👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde ja żadnych energetyków żelowych nie biorę .. ja to chyba naiwnie wierzę, że kichnę i pyk samo pójdzie 😎 hehe
A właśnie co do prania firanek i okien, ktoś prócz Kasiek robił takie porządki? Bo ja chyba bym po niej już urodziła jakbym to zrobiła..😅 w sumie może to i nie taki zły pomysł 😁😁
Dziewczyny które już po rozpakowaniu, jak Wy się czujecie? -
Kasiek7 wrote:Ja dziś tak jak i wczoraj podobnie jak Asia wulkan energii dziś wszystkie okna pomylam i firanki popralam (nie ja wieszałam) . Macie też tak że schylicie się do butów żeby ubrac i łapie was taki ból brzucha ? Jakby skurcz whatever
Dziewczyny ponawiam z tymi musami i batonami energetycznymi ,wiem że Nadzieja napisała o Decathlonie ale nie mam w okolicy 50km żadnego... Czy któraś kupiła gdzie indziej ? Jaki powinien być skład ? Urofizjo kazała też wziąść elektrolity jakieś lepsze ale nie pamiętam firmy ,macie jakieś ?
Ja takich energetycznych dla sportowcow nie kupowalam, tylko zwykle musy owocowe. Ale w DOZ tez chyba mozesz zamowic te dla sportowcow. Moze w jakichs sklepach z odzywkami tez by sie znalazly, typu SFD, KFD.
Kupilam w biedrze musy 100% owocow, batoniki takie z owocow bez cukru, kinderki na sale porodowa. -
Oj Ja mam zdecydowanie z tymi bólami brzucha, kłuciem skurczami i wszystkim co możliwe 🙄 a w ogóle strasznie czuje napierania na pęcherz i jakby szyjkę. I szok że maksymalnie 13 stego CC. Choć jak się uda to wcześniej 😱
-
Kurde właśnie mam te musy owocowe ,ze śliwką,mam batony proteinowe i jakieś batony musli ale ta urofizjo na ostatnich zajęciach tak mówiła o tych elektrolitach lepszych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2025, 23:05
-
Asia moja szyjka zamknięta więc whatever . Ja jak coś robię to nie jest mi niedobrze 😁 jak leżę siedzę to automatycznie blee,ejj ale ja już to na święta robię 😁
-
psaj91 wrote:@Zumi Słodycze są dobre na wszystko 🥰 Jak tak opowiadasz o tej szyjce, to od razu mi się moje HSG przypomina... No, nie chciałabym tego powtarzać 🙄
Dziewczyny od CC, bo chyba jeszcze u nas żadna od SN nie miała ZZO - czy to podanie w kręgosłup boli? Boję się trochę tej wielkiej igły 😃
Mi dziś wciąż dokazuje podbrzusze... Jestem ciekawa co wyjdzie jutro na wizycie. Mimo to, zmotywowałam się i pojechaliśmy z mężem zrobić zapasy zakupowe na pierwszy miesiąc z bobasem - i cyk 500zł w powietrze 😂 Póki co zrobiłam dziś 6 sosów, na piątek planuję smażenie i pieczenie mięs i mogę rodzić 🙃🙋🏻♀️
Mnie to znieczulenie wcale nie bolało, ale chyba dlatego że to był moment, gdzie atakowały mnie takie skurcze że ledwo patrzyłam na oczy 😅 także mnie wtedy to by mogli nawet młotkiem okładać i bym nie protestowała.
-
Asia091 wrote:Kurde ja żadnych energetyków żelowych nie biorę .. ja to chyba naiwnie wierzę, że kichnę i pyk samo pójdzie 😎 hehe
A właśnie co do prania firanek i okien, ktoś prócz Kasiek robił takie porządki? Bo ja chyba bym po niej już urodziła jakbym to zrobiła..😅 w sumie może to i nie taki zły pomysł 😁😁
Dziewczyny które już po rozpakowaniu, jak Wy się czujecie?
Ja się czuję bardzo dobrze. Ten połóg jest jak narazie dla mnie całkiem łaskawy. Położna wyciągała mi już szwy, ładnie się to goi. Krwawienie mam już niewielkie, także jest ok.
Nadzieja32, wellwellwell, Asia091, Kropka89, Fabregasowa, Rudka lubią tę wiadomość
-
Pauliv fajnie czytać, że u Was wszystko idzie w dobrą stronę. Mozna z nadzieją patrzeć w przyszłość ☺️
Jak sie schylam do buta to czuje taki jakby skurcz i twardy brzuszek. Odkąd mam donoszoną ciążę to prasuje, odkurzam, sprzatam bo od września mąż to ogarniał z powodu mojej szyjki a teraz no to już niech się dzieje.
Kasiek ja nie kupiłam takich typowo energetycznych rzeczy, stawiam na czekoladowe cukierki i żelki. Dodatkowo planuję zrobić kanapki i zostawić w bagażniku. Po porodzie ewentualnie mąż je przyniesie bo mam wizje, ze młody urodzi się np. o 1 w nocy, emocje trochę opadną i o 4 będę umierać z głodu. -
Jjkm97 wrote:Nadzieja, a jakie masz cisnienie przy tych skokach? I kiedy lekarka kazała Ci w razie w jechać do szpitala?
Dziś było najwyżej 151/94. Do szpitala mam jechać jak będzie powyżej 160 skurczowe lub 110 rozkurczowe. Mam też zrobić za kilka dni badanie moczu i jeśli wyjdzie białko to wtedy też do szpitala👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Oprócz bólu dupy i piczy to dobrze się czuję
, też na ten monet połóg jest dla mnie łaskawy bardzo. Zobaczymy jak w końcu wyjdę ze szpitala co będzie w domu 
U mnie w szpitalu gdzie rodziłam pierwsze co to powiedzieli, że mogą dać mi znieczulenie…. I mogłam brać, bo było podobno mnie słychać na całym oddziale 🫣🤣
Fabregasowa lubi tę wiadomość
09.2021 Angelius - GM
12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia
2022 - 3 X IUI - ❌️
1. IVF
04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
1 transfer - beta 0
2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
3 transfer - beta 0
4 transfer - beta 0
5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.
2. IVF
09.2024 - mamy ❄️❄️
6 transfer - beta 0
7 transfer - beta 0
3. IVF - badanie PGT
01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹
Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️
🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

-
Hej cioteczki 🩷 5.11.2025 o 12:36 przyszła na świat Amelia planowane CC - 3130g,55cm 🩷
wellwellwell, Anilorak88, psaj91, Domisiek, Tusia88, Asia091, Zumi, Paulivvv, Nadzieja32, TBK, Kropka89, Ann35, izzou97, Klekotka, Babsi, Ilka96, Mel 456, edka85, Fabregasowa, AnaPyza, Bećka, kalinok, nnaciaa, Rudka lubią tę wiadomość
👩⚖️94’ 👱♂️91’
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
🩷
7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
2.09.2025 1417g kropeczki 🩷🩷
12.09 1970g kropeczki 🩷🩷
6.10 2400 g kropeczki 🩷🩷
30.10 3500 g kropeczki 🩷🩷
5.11 3130g 55cm kropeczki 🩷🩷

-
psaj91 wrote:@Zumi Słodycze są dobre na wszystko 🥰 Jak tak opowiadasz o tej szyjce, to od razu mi się moje HSG przypomina... No, nie chciałabym tego powtarzać 🙄
Dziewczyny od CC, bo chyba jeszcze u nas żadna od SN nie miała ZZO - czy to podanie w kręgosłup boli? Boję się trochę tej wielkiej igły 😃
Mi dziś wciąż dokazuje podbrzusze... Jestem ciekawa co wyjdzie jutro na wizycie. Mimo to, zmotywowałam się i pojechaliśmy z mężem zrobić zapasy zakupowe na pierwszy miesiąc z bobasem - i cyk 500zł w powietrze 😂 Póki co zrobiłam dziś 6 sosów, na piątek planuję smażenie i pieczenie mięs i mogę rodzić 🙃🙋🏻♀️
Mnie nie bolalo nic a wbijali mi sie kilka razy bo pozniej uslyszalam ze bylam wyjatkowa 😂 pewnie przez to ze jak trafilam na stol to jeszcze mialam te cholerne skurcze po oksach i ciezko bylo wysiedziec.. a trzeba bylo siedziec prosto, zrobic koci grzbiet i wyluzować ramiona. -
@a_aandzela Gratulacje! 🥰
@Kasiek7 Ja zamawiałam te żele energetyczne właśnie z DOZ. Dodatkowo wzięłam sobie dwa izotoniki. Z przekąsek jakieś musy owocowe (chociaż nie wiem jak można tym oszukać żołądek 😅), małe princepolo, mini herbatniki z czekoladą, ciastka zbożowe i kinder czekoladę 😂
@Paulivvv @Klekotka To mnie troszkę dziewczyny z tą igłą pocieszyłyście 😁😁 Jeszcze po wczorajszym ostatnim pobraniu krwi mam uraz - głupie babsko tak chamsko się wbiło, że mam krwiaka na pół ręki 😡🙃
P.S. Halo, halo i co z tą super pełnią?! Za kilka godzin zacznie świtać, a tu żadnego naturalnego rozpoczęcia akcji!? 😂
a_aandzela lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Aandzela gratulacje 🩷☺️ napisz w wolnej chwili jak znioslas CC
-
a_andzela gratulacje 🥳 zdrówka i odpoczynku dla Was, jak znajdziesz siły to prosimy o więcej szczegółów.
Psaj91 dokładnie coś słaba ta pełnia...chyba każda z Nas przestała używać drugiej połówki jako pomocy 😄
Ja się obudziła tradycyjnie na siku, i mój syn na bank się znowu odwrócił, teraz siedzi w poprzek i się rozciąga, nogi na lewo a głową na prawo.. to jest taki ból że aż mi niedobrze 😵 i tak sobie siedzie i popłakuje że mąż śpi a ja boje się położyć bo za 2h znowu siku i będę musiała wstać a to będzie bolało.😭
Dużo sił dla Nas na tej końcówce.. 🙏
-
Samo w sobie cc naprawdę nic strasznego
nie ma się czego bać !
Nic nie czułam - delikatny dyskomfort i to tyle. Pionizacja też okej - troche bólu,ale nie jakiegoś nie do wytrzymywania
Rana ciągnie wiadomo, mi zabrali też dziecko na noc ,więc sobie odpoczęłam trochę
Przygotować się na brak jedzenia / wczoraj cały dzień nic nie jadłam, chyba dopiero coś dostanę na obiad 😅
Klekotka lubi tę wiadomość
👩⚖️94’ 👱♂️91’
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
23.06.2025 330g małej kropeczki 🩷
🩷
7.08.2025 970g kropeczki 🩷🩷
2.09.2025 1417g kropeczki 🩷🩷
12.09 1970g kropeczki 🩷🩷
6.10 2400 g kropeczki 🩷🩷
30.10 3500 g kropeczki 🩷🩷
5.11 3130g 55cm kropeczki 🩷🩷

-
a_andzela gratulacje! ❤️
Och, ja bardzo odczuwam pełnię, znowu nie śpię i do tego budzę się z dziwnym uczuciem lęku i stresu, aż mi żołądek ściska. Dobrze, że dziś Tosia się rusza normalnie to się nie nakręcam 😅👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc