👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulivv Co za wielka Stópka 🥰🥰
Well możliwe że jest tak jak piszesz, ja mimo mojej wady wzorku dosyć dużej to nie słyszałam nic od okulisty nt SN. Ale tak jak pisałam życie życiem i różnie podchodzą do tego 😌
Jedynie mój prowadzący powiedział dosyć szczerze co i jak z ich strony wygląda. Już myślałam żeby pójść do znajomej psycholog po taki świstek ale.. spróbuję urodzić SN mimo strachu o ból i ogólnie że nie podołam najwyżej będę się darła o CC 😅 jak urodzę to powiem Wam co i jak 😃 czyli pewnie zarazem z Zumi przepiszemy się na wątek grudniowy.. 🤣 i caaaały rok w ciąży ..o matko 🤪
Paulivvv, Zumi lubią tę wiadomość
-
@IgaKwietniowa Gratulacje! Zdradź nam coś więcej jak będziesz miała chwilę 😊Starania od 04/24
03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
27+6 tc - 1145g 🫣🩷
30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
37+6 tc - 3120g 👀🩷
39+6 tc - 3820g 😱🩷
40+2 tc - ➡️ indukcja
40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍 -
Ja mam zaświadczenie od psychiatry. jak nie miałam skierowania to mówiła że normalnie z tym jechać, teraz prowadząca wystawiła skierowanie i wteori nie powinno być problemu do szpitala kazali przyjechać dzień przed albo jak by się coś działo niby mogą podważyć wtedy można żądać tego na papierku 🤷🏼♀️
-
Iga gratuluję, czekamy na info jak tam Twój maluszek.
Pauliv sama słodycz 🥰
Asia widzisz tak Nas straszyli tymi szyjkami, napinaniem macicy a teraz żeby się nie okazało, ze trzeba będzie Naszych lokatorów siłą i sposobem wyganiać.
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że ciąża to robi sieczkę z mózgu. Wstałam na drugie siku i tak nagle poczułam stres z nikąd i wkręciłam sobie, że Tosia się nie rusza, ani po tym siku ani po tym 2h temu. Napiłam się słodkiego napoju, usiadłam, pukam w ten brzuch i nic, mija 15 minut i nic, no to ja już wkrętka, stres, zaraz słabo mi się zrobi z nerwów i co? I dostałam dwa kopy, po czym zaczęła się normalnie ruszać, kamień z serca 😅 ale niesamowite dla mnie jest nagle potrafię się zacząć bać o Tosię. Ech, chyba tak już teraz będzie wyglądać życie? 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2025, 04:04
Kasiek7, Asia091 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
@Iga gratulacje 😊 napisz nam potem coś więcej, jsk stan maluszka i jak sobie radzicie!👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Ja mam wadę -4,5 (ani dużo ani mało z tego co mówią okuliści) i odkąd pamiętam to każdy mi mówił, że powinnam mieć cesarkę, jaka straszna wada 🤪, tzn ludzie niezwiązani z medycyną. A lekarze na luzie podchodzą, jak jest zdrowa siatkówka to można rodzić.
@Ania89 jakbyś miała od psychiatry zaświadczenie o tokofobii to Ci nikt nie ma prawa odmówić CC, chyba że będą mieć pełne obłożenie pacjentek to ewentualnie skierują do innego szpitala.
Byłam już 2 razy siku w nocy, dobrze, że mam stopery do uszu bo babki tutaj to są takie ogrzyce, chrapią, burczą, sapią, bekają jak prosiaki, a zaznaczam, że nikt teraz nie rodzi żeby mu się takie zezwierzęcenie odpaliło 😂 noc spokojna na patologii ciąży, żadnych oznak pełni, w sumie większość co tu leży to ma planowane CC za ileś tam dni. Moja gwiazda z pokoju tak okropnie sapie i stęka, że kwalifikuje się bardziej do filmu 18+ niż do CC, które ma zaplanowane na jutro rano 🤪 jeszcze chrapie jak stary dziod i beka (nawet przez sen), dobijcie mnie, skąd się biorą tacy ludzie, spod kamienia? Mnie też wszystko boli od tego niewygodnego łóżka ale no nie jestem tu sama, staram się być cicho żeby dać też żyć innym. Nie mogę spać bo męczy mnie hipoglikemia i mam okropne mdłości, więc leżę i scrolluję internety, no i słucham jak w sali jadą z koksem z tym chrapaniem. Mimo stoperów słyszę nieco ten koncert 😭. Obiecuję już nie narzekać na chrapanie mojego starego, przy tym co te kobity mi tu serwują to stwierdzam, że mój mąż jedynie delikatnie chrapusia słodziutko.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Zumi, większość kobiet w zaawansowanej ciąży chrapie, jest to wina tego, że z powodu wzrostu estrogenów, rozpulchnia się śluzówka. Ja na przykład mam całymi dniami zatkany nos, woda morską hipertoniczna i inhalacje pomagają na chwilę tylko, aż mnie nieraz boli głowa z tych zatkanych zatok i niestety w nocy też zaczęłam chrapać. Nie mamy na to wpływu w ciąży niestety
Fabregasowa, TBK, izzou97 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Foxy gratulacje ❤️❤️❤️
Iga gratulacje ❤️❤️❤️
Lavenda, Zumi to będzie Wasz dzień 🥰
Też powoli się ogarniam przed porodem. Wczoraj zmyłam paznokcie, dziś idę do fryzjera. Czeka mnie 40 minut czekania na parkingu, zawiozłam chłopców i nie opłaca mi się do domu wracać. Następnym razem pewnie na wakacjach pójdę.
U mnie zero jakichkolwiek objawów, a kwas moczowy rośnie, w piątek kolejne badania i pewnie szpital. A tak miałam nadzieję, że chociaż samo się zacznie, żeby mała była gotowa, a nie na zimno 😔
Tak się zastanawiam, czy jest sens pakować jedzenie do torby? Chyba sama woda, jak coś to mi mąż kanapek narobi czy rosołu i będzie przynosić codziennie.
No i muszę kupić klapki jeszcze raz, bo mam stopy jak banie i nie wejdę w te, co mam.
W ogóle jest temperatura na minusie, a ja chodzę w gołych stopach w balerinkach, bo tylko jedne buty mam tak rozczłapane, innych ani skarpetek nie włożę 😔 dobiłam 25kg na plusie, a nawet sobie nie pojadłam w ciąży 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2025, 08:07
-
TBK, a białko w moczu masz? Mi lekarka teraz na ostatniej wizycie w poniedziałek mówiła, że mam zrobić za tydzień badanie moczu jeszcze i jeśli wyjdzie białko to jechać do szpitala, o kwasie moczowym nic nie mówiła, ale może dlatego, że teraz robiłam i był w normie. Ty masz już powyżej normy?
Ja też już mam na plusie 22kg, masakra jakaś, a też wcale nie jadłam dużo, Tosia jest w środku siatki, wód mam normalną ilość. Mi się chyba tak dużo wody zatrzymało po prostu, bo jestem okropnie opuchnięta. Dłonie mam tak spuchnięte, nawet opuszki, że czujnik linii papilarnych w telefonie mi przestał odczytywać mój palec 😂😂👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Zumi ja też chrapie,więc się nie odzywam😁 ja chrapie nawet bez ciąży 🥲 i już na początku myślałam o tym jak to będzie w szpitalu że pobudze koleżanki😳🙈
Kurde nie wiedziałam że przez hipoglikemię jest niedobrze ,muszę sobie chyba mierzyć cukier ,bo mi jest od pewnego czasu tak niedobrze....
Ja dziś wizytuje o 10
Asia091 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja32 wrote:TBK, a białko w moczu masz? Mi lekarka teraz na ostatniej wizycie w poniedziałek mówiła, że mam zrobić za tydzień badanie moczu jeszcze i jeśli wyjdzie białko to jechać do szpitala, o kwasie moczowym nic nie mówiła, ale może dlatego, że teraz robiłam i był w normie. Ty masz już powyżej normy?
Ja też już mam na plusie 22kg, masakra jakaś, a też wcale nie jadłam dużo, Tosia jest w środku siatki, wód mam normalną ilość. Mi się chyba tak dużo wody zatrzymało po prostu, bo jestem okropnie opuchnięta. Dłonie mam tak spuchnięte, nawet opuszki, że czujnik linii papilarnych w telefonie mi przestał odczytywać mój palec 😂😂
Białka na szczęście nie. Ja w poprzedniej ciąży miałam ten kwas za wysoki też, może dlatego. Ja sobie sama 2x w tygodniu robię badania, może przesadzam, nie wiem...
U mnie w poniedziałek wyszedł lekko ponad normę ten kwas, więc dieta bogata w wit. C plus mnóstwo picia i zobaczymy w piątek. Jak będzie ok, to w środę jeszcze zobaczę i w czwartek wizyta. Ale jak będzie rosło, to nie będę czekać.
No właśnie u mnie to samo, woda, opuchlizna, kostek już dawno nie mam. Pocieszające jest tylko to, że uda nam się to łatwo zrzucić, bo to woda, a nie kalorie/tłuszcz. Mąż mówi, że nie moze się do mojej szerokiej twarzy przyzwyczaić i drugiego podbródka. W ogóle chodzę jak kaleka i marzę, żeby coś w końcu ruszyło.
Ale nam ulży po porodzie i połogu 🙂 -
U mnie tez cialo , stopy dlonie talie opuchnięte butów nie mogę założyć i męczę sie długo zanim nogę wcisnę. Csle cialo przekrwione nogi, dekolt, dłonie no wszystko, gdzie nacisnę palcem to zostaje biały ślad. Teściowa iststnio mi powiedziała, że mam nogi opalone🙂 a to wszystko ta krew pod skórą
-
Ja tez dziś wizyta o 13. Ciekawe co powie lakarz, mam nadzieję że bliżej porodu.Kasiek7 wrote:Zumi ja też chrapie,więc się nie odzywam😁 ja chrapie nawet bez ciąży 🥲 i już na początku myślałam o tym jak to będzie w szpitalu że pobudze koleżanki😳🙈
Kurde nie wiedziałam że przez hipoglikemię jest niedobrze ,muszę sobie chyba mierzyć cukier ,bo mi jest od pewnego czasu tak niedobrze....
Ja dziś wizytuje o 10
Kasiek7, Asia091 lubią tę wiadomość
-
Zumi wrote:Ja mam wadę -4,5 (ani dużo ani mało z tego co mówią okuliści) i odkąd pamiętam to każdy mi mówił, że powinnam mieć cesarkę, jaka straszna wada 🤪, tzn ludzie niezwiązani z medycyną. A lekarze na luzie podchodzą, jak jest zdrowa siatkówka to można rodzić.
@Ania89 jakbyś miała od psychiatry zaświadczenie o tokofobii to Ci nikt nie ma prawa odmówić CC, chyba że będą mieć pełne obłożenie pacjentek to ewentualnie skierują do innego szpitala.
Byłam już 2 razy siku w nocy, dobrze, że mam stopery do uszu bo babki tutaj to są takie ogrzyce, chrapią, burczą, sapią, bekają jak prosiaki, a zaznaczam, że nikt teraz nie rodzi żeby mu się takie zezwierzęcenie odpaliło 😂 noc spokojna na patologii ciąży, żadnych oznak pełni, w sumie większość co tu leży to ma planowane CC za ileś tam dni. Moja gwiazda z pokoju tak okropnie sapie i stęka, że kwalifikuje się bardziej do filmu 18+ niż do CC, które ma zaplanowane na jutro rano 🤪 jeszcze chrapie jak stary dziod i beka (nawet przez sen), dobijcie mnie, skąd się biorą tacy ludzie, spod kamienia? Mnie też wszystko boli od tego niewygodnego łóżka ale no nie jestem tu sama, staram się być cicho żeby dać też żyć innym. Nie mogę spać bo męczy mnie hipoglikemia i mam okropne mdłości, więc leżę i scrolluję internety, no i słucham jak w sali jadą z koksem z tym chrapaniem. Mimo stoperów słyszę nieco ten koncert 😭. Obiecuję już nie narzekać na chrapanie mojego starego, przy tym co te kobity mi tu serwują to stwierdzam, że mój mąż jedynie delikatnie chrapusia słodziutko.
Zumi ja dzisiejszej nocy chrapałam 😁 i to dawałam ostro bo mnie to zbudziło.😂
Co do odbijania się/bekania itp to miałam tak w 8 miesiącu ja jakiś stary dziad...wstyd było gdziekolwiek ze mną bo nie wiadomo kiedy i jak, ale raz powiedziałam do męża bo zaczął się śmiać że tego u mnie nie słyszał a ja mówię uważaj potrafię głośniej.. i tak się zbekałam, że chyba mnie sąsiedzi słyszeli a mąż to się popłakał ze śmiechu. Więc wyszło że jestem świniakiem, dziadem i menelem w jednym 😄😄 i to podobno NORMALNE w ciąży.
Było śniadanko?
-
Dziewczyny a jak to jest z tą położną? Czy po prostu po porodzie podaje ośrodek do którego dziecko będzie zapisane i już z tego ośrodka będzie się ktoś kontaktował ? Jak to teraz wygląda?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH