X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Mamasitta Koleżanka

Wysłany: 3 września, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie- jednak 5.5kg 😄

• Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 3 września, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamasita malutko ,fajnie 🥰🥰🥰

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

23.03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się po 2 latach 💕🌸

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 3 września, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mój ostatni dzień w pracy.
    Trochę mi było z tego powodu smutno, ale w tym tygodniu to mnie już tak drażnią, że się jednak cieszę 🤣

Zumi, Kasiek7, kalinok, wellwellwell, Asia091, Justa877, Kropka89 lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼

25.02. | | 💛
    13.03. widać pęcherzyk ✨
    24.03. 0,99cm i serduszko ✨
    14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
    30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
    05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
    26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
    18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
    26.06. wszystko dobrze ✨
    14.07. 590g ✨
    07.08. 929g ✨
    27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨
    04.09. 1465g ✨
    02.10. kolejna wizyta 🩺

preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 3 września, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam na szkołę rodzenia polecano walizki jak na podroZ, wygodne dlA personelu i dla nas,bo jeśli któraś jest sama to im też łatwiej przepchnąć walizkę na kółkach, po drugie szafki przy łóżkach w szpitalu są małe a tak wkładamy całą walizkę pod łóżko,no i po trzecie często wystarcza podobno jedna walizka dla mamy i dziecka :) my mamy plan spakować się więc w taką jedną wielka walizkę 😁 jeszcze to, co mi się przypomniało to położna mówiła o czopkach glicerynowych ułatwiających wypróżnienie po porodzie.
    Mnie ogólnie wizja porodu przeraża, ale też wiem że są dwie opcje i jakoś to dziecko wyjść musi i nikt za mnie tego nie zrobi ale fakt jest rzeczywiscie taki że myślę o tym co raz częściej.
    Dziewczyny, czy u Was w szpitalach do porodu też jest wymagany wymaz GBS(pewnie taki poprostu wymóg jest wszędzie)? Kurcze chyba to mnie najbardziej stresuje a lekarz zapowiedział że będzie pobierany na najbliższej wizycie. 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 19:22

preg.png
  • Mamasitta Koleżanka

Wysłany: 3 września, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek faktycznie 5.5kg to malutko, ale pewnie na sam koniec nadrobię jak w pierwszej ciąży:)

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 3 września, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna.90 wrote:
    Nam na szkołę rodzenia polecano walizki jak na podroZ, wygodne dlA personelu i dla nas,bo jeśli któraś jest sama to im też łatwiej przepchnąć walizkę na kółkach, po drugie szafki przy łóżkach w szpitalu są małe a tak wkładamy całą walizkę pod łóżko,no i po trzecie często wystarcza podobno jedna walizka dla mamy i dziecka :) my mamy plan spakować się więc w taką jedną wielka walizkę 😁 jeszcze to, co mi się przypomniało to położna mówiła o czopkach glicerynowych ułatwiających wypróżnienie po porodzie.
    Mnie ogólnie wizja porodu przeraża, ale też wiem że są dwie opcje i jakoś to dziecko wyjść musi i nikt za mnie tego nie zrobi ale fakt jest rzeczywiscie taki że myślę o tym co raz częściej.
    Dziewczyny, czy u Was w szpitalach do porodu też jest wymagany wymaz GBS(pewnie taki poprostu wymóg jest wszędzie)? Kurcze chyba to mnie najbardziej stresuje a lekarz zapowiedział że będzie pobierany na najbliższej wizycie. 🫣

Tak, wymaz GBS musi robic kazda ciezarna, bo jak wyjdzie dodatni to trzeba podac antybiotyk przed porodem.
    A co cie w tym stresuje? To pobranie nie jest bolesne, trwa pare sekund na fotelu.

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Mamasitta Koleżanka

Wysłany: 3 września, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do GBSa przeczytalam, że należy przed pobraniem umyć sie samą wodą bez żadnych mydeł itp jakos mnie to przeraza nie wyobrazam sobie tego, ale z drugiej strony boję się żeby nie zafałszować wyniku

• anna.90 Autorytet

Wysłany: 3 września, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to nie chodzi o to że boję się bólu, poprostu właśnie te mycie sama woda, wymaz z pochwy i odbytu kurcze, niekomfortowe. Mam miesiąc na przetrawienia i wiem że jest to nie uniknione. Jakoś cytologia, badanie szyjki, ale jak przeczytałam że wkładają wynazowke na jakieś 4-5 cm do odbytu to słabo 🫣 nie pozostaje nic jak przetrawić temat.
    Dzisiaj miałam szczepienie na krztusiec, w ośrodku chcieli mnie zaszczepić dwoma na raz ale powiedziałam że wolę najpierw jedno a za dwa tygodnie drugie szczepienie, tak jak jest to częściej praktykowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 20:16

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 3 września, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy96 polubiłam bo widzę super jesienną fotkę 🥰

Co do partnerów, mój mąż jest tak zajęty swoją osobą, że ja prdl.. zajął się nowymi obowiązkami jakby rozpoczął rok szkolny. Nauczyłam się też że lubi być w centrum uwagi aż czasem za bardzo ale taki jego "urok", wszędzie mnie wozi, jak go opieprzę to chodzi jak w zegarku, potem znowu zajmuje się swoją pracą, ostatnio też był "nieobecny" ale to wtedy się wam wyżaliłam dodatkowo kilka super komentarzy i rad od rodzinki dobiły mnie. Nie powiem czasem jest ciężko ale jak nie ogarnie się to mu powiedziałam że wraca do mamy bo ja dziecka nie będę wychowywać tylko sama, jesteśmy w tym razem albo wcale. Rozumiem wasze nerwy i nie wymaganie od partnerów ale wiecie połóg to też nie jest łatwa rzecz, hormony nam będą szaleć nie każda z Nas się odrazu przestawi, a facet nie stanie na wysokości zadania i może go też to wszystko przerosnąć zupełnie jak nas. Mój mąż mówi że musi być drugie najlepiej odrazu, ale jeśli teraz on unika seksu a przecież lekarz stwierdził, że śmiało to później ja będę się bronić nogami i rękami.
    Ja życzę każdej z Nas żeby połóg i macierzyństwo było luksusowe.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    25.09.2025 III prenatalne 🩺
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 3 września, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Ja używam filtru chemicznego kilka dni w tygodniu, nie rozkminialam tego jakos mocno. Mam ten lekki z basiclab, to chyba pierwszy babol z tej firmy bo odkąd go stosuje to jestem wypryszczona jak nastolatka (to na pewno on a nie hormony), a ze kosztował 100zl to zal wyrzucić 🤣

Ja slyszalam też opinie ze kapanie dziecka w oleju z migdałów moze wywołać alergie na migdaly i mam teraz mieszane uczucia...

My dzisiaj zaczynamy szkole rodzenia, niby cos tam juz wiem, dużo czytam ale liczę ze mężowi troche rozświetli temat. Plus cały czas nie wiem jak oddychać w porodzie, mam wrażenie ze w sieci sa sprzeczne informacje 😛

Czy myslalyscie juz jak sie Spakować do porodu? Slyszalam o oddzielnej torbie dla mamy do porodu plus walizka na poporodowke, ale kurcze ciężko mi sobie wyobrazić ze w mala kabinowek zmieszczę paczke pieluch, podkładów, podpasek, ubrania dla małego, ręcznik etc 🙄

Co do upławów to ja mam utrogestan na noc i po nocy budze sie z całym mokrym kroczem 🤨 jest mi bardziej komfortowo w koszuli nocnej bo w piżamce to cały dół mokry fuj

Postaram się Was nadrobić już jutro pewnie ale na szybko odpisze tylko o pakowaniu się - ja rozważam mocno coś innego niż walizka booo akurat z moim kręgosłupem i po porodzie ogólnie strasznie ciężko było mi się schylać a walizka wiadomo leży na ziemi, rozpinasz ją i potem co? Musisz się schylać do samej podłogi żeby coś wyjąć. Wolałabym dlatego jakąś torbę którą sobie postawię na krześle/ parapecie i będę mogła wyjąć coś z niej bez schylania się. Przynajmniej takie mam przemyślenia po dwóch porodach swoich i tym jak mi było ciężko po 😅

Dopegyt (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    26.11. 2025 ❤️ czekamy na Stasia

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: 3 września, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego odrzucam duza walizkę, i bez ciazy czasem ciężko ja otworzyć. Chyba spakuje sie w kabinowke i torbę dla siebie a oddzielnie na porodówkę.

Wellwellwell, o tym olejku to czytałam u jakiegoś dermatologa na insta ale nie podam ci źródła bo nie pamiętam.

Zumi, Asia, ściskam was obie, też mam te same problemy. Ale poniekąd mysle ze to wina tego ze "siedzimy " na l4 więc mamy czas a on przecież PRACUJE. Myślę ze gdybyśmy oboje pracowali a wiadomo ze ja po pracy musiałabym odpocząć to sorry ale on musiałby przejąć więcej obowiązków a tak to często wygląda tak, ze ja mu tylko donoszę jedzenie pod nos na zdalnej. Już sie wydarłam nie raz ze wisi nade mną wizja leżenia i nie wiem kto wtedy bedzie ogarnial ale jakos duzo sie nie zmieniło. Mój chłop na początku oczarowal mnie tym jaki jest dojrzały i odpowiedzialny ale powiem wam im dalej w las tym te skille znikają 🤣🤣🤣

Kasiek7, Zumi, Asia091 lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03
    21.07 2prenatalne 🩷
    20.08 -> wizyta

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75, utrogestan

preg.png
  • TBK Ekspertka

Wysłany: 3 września, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam 20 kg na plusie. Normalnie się toczę. Dziś byłam po okładki z synem, normalnie zajęłoby mi to max 30 minut, a zeszło ponad godzinę. Pocę się, 2x dziennie prysznic, zadyszka od samego oddychania. A nawet jeść nie mogę 😔 najśmieszniejsze jest to, że brzuszek mam serio malutki. Nie wiem, jak dam radę wytrzymać do listopada...

Kasiek7 lubi tę wiadomość

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 3 września, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna.90 wrote:
    Właśnie to nie chodzi o to że boję się bólu, poprostu właśnie te mycie sama woda, wymaz z pochwy i odbytu kurcze, niekomfortowe. Mam miesiąc na przetrawienia i wiem że jest to nie uniknione. Jakoś cytologia, badanie szyjki, ale jak przeczytałam że wkładają wynazowke na jakieś 4-5 cm do odbytu to słabo 🫣 nie pozostaje nic jak przetrawić temat.
    Dzisiaj miałam szczepienie na krztusiec, w ośrodku chcieli mnie zaszczepić dwoma na raz ale powiedziałam że wolę najpierw jedno a za dwa tygodnie drugie szczepienie, tak jak jest to częściej praktykowane.

To oni to wkładają tak głęboko? Ja czytałam, że to jest z okolic odbytu tylko 😅

Trochę łączę się w bólu co do małżonków. Mój na początku ciąży też mega pozytywnie mnie zaskoczył, a im dalej w las tym wraca do starych nawyków. Ostatnie dni to już przechodzi samego siebie i zachowuje się jak dziecko 😂 Ale odpalam wtedy tryb "ignored" i kwituję krótko, że nie będę reagować na jego dziecinne fochy.

Jeżeli chodzi o samopoczucie, to u mnie trochę się poprawia. Nawet czasami są dni gdzie mogę szybciej chodzić 😂 Kończy się lekką zadyszką, ale źle nie jest. Poprawę zauważyłam jak poprawiły mi się wyniki krwi.

Do szpitala planuję jedną kabinówkę. Mam zamiar spakować się w przyszłym tygodniu. Zobaczymy czy się zmieszczę.

Co do porodu - moja znajoma rodziła kilka dni temu. To jakie opowieści usłyszałam, to dziękuję bardzo 😂 Zabijcie mnie od razu 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 23:05

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️
    32+3 tc - 🩺
    34+3 tc - 🩺
    36+3 tc - 🩺

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 3 września, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem wam że polepszylyscie mi humor opowieściami o waszych chłopach

Ps. Ja mam 4 cichy dzień z moim ,jak coś chce np . CZY GOTUJE DZIS OBIAD BO ZEBY NIE ROBIC NIEPOTRZEBNIE DWÓCH 🤡 to pisze mi wiadomości 🫣🤡

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 3 września, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co jak w tych ciążach przejrzalysmy na oczy 😲

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

preg.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 4 września, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwny zbieg okoliczności z tymi naszymi facetami. Chyba oni sami weszli w jakiś trzeci trymestr męskiej ciąży, przestali się nadawać 😂

Ale mój dziś jak zobaczył mnie w jakim jestem stanie, bo nawet nie miałam siły się przywitać, zjadł szybko obiad, umył łazienkę, odkurzył mieszkanie i jeszcze pojechał na zakupy. Pomógł mi też robić przetwory dla synka, dzisiaj był mus z jabłek z ogródka teściów. Także moje jęczenie coś dało. Nawet kratkę wentylacyjną w łazience wymoczył w misce i świeci się jak psu jajca 🤣. Uwielbiam patrzeć na te czystą kratkę, siedzę na klopiku i podziwiam 😆. Następne dni musimy skupić się na szczerej rozmowie bo dziś nie było czasu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 00:01

Kropka89, Fabregasowa lubią tę wiadomość

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)

termin 12.11.2025 🙏🏻

🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: 4 września, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj właśnie dlatego i mnie to dziwi. I poprostu jestem zaskoczona. Zapytam położnej przy okazji.
    Mój mąż zaangażowany w ciążę, chodzi na wizyty, szkole rodzenia, ale wcześniej zdarzało mu się walić tekstem że ciąża to nie chorobami a ostatnio na szkołę rodzenia kobieta tłumaczyła że powinni być wsparciem, powiedziała że też faceci mogą mieć depresję poporodowa razem z nami 🫣 i ja ogólnie ciążę uważam że przechodzę dobrze ale brzuch mnie niemiłosiernie ciągnie i bardzo słabo śpię i widzę że ostatnio mu mnie szkoda, pociesza że juz nie długo.
    Ogólnie jestem miesiąc na L4 ale dużo się dzieje, ze zdrowiem rodziców, dodatkowo mam psa u rodziców który w grudniu skończyłby 18 lat i jestem cały czas w biegu. Mniej też pisałam na forum ale starałam się chociaż czytać bo poprostu doba jest za krótka 🫣

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 4 września, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna.90 co i rodziców? Chorują?

🧒94🧔95
    ⛪👩‍❤️‍💋‍👨2020
    04.2023 początek starań

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 4 września, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny współczuję Wam przejść z partnerami. U nas na szczęście ogólnie jest dobrze. Wiadomo, że czasem tam o coś pomarudzę itp. ale no nie mogę narzekać. Chociaż faktycznie, najczęściej żeby coś zrobił to muszę powiedzieć, ale jak powiem to zrobi 😁 my ogólnie bardzo rzadko się kłócimy, jak już to małe, zwykłe sprzeczki, nigdy mocne kłótnie. Ja nie cierpię się kłócić, okropnie mnie to stresuje, bo w moim domu były wieczne krzyki i kłótnie, czepianie się. Teraz jak mi przyjdzie się kłócić to od razu płaczę zawsze. A że mój mąż nie może patrzeć jak płaczę to nigdy się mocno nie pokłóciliśmy 😆 może jeden raz, na samych początkach. A co do cichych dni to moja mama mnie tak karała, potrafiła się nie odzywać do mnie po 2-3 dni, dla mnie to jest jedna z gorszych form kłótni, ja nigdy tego nie stosowałam i nigdy nie będę, karanie ciszą jest moim zdaniem okrutne 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września, 08:39

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    20.08 ponad 800g bobasa 🩷
    preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 4 września, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wymazu GBS to mnie to ominie, nie wiem czy to szczęście czy nieszczęście, wyszedł mi w posiewie moczu w I trymestrze i już mam wszędzie wpisane, że jest dodatni, nawet na pierwszej stronie karty ciąży i lekarka mówiła, że wymazu już robić nie trzeba. Niestety dodatni GBS oznacza, że jeśli odejdą mi wody lub zaczną się częstsze skurcze, to musimy od razu jechać do szpitala, nie możemy poczekać w domu, bo trzeba zdążyć podać antybiotyk

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    20.08 ponad 800g bobasa 🩷
    preg.png
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ