👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiek7 wrote:Można wiedzieć z jakiej firmy Wzięłaś i ile tog,? Myślę nad 2,5 a 3
Wzielam z c&a jeden w rozmiarze 50 (0-1msc) i drugi 60(2-3msc):
https://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/misie-spiworek-niemowlecy-0-6-miesiecy-teksturowany-2239995/1
Z tym, ze na vinted za cale 20 ziko.on z rękawem ma 3 tog a po odpieciu 2,5tog.
Pozniej na wiosne juz pewnie kupie cos 1,5tog.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września, 22:32
Ana29 lubi tę wiadomość
-
Paulivvv wrote:Czy ktoś ma jakieś opinie o tej pozytywce-lampce Neno Lumia?
Podoba mi się to, że można z tego odpalić bobasowi jakieś dźwięki i jest to jednocześnie lampką nocną, ale właśnie czy jako lampka nocna to zdaje egzamin? Czy to świeci na tyle, żeby bobasa przebrać i nakarmić przy tym w nocy?
Tez myślę o tej lampce i chętnie poczytałabym opinie
Póki co kupilam taką miękką kolorową , ale oba nie daje zbyt duzo światła takiego mocnego -
wellwellwell wrote:No zalezy jakie masz temperatury w domu. Ja nie mam zima wysokich, wiec kupilam spiworek z rekawami, ktore można odpiąć.
W dzien przykrywam kocykiem.
Ooo, a z jakiej firmy śpiworek kupiłaś?
Edit, dobra już widzę, że odpowiedziałaś na to pytanie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 08:43
👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷
-
https://www.vinted.pl/items/7074805751-sliczny-cieply-spiworek-dla-noworodka-30-tog?homepage_session_id=017b98b2-e5ad-4455-a8ab-a56196606631
Tu jest oferta na ten śpiworek z rękawkami jakby ktoś chciał z vinted 😊👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺badania prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g pięknego bobaska 💙 (21+4)
termin 12.11.2025 🙏🏻
🏥Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Foxy96 aż tyle tego masz? Powodzenia.
U mnie leje od rana, mąż cały dzień w pracy więc trochę posegregowałam rzeczy dla maluszka i oglądam filmiki od zaufaj położnej bo stwierdziłam, ze czas sie kurczy a ja nic nie wiem. -
Anilorak88 wrote:Foxy96 aż tyle tego masz? Powodzenia.
U mnie leje od rana, mąż cały dzień w pracy więc trochę posegregowałam rzeczy dla maluszka i oglądam filmiki od zaufaj położnej bo stwierdziłam, ze czas sie kurczy a ja nic nie wiem.
https://zapodaj.net/plik-Lwz5JMzHxD
Ania, kuruj się 😷Asia091, Domisiek, Zumi, Justa877, kalinok, 30latka95 lubią tę wiadomość
-
I w związku z tym przeziębieniem bo mam nadzieję że mimo wszystko poczuje się lepiej do wtorku bo wtedy 3 prenatalne. Czy to w żaden sposób nie wpłynie na badania?
-
Ania 89 wrote:I w związku z tym przeziębieniem bo mam nadzieję że mimo wszystko poczuje się lepiej do wtorku bo wtedy 3 prenatalne. Czy to w żaden sposób nie wpłynie na badania?
Dziewczyny, niektóre z Was już piszą o pakowaniu torby. W co się pakujecie? Jak to wszystko organizujecie? Gdzieś mi minęło, że często to np. torba podręczna do porodu i walizka na po porodzie+rzeczy dla malucha 🤔 -
Fluffy. wrote:Nie, to USG to nie bardzo ma jak wpłynąć. Głównie ocena narządów i przepływów. Zdrówka!
Dziewczyny, niektóre z Was już piszą o pakowaniu torby. W co się pakujecie? Jak to wszystko organizujecie? Gdzieś mi minęło, że często to np. torba podręczna do porodu i walizka na po porodzie+rzeczy dla malucha 🤔
Ja tak wlasnie sie pakowalam i tym razem tez tak ztobie. Po porodzie maz ta jedna torbe zabral do domu. Rzeczy w torbie na oddzial mialam posegregowane i popakowane w woreczki strunowe z ikea - np. komplety do ubrania na rozm. 56, na rozm. 62 itp. Jest mnostwo filmikow na tik toku, mozna się zainspirować. -
Ja mam tylko dużą walizkę w domu (do 20 kg) i w niej będą rzeczy dla mnie, dziecka i męża bo u nas są 4 sale rodzinne poporodowe i możemy tam spać razem jak będzie wolna. Jak mąż się będzie wracać do domu na chwilę to pozabiera to co niepotrzebne. Dopakowałam jeszcze takie płócienne torby żeby tam dać najważniejsze rzeczy i mieć pod ręką (na krzesełku albo szafce), a walizkę pod łóżko- to może być pomocne po cesarce. Jakieś kosmetyczki, ręczniki rozpakuję do komody albo na blaty bo u nas w tych pokojach rodzinnych jest jak w hotelu i są meble 😅. Jak nie trafi nam się sala rodzinna to te pokoje 2 osobowe też są duże i wtedy rzeczy będę trzymać na szafce i na krześle. Te paczki z podkładami zajmują strasznie dużo miejsca a spakowałam po jednej paczce podkładów do majtek i na łóżko, ale mam jeszcze paczkę pieluchomajtek z canpolu...Reszte dam mężowi do auta. Ręczniki, klapki po szpitalu i pod prysznic, kosmetyczka, to zajmuje tyle miejsca, że szok 😬. Ja biorę 3 ręczniki, 2 dla siebie i jeden dla męża bo jak zostanie na noc to normalnie jest prywatna łazienka dla nas i może się umyć, piżamkę mu wezmę, klapeczki pod prysznic, kosmetyczkę 😅. Gdyby nie ta wizja porodu rodzinnego i sali rodzinnej to miałabym mniej rzeczy w walizce. W ogóle u nas po porodzie jest 5 posiłków dla mamy i taty dziecka, a kosztuje to tylko 200 zł za dobę więc szok, mama jest za free a płaci się za tatę. Wstawiam fotki jak to wygląda 😍. Nie mogę się już doczekać tych pierwszych chwil z naszym synkiem, fajnie jakbyśmy byli większość czasu razem.
https://zapodaj.net/plik-rVBtQgPfEs
https://zapodaj.net/plik-cfPMLiuN2g
Ilka96, 30latka95, Bećka lubią tę wiadomość
👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12
-
Zumi wrote:Ja mam tylko dużą walizkę w domu (do 20 kg) i w niej będą rzeczy dla mnie, dziecka i męża bo u nas są 4 sale rodzinne poporodowe i możemy tam spać razem jak będzie wolna. Jak mąż się będzie wracać do domu na chwilę to pozabiera to co niepotrzebne. Dopakowałam jeszcze takie płócienne torby żeby tam dać najważniejsze rzeczy i mieć pod ręką (na krzesełku albo szafce), a walizkę pod łóżko- to może być pomocne po cesarce. Jakieś kosmetyczki, ręczniki rozpakuję do komody albo na blaty bo u nas w tych pokojach rodzinnych jest jak w hotelu i są meble 😅. Jak nie trafi nam się sala rodzinna to te pokoje 2 osobowe też są duże i wtedy rzeczy będę trzymać na szafce i na krześle. Te paczki z podkładami zajmują strasznie dużo miejsca a spakowałam po jednej paczce podkładów do majtek i na łóżko, ale mam jeszcze paczkę pieluchomajtek z canpolu...Reszte dam mężowi do auta. Ręczniki, klapki po szpitalu i pod prysznic, kosmetyczka, to zajmuje tyle miejsca, że szok 😬. Ja biorę 3 ręczniki, 2 dla siebie i jeden dla męża bo jak zostanie na noc to normalnie jest prywatna łazienka dla nas i może się umyć, piżamkę mu wezmę, klapeczki pod prysznic, kosmetyczkę 😅. Gdyby nie ta wizja porodu rodzinnego i sali rodzinnej to miałabym mniej rzeczy w walizce. W ogóle u nas po porodzie jest 5 posiłków dla mamy i taty dziecka, a kosztuje to tylko 200 zł za dobę więc szok, mama jest za free a płaci się za tatę. Wstawiam fotki jak to wygląda 😍. Nie mogę się już doczekać tych pierwszych chwil z naszym synkiem, fajnie jakbyśmy byli większość czasu razem.
https://zapodaj.net/plik-rVBtQgPfEs
https://zapodaj.net/plik-cfPMLiuN2g
Omg, tak to można rodzić 😂 W moim szpitalu w mieście wojewódzkim to nawet żadnej jedynki nie ma 😂 Dobrze, że chociaż prywatna łazienka jest 😅
Ja pakowanie torby zostawiłam na dzień po zwiedzeniu szpitala. Chcę dokładnie zapytać co dają, to nie będę dodatkowo zabierała i może wtedy uda się w kabinówkę spakować. Może uda się to ogarnąć w tym tygodniu.
Jutro 3 prenatalne 🥰Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 🩺
35+6 tc - 🩺
37+6 tc - 🩺
-
Ja pakowałam się w małą torbę (taką trochę jak na siłownię) i do małej walizki kabinówki
W torbie zabieram rzeczy na salę porodową: ręcznik, klapki, zestaw dla taty (jednorazowy fizelinowy kostium wymagany przez szpital), koszulę do porodu, szlafrok, skarpetki, frotkę do włosów, lizaki i musy owocowe (polecone przez koleżankę), butelkę wody, spakowałam tam też wkładkę poporodową i majtki siatkowe na później plus kosmetyczkę z balsamem do ust, wodą termalną i już nie pamiętam z czym 😆 i tam też dopakuję segregator z dokumentami na sam koniec
W walizce już mam rzeczy stricte na oddział położniczy: zestaw dla maluszka wymagany przez szpital (czyli chusteczki, ja wzięłam 2 opakowania, i krem do pupy, dodatkowo biorę też pieluszkę tetrową, żeby mąż zabrał ją później dla naszego kota do oswajania się z zapachem i awaryjnie trochę pampersów, chociaż to ma być na miejscu), paczkę podkładów poporodowych i dwa podkłady na łóżko awaryjnie (bo i wkładki, i podkłady ma zapewniać szpital), ręcznik, w osobnym woreczku strunowym mam spakowany zestaw na pierwsze wstanie czyli stanik do karmienia, koszulę nocną i majtki siatkowe (żeby w razie czego ani mąż, ani położna nie musieli przewalać całej torby), biorę 3-4 inne koszule poporodowe (wolę mieć więcej niż mniej), kosmetyki poprzelewane w małe pojemniczki, długopis (przydaje się przy wypełnianiu papierów przed wypisem 😅), mam też saszetkę „laktacyjną” i tam próbki femaltikera, wkładki laktacyjne, 2 nakładki na sutki, lanolinę, kompresy multimam (i nożyczki do nich, bo są dość duże i można je przecinać). Dorzucam również smoczek awaryjnie dla Młodego i woreczki do sterylizacji w mikrofali - woreczek wymagany przez szpital. Dodatkowo spakowałam jeszcze zestaw koszulka+spodenki, jakbym miała jeszcze pobyć chwilę na patologii (przy planowanym cc lub indukcji, w spodenkach zawsze to wygodniej przy ktg)
Ciuchy na wyjście dla nas obojga ogarnie mąż, bez sensu je pakować już teraz, jak nie wiadomo jakiej pogody się spodziewać 😆
Pakowałam się z listą, a teraz piszę z głowy, więc myślę, że mogłam o czymś zapomnieć 😅 laktatora nie biorę tak od razu, będzie czekał gotowy i najwyżej mąż dowiezieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 21:35
👩🏼🦱 28 🧔🏻♂️ 30 🐈
4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
Beta 4.38 〰️ 39.95 〰️ 135.38 🥰
✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨
📆 6.03 - mamy pęcherzyk 🫧
📆 19.03 - jest serduszko ♥️
📆 29.04 - I prenatalne, ryzyka niskie 👩🏼⚕️
📆 20.05 - wszystko okej, raczej chłopczyk 🩵
📆 17.06 - 380g ruchliwego kawalera 🫶🏻
📆23.06 - II prenatalne ✅
📆 16.07 - 787g dzidziulka🦊
📆 12.08 - 1300g kluski 🦕
📆 01.09 - III prenatalne, 2100 g stworka 🐻
📆 09.09 - 2300 g bejbika 🐙
📆 06.10 - kolejna wizyta ⏳
-
Ja jeszcze nie jestem spakowana, może za tydzień/dwa… trzy?
Jutro mam spotkanie z położną, miała się dowiedzieć dokładnie, z czego ma się składać lista wyprawkowa dla mamy i dla dziecka do szpitala, w którym potencjalnie chcę rodzić. Ogólnie chciałabym się zmieścić w jedną walizkę. Partner będzie oglądał prawdopodobne live'a z porodu, więc nie muszę się martwić o rzeczy dla niego
Zumi, fajnie, jak hotel ✨️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września, 21:41
-
U mnie na szkole rodzenia położna powiedziała że mamy się spakować w jedną torbę z dzieckiem ,że mamy się zmieścić w nią i koniec i nic więcej nie brać 🥲
-
Zumi no luksusowo to wygląda. Zazdro.
Ale świetny pomysł z tym, żeby zapas podkładów, podpasek i rzeczy które nie będą na już potrzebne spakować i zostawić w bagażniku. W każdej chwili mąż czy partner będzie mógł podejść. Ja niby spakowałam walizkę w razie w, ale czekam na dzień otwarty (27.09) w szpitalu i wtedy dopytam dokładnie.
Mam dwa większe ręczniki, jeden malutki, klapki, 4 koszule, 2 miekkie biustonosze, podkłady na łóżko, majtki z podkładem 5szt, podpaski poporodowe 10szt, majtki siateczkowe 5szt, wkladki laktacyjne, papier toaletowy, recznik papierowy, kubek i sztućce. no i kosmetyki dla mnie. Dla maluszka tylko mokre chusteczki i pampersy, reszte daje szpitalKasiek7 lubi tę wiadomość
-
U mnie szpital "rekomenduje" spakowanie się do małej torby o wysokości 50 cm po czym podaje taką listę...
Dla mamy
wygodna nocna bielizna umożliwiająca karmienie piersią (3 sztuki)
biustonosz do karmienia piersią
mały jasiek przydatny przy karmieniu lub „rogal”
szlafrok, obuwie zmienne oraz klapki pod prysznic
jednorazowe połogowe majtki z siateczki
poporodowe podkłady jednorazowe (na łóżko)
duże podpaski
przybory toaletowe, w tym stosowany dotychczas preparat do higieny intymnej
krem lub pomadka do nawilżania ust
opaska, spinki lub gumka do włosów
dwa ręczniki (duży i mały)
woda mineralna niegazowana
kubek i sztućce (jeśli wolisz mieć swoje)
rzeczy, bez których nie wyobraża sobie Pani spędzenia czasu w Klinicznym Centrum.
Dla dziecka
jedna paczka jednorazowych pieluch (tzw.”pampersów”)
chusteczki nawilżające
kocyk lub rożek
2 pieluszki tetrowe
ubranka dla dziecka (dla chętnych)
wszystkie rzeczy (nawet nowe) powinny być uprzednio wyprane
na czas pobytu szpital zabezpiecza bieliznę noworodkową i środki kosmetyczne do kąpieli dzieci.
Nawet własny kocyk albo rożek trzeba mieć, ja biorę cienki otulacz i mały kocyk. Ja bym się w życiu nie spakowała do małej walizki przy takiej liście, jeszcze małą poduszką, ręcznikami, 3 koszulami 😅. Na szkole rodzenia położna sama mówiła, że wszyscy przychodzą albo z wielką torbą/walizką albo mają to podzielone i część rzeczy czeka w aucie/domu.👩🦱29🧑32
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
02.03.2025 ⏸️😍
termin 12.11.2025 🙏🏻
-
Hej dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale starałam się być na bieżąco. Ja już po trzecich prenatalnych, synek waży 1250 g więc będzie raczej z tych małych dzieci przy porodzie, pewnie ok 3000 g.
Na szczęście wszystko dobrze 🥰
My działamy prężnie nad wyprawką, uczestniczymy w szkole rodzenia Juliamed (miała na niej być też Nadzieja, ale chyba się przepisała) 😀
A teraz się bujam z wyborem ewentualnego szpitala. Coś co mnie też zastanawia to wybór ewentualnej prywatnej położnej do porodu i chciałam się was zapytać czy któraś z was też to rozważa, albo już się zdecydowała?
Ktoś tu pisał że bierze pod uwagę Gliwice i tam jest właśnie taka opcja.
Jak sie nie zdecyduje to będę rodzić w UCK w Katowicach, ale sama nie wiem, jestem rozdarta 🙈nnaciaa, Zumi, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
Ja to mam cel, żeby spakować się do końca września.
28.09. jest dzień otwarty to jeszcze dodatkowo się zorientuje co i jak. Ale mój mąż już mnie ciśnie o to pakowanie, chyba się boi, że się nie odnajdzie w tych rzeczach w razie nagłego rozwoju wydarzeń 🤣
Miałam dziś baby shower, więc to co się odgrzebałam z prania w tamtym tygodniu, to dziś mi przybyło tyle rzeczy, że od jutra pralka znowu musi być odpalona.12.2024 7tc 👼🏼
25.02. | | 💛
13.03. widać pęcherzyk ✨
24.03. 0,99cm i serduszko ✨
14.04. 3,54cm, wszystko dobrze ✨
30.04. prenatalne + PAPP-A, 5,97cm, 90% chłopak ✨
05.05. rośniemy, 7,44cm ✨
26.05. wszystko dobrze, 163g, nadal chłopak✨
18.06. połówkowe, 321g, 100% chłopak ✨
26.06. wszystko dobrze ✨
14.07. 590g ✨
07.08. 929g ✨
27.08. III prenatalne, 1380g, wszystko dobrze ✨