X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Rudka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    To u nas i ja i mąż robimy sobie posiedzenie jak na obradach. Czasem nie wiem kto dłużej 😂 Do tego mojemu mężowi ZAWSZE się chciało wtedy kiedy mnie i doprowadzał mnie tym do szału, w związku z czym powiedziałam, że jak kupujemy dom to mają być conajmniej dwa kible bo inaczej się z nim rozwiodę bo nie wytrzymam xD Teraz mamy dwa kibelki, każdy ma swój ulubiony 😂

O tak u nas to samo 🤣🤣🤣 i też jak kupowaliśmy nowe mieszkanie to jednym z priorytetów były dwie łazienki 😆

Domisiek, Zumi lubią tę wiadomość

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙11l

Czekamy na dziewczynkę 🎀💗

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek...zaryzykuję stwierdzenia że to już starość jak ma się ulubiony kibelek 🫣
    ja mam tak ja Ty i mojemu ZAWSZE chce się wtedy co mi, ZAWSZE. Ale kilka razy zrobił coś niewybaczalnego! O nie!! brałam prysznic i oczywiście jemu się zawsze chce wtedy co akurat jestem w toalecie.. i ten se wlazł i na kibel sobie król siadł a ja włosy myłam ale jak go wyczułam to taki opier....zebrał że wyszedł w sekundzie. No cham. Od tam tej pory ma zakaz podchodzenia pod drzwi ale zaczął się droczyć ze mną i potrafi wejść nawet jak siusiam dać dziubka i wyjść. A i się jeszcze zapyta czy mi trzeba w czymś pomóc. No nikt mi nie powie, że to normalne jest. No nikt. 🤯
    Oczywiście jego tłumaczenie to" Noo ale zabciu kochanie moje żonko moja jesteśmy już razem na zawsze tylko ty i ja, i ja musisz się przyzwyczaić że będziemy sobie tak robić, że moja kupka to twoja kupka i odwrotnie.. żonko moja "
    Obnażyłam moje małżeństwo do cna. 😂

Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolyn Hejka!! Witamy Cieplutko ☺️

Nie mam rozwarcia nawet na 0,000000000001 mm, nie stosowałam seksu w ciąży bo miałam zakaz a jak już lekarz zakaz zniósł to mój mąż się boi że zrobi krzywkę dziecku i jak grochem o ścianę. Może spróbuj posprzątać w domu, może firanki trzeba wymienić i umyć okna? 🤣🤣

Carolyn, Zumi lubią tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko nadzieję ze szpitale pilnują by nie bylo tych wycieczek odwiedzinowych- jak sa parawany a u sąsiadki bedzie maz pol dnia to nie mam z tym problemu, wiem ze kazda z nas potrzebuje pomocy i wsparcia. Ale jak trafi sie wycieczka teściów, dziadkow czy kogokolwiek więcej to wyjdę z siebie- albo gorzej, będą oglądać moja wietrzona psioche na złość 😁😁😁😁

Ja niestety na maksa nastawiam sie na KP, kupiłam suple wspomagające, nie mam żadnych kompresow ani nakladek, MM, za to nawet mam wielorazowe wkładki laktacyjne 😅 obawiam sie ze jak nie wyjdzie to bedzie mi totalnie przykro i sie załamie- a przecież każdy ostrzega by nie zakładać NIC bo nie wiadomo jaki porod i dziecko sie trafi. Chyba sama sobie robię krzywdę swoim podejściem ale no nie potrafię byc taka YOLO, jestem kontrol freakiem we wszystkim. Mój mąż to często nawet ze mną nie dyskutuje bo mówi ze wie ze nic nie ugra bo musi być po mojemu 🤣 obym sie nie zawiodla ale mam duza motywację by karmic piersią. Na szczęście rodzina nic nie mówi, moja mama karmiła nas kp tylko 4m bo mówiła ze nie miala wiecej pokarmu, wiec rd wjechało nieprzepisowo wcześniej 😅

Asia091, Zumi lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🩷

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, aspirin Cardio 100, euthyrox 75

preg.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Domisiek...zaryzykuję stwierdzenia że to już starość jak ma się ulubiony kibelek 🫣
    ja mam tak ja Ty i mojemu ZAWSZE chce się wtedy co mi, ZAWSZE. Ale kilka razy zrobił coś niewybaczalnego! O nie!! brałam prysznic i oczywiście jemu się zawsze chce wtedy co akurat jestem w toalecie.. i ten se wlazł i na kibel sobie król siadł a ja włosy myłam ale jak go wyczułam to taki opier....zebrał że wyszedł w sekundzie. No cham. Od tam tej pory ma zakaz podchodzenia pod drzwi ale zaczął się droczyć ze mną i potrafi wejść nawet jak siusiam dać dziubka i wyjść. A i się jeszcze zapyta czy mi trzeba w czymś pomóc. No nikt mi nie powie, że to normalne jest. No nikt. 🤯
    Oczywiście jego tłumaczenie to" Noo ale zabciu kochanie moje żonko moja jesteśmy już razem na zawsze tylko ty i ja, i ja musisz się przyzwyczaić że będziemy sobie tak robić, że moja kupka to twoja kupka i odwrotnie.. żonko moja "

My mamy na szczęście wc oddzielnie ale wspolne posiadówy to dla mnie granica nie do przejścia w związku 🤣🫣

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🩷

preg.png
  • Carolyn Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edka85 wrote:
    Witaj, rozgosc się. No przy 2 cm to w każdej chwili może ruszyć dalej. Chociaż są dziewczyny, które długo z takim chodzą 🫤 U ciebie już lada moment 40tc, więc tu za bardzo czekać nie można. Masz jeszcze weekend, więc może coś podziałaj - seksy, wysiłek fizyczny, ja to w pierwszej ciąży nawet pokusiłam się o wypicie koktajlu położnych (robi się go na bazie oleju rycynowego). Ma to za zadanie ruszyć jelita, co też może wywołać skurcze macicy. Dobrze by było też aby lekarz zrobił ci masaż szyjki macicy. Jest bolesny, ale często przy dobrych warunkach poród następuje samoistnie w ciągu 48h. Ja zawsze korzystam z takich masaży.

Ps. Umarł wasz wątek? A niegdyś chciałam się na niego zapisać jako że miałam zostać październikową mamą. Jednak lutowa ciąża okazała się biochemem i dopiero ta kolejna marcowa prawidłowa.

Dzięki za rady 😁 ogólnie w ciąży jestem mega aktywna, bo akurat zmienialiśmy mieszkanie i nie oszczędzałam się przy remoncie, przeprowadzce i sprzątaniu. Jeszcze w zeszłym tygodniu skakałam po drabinie przy zasłonach i nic nie ruszyło 😜 a mąż to ma jakieś wewnętrzne opory już w tych sprawach 🤣 także pozostaje mi faktycznie czekać na cud, wcinać daktyle i ćwiczyć na piłce 😆
    Przykro mi, że nie byłaś na październikowym wątku, ale udało się i listopadowy jest Twój 💕

@Ania89 Cześć! Już poczekam na ten listopad. Jakoś bardziej mi sie podoba wizja wieczoru w domu niz w szpitalu 🤪

@Asia091 łącze sie w bólu, bo tak jak pisałam wyżej mój też się boi podchodzić bliżej 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:31

Zumi lubi tę wiadomość

27.02 dwie kreseczki
    06.03 pęcherzyk
    21.03 zarodek z ❤️
    04.04 2,8 cm 👶
    11.04 3,9 cm 👶
    24.04 prenatalne 6,3 cm 🩵
    05.05 7,4 cm 👶

preg.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami z donoszonej ciąży! 😮‍💨

I przybijam piątkę z kiblem, z "dobrymi" radami, itd. Mój małżon na szczęście nie podważa żadnej mojej decyzji i stoi twardo po mojej stronie. Jedynie co mi dokucza, to wieczne pytanie CO NA OBIAD, a ja już ledwo sięgam do dalszego palnika, bo mi brzuch wadzi 😅

Mój szpital nie zezwala na własne mm. Bo oni "muszą" wiedzieć ile i kiedy dziecko je 😓

Moja nocka dzisiaj tragedia. Dopiero wstaję. Od 05:00 nie śpię, bo wybudziła mnie taka zgaga, że czułam sam palący kwas. Do 08:00 siedziałam na łóżku żeby się trochę uspokoiło i potem zasnęłam twardo. Mam wrażenie, że im bliżej końca tym ten brzuch jest wyżej, a nie niżej... 😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:37

Asia091, Zumi lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    22+6 tc - 640g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    35+6 tc - 2800g 👀🩷
    37+6 tc - 🩺

preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Serio? Ciekawe niby z jakiej racji. 🧐
    U mnie na szkole rodzenia mowili jakie sa dostepne mleka i ze jak ktos chce jakies inne to sobie moze swoje wziac.
    Na szkole rodzenia i dniu otwartym taka informacja była, twierdzili że oni odpowiadają za dziecko podczas pobytu i to co jest podawane, też mnie to dziwi bo jeśli przywieźli byśmy zapakowane własne mleko to nie wiem w czym problem. Ale jest jak jest 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:41

preg.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:

Ja tak jak Fabregasowa - u mnie też wspólne posiadówy nie przejdą. 😀 Mojemu mężowi to wszystko jedno, ale to typ człowieka co zwiedził świat autostopem i oznaczył kałem krzaki w każdym Państwie... XD
    Kibelek/łazienka to dla mnie miejsce relaksu, spokoju i chcę być tam w samotności 😃

psaj91, Asia091, Zumi lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - wizyta

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabregasowa wrote:
    Ja mam tylko nadzieję ze szpitale pilnują by nie bylo tych wycieczek odwiedzinowych- jak sa parawany a u sąsiadki bedzie maz pol dnia to nie mam z tym problemu, wiem ze kazda z nas potrzebuje pomocy i wsparcia. Ale jak trafi sie wycieczka teściów, dziadkow czy kogokolwiek więcej to wyjdę z siebie- albo gorzej, będą oglądać moja wietrzona psioche na złość 😁😁😁😁

Ja tak samo - u mnie żadnych wycieczek i mam nadzieję, że szpital poza tatusiami nie będzie na to pozwalał. Szczególnie, że u mnie sale są chyba 3 osobowe z tego co się orientowałam, ocipieje tam tak jak Paulivvv jak nie uda mi się złapać sali prywatnej 😥😫

Fabregasowa lubi tę wiadomość

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - wizyta

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Carolyn i Dziewczyny, taki tip na rozwieranie szyjki od mojej Fizjo - podobno na rozwieranie dobrze działa brak asymetrii. Ćwiczenia i pozycje wertykalne, ale z jedną nogą np. wyżej/wyprostowaną/w bok, ważne by nie były tak samo. Plus podobno genialne jest wchodzenie po schodach bokiem 😁 Wczoraj dostałam takie tipy by wesprzeć szyjkę jak zaczną się skurcze. Nie wiem czy pomoże na ruszenie szyjki i porodu zanim akcja się zacznie ale może warto spróbować?

edka85, Carolyn, Zumi, kalinok lubią tę wiadomość

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - wizyta

🍀 22.11.2025 🍀

preg.png
  • TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Nadzieja32 odzywała się ostatnio? Bo coś nie kojarzę jej wpisów 🤔

Kiedy wyparzacie/sterylizujecie rzeczy dla siebie i dziecka? Nie mam tego dużo, kolektory na mleko, 2 smoczki, których pewnie i tak nie użyję, etui na smoczek, sama nie wiem czy coś jeszcze. Chyba tyle.

• Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Domisiek, ostatnio na insta jakaś laska mi się wyświetliła co chodziła tylko jedna strona po schodach i krawężnikach :)

Aa i Mamaga majakiem też podobno rady/ćwiczenia i laski w komentarzach krzyczą że to the best tip ever na poród że jeden to nawet odeszły wody 15 minut po ćwiczeniach.

Psaj gratki donoszonej ciąży 😊 i mój też pyta się codziennie CO NA OBIAD. Ostatnio zapyta się rano jak wychodził do pracy czyli o 4:45, myślałam że go zabije.

psaj91 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    TP 18.11.2025. 🤞
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, powiedz mu ze ZUPA 😀😀😀 moj na to reaguje komicznie bo dla niego zupa to nie obiad 🤣 jak kiedyś jedliśmy pomidorówkę 3 dni to sie żalił ze od 3dni nie jadl obiadu 🙃

TBK - ja to chyba zostawię mężowi po powrocie ze szpitala, nie biorę smoków ani butelek na porod, jak będzie trzeba to niech sterylizuje na cito.

TBK, Asia091, Zumi lubią tę wiadomość

👩‍🦰1990🧔1986

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🩷

preg.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    A wiesz że nawet się nie zastanowiłam nad tym czy można wziąć do szpitala swoje mleko 🤔 to jest dobre pytanie.
    Ja mam mętlik bo mój syn miał przeokropną skazę białkową do tego stopnia że nie mógł jeść mojego mleka pomimo że byłam na diecie bardzo restrykcyjnej, bebilon pepti też nie podszedł i jedyne mleko które mógł jeść to był nutramigen lgg (ponoć najobrzydliwsze mleko w smaku ze wszystkich) ale jedynie po tym nie dostawał boleści, nie wymiotował i nie miał wysypek

Chyba pójdę za Twoim przykładem Zumi bo wydaje mi się to dobrze rozkminione 😄

Jeśli myślisz o Żeromskim, to u nas położna widziała że mamy swoje mleko w razie coś, ale mówiła żeby je zabrać do domu bo oni tu mają na dokarmianie.
    Ale też nie mówiła nic, żeby to było jakoś szczególnie zabronione. Tylko „mleko niech Pan weźmie do domu, my mamy swoje na dokarmianie a wasze to zamieszanie to trzeba zgłosić, opisać” - więc z tego wynika dla mnie że to jest do zrobienia żeby podać swoje mleko, tylko bardziej kwestia tego czy ktoś się nie da „zbyć” i wypełni te procedury.

Rudka lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    11.2025 A 🩵

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:

Kiedy wyparzacie/sterylizujecie rzeczy dla siebie i dziecka? Nie mam tego dużo, kolektory na mleko, 2 smoczki, których pewnie i tak nie użyję, etui na smoczek, sama nie wiem czy coś jeszcze. Chyba tyle.

Wczoraj dostalam tylko powiadomienie, ze polubila moj post. 😛 wiec albo ma gorszy dzien albo juz smiga po porodowce. 😁

Ja juz wyparzylam ostatnio i popakowalam w folie strunowe, przy okazji pakowania do szpitala.

TBK lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:

Ja już wyparzyłam bo pakowałam do torby do szpitala butelki i smoczki.

TBK lubi tę wiadomość

preg.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem, dziś się nie odzywałam jeszcze, ale wczoraj jak najbardziej 😁

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ❤️

Edka, dziwię się, że tak polecasz masaż szyjki, mialam 3 znajome, które go miały i trochę mam w pracy i wszystkie wspominają go tragicznie, jak tortury, gorsze niż cokolwiek innego w porodzie i u większości nie dał spektakularnego efektu, żeby warto było tak cierpieć 😅 mnie samo, delikatne badanie szyjki boli. Ja wpisałam w planie porodu, że nie wyrażam zgody na masaż szyjki, nie widzę sensu przeżywać takiego bólu, to już wolę cc

Co do granicy łazienkowej to ja mam tak jak Domisiek, nie wyobrażam sobie załatwiać się przy mężu ani wchodzi do łazienki kiedy On ma posiedzenie. Dla mnie to jest granica nienaruszalna 😅

A co do wyparzania to ja jakoś z 2 tygodnie temu wszystko wyparzylam i schowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:58

TBK lubi tę wiadomość

👩31 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
    21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
    26.06 wszystko dobrze 🥹
    23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
    20.08 ponad 800g bobasa 🩷
    preg.png
  • TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym mm to wiecie różnie bywa. Serio, można się na niezłe akcje w szpitalu nadziać. My jesteśmy ogarnięte, ale są takie, co podadzą coś innego, za dużo, za mało i potem będą krzyczeć o odszkodowanie od szpitala. Tak mi się wydaje przynajmniej.
    Przy kp też nas pilnowali z jedzeniem. Wiem, że nie ma diety matki kp, ale nasza neonatolog jest starej daty i dla niej jednak trzeba być na diecie. Ale jest świetną specjalistką w swojej dziedzinie, dużo dla oddziału zrobiła, więc każdy przymyka oko na to jej wydziwianie i je ukradkiem 🤣 jak oddział położniczo-ginekologiczny jest jaki jest, tak neonatologia jest świetna. W razie czego wiem, że dobrze się zaopiekują dzieckiem. Minus tylko taki, że na siłę wciskają mm, ale będę walczyć. Może zrobię plakietkę "nie dokarmiać" , jak w zoo 🤣🤣🤣

Dzięki dziewczyny, chyba faktycznie zrobię tak, że kolektory ogarnę teraz, bo jak wrócę do domu to może będą lepsze niż wkładki. Spakuję do woreczkow strunowych (nie pomyślałam o tym). Do szpitala nic wyparzonego nie potrzebuję. A smoczka i tak nie powinno się tak szybko używać, więc pewnie ogarnę to jak będzie potrzeba na drzemce małej. To w końcu tylko kilka minut.

Zumi lubi tę wiadomość

• Apatheia Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie nastawiam sie na konkretne karmienie. Pierwszy raz będę mamą, jestem kompletnie zielona spróbuję kp/kpi na pewno ale jak nie dam rady trudno będzie mm. Asia współczuję tych nacisków, każdy jest mądry bo ich to nie dotyczy. U mnie jest znowu na odwrót, moja szwagierka karmiła mm, więc ona jak i teściowa są wyznawczyniami takiego karmienia i najlepiej, żeby tak każdy karmił. A ostatnio w rodzinie urodziła sie inna dzidzia, jest kp i ile komentarzy 😂 Że po co, że dziecko niedojada i jest głodne itd. Tak mnie to wkurza, każda mama sama decyduje o tym jak chce karmić i nic nikomu do tego, a tutaj jest zasada ja mialam tak to ty tez tak musisz bo inaczej źle robisz, no błagam. Życzę nam wszystkim siły i cierpliwości w tym biadoleniu ludzi dookoła, bo co byśmy nie zrobiły to i tak źle 😂

💁‍♀️27 💁‍♂️28

19.08.2024 - II (1cs)
    11.09.2024 - bicie ❤️🥹
    30.09.2024 - 10tc 💔🕊

13.03.2025 - II (2cs) 🥰
    18.03 - 15 dpo - beta 861, prog 23
    20.03 - 17dpo - beta 2200
    21.03. - pierwsze usg 4+3
    08.04. - jest ❤️ 1,1 cm, 7+0
    29.04 - 3,7cm 10+0
    14.05 - prenatalne 6,9cm 12+1
    27.05 - chyba 💙🥹
    24.06 - wizyta
    09.07- połówkowe

preg.png
‹‹ 739 740 741 742 743
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ