👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny rozpakowane - gratulacje 👶🏻
Zumi, trzymam kciuki. I myślami jestem z Lavendą, pewnie już tuli Adę 🤗
A jeśli chodzi o połóg, to 100x bardziej wolałam sie martwić o przebieg porodu niż o Młodego teraz po tej stronie brzucha 😅 Fakt że jeszcze tydzień temu byłam w ciąży to jakaś abstrakcja i walczą we mnie dwa wilki - jeden mówi że to tylko tydzień i kiedy to zleciało, a drugi że to jak wieczność 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2025, 16:22
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
Zumi serce pęka jak się to czyta 🥺 mam nadzieję, że jednak akcja się rozkręci i jeszcze dziś będziesz tulić Synka 🫂
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Zumi który to szpital że z miejsca pytają o chęć znieczulenia? Tak powinno być wszędzie 🥺
-
🥺 Zumi, bądź Dzielna ! Jejku ja trzymam kciuki za Ciebie!
Aż mnie cipka zabolała jak to przeczytałam. Niech szlak trafi ten balotnik 🤦♀️ Wiem, że jesteś mega dzielna i wytrzymasz to wszystko i jak tylko przytulisz Synka to zapomnisz o tym wszystkim. 3mam kciuki 🤞💪
Anilorak czyli to wszystko przez wzrastający włosek?? 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2025, 19:10
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Justa877 wrote:Ja po wizycie, pomyliłam się to nie żylaki u mnie a zapalenie bakteryjne, torbiel sie zrobił dlatego sprawia ból i nie moge chodzic sprawnie, maść przepisała z antybiotykiem. Prawdopodobnie od mieszka włosowego 😧 jest rozwarcie aż na 1 cm .. szyjka długa, takze daleko do porodu, za 2 tyg. Jeszcze jedna wizyta. Myślałam, że ta będzie ostatnią, zostały sie niecałe 3 tyg. do terminu.
Współczuję bo niestety to dziadostwo lubi wracać. Pierwszy raz miałam 5 lat temu, i tak co jakis czas się odnawia. Polecam też przykładać wacik nasączony octeniseptem i jak jeszcze kiedys tylko poczujesz ból lub małą grudkę w tym miejscu to od razu maść bo to lubi szybko rosnąć.
Zumi 😟 dzielna jesteś przeokrutnie. Trzymam kciuki za Ciebie i Jasia. -
Jeju, @Zumi, bardzo Ci współczuję... Kurcze, ciekawe od czego to zależy, że niektóre to kichną i mają z głowy, a inne tak cierpią 😕Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Hej dziewczyny jeszcze dwa dni i moja Iga ma 2 tygodnie . Kiedy to zleciało ? Nie wiem 😅
Daję znać co u nas .
Zaczęły się problemy z kupka , mała się pręży i płacze , a jak zrobi to tak zbita a powinna być luźna , no i położna kazała kupić kropelki delicol , a po kropelkach zaczęła ulewać 🫣 odstawiłam kropelki , próbowaliśmy przepajac wodą za zgodą położnej ale nie chce . Także pozostało zmienić mleko , teraz dostawała Hipp bio combiotyk , zmieniliśmy na Hipp comfort bałam się ze nie będzie piła ale pierwsza porcja weszła 90 ml , także teraz tylko trzymać kciuki aby się poprawiło . Oprócz tego noce są ok naprawdę , budzi się tylko na mleczko i śpi . Kupiłam monitor oddechu aby spać spokojnie i jestem zadowolona . A dziś pełnia dziewczyny także trzymam kciuki za szybkie rozpakowanie dzisiejszej nocy 😆❤️
Koleżanka do mnie pisała że w pełnię dzieci nie śpią 🫣 jakoś nigdy na to nie zwróciłam uwagi także dziś się okaże ☺️
Anilorak88, Asia091, Rudka, psaj91 lubią tę wiadomość
🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Dzięki dziewczyny 🥹 od 15 już jest mega spoko, troszke pobolewa ale to nic, bez porównania z tym co bylo do 12...Pani doktor mówiła w trakcie, że jak ból będzie bez przerwy tak okrutny to mi odciągną trochę płynu. Ale przeszło kurcze, zwalczyłam to jakoś 🙏
@Psaj ja mam teorie, że to moja osobista reakcja na prostaglandyny. Po "przytulankach" z mężem też bóle miałam przeokrutne, jednej nocy nie przespałam wcale. Niemniej balonik bolał o wiele bardziej i inaczej...Też myślę, że ani ja ani synek nie jesteśmy fizjologicznie na to gotowi 😕. Lekarz proponował na jutro ten balonik ale stwierdziłam, że dzień różnicy niewiele zmieni. Nie wiązałam z nim nadziei jak wczoraj usłyszałam od innej dziewczyny, że nie zrobił wcale rozwarcia.
@Ania89 - Opole, jest jeden tylko szpital do porodu w naszym mieście 😊👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Zumi, jestem cały czas myślami z Tobą ❤️🙏
Rozpakowane dziewczyny, wielkie gratulacje! ❤️🔥
Ja się trochę mniej odzywam bo się jakoś gorzej czuję w sensie nie mam sił. A że to do mnie zupełnie niepodobne to mam nadzieję że Stasio zechce wyjść szybciej. Na piłce jestem już od wczoraj, wiesiołek 4 dzień. -
Zumi, bardzo współczuję. Ja bym tego balonika nie przeżyła. Mnie wprowadzenie czegokolwiek do szyjki macicy kojarzy się z bólem nie do zniesienia. W zeszłym roku miałam wprowadzony kontrast do szyjki i trwało to jakieś 5 sekund, a czułam się jakby mnie mordowali.
Bardzo nie chciałam mieć cesarki, ale jak czytam Wasze opisy porodów to chyba jednak cieszę się, że nie muszę przechodzić przez poród SN. -
Natha wrote:Miałam identycznie - główka nisko i szyjka praktycznie zerowa bez rozwarcia. Spróbuj sobie ćwiczeń na przedramionach i pupa wyżej i tak powiś sobie o ile jesteś w stanie . Dla mnie natychmiastowy efekt

I będziesz mocno w plecach czuc poród. Polecam naciskać biodro do przodu; u mnie pozycja na boku pomogła ‚ nie wiem też czy macie tensa na porodówce ale mnie uratował również
Będę próbować pozycji, o której piszesz. Czy pisząc natychmiastowy efekt masz na myśli, że rozpoczął się poród?08.03. ⏸️
20.11.2026 - Łucja 🥰
3322 g, 49 cm -
@Mel ja dziś przy baloniku modliłam się o cesarkę, ale jeśli zrobi się rozwarcie i dostane ZZO to w sumie wszystko jedno mi już, byle szybko podali i żeby ból odszedł w próżnię 🙏. Był taki moment, że bałam się ZZO, a teraz marzę o tym jak o mojej mieszance wedlowskiej, którą mam pod łóżkiem szpitalnym 😂. Kryję się przed położnymi. Ale po tych wymiotach i przy bólu bardzo pomogły mi słodycze o dziwo 😮👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
U mnie znowu skok ciśnienia, wczoraj był i dziś też 😭😭 a ja się przy tym tak źle czuję, ciśnie mnie w głowie, mam gorącą twarz i drżą mi mięśnie. Niech ta ciąża już dobiegnie końca i Tosia się bezpiecznie urodzi 🥺🥺👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Zumi wiadomo że na atmosferę szpitalną najlepsza jest wedlowska mieszanka 🤣 ja dziś zakupiłam sobie czekoladę mleczną z nadzieniem gruszkowym - Koniecznie spróbuj bo to jest boski smak 🥰🥰
Ja miałam power jak cholera, posprzątałam w domu, zrobiłam obiad menżowi.. (zapiekane serem naleśniki z kurczakiem, papryką, pieczarkami i cebulką) wyszło mi 10 szt., oczywiście wtranżolił 3 porcję, ale zupy z wczoraj i kotlecika to już nie ruszył.. no ja pierdziele😤 I właśnie teraz wchodzę do kuchni a tam zostały TYLKO 3 naleśniki. Ja to tylko ostatnio stoję w tej kuchni i gotuję i gotuję. Od jutra koniec. Definitywnie już nic nie zrobię na obiad- no chyba że tylko sobie i Ignasiowi.
Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość
-
Zumi - trzymam kciuki żebyś już zaraz tuliła się ze swoim maluchem ❤️ jesteś baaardzo dzielna.
Fabregasowa - u nas narazie całkiem ok, czasem się pojawi u bobasa jakiś kryzys spania i ciężko mu zasnąć, ale zazwyczaj jest dobrze, chcieliśmy się też jak najbardziej dopasować do zasad „bezpiecznego snu” ale nasze dziecko nie zaśnie bez koca na sobie, nie ma takiej możliwości - wczoraj walka o to trwała 2,5h - mąż dał mu w końcu ten koc i zasnął w 2 minuty… kupiliśmy mu skarpetkę Owlet więc chociaż ona go monitoruje dodatkowo w tym jego kocu 😅
Czasami męczy go czkawka - tak mi go wtedy szkoda 😭 jak on cały podskakuje od tej czkawki… wszystkie ubrania nadal są na niego za duże, mam jakieś pare sztuk z rozmiaru 50 ale to też przyduże, a nie chcę kupować, bo pewnie kwestia dni jak zacznie do nich pasować - narazie podwijamy te ubrania i wygląda jakby miał strój w spadku po jakimś starszym rodzeństwie 🤣
Na wypisie ze szpitala w piątek miał wagę 2460g, w poniedziałek położna go ważyła to miał już 2530g no i jutro znowu ma być u nas z wizytą to zobaczymy czy przybiera dalej, ale apetyt ma kosmiczny więc sądzę że przybiera.
Kropka89, Zumi, Fabregasowa lubią tę wiadomość
-
Zumi, Asia, piszecie o takich smakołykach a ja z moją nietolerancją laktozy nie mogę takich rzeczy w ogóle jeść a taaaaaak baaaardzo mi się marzą 🙈🙈🙈 nawet dziś te czekoladę o której piszesz oglądałam w Żabce…
Zumi, daj znać jak teraz wieczorem. Naprawdę ciekawa sprawa z tym balonikiem ciekawe czy jak ja bym miała też by mnie tak bolało, bo i okresy miałam turbo bolesne i po przytulankach z mężem też czasem nie było fajnie. A dziewczyna co koło mnie leżała na patologii w ogóle tego balonika prawie nie czuła, mówiła że takie delikatne uczucie jak przy okresie. Hmmm -
Nadzieja32 wrote:U mnie znowu skok ciśnienia, wczoraj był i dziś też 😭😭 a ja się przy tym tak źle czuję, ciśnie mnie w głowie, mam gorącą twarz i drżą mi mięśnie. Niech ta ciąża już dobiegnie końca i Tosia się bezpiecznie urodzi 🥺🥺
A może to też coś z ta pełnia związane? Ja dziś miałam przypał pod przedszkolem, na szczęście mąż poszedł po synka a ja zostałam w aucie. I nagle tak mi serce zaczęło walić myslalam ze umieram serio i mysle sobie, dobrze ze jestesmy razem to zaraz mąż przyjdzie i mi pomoże. Ledwo co się uspokoiłam, siedziałam i chciało mi się ryczeć z nerwów.
W końcu przyszli do auta i widzę mojego roztrzęsionego męża który do mnie woła już z oddali żebym pomogła szybciutko bo był wypadek. Okazało się że nasz mały Jasio podłożył rączkę pod zamykające się ciężkie drzwi przedszkola. Dwa paluszki krwawiące i zapłakany cały. Oczywiście w 3 sek wyciągnęłam spray odkażający i nakleiłam plastry. O swoim złym samopoczuciu zapomniałam ale potem sobie uświadomiłam że musiałam się tak źle poczuć dokładnie jak on miał wypadek. Takie to połączenia mamusi i synków…
-
@Zumi Słodycze są dobre na wszystko 🥰 Jak tak opowiadasz o tej szyjce, to od razu mi się moje HSG przypomina... No, nie chciałabym tego powtarzać 🙄
Dziewczyny od CC, bo chyba jeszcze u nas żadna od SN nie miała ZZO - czy to podanie w kręgosłup boli? Boję się trochę tej wielkiej igły 😃
Mi dziś wciąż dokazuje podbrzusze... Jestem ciekawa co wyjdzie jutro na wizycie. Mimo to, zmotywowałam się i pojechaliśmy z mężem zrobić zapasy zakupowe na pierwszy miesiąc z bobasem - i cyk 500zł w powietrze 😂 Póki co zrobiłam dziś 6 sosów, na piątek planuję smażenie i pieczenie mięs i mogę rodzić 🙃🙋🏻♀️
Kasiek7 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Ja dziś tak jak i wczoraj podobnie jak Asia wulkan energii dziś wszystkie okna pomylam i firanki popralam (nie ja wieszałam) . Macie też tak że schylicie się do butów żeby ubrac i łapie was taki ból brzucha ? Jakby skurcz whatever
Dziewczyny ponawiam z tymi musami i batonami energetycznymi ,wiem że Nadzieja napisała o Decathlonie ale nie mam w okolicy 50km żadnego... Czy któraś kupiła gdzie indziej ? Jaki powinien być skład ? Urofizjo kazała też wziąść elektrolity jakieś lepsze ale nie pamiętam firmy ,macie jakieś ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2025, 21:29
-
Kasiek7 wrote:Ja dziś tak jak i wczoraj podobnie jak Asia wulkan energii dziś wszystkie okna pomylam i firanki popralam (nie ja wieszałam) . Macie też tak że schylicie się do butów żeby ubrac i łapie was taki ból brzucha ? Jakby skurcz whatever
Dziewczyny ponawiam z tymi musami i batonami energetycznymi ,wiem że Nadzieja napisała o Decathlonie ale nie mam w okolicy 50km żadnego... Czy któraś kupiła gdzie indziej ? Jaki powinien być skład ? Urofizjo kazała też wziąść elektrolity jakieś lepsze ale nie pamiętam firmy ,macie jakieś ?
Ja kupiłam batoniki w Rossmanie.
i musy też takie dla dzieci
i owsianki itp.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH