👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie wczoraj Mąż zaskoczył miłą niespodzianka, a Ja co? Od razu do niego z gębą " CO ZROBIŁEŚ?! ",
odpowiedział że to dla mnie bo z miłości do mnie i że dawno były i chciał sprawić radość".. straszna jestem w tej ciąży cały czas garłata.. 🤯🥺
https://zapodaj.net/plik-TTzwFs1Y6l
TBK ja też chcę tylko wziąć wodę, dosłownie z 5 batoników a resztę to mąż mi będzie dowoził.. zresztą obok jest maczek 🫣🫣
Anilorak88, wellwellwell, Ann35, Mel 456, Kasiek7, Fabregasowa, edka85, psaj91, kalinok, TBK lubią tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
TP 18.11.2025. 🤞 -
Mamasitta wrote:Zumi przypomnij proszę jaką tą witaminę D polecasz dla maluszka. I czy to na hyc tez z wit. K? Niestety już nie bardzo pamiętam
Ibuvit d3 baby. Witamine K jednorazowo w szpitalu podaja.
Ja mam troche przekasek do szpitala zapakowanych (gotowe owsianki, batoniki, wafle ryzowe itp.) bo ostatnio sie nie najadalam tymi szpitalnymi posilkami, w ogole urodzilam o 1:50 i do rana zostalam bez posilku a bylam tuuuuurbo glodna. 🫣 -
Ja z przekąsek wzięłam 2 batony energetyczne i dwa musy/żele energetyczne, do tego wczoraj wzięliśmy wafle ryżowe i mała paczkę kabanosów takich malutkich cieniutkich. Do tego woda. Te kabanosy bardziej pod kątem męża 😆
Ania pytałaś o położną, u nas będzie przychodziła położna środowiskowa którą wybrałam w ciąży i mnie odwiedza, ale chyba jeśli się takiej nie wybierze to poprostu z ośrodka zdrowia będzie przychodziła. -
No wiesz co... mała sobie spała spokojnie, a ty ją tak rozbudzilas 😄 Oj, matka zobaczysz że po porodzie mała ci to odwzajemni i tak samo będzie tobie robiła 😅Nadzieja32 wrote:Powiem Wam, że ciąża to robi sieczkę z mózgu. Wstałam na drugie siku i tak nagle poczułam stres z nikąd i wkręciłam sobie, że Tosia się nie rusza, ani po tym siku ani po tym 2h temu. Napiłam się słodkiego napoju, usiadłam, pukam w ten brzuch i nic, mija 15 minut i nic, no to ja już wkrętka, stres, zaraz słabo mi się zrobi z nerwów i co? I dostałam dwa kopy, po czym zaczęła się normalnie ruszać, kamień z serca 😅 ale niesamowite dla mnie jest nagle potrafię się zacząć bać o Tosię. Ech, chyba tak już teraz będzie wyglądać życie? 🙈
Nadzieja32, Domisiek lubią tę wiadomość
-
edka85 wrote:No wiesz co... mała sobie spała spokojnie, a ty ją tak rozbudzilas 😄 Oj, matka zobaczysz że po porodzie mała ci to odwzajemni i tak samo będzie tobie robiła 😅
To samo mi mąż powiedział 😂😂 ale z reguły jak wstaję na siku to Ona się tam coś ruszy, a tu dwa razy nic i jeszcze z jakimś dziwnym lękiem się obudziłam i tak sobie sama wkręciłam 🙈 dziecko się jeszcze nie urodziło, a ja już jestem matka wariatka 😆😆👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷
20.08 ponad 800g bobasa 🩷

-
Halo @Zumi jak tam rozwój akcji?? 😁😁 Juz coś Ci założyli?
@Asia091 Przepiękny bukiecik 🥹🥰
@Nadzieja32 Mam tak samo 😂 Czasem majtam bym brzuchem na prawo i lewo żeby się poruszyła, więc niezły rollercoaster tam musi mieć 😂
Mi zdarzyło się dwa razy chrapać w ciąży - mąż był posikany ze śmiechu, aż musiał nagrać 😅 O puchnięcia bardzo się bałam, ale do dnia dzisiejszego noszę obrączkę, więc na szczęście mnie to ominęło... Natomiast odbijanie to koszmar - zawsze i wszędzie 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:50
Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
35+6 tc - 2800g 👀🩷
37+6 tc - 🩺

-
Psaj91 dziękuje;) Ja też noszę obrączkę tylko ściągam na noc w razie W 🤪 tylko stopy mam opuchnięte ale jeszcze nie zrobiło się z nich ciasto.
Bardzo ważne pytanie 🙋♀️ do Was:
Bierzecie lub brałyście jakieś normalne ciuchy do szpitala ? Czy tylko tę koszulę i szlafrok?09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
TP 18.11.2025. 🤞 -
Asia091 wrote:Psaj91 dziękuje;) Ja też noszę obrączkę tylko ściągam na noc w razie W 🤪 tylko stopy mam opuchnięte ale jeszcze nie zrobiło się z nich ciasto.
Bierzecie lub brałyście jakieś normalne ciuchy do szpitala ? Czy tylko tę koszulę i szlafrok?
To u mnie chyba tylko delikatnie kostki, ale to zawsze miałam z tym problem... 😕
Ja biorę 2 koszule poporodowe, 1 porodową, szlafrok, 3 pary skarpeciochów i 1 trochę dłuższe krótkie spodenki, bo tak jak kiedyś wspominałam - nie wyobrażam sobie świecić psiochą 😂Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
22+6 tc - 640g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
35+6 tc - 2800g 👀🩷
37+6 tc - 🩺

-
Ja mam spakowaną walizke porodową to tam mam 4 koszule, cienki kardigan zamiast szlafroka, klapki, ręczniki, kosmetyczke i wszystkie rzeczy higieniczne.
A w takiej bawełnianej torbie mam 3 koszulki, 3 pary leginsów i kilka par zwykłych majtek jakby się okazało, że pojadę do szpitala ale trzeba będzie jeszcze leżeć a nie rodzić. -
Asia091 wrote:Psaj91 dziękuje;) Ja też noszę obrączkę tylko ściągam na noc w razie W 🤪 tylko stopy mam opuchnięte ale jeszcze nie zrobiło się z nich ciasto.
Bierzecie lub brałyście jakieś normalne ciuchy do szpitala ? Czy tylko tę koszulę i szlafrok?
Tylko koszule i cienki szlafrok. 2 pary zwyklych gaci w razie jakby trzeba było zostać przed porodem. U nas nie można leginsów. Jakby coś się działo, to położne/lekarze mają szybki dostęp. Nie wiem, nie wnikam, dostosowuję się do zasad.
Kupiłam o 3 rozmiary większe klapki. No w szoku jestem jaka ze mnie Balbina. -
Dziękuję, dziewczyny, za gratulacje! Przepraszam, jeżeli którąś z was wystraszyłam moją historią porodową 😅 Dzisiaj już jest o wiele lepiej — oprócz bólu w kroczu normalnie funkcjonuję. Położne wzięły na całą noc Alę, więc się wyspałam, najadłam i można działać. Mała ma ładny odruch ssania, cały czas ją przystawiam i pięknie łapie. Położne są bardzo pomocne i empatyczne. Mówią, że sobie świetnie poradziłam. Mocno polecam używanie piłki podczas porodu! Skakałam na niej parę godzin, dzięki czemu Ala ładnie zeszła na dół. Prysznic też bardzo mi pomógł w trakcie bóli. Patrzę na tego małego kartofla i ciężko mi opisać, jak mocno ją kocham — a całą ciążę (trudno mi to przyznać) praktycznie nic nie czułam. Powodzenia dla wszystkich nierozpakowanych! 🫶🏻🍀
Asia091, wellwellwell, TBK, Dahlia, psaj91, Anilorak88, Domisiek, Jjkm97, Ann35, Nadzieja32, Bećka, edka85, anna.90 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie ,mała waży 3100 , gbs ujemny ,szyjka zamknięta i wysoko🥲 mam odstawić magnez
W Nast tygodniu mam się umówić na ktg
Dziewczyny można prosić fotkę tych batonow i musów energetycznych ? Ja nigdzie nie mogę znalezcWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:59
-
Dziewczyny czy Wy powtarzalyscie badania HIV, igm toxo, hbs ? Bo przecież wszystko to było robione i tak mnie to zastanawia
-
Toxo robiłam w ciąży 3 razy.Ania 89 wrote:Dziewczyny czy Wy powtarzalyscie badania HIV, igm toxo, hbs ? Bo przecież wszystko to było robione i tak mnie to zastanawia
W trzecim trymestrze powtarzałam też cmv.
A ostatnio robiłam ponownie HIV, kiłę, WZW B i WZW C. -
Ania 89 wrote:Dziewczyny czy Wy powtarzalyscie badania HIV, igm toxo, hbs ? Bo przecież wszystko to było robione i tak mnie to zastanawia
Ja powtarzałam HIV, toxo, grupę krwi, hbs robiłam w III trymestrze👩31 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
29.04 2,56cm bobasa z tętnem 174 🥹
21.05 badania prenatalne, zdrowy 6,5cm bobas 🥹
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
26.06 wszystko dobrze 🥹
23.07 II prenatalne, wszystko prawidłowe i na swoim miejscu 🥹🩷