X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 1 września, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez długi czas nie byłam gotowa na żadne dziecko (team kotki i podroze🤪) ale teraz myślę o drugim rok po roku - na l4 mam lepsza podstawę zasiłku, nie chce sie bujać z pieluchami po kilku latach, nie mam miejsca na przechowywanie tych dzieciowych rzeczy "na kiedyś", wiek moj i męża, no i nie widzę większych benefitow z powrotu do pracy na kilka/kilkanaście miesięcy i dziecko znowu. Chyba wole to odbębnić szybko😅

Ale czas pokaże, wszystko zależy jak bedzie wyglądało moje zdrowie psychiczne, jak bedzie "wspolpracowal" bobas i jak pomocny bedzie maz. Jeżeli bedzie uciekać w pracę, szukać wymówek do opieki, czy nie bedzie skory do poswiecen swoich planow/czasu wolnego na rzecz rodziny to pierdziele - nikt mi pomnika wdzięczności nie postawi, po co mi wtedy drugie dziecko by dowalić sobie jeszcze bardziej. Widze ze duzo zwiazkow sie sypie po pojawieniu sie dziecka a ja niestety nie dam sobie wejsc na glowe. Na pomoc dziadków nie liczę także ciekawy czas mnie czeka 🤪

Asia091, Foxy96, AnaPyza, psaj91, Lavenda, kalinok lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03
    21.07 2prenatalne 🩷
    20.08 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, utrogestan

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 1 września, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja wydaje mi się że 16.09 będziesz w 30 tygodniu juz. Ojej to ja tak nie mam bo ja czuje ruchy parę razy na dzień 😁 zmierzyłam właśnie ciśnienie 128/78 puls 107 xddddd

Foxy ja mam na odwrót przez ciążę moja tylko przeze mnie zdiagnozowana nerwica lękowa znikła,boje się że bliżej porodu ,w czasie i po ,uderzy z podwójną siłą

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

preg.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 1 września, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcielibyśmy mieć dwójkę, ale mimo że teraz nie brakuje mi pracy, to chciałabym wrócić tak na rok, półtora (tym bardziej że nie wiem, czy po macierzyńskim nie będę musiała szukać czegoś nowego) i wtedy zajść w drugą ciążę. Takie są plany, a jak będzie to życie pokaże 😅 raczej nie jestem team „mała różnica wieku”, moja siostra ma 2,5 roku różnicy i uważam, że to absolutne minimum

My dziś mieliśmy trzecie prenatalne i mam zalecenie badać cukry na czczo, a OGTT prawdopodobnie będzie powtarzane. Z dobrych wieści to Młody nadal jest na tym samym percentylu i już brzuszek nie jest taki duży jak na wiek ciążowy, ale ze złych rzeczy to nadal jest to percentyl 94 i głowa jest duża, a szacowana masa płodu to ok. 2100 g, ja nie wiem, gdzie on się tam mieści 🙃 mamy zdjęcie 3D, ale lekarz bardzo się musiał nagimnastykować, żeby zrobić cokolwiek, bo buźka była uparcie odwrócona do kości krzyżowej 😅

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
    📆 19.03 - jest serduszko ♥️
    📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼‍⚕️
    📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
    📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
    📆23.06 - II prenatalne ✅
    📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
    📆 12.08 - 1300g kluski 🦕
    📆 01.09 - III prenatalne, 2100 g stworka 🐻
    📆 09.09 - 2300 g bejbika 🐙
    📆 06.10 - kolejna wizyta ⏳

preg.png
  • Bećka Autorytet

Wysłany: 1 września, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia wszystkiego najlepszego 🥳 Jak najmniej stresów, żeby wszystko ułożyło się tak, jak sobie życzysz.

My też chcielibyśmy dwójkę. Jak patrzę na innych, to wydaje mi się, że fajnie to wygląda jak pierwsze dziecko jest trochę większe, jakieś 3-4 lata różnicy, wtedy więcej rozumie. Z racji mojego wieku jednak trzeba będzie myśleć jak najszybciej, droga do macierzyństwa nie była łatwa. Wiem, że nie wiadomo jak organizm drugim razem zareaguje, ale w moim przypadku, to in-vitro wszystko od początku.

Co do stabilności związków to też jestem ciekawa jak to wszystko się u nas ułoży. Nie mówię o rozchodzeniu, ale będą nerwy, zmęczenie, presja - zobaczymy jak sobie z tym poradzimy.

Wczoraj miałam dzień płaczu, w nocy trooochę poleżałam i dzisiaj jestem bez sił, myślałam, że coś porobię w mieszkaniu, ale nie mam ochoty.

Asia091 lubi tę wiadomość

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

preg.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    17.03 crl 0.84 😊
    31.03 fhr 162 ❤️
    16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
    24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
    22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
    18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
    16.07 24+0 ~700g 🫣😊
    13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 1 września, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Nadzieja wydaje mi się że 16.09 będziesz w 30 tygodniu juz. Ojej to ja tak nie mam bo ja czuje ruchy parę razy na dzień 😁 zmierzyłam właśnie ciśnienie 128/78 puls 107 xddddd

Foxy ja mam na odwrót przez ciążę moja tylko przeze mnie zdiagnozowana nerwica lękowa znikła,boje się że bliżej porodu ,w czasie i po ,uderzy z podwójną siłą

Moja lekarka liczy skończone tygodnie, 16.09 będę 29+4 :)
    Tosia się obudziła, już się normalnie rusza, ale w innym miejscu czuję, ale stresu się najadłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 15:33

Klaudiab, Kropka89 lubią tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    20.08 ponad 800g bobasa 🩷
    preg.png
  • Klekotka Ekspertka

Wysłany: 1 września, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez odliczam dni do konca ciazy bo strasznie sie teraz mecze. Przytylam juz jakies 14-15kg. Gdy wyjde poza dom to mam wrazenie ze sie tocze 😂. Po nocy bola mnie wiazadla, stop juz nie zmieszcze w wiekszosc butow, poce sie, ciagle mi sie chce sikac i pecherz boli. Wiem, ze sa gorsze dolegliwosci ale chcialabym juz pazdziernik. Mam nadzieje, ze czas szybko zleci..

Ja bym chciala 3 dzieci, ale poki co metraz nam na to nie pozwoli wiec w najblizej przyszlosci narazie dwojka z roznica wieku max 3 lata :)

⏸️26.02.2025
    ❤️21.03.2025
    🩷25.05 it’s a girl!

preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 1 września, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jadę na szkołę rodzenia do mojego szpitala, ciekawe co mnie czeka. U mnie w mieście jest taki skwar, że boję się jak będzie na miejscu jak dojadę, w mieszkaniu mam tropik 😅. Mamy mieć jakieś ćwiczenia oprócz teorii, wykąpałam się przed wyjściem ale już jestem cała mokra, leje się ze mnie. Podziwiam kobietki, które rodzą w taką temperaturę, nie każda porodówka ma klimę i nie każda klima działa albo nie działa wystarczająco 🥵

@Bećka mam nadzieję, że Twój humor z czasem się poprawi, że znajdziesz coś co Cię pocieszy i podniesie na duchu. Myślę, że większość z nas ma takie melancholijne dni i obniżony nastrój, nie jesteś sama ❤️Ja też nie mam sił do niczego, niby coś tam robię w tym naszym mieszkanku a nie widzę jakby cokolwiek było zrobione. Dziś miałam siłę tylko ugotować kompot i umyć słoiczki do przetworów. Mam dwa wiadra gruszek i wielką reklamówkę jabłek od teściów z ogrodu. Może zrobie coś pod wieczór jak będzie troszkę chłodniej. Miałam w planie musy dla synka. Mąż wróci z pracy to może popasteryzuje żebym się nie ugotowała w tej kuchni, bo już mam wrażenie, że mi mięso odchodzi od kości z tego gorąca 😂. Trzymajcie się w te ciepłe dni, jeszcze ten tydzień i następny i "chyba" koniec upałów 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 15:34

Bećka lubi tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 12.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 1 września, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to za pracą nie tęsknie bo cały czas pracuję 🤣 jeszcze do czwartku, ale raczej do obecnej firmy wrócę z chęcią.

Planów co do ilości dzieci nie mamy, bo narazie uważamy, że to zależy jak będzie z tym obecnym bobasem po narodzinach.
    Dla mnie ciąża nie jest jak narazie jakaś ciężka do zniesienia, I trymestr był chyba najgorszy ale też nie taki, żeby się nie dało żyć, więc pod tym kątem to kolejne ciąże mnie nie odstraszają.

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • Foxy96 Autorytet

Wysłany: 1 września, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, współczuję stresów. I rozumiem reakcję, sama pobiegłam do szpitala, gdy nie czułam małej przez około dobę w 25. tygodniu ciąży. Dla pocieszenia – badało mnie paru lekarzy (w tym ordynator) i wszyscy uspokajali mnie słowami, że do 30. tygodnia ciąży ruchy dziecka mogą być czasami słabe i nieregularne, po prostu niewyczuwalne przez matkę.
    Kasiek, to w takim razie oby ta menda (nerwica) dała Ci spokój ;)
    izzou, kawał chłopczyka!

izzou97, Nadzieja32, Zumi lubią tę wiadomość

28 i 35 👩‍❤️‍👨
    10.03 – ⏸️
    Czekamy na Alicję 🦔
    preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 1 września, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuuuuuuję Wam za życzenia 😍 nie czuje starości ale zauważyłam nowe rozstępy na nogach z przodu więc też super.
    Piszecie o dzieciach.
    Więc u mnie to w ogóle brak było jakiegokolwiek instynktu, potrzeby i chęci posiadania dzieci, wszystkie mnie tak wkur...że nie byłam w stanie być obok np restauracji. Nie rozumiałam tego w ogóle że można się zachwycać dziećmi, aż poznałam mojego chrześniaka i poczułam miłość bezwarunkową potem zajęłam się pracą i obowiązkami ale na poważnie zaczęłam myśleć o dzieciach dopiero jak poznałam swojego już męża, oczywiście mąż mówi że Ignacy mu mówił że chce mieć siostrę itp ale ja uważam że muszę się dostosować temu co pokaże życie bo nie wszystko można zaplanować :) także nie mówię NIE na więcej dzieci. Oczywiście dużo będzie zależało od zaangażowania męża bo małżeństwo czy związek to nie jest jednostronna umowa.
    Czasem jak mnie coś zaboli czy młody się rozciąga w brzuchu, albo zaczynam mieć wątpliwości czy będę dobrą matką czy dam wszystko dziecku co będzie potrzebowało czy po porostu będę umieć Go kochać to myślę sobie po co mi to było, że na bank nie dam rady i wtedy zaczynam mieć same czarne scenariusze w głowie. Codziennie modlę się żeby podołać nowej roli i żeby mnie to aż tak nie przerosło ale powiem Wam w grudniu jak to wyszło 😉

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    25.09.2025 III prenatalne 🩺
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Mel 456 Ekspertka

Wysłany: 1 września, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego, Asiu!🎉

Ech, ja zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci, ale już nie czuję się na siłach. Za długo nam zeszło z tą ciążą i wiem, że nie zamierzam zachodzić w kolejną.

Do pracy chętnie wrócę, chociaż ona się wiąże z tak dużą ilością stresu, że teraz bym nie podołała. Ale brakuje mi ludzi z pracy i w ogóle już tak mnie męczy to siedzenie samej w domu całymi dniami 🙄

Asia091 lubi tę wiadomość

09.09.2025 endokrynolog
    15.09.2025 wizyta kontrolna
    23.09.2025 USG III trymestru

preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 września, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy komuś się tak zrobiło ze weszło takie jakby drętwienie skóry na jednej nodze od kolana w górę ?

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 1 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po szkole rodzenia, godzinkę mieliśmy teorii i rozmów a godzinkę ćwiczeń 😁 było super, dowiedziałam się, że w moim szpitalu można rodzić w II fazie porodu wertykalnie co mnie niezmiernie cieszy. Uczyłyśmy się oddychać przeponowo i różnych pozycji do porodu plus ćwiczenia takie na rozruszanie i rociągnięcie. Troszkę ciągnęły mnie więzadła na brzuchu, ale po ćwiczeniach czuje się bosko. Młody kopał jak tylko się ległyśmy na workach sako, chyba fajnie go wybujały ćwiczenia i chciał więcej. Pod koniec zajęć pani położna każdej z nas sprawdzała tętno maluszka, to było kochane 😊. Jak wracałam do domu to ze szpitala wychodziła właśnie para z maluszkiem 😭🥹 rozczulił mnie ten widok. Na salach było przyjemnie i chłodno więc tak się cieszę, że wyrwałam się z piekarnika domowego z termoobiegiem 😂

Asia091, Kasiek7, Kropka89, Bećka, kalinok lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 12.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 1 września, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś piszę do Was z wanny bo jestem tak wyczerpana po tym dniu że masakra. W szkole cały apel i zebranie rodziców stałam, zero krzesełek nic, duchota okropna a potem spacerek miał być do babci ale w upale takim to był horror nie spacerek. W Żabce po drodze na szybko lody i jeszcze na 2 piętro się trzeba było wdrapać w kamienicy a tam pomidorowa się gotowała 🤣🤣🤣 jak usiadłam to myślałam ze tam zasnę 😅 ale przyznaję że chyba tak jest że rodzice bardziej przeżywają niż dzieci szkole, a na pewno tak było u mnie 😁 teraz sobie myślę że jutro będzie jeszcze gorzej bo już normalne zajęcia i te miliony papierów do przyniesienia. Zebranie dopiero za tydzień (trochę późno dla mnie) to się pewnie więcej dowiem.

Za to Stasio się mocno emocjonował startem najstarszego brata bo szalał w brzuchu 😁

Ja to chciałam mieć dużo dzieci zawsze, ale bardzo długo nie mogłam poznać odpowiedniego mężczyzny. Teraz po dwójce dzieci byliśmy zmęczeni,obydwoje na etatach i bez pomocy więc była chwilowa przerwa a potem jak już byliśmy gotowi to niestety się nie udawało. Bardzo żałuję że będzie taka różnica i myślę podobnie jak TBK, że nie chcę żeby ten 3 był jedynakiem. U nas jest 1,5 roku między starszymi chłopcami i to jest turbo wygodne w naszym wypadku - bawią się razem, zajęcia razem, znajomi wspólni itp. Im starsi tym różnica się zaciera już na maksa. Ale mój mąż jest ode mnie dużo starszy, ja już też 36 wiosen no i szczególnie on bardzo się boi że nie będzie miał sił już nawet teraz przy tym trzecim…a co dopiero 4… zobaczymy jak to wyjdzie, ja nikogo absolutnie nie chcę zmuszać czy namawiać, po prostu tak wyszło że ja dopiero teraz się czuje gotowa a niczyja w tym wina że mój mąż jest starszy.

Co do przeżywania ciąż to ta trzecia mi leci póki co najlżej może dlatego że wiem czego się spodziewać. Boję się za to samego porodu chyba z każdym razem bardziej.

Co do pracy to ja akurat absolutnie nie chce wracać. Ludzi miałam super fajnych i niby z domu i niby wszystko git majonez, ale jednak potrzebuje więcej czasu w domu z dziećmi, odebrać je normalnie, być z nimi na przedstawieniach, na zajęciach dodatkowych, nie stresować się że nie zdążę na zebranie. Ten pęd mnie wykańczał ostatnio a dodatkowo dołożyli nam kolegów z USA i już w ogóle nie bylam w stanie tego ogarnąć bo nie bylo komu odebrać dzieci (mąż też ma czasem do 16:00 a placówki - dwie różne teraz w totalnie innych lokalizacjach - są max do 16:30 plus mieszkamy poza miastem) Kończyło się tak że byłam na callach jadąc autem, byłam na callach na korytarzach zajęć dodatkowych, wdzwanialam się z parkingów. Jak teraz o tym myślę to absolutnie nie chce do takiej gonitwy wracać…Ale jeszcze nie wiem co wymyślę, liczę że dużo modlitwy pomoże i może ktoś mi coś podpowie albo coś wymyślę. :)

Zumi, Fabregasowa lubią tę wiadomość

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Domisiek Ekspertka

Wysłany: 1 września, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Asia kompletnie nie widziałam się w roli matki i tak jak Fabregasowa team kotki 🤪
    Mój poprzedni 9 letni związek był z osobą, której ambicje kończyły się na marzeniach o wygraniu w totolotka i możliwości picia piwa przed tv do końca życia, a moją rolą było pracowanie, odkładanie na wakacje, sprzątanie itd. Byłam święcie przekonana, że nie lubię dzieci i ich nie chcę nigdy, zmieniło się wszystko jak ułożyłam sobie życie ze swoim mężem. Okazało się, że jednak jak mam odpowiedzialnego mężczyznę obok, to jednak fajnie byłoby pchnąć geny dalej 😃 Jak to mówią "punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia". Ogólnie planujemy drugie i raczej tak zwane rok po roku, natomiast podchodzimy do tego z rozwagą. Zobaczymy jak mój poród, jak moje samopoczucie, czy Mały da nam popalić i jaką drużynę stworzymy w wychowywaniu syna 😊

Ja nie mam dzieci, więc oczywiście nie jestem w stanie określić jak to jest mieć kolejne dziecko po kilku i więcej latach, ale z perspektywy bezdzietnej wolałabym "iść za ciosem" i ten okres smarków, kup, ząbkowania i nieprzespanych nocy przelecieć ciągiem, żeby potem już nie musieć do tego wracać po czasie. Plus nie chciałabym robić przerwy w pracy na trochę, potem wracać, potem znowu przerwa. Jak już wrócę to chciałabym również cisnąć zawodowo w wyższe szczeble ciągiem.

Aczkolwiek u nas maksymalnie dwójka, ani ja ani mąż na ten moment nie chcemy więcej. ☺️

Asiu, najlepsze życzenia! 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 19:41

Asia091, Fabregasowa, kalinok lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne 🩺 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - wizyta

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Domisiek Ekspertka

Wysłany: 1 września, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Kropka89 u mnie podobna sytuacja jak u Ciebie z mężem. U nas też jest bardzo duża różnica wieku, mąż starszy 😊

Kropka89 lubi tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne 🩺 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - wizyta

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Domisiek też miałam wcześniej taki związek że największą ambicją wypicie kraty piwska na weekend i prześciganie się w tym z "przyjaciółmi" ja miałam brać kredyt żeby zbudować dom czy kupić telewizor na raty( to jeszcze jestem zrozumieć ) ale jak ktoś kupuje pierścionek na raty to sorry ale ja nie widzę przyszłości takiej osoby, a jak chciałam pomóc w rozwijaniu i zmianie pracy za bardzo dobrą kasę to jakie oburzenie że mi zależy na pieniądzach tylko 🤣 że materialistka a ja głupia chciałam pomóc żeby komuś było lżej i mógł w końcu przestać żyć marzeniami, przegrywania non stop w STS'ach i oczywiście w lotto.. 😅

Co do pracy to ja nie tęsknię i za mną również nie tęsknią(chyba), od współpracownicy usłyszałam że przez moje L4 mają więcej pracy 🤣🤣 ale to wiecie mówi tak ktoś to nie ma dzieci nie chce mieć wiec srał ją pies 😅

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    25.09.2025 III prenatalne 🩺
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przyjaciółka powiedziała mi że jej siostra mnie widziała i zapytała czy serio jestem w ciąży 🫣 normalnie dostaje kompleks małego brzucha i już zaczęłam dziś myśleć apropo wizyty piątkowej czy aby moja dzidzia napewno rośnie i dobrze się rozwija

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września, 21:18

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

preg.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia! Oczywiście najlepsze życzenia! ❤️❤️❤️

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 1 września, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Dziś przyjaciółka powiedziała mi że jej siostra mnie widziała i zapytała czy serio jestem w ciąży 🫣 normalnie dostaje kompleks małego brzucha i już zaczęłam dziś myśleć apropo wizyty piątkowej czy aby moja dzidzia napewno rośnie i dobrze się rozwija

Wielkość brzucha wcale nie oznacza czy dziecku jest tam dobrze/źle/czy rośnie czy nie.
    Moja koleżanka ma termin na 11.11. a ja na 07.11. więc prawie na równo - ona dodatkowo już ma jedno dziecko, więc w teorii ten brzuch powinien pojawić się szybciej i większy.
    Jak stoimy obie, to ona wygląda jakby zjadła większą kolacje a ja jakbym miałam w środku z 2 dzieci 🤣

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ