👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
https://zapodaj.net/plik-1VWJbXBF0y
Kasiek ja kupiłam taki kombinezon i drugi podobny, rozmiar wiekszy. Mam tez otulacz do fotelika. Body z krótkim rękawem kupiłam kilka bo moi rodzice mają w domu zimą bardzo ciepło i jak pójdziemy w odwiedziny to raczej w krótkim.AnaPyza lubi tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Wellwellwell, moj mąż ma teraz nasilenie alergii na grzybnie - bo jest wilgotno i po nocy z otwartym oknem potem w ciągu dnia ma mega słaby czas. A Ty śpisz z otwartym?
Kurcze no bardzo mozliwe, ze to w ogole jakas kumulacja alergenow… u nas w ogrodku tez bardzo duzo grzybow powylazilo po tych deszczach, po polach ciagle teraz kombajny i traktory zboza zbieraja, moj pies sie leni na potege. 🙈 a wlasnie wrocilam ze spaceru z pol i mnie tak wzielo na wieczór. Twarz to chyba po kremie BB, bo uzywam tego bardzo rzadko ogolnie, a wczoraj akurat wyjatkowo sie malowalam. No nic, oby do listopada. 🤡 -
Anilorak88 wrote:https://zapodaj.net/plik-1VWJbXBF0y
Kasiek ja kupiłam taki kombinezon i drugi podobny, rozmiar wiekszy. Mam tez otulacz do fotelika. Body z krótkim rękawem kupiłam kilka bo moi rodzice mają w domu zimą bardzo ciepło i jak pójdziemy w odwiedziny to raczej w krótkim.
Tylko sobie patrzcie żeby były jak najbardziej rozsuwane, bo wtedy można włożyć i wyjąć dziecko bez budzenia 😂 -
Kasiek ja kupiłam taki kombinezon i drugi podobny, rozmiar wiekszy. Mam tez otulacz do fotelika. Body z krótkim rękawem kupiłam kilka bo moi rodzice mają w domu zimą bardzo ciepło i jak pójdziemy w odwiedziny to raczej w krótkim.
Aaa, kupiłam identyczny model, ale szary! 😁 Wzięłam 68, z myślą, że będzie na styczeń/luty/marzec, ale wydaje mi się strasznie wielki 😂 -
Kropka a może to jakas nerwica wyskakuje? Jeżeli masz duzo stresu zwiazanegoz ciążą i organizm w chwili luzu jakos sobie to odbija atakiem?
Ja męczyłam się cały czerwiec i początek lipca z alergią na trawy. Kichałam, smarkałam, gardlo swędziało, oczy spuchnięte nie moglam przebywać blisko tego dziadostwa bo nawet jazda autem przy łąkach to kichanie 7x pod rząd. Najlepsze ze prowadzący nie chcial przepisac nic doraznego, tylko woda morska i wapno. To samo w aptece przed wizytau niego 🫣 -
Kiki2025 wrote:Kropka a może to jakas nerwica wyskakuje? Jeżeli masz duzo stresu zwiazanegoz ciążą i organizm w chwili luzu jakos sobie to odbija atakiem?
Ja męczyłam się cały czerwiec i początek lipca z alergią na trawy. Kichałam, smarkałam, gardlo swędziało, oczy spuchnięte nie moglam przebywać blisko tego dziadostwa bo nawet jazda autem przy łąkach to kichanie 7x pod rząd. Najlepsze ze prowadzący nie chcial przepisac nic doraznego, tylko woda morska i wapno. To samo w aptece przed wizytau niego 🫣
O rety, bardzo wspolczuje, bo dla mnie objawy alergii to cos nie do przezycia. W razie jakbyś jeszcze potrzebowala na przyszlosc to loratadyna i ceteryzyna sa bezpieczne w ciazy. (bez recepty jest np. allertec wzf).
Ja tam nawet nie pytalam prowadzacego tylko od razu sie z alergologiem konsultowalam, ale ja mam bardzo silna alergie wziewna i biore leki nawet zima. Jak skoncze KP to planuje w koncu sie wziac za odczulanie, jest mi wstyd za siebie, ze jeszcze tego przez tyle lat nie zrobilam. -
Agni97 wrote:O kurczę, to dziwne aż! A pisałaś do nich?
Dostałam maila 6 dni temu, że pakują moje zamówienie 😥👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 10.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Foxy96 wrote:Dobrej zabawy Nadzieja.
U mnie nie może być spokojnie od kiedy przyjechałam do domu rodzinnego, od obiadu cukier 170 – ok, to jeszcze nie jest źle, myślałam, że zaraz spadnie, chyba przesadziłam z ziemniakami. Coś mnie tknęło i zmierzyłam po kolejnej godzinie, wyskoczył wynik prawie 300. Dzwonię do szpitala, mam przyjechać. Zmierzyłam z innego palca i wynik 264Mam chwilowo zostać w domu, zjeść kolację i jak będzie podwyższony cukier, to szpital. Na szczęście jest w normie teraz. OSIWIEJĘ. W przeciągu 2 godzin sprawdziłam cukier chyba z 20 razy, moje palce wyglądają TRAGICZNIE 🥲 Jak ostatnio mówiłam, że fizycznie czuję się dobrze, to psycha mi siada mocno 🥲 Chyba przesadzam, ale strasznie się przestraszyłam 🥲
A czułaś, że masz wysoki cukier? Czy wyłapałaś po prostu dzięki regularnym pomiarom?👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
💊Neoparin 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Pueria czysty magnez, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Zumi wrote:Dostałam maila 6 dni temu, że pakują moje zamówienie 😥
One są chyba automatycznie wysyłane. Przejrzyj pocztę czy nie masz informacji że zamówienie anulowane albo opóźnione. Ja kiedyś tak miałam ( ale nie w amko) że mi odpisali że wybrany kolor jest niedostępny więc mogą przysłać mi inne po zatwierdzeniu albo anulować zamówienie, a do zamówienia dołożyli opaskę merino gratis. -
@Kropka skoro jesteś pod opieką kardiologa i endokrynologa to przyjrzyj się nawodnieniu. Ja miałan takie dziwne ataki palpitacji serca i wysokiego ciśnienia przy odwodnieniu. Zaczęło mi się to przy covidzie, bo tylko przy nim tak się pocę, i do dziś tak mam, jak się odwodnię to dosłownie atak serca. Tuż po covidzie mam to nasilone a im dalej od infekcji tym rzadziej mnie takie coś łapie. Podobne miałam objawy też przy atakach paniki ale bez bólu w mostku. Może warto byłoby przyjrzeć się krzepnięciu i poziomom elektrolitów? Zwracaj uwagę czy masz biały język bo to może być oznaka odwodnienia. Ja się bardzo pilnuje przed odwodnieniem, już raz wzywaliśmy do mnie karetkę to podpięli mi EKG i wyszła arytmia, dostałam wtedy jeden worek do nawodnienia dożylnego i metoprolol żeby uspokoić serce. Od tego czasu nie dopuszczam do tak skrajnego odwodnienia. Jak wymiotowałam w 16 tygodniu co miałam te infekcje wirusową to nie byłam w stanie się napić łyka wody bo rzygałam. Gdyby nie natychmiastowy wyjazd do szpitala, przyjęcie na oddział, kroplówka i leki to bym się odwodniła... jeszcze myślałam, że mi wody odeszły wtedy przy wymiotach a ja się tylko posiusiałam pod siebie, nawet nie czułam skąd leci.
Błagam Was wszystkie pijcie dużo płynów a jak trzeba to i elektrolity, bo to też ma wpływ na wyniki pomiarów cukru, ciśnienia, ruchy naszych maluchów. Odwodnienie jest dla nas bardzo groźne. Przy odwodnieniu może nam skoczyć ciśnienie i poziom glukozy we krwi. Plus wydzielają się hormony stresu i to wszystko wpływa też na dziecko.Kasiek7, Fluffy., Paulivvv, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 10.11.2025 🙏🏻
-
Zumi to tak z przymrużeniem oka ja właśnie wypiłam glukoze i siedze z książką w diagnostyce 😉
A tak z doświadczenia to najgorsze jest szukanie czemu cos sie dzieje. Zwłaszcza, że lekarze często nie szukają tylko aa jak taki objaw to na bank to. A nie zawsze tak jest. Ja z moją tarczycą przerobiłam w ciul endokrynologów, profesorów bo raczej leczą aa wysokie tsh to euthyrox. Z 5 lat mi zajeło znalezienie kogoś kto słuchał co do niego mówię i zaczął patrzec na objawy.Foxy96, Kiki2025, Zumi lubią tę wiadomość
-
Ale ten kombinezon to do gondoli skoro nie wolno przewozić w nich w foteliku tak? A pod otulacz co będziesz ubierać ? -
Zumi wrote:A czułaś, że masz wysoki cukier? Czy wyłapałaś po prostu dzięki regularnym pomiarom?
-
Anilorak88 wrote:Zumi to tak z przymrużeniem oka ja właśnie wypiłam glukoze i siedze z książką w diagnostyce 😉
A tak z doświadczenia to najgorsze jest szukanie czemu cos sie dzieje. Zwłaszcza, że lekarze często nie szukają tylko aa jak taki objaw to na bank to. A nie zawsze tak jest. Ja z moją tarczycą przerobiłam w ciul endokrynologów, profesorów bo raczej leczą aa wysokie tsh to euthyrox. Z 5 lat mi zajeło znalezienie kogoś kto słuchał co do niego mówię i zaczął patrzec na objawy.
Też marzę o tym żeby jakiś lekarz wreszcie popatrzył na całość i poszukał przyczyny a nie tylko wrzucał na leki które tylko maskują objawy. -
Kasiek7 wrote:
Jestem jeszcze bezdzietna 🙃, ale mam podobne do fotelika, nawet jest bez tej podszewki. Oczywiście myślę, jeszcze czymś na wierzchu otulić, jak będzie chłodno w samochodzie.
Ten co wrzuciła Anilorak88 (kombinezon jak kurtka) na spacer do gondoli.
Edit. Ostatecznie stanęło u mnie na rozmiarach 62 i 68, stwierdziłam, że większy (miałam 74) można kupić na wyprzedaży zimowej, albo się nie przyda, to po co trzymać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:07
86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊 -
Kropka89 wrote:Och dziewczyny nie wiem co robić. Po przedszkolu poszliśmy z chłopakami na lody a ja myślałam znów że umieram, dusiło mnie w klatce, z tyłu plecy mega bolały na wysokości mostka, niedobrze mi się robiło i słabo i zawroty głowy. Zamówił mi maz słodką cynamonke i herbatę zieloną ale przeszło dopiero po godzinie od tego i jak się zaczęłam mega męczyć przy ścinaniu lawendy pod domem. Straszna miałam panikę, nie płakałam już, bo byliśmy wszyscy razem i nie chciałam straszyć dzieci ale serio tak bardzo się bałam… nigdy w życiu takich akcji nie miałam i nie wiem jak się zachować, bo nawet nikt nie potrafi powiedzieć co się dzieje. Czy to np ten dzidziuś tak gdzieś uciska na którąś żyłę albo na kręgosłup na moją torbiel i przy jego jakimś tam obrocie to się dzieje. Albo czy to jakiś niewykryty spadek cukru (akurat kurde nie miałam glukometru przy sobie). Nie wiem, ale to było straszne i już nie chcę tego
Wolę już jak ręka boli noga coś co jestem w stanie poznać przyczynę. A to jest zupełnie bez sensu! Teraz jak siedzę na fotelu po kolacji to mam minimalnie znow taki ucisk, może to jednak coś od kręgosłupa. Ale to powinien on boleć albo coś drętwieć itp co nie Nadzieja? W sensie jakby to był ucisk na nerw. A skąd się pojawia duszność i panika że nie wezmę oddechu?
Wiedziałam że nie będę kontrolować porodu i połogu ale że pokona mnie jakaś z dupy dolegliwość w 2 trym to totalnie nie przypuszczałam.
Wiesz co, od żołądka potrafią też być różne dziwne akcje. Może boleć w klatce piersiowej, może się robić słabo, może być problem z wzięciem oddechu i może bardzo szybko bić serce. Mi się tak zdarzyło parę razy. Zwróć uwagę czy to się dzieje zawsze po posiłku i miej zawsze przy sobie glukometr, a jak będziesz w domu to zmierz ciśnienie. Jeśli cukier będzie ok, ciśnienie ok, a będziesz czuć ból w klatce i słabo i problemy z oddychaniem to może być refluks. Zwróć uwagę czy jak to się dzieje, nie masz "guli w gardle" jakby Ci się jedzenie cofnęło. Refluks potrafi dać objawy prawie jak zawał. Możesz spróbować brać leki na refluks np. Gastrotuss czy Gaviscon. Ale, żeby takie coś potwierdzić to moim zdaniem i tak dobrze byłoby iść do kardiologa, żeby wykluczył przyczynę sercową.Kropka89 lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
-
Kropka jeszcze też w trakcie tego ataku, moim zdaniem dobrze pojechać na sor, przebadają Cię i wykluczą poważne stany i przy kolejnym takim ataku będziesz spokojniejsza. Przy czymś takim zawsze włącza się panika, to naturalne i to pogarsza sprawę. Jak przy pierwszych dwóch takich atakach raz jechałam na sor, a raz pogotowie wzywaliśmy, bo byłam jeszcze przed zamknięciem tego PFO i lekarka kazała wszystkie takie stany sprawdzać. Miałam ból w mostku, tętno po 170-180, duszność, poty i ogromny strach. Raz okazało się, że faktycznie potas spadł, a raz że najprawdopodobniej to refluks. Dawno teraz nie miałam takiej akcji, ale wtedy się zdarzały co jakiś czas i faktycznie zawsze był też dyskomfort w żołądku i gula w gardle. Mimo objawów nauczyłam się sama uspokajać, że to zaraz przejdzie. To naturalna reakcja, że zaczynamy panikować, ale to tylko pogarsza sprawę
Kropka89 lubi tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
A co do koncertu to było rewelacyjnie 😍 Bryan Adams daje czadu mimo wieku. I śpiewa jakby to nagrane było 😍 w trakcie oczywiście musiałam iść dwa razy siku i musiałam sobie też trochę postać, bo od siedzenia mi ciągnął ból po nogach 🙈 ale nie byłam jedyną ciężarną, widziałam kilka innych, w tym jedną na płycie! Jedynie dobiło mnie zmęczenie, bo wróciliśmy do domu przed 1 w nocy, bo do Krakowa mamy ponad godzinę. Ale warto było, mój mąż był tak podekscytowany i szczęśliwy 🥰🥰🥰 cieszę się, że udało mi się spełnić Jego marzenie 🥰🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 11:19
Nana11, Dahlia, wellwellwell, kalinok, Zumi, Asia091, izzou97, Fabregasowa, Kropka89 lubią tę wiadomość
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
26.06 wszystko dobrze 🥹
-
@Anilorak88 Mnie strasznie denerwuje, że nie chcą młodym ludziom zlecać badań, tylko przewracają oczami, zalecają dietę i ruch i tyle. Dopiero jak przyjdziesz z prywatnie zrobionymi wynikami i wyjdzie coś poważnego albo jak trafisz do szpitala to oczy się otwierają, że młode osoby też chorują. Parę dni temu chciałam od rodzinnej wyciągnąć skierowanie na USG brzucha dla mojego męża, bo jest po przejściach zdrowotnych, nie miał robionego z dobre 3 lata, z wywiadu u wujostwa nowotwory i w dodatku jedne wyniki z krwi wyszły słabo i co usłyszałam? JA NIE WIDZĘ WSKAZAŃ, za dwa miesiące zrobimy kontrolę i wtedy zobaczymy. No po prostu nóż w kieszni się otwiera.
@Bećka Taki misiowy w rozmiarze 74 myślę, że będzie fajny na wczesną wiosnę do gondoli 😊 Z HM te rozmiary wypadają naprawdę duże 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:27
-
psaj91 wrote:...
@Bećka Taki misiowy w rozmiarze 74 myślę, że będzie fajny na wczesną wiosnę do gondoli 😊 Z HM te rozmiary wypadają naprawdę duże 😂
Masz rację, mam nadzieję, że do tego czasu będę ogarniać co mam i reagować w porę 🙃 To ja akurat większość mam ze Smyka 😅 ceny spoko
- misiowy 68 (zawsze taki można podwinąć, zresztą nie ma tych łapek/rękawiczek)i większy 68/74 (ten z sinsay)
- "kurtka" 62 i 68 Edit: i te w Smyku mają 2 suwaki, na dwie nóżki 😉 Ja wzięłam 30.07 na promocji -40% na drugi, to wyszły po 56zł.
Co ja tam się nakombinowałam, to mąż się śmiał, że mi w końcu konto zablokują 🤣
A body krótki rękaw mam po 2-3 sztuki z rozmiaru w razie W.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia, 10:55
Kasiek7 lubi tę wiadomość
86' 👩🏼
endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy
17.02 FET 🌞
Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
17.03 crl 0.84 😊
31.03 fhr 162 ❤️
16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
16.07 24+0 ~700g 🫣😊