👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Anilorak88 wrote:Psaj91 a jak tam Twoje dziąsło ? Lepiej cos ?
Tak! Zdecydowanie lepiej! Dziękuję 😊 Co prawda dalej czuję jakbym miała tam jakąś rankę i dziąsło wciąż jest lekko spuchnięte, ale w porównaniu z czwartkiem to niebo a ziemia. Po Eludrilu Extra mam trochę gorzki posmak w ustach, ale jakoś te kilka dni wytrzymam, byleby obyło się bez antybiotyku 😁wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Na wizycie kwalifikacyjnej do immunoglobuliny usłyszałam ze w sumie jestem zakwalifikowana, ale mimo wyniku prywatnego na przeciwciała za ktory dalam z 88 zl dostalam do zrobienia na NFZ kolejny i z nim druga wizyta juz na zastrzyk.
Zrobili mi przy okazji KTG z liczeniem ruchów -
Maddie_Ist wrote:Ja akurat nie mam nic z tych leków przepisanych ale dobrze wiedzieć, że się należy.
Ja ogólnie jak mnie w przychodni olewają z brzuchem a kolejka jest bardzo długa to mówię "dzień dobry, ja wejdę z pierwszeństwem jako zasłużony honorowy dawca krwi, tu mam legitymację." I nikt mi nie powie "trzeba było się nie ruchać" 😂
Dobre!!! Ja w sumie noszę legitymację dla bezpieczeństwa żeby w razie W mieli moją grupę krwi bo tak samo wstydzę się używać pierwszeństwa jak teraz w ciąży 😅 raz próbowałam w aptece chyba i mnie wyśmiali i zrezygnowałam… Za to dziś na Orlenie: “Pani w ciaaaaaaży proszę do przodu! Pani będzie następna a Pan poczeka!” Strzeliłam mega buraka i poszłam grzecznie ale szczerze mówiąc to myślałam że nie widać w luźnej bluzie i swetrze a jednak 🤣 jeszcze mój siedmiolatek na głos “ale to było miłe mamo!” 😁
Klekotka, Asia091, psaj91, Nana11, wellwellwell, Bećka, Maddie_Ist lubią tę wiadomość
-
Mam jeszcze pytanie do tych z Was, które szczepią sie na krztusiec. Czy są jakieś różne szczepionki? Dzwoniłam do przychodni, wszystko super, szczepionka będzie za darmo ale: mam się zastanowić czy ja chce i oczywiście najpierw konsultacja z lekarzem i mi Pani trzy razy mówiła nazwę tej szczepionki i że to jest ta sama co na tężec itp. ?
Edit: znalazłam już chyba przyczynę. Są na rynku dwie szczepionki, Boostrix i Adacel i ten Adacel ma więcej antygenów ale za to Boostrix nie ma fenoksyetanolu. Pewnie o to jej chodziło, żebym sobie poczytała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 17:19
-
Mi lekarka wystawia recepty z kodem C na neoparin (bo mutacja pai), utrogestan i euthyrox, za nic nie place. Bardzo to miłe ze tak sie da, nie wiem czy w medicover to brak umowy z nfz czy ich brak chęci ale za każdy lek płaciłam z kodem R...
-
Fabregasowa wrote:Mi lekarka wystawia recepty z kodem C na neoparin (bo mutacja pai), utrogestan i euthyrox, za nic nie place. Bardzo to miłe ze tak sie da, nie wiem czy w medicover to brak umowy z nfz czy ich brak chęci ale za każdy lek płaciłam z kodem R...
Medicover sobie pogrywa z nami. Ja co prawda tylko euthyrox , ale tez z kodem C i za darmo -
Czy komuś jeszcze tak puchną stopy ? Ja nie mogę klapek nosić 😒😒 i spuchnięte 24/h 😑
Myślałam ze to przez oparzenie słoneczne bo bylam ostatnio nad.morzem i spaliło mi słońce nogi bardzo konkretnie , do dzis mam czerwone lydki, ale to juz trwa od wtorkuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia, 19:24
-
Kropka89 wrote:Mam jeszcze pytanie do tych z Was, które szczepią sie na krztusiec. Czy są jakieś różne szczepionki? Dzwoniłam do przychodni, wszystko super, szczepionka będzie za darmo ale: mam się zastanowić czy ja chce i oczywiście najpierw konsultacja z lekarzem i mi Pani trzy razy mówiła nazwę tej szczepionki i że to jest ta sama co na tężec itp. ?
Edit: znalazłam już chyba przyczynę. Są na rynku dwie szczepionki, Boostrix i Adacel i ten Adacel ma więcej antygenów ale za to Boostrix nie ma fenoksyetanolu. Pewnie o to jej chodziło, żebym sobie poczytała.
jak się szczepilam w poprzedniej ciazy na krztusiec jeszcze odplatnie to nawet nie pytali mnie o wybor, szczepili mnie Boostrixem, ale byc moze dlatego, ze wtedy to szczepienie nie bylo refundowane dla ciezarnych, a moja przychodnia w takich sytuacjach nie wystawia recept do apteki, tylko placi sie za ich szczepionki. Mozliwe, ze tej drugiej po prostu nie mieli. W kazdym razie po tym Boostrixie mi nic nie bylo, jedynie teoche bol reki jeden dzien.Kropka89 lubi tę wiadomość
-
Ana29 wrote:Czy komuś jeszcze tak puchną stopy ? Ja nie mogę klapek nosić 😒😒 i spuchnięte 24/h 😑
Myślałam ze to przez oparzenie słoneczne bo bylam ostatnio nad.morzem i spaliło mi słońce nogi bardzo konkretnie , do dzis mam czerwone lydki, ale to juz trwa od wtorku
Ja tak mam od kilku tygodni. Stopy, łydki i dłonie. Nie wiem, w czym będę chodzić. Teraz mam jedne takie rozczłapane sandałki i jedne klapki też z tych szerszych, a i tak mam odciski. Dlatego też mało wychodzę, bo w domu boso, skarpetki to też masakra.
Mierz ciśnienie, lekarz pewnie o to będzie pytać. U mnie z tym git. Pomogą na chwilę moczenie w lodowatej wodzie. -
TBK wrote:Ja tak mam od kilku tygodni. Stopy, łydki i dłonie. Nie wiem, w czym będę chodzić. Teraz mam jedne takie rozczłapane sandałki i jedne klapki też z tych szerszych, a i tak mam odciski. Dlatego też mało wychodzę, bo w domu boso, skarpetki to też masakra.
Mierz ciśnienie, lekarz pewnie o to będzie pytać. U mnie z tym git. Pomogą na chwilę moczenie w lodowatej wodzie.
Dzisiaj miałam pracowity dzień mianowicie wysprzątałam chatę zaczął mnie pośladek lewy boleć to przestałam, nie mam wcale humoru do d... całkowicie jest i chyba Ignacy wyczuwa mój słaby dzień bo mało się rusza a ja już się martwię co się dzieje 🤔 -
Żabcia🐸 wrote:Hejka ! Musiałam zakładać nowe konto bo nie mogłam się zalogować i apka kazała mi co chwilę wpisać poprawny login i hasło aż coś trzasło i się wkurzyłam. Także witam się z nowego Konta chyba że stare jakimś cudem jeszcze odzyskam?
Pozdro Asia091Żabcia🐸 lubi tę wiadomość
-
TBK wrote:Ja tak mam od kilku tygodni. Stopy, łydki i dłonie. Nie wiem, w czym będę chodzić. Teraz mam jedne takie rozczłapane sandałki i jedne klapki też z tych szerszych, a i tak mam odciski. Dlatego też mało wychodzę, bo w domu boso, skarpetki to też masakra.
Mierz ciśnienie, lekarz pewnie o to będzie pytać. U mnie z tym git. Pomogą na chwilę moczenie w lodowatej wodzie.
W domu trzymam nogi na stosie poduszek żeby były wyżej, ale zastanawiam sie czy tak juz bedzie do porodu 🙄 -
@Ana29 A może musisz pić więcej płynów? 🤔 Niekiedy organizm gromadzi wodę na "zapas" jak nie dostaje jej w dostatecznej ilości z zewnątrz. Podziwiam za moczenie w zimnej wodzie - ja zaraz miałabym katar 😂
Dziś cały dzień na nogach, pełno załatwiania i też poczułam krzyż i lewy pośladek - taki przeszywający ból. Ciężar na brzuchu, ciężko zmienić pozycję z boku na bok, ciężko się oddycha. Chyba nadszedł czas żeby porządnie zwolnić 😕Żabcia🐸, Ana29 lubią tę wiadomość
-
psaj91 wrote:@Ana29 A może musisz pić więcej płynów? 🤔 Niekiedy organizm gromadzi wodę na "zapas" jak nie dostaje jej w dostatecznej ilości z zewnątrz. Podziwiam za moczenie w zimnej wodzie - ja zaraz miałabym katar 😂
Dziś cały dzień na nogach, pełno załatwiania i też poczułam krzyż i lewy pośladek - taki przeszywający ból. Ciężar na brzuchu, ciężko zmienić pozycję z boku na bok, ciężko się oddycha. Chyba nadszedł czas żeby porządnie zwolnić 😕
Jejku wiecej już chyba nie dam rady , pije juz 4 litry 😆
Tak , myślę,że czas już zwolnić! Ja mialam takie dolegliwości jeszcze w pracy z tym przeszywającym bólem w pośladku, poszłam na l4 i minęło 😁
O zmianie pozycji z boku na bok już nie wspomne bo to juz game changer 😅 -
Ana29 wrote:Jejku wiecej już chyba nie dam rady , pije juz 4 litry 😆
Tak , myślę,że czas już zwolnić! Ja mialam takie dolegliwości jeszcze w pracy z tym przeszywającym bólem w pośladku, poszłam na l4 i minęło 😁
O zmianie pozycji z boku na bok już nie wspomne bo to juz game changer 😅
O matko! 4 litry!? 😮 Chyba nigdy w życiu więcej niż 2,5 l. nie wypiłam 😂😂😂 Podziwiam!!Ana29 lubi tę wiadomość
-
Asia, może po prostu apka zwariowała i błędnie ci podpowiada, że to nieprawidłowe hasło. Odczekaj i spróbuj ponownie.
A ja wam wstawię mój aktualny brzusio. O ile wcześniej wyglądałam jak balon i byłyście zdziwione, że mam taki bebech na początku ciąży, o tyle teraz już trochę się wymodelował 😄
https://zapodaj.net/plik-5Cfznjt3eh
TBK, wellwellwell, Ana29, Domisiek, nnaciaa, Bećka, Kropka89, Klekotka, Asia091, Maddie_Ist, psaj91, Zumi, kalinok, izzou97, Foxy96, Rudka, Fabregasowa, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
psaj91 wrote:@Ana29 A może musisz pić więcej płynów? 🤔 Niekiedy organizm gromadzi wodę na "zapas" jak nie dostaje jej w dostatecznej ilości z zewnątrz. Podziwiam za moczenie w zimnej wodzie - ja zaraz miałabym katar 😂
Dziś cały dzień na nogach, pełno załatwiania i też poczułam krzyż i lewy pośladek - taki przeszywający ból. Ciężar na brzuchu, ciężko zmienić pozycję z boku na bok, ciężko się oddycha. Chyba nadszedł czas żeby porządnie zwolnić 😕
ja myślę że 3 trymestr to dobry powód żeby zwolnić tempa 🙃 -
Haha, też tak myślałam. Generalnie całe życie mi zimno, prysznic to wrzątek, w życiu bym do zimnej wody nóg nie włożyła. Ale w tej ciąży mi jakoś tak ciepło. Ostatnio był u nas kolega męża i z takim zdziwieniem "Tobie ciepło?" 🤣 bo wieczorem w krótkich spodenkach byłam. Ciąża to dziwny stan.
Edka piękny brzusio 🥰 ja w tej ciąży też mam największy. Pierwszy raz w życiu mam większy brzuch niż cycki 🤣 -
edka85 wrote:Asia, może po prostu apka zwariowała i błędnie ci podpowiada, że to nieprawidłowe hasło. Odczekaj i spróbuj ponownie.
A ja wam wstawię mój aktualny brzusio. O ile wcześniej wyglądałam jak balon i byłyście zdziwione, że mam taki bebech na początku ciąży, o tyle teraz już trochę się wymodelował 😄
https://zapodaj.net/plik-5Cfznjt3eh
Piękny brzuszek! 😺edka85 lubi tę wiadomość