaliśmy się pomiędzy Cybex Balios a Anex IQ ale Anex był bardzo niestabilny jak dla nas w zakrętach, przy podbijaniu i ciężko było przejechać nim przez trudniejszy teren.

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

Czekamy na dziewczynkę 🎀💗

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    U mnie 8 gwiazdek ma cybexa zarówno foteliki jak i wózki więc to nie prawda że każdy sklep 8 gwiazdek nie ma cybexa 😃 Pan z którym rozmawiałam powiedział nam praktycznie to samo co w innym niezależnym sklepie (nie sieciówce) pokazywali plusy jak i minusy i jak porównywaliśmy na żywo te foteliki i bazy do nich to wybraliśmy Maxi Cosi Pebble 360 pro2 z bazą a wózek Cybex Balios S lux. Polecam Wam poczytać sobie też opinie na fb :
    https://www.facebook.com/share/g/1ACLMWXbSV/?mibextid=wwXIfr

W 8 gwiazdek mają też foteliki Besafe o których pisałyście wczoraj. Co do testów ADAC uważam że wszystkie z wymienionych tu fotelików wypadają bardzo dobrze i nie sądzę żeby tak mała różnica w testach miała wpływ na bezpieczeństwo dziecka jeśli jest dobrze w ten fotelik wsadzone i ma dociśnięte pasy.

O to nie wiedziałam, bo nawet na ich stronie internetowej w ogóle nie ma Cybexa. Może jak jakiś konkrety sklep się dogada to mają. Pewnie Ta różnica super znacząca nie jest, ale dla autystycznej części mojego mózgu to wystarczy, że jeśli coś w testach wypadło bezpieczniej to nie dam rady na to przymknąć oka 😂

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Wózek Cybexa rozumiem że odradzała Cybex Priam? Bo porównywałam kilka wózków różnych firm (w tym Priama) i dla mnie Balios wygrał. Najbardzej wahaliśmy się pomiędzy Cybex Balios a Anex IQ ale Anex był bardzo niestabilny jak dla nas w zakrętach, przy podbijaniu i ciężko było przejechać nim przez trudniejszy teren.

Ja bardzo chciałam Cybexa Baliosa, byłam mega napalona. Odpadł u nas tylko dlatego, że trzeba wszystkie dodatki dodatkowo dokupić. Podwyższa to cenę i zmusza mnie znowu do szukania i zamawiania

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025

26.06 wszystko dobrze 🥹
    preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zastanawiam się nad tą baza czy jest nam az tak potrzebna żeby wydawać tysia, mój mąż jest na tak.
    Z fotelików w Xland polecił nam Maxi Cosi i Cybex ,zakładam że te o których pisalyscie a w Bobowozkach -Britax Romer Babysafe Pro i Cybex Cloud G

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

08.08- next gin 💜

preg.png
  • Nana11 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w bobowózkach też nie wciskali cybexa 😅
    Z modeli, które próbowałam pod względem wygody prowadzenia i wyglądu, to najbardziej podobał mi się Anex M type i Cybex Balios S Lux
    Ale ja też odrzucałam wózki za takie rzeczy, jak zbyt grube szycie na rączce 😅 Bo niewygodnie mi było

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dahlia powodzenia z krzywa, obys dzielnie zniosla do konca i wyniki byly dobre.
    Ja sie zapisalam za dwa tygodnie na pobranie, nie czekam. 😅

Za to nie mogę się już trochę doczekać 1. września az pojde na zwolnienie, nie mogę się kompletnie odnalezc w pracy po urlopie, no juz tak mi sie nie chce…🙈
    Zaplanowalam sobie, ze siade w koncu do ksiazek, ktore od 2 lat leza u mnie w szufladzie i ze w koncu ogarne zrobienie czapeczek na szydelku. 🫠
    Ciekawe co z tego wyjdzie 😂

Czy ktos dzis wizytuje i potrzebuje kciukow? ☺️🤞

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wellwellwell, ja właśnie ostatni tydzień pracuje i też już odliczam dni 😆 a mimo spokojnej pracy to wiadomo przed odejściem trzeba wszystko ogarnąć na tip-top.

wellwellwell lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 434 435 436 437 438
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ