👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny kiedy pierwszy raz w kąpieli byłby Wasze bobaski
?
-
libby7 wrote:Nadzieja32 trzymaj się dzielnie!!!
U mnie na odwrót … balonik wypadł - jest 5cm rozwarcia a skurczy brak. Całkowite nadal zero. Do jutra nic więcej nie zrobią - wczoraj urodziło się 18 dzieciaczków i na położnictwie nie ma miejsca - muszą jutro wypisać
Porodówki dwie zajęte na 6 możliwych - a na patologii łącznie ze mną oczekujących jest 5 🤣
Także taki młyn
Zazdroszczę, bo ja dosłownie cierpię i żadnego efektu z tego cierpienia nie ma 😭😭😭👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ja już leżę na patologii, sala 6 osobowa, wszystkie łóżka zajęte. Już po kolacji (ach te sałatki z makaronem i szynką….) a ja czuję że będę jeszcze głodna a mąż już nie przyjedzie, więc zostają mi batoniki i musy które wzięłam 😁 Jutro rano mają zdecydować kiedy indukcja a ja muszę przez noc wypracować w sobie jakikolwiek poziom asertywności bo szyjka jest turbo zamknięta, długo, wszystko wysoko i nic nie wskazuje więc będzie to turbo na siłę wywoływanie - wolałabym wiec odwlec ile się da.
Aha i dziś te przepływy już są ok … no comment.
W moim serku homogenizowanym za to była pleśń więc już cała sala nie je 🤣🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 18:00
Foxy96, Zumi lubią tę wiadomość
-
Kropka89 u mnie na kolacje : zwiędniętą sałatą, zimna brukselka, jajo na twardo i śliska szyneczka🤣🙍🏻♀️39l
🙍🏻♂️41l
Starania od 08.2016
Hashimoto
Drożność ok
nasienie raz lepiej raz gorzej
Gameta od 10.2018
3 cykle stymulowane - Aromek + Ovitrelle
1 IUI 4. 04. 2019 ;(
2 IUI 29.06.2019
# 1IVF : 08.11.2019 start ; punkcja 28 kumulusow - > 13 dojrzałych ; mamy ⛄⛄⛄⛄ 😍😍
FET 18.12.2019 4.1.1.
Beta 9dpt : 82.8
12dpt : 260.1
15dpt : 654
20dpt : 3772,3
33dpt : ❤️
👧🏻 28.08.2020 😍
01.2025 —> wracamy po rodzeństwo
FET 04.03.2025 4.1.1
8 dpt beta hcg 59,61
10 dpt beta hcg 122,80
13 dpt beta hcg 468
20 dpt beta hcg 4742
27 dpt ❤️❤️❤️ CRL 0,72 cm😍😍
05.2025 - prenatalne 6cm zdrowo wyglądającej córki 🩷

-
libby7 wrote:Kropka89 u mnie na kolacje : zwiędniętą sałatą, zimna brukselka, jajo na twardo i śliska szyneczka🤣
Matko to szał na zimno 🤣🙈 mam nadzieję że chociaż herbatka była ciepła 😁
-
U mnie też jedzonko na wypasie. Dziś na śniadanie zupa mleczna, dwie kromki, bułka, masło, szynka, pasta z fasoli z jabłkiem i cebulą, papryka, sałata, sok tłoczony z sadów wincenta. Na obiad zupa kalafiorowa, na drugie karkówka w sosie, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego i marchewki. Na kolację 3 kromki, masło, szynka, serek na kanapkę, pomidor, kefir, drożdżówka z jabłkiem.
Dodatkowo stoją zawsze płatki owsiane, jeśli ktoś chce
no i zawsze jest kawa zbożowa, herbata, a do obiadu kompot
Powiem Wam, że jeśli jutro szyjka nadal nie będzie gotowa nawet na balonik to będę prosić o cesarkę. Mogę cierpieć i znosić ten ból, jeśli to daje jakiś efekt, ale jak przechodzę to na darmo to nie widzę w tym większego sensu kolejny dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada, 18:34
Kropka89, libby7, wellwellwell, Foxy96, kalinok, Rudka, Asia091, Zumi lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Jezusicku… all inclusive 🤣🙈Nadzieja32 wrote:U mnie też jedzonko na wypasie. Dziś na śniadanie zupa mleczna, dwie kromki, bułka, masło, szynka, pasta z fasoli z jabłkiem i cebulą, papryka, sałata, sok tłoczony z sadów wincenta. Na obiad zupa kalafiorowa, na drugie karkówka w sosie, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego i marchewki. Na kolację 3 kromki, masło, szynka, serek na kanapkę, pomidor, kefir, drożdżówka z jabłkiem.
Dodatkowo stoją zawsze płatki owsiane, jeśli ktoś chce
no i zawsze jest kawa zbożowa, herbata, a do obiadu kompot
Powiem Wam, że jeśli jutro szyjka nadal nie będzie gotowa nawet na balonik to będę prosić o cesarkę. Mogę cierpieć i znosić ten ból, jeśli to daje jakiś efekt, ale jak przechodzę to na darmo to nie widzę w tym większego sensu kolejny dzień
🙍🏻♀️39l
🙍🏻♂️41l
Starania od 08.2016
Hashimoto
Drożność ok
nasienie raz lepiej raz gorzej
Gameta od 10.2018
3 cykle stymulowane - Aromek + Ovitrelle
1 IUI 4. 04. 2019 ;(
2 IUI 29.06.2019
# 1IVF : 08.11.2019 start ; punkcja 28 kumulusow - > 13 dojrzałych ; mamy ⛄⛄⛄⛄ 😍😍
FET 18.12.2019 4.1.1.
Beta 9dpt : 82.8
12dpt : 260.1
15dpt : 654
20dpt : 3772,3
33dpt : ❤️
👧🏻 28.08.2020 😍
01.2025 —> wracamy po rodzeństwo
FET 04.03.2025 4.1.1
8 dpt beta hcg 59,61
10 dpt beta hcg 122,80
13 dpt beta hcg 468
20 dpt beta hcg 4742
27 dpt ❤️❤️❤️ CRL 0,72 cm😍😍
05.2025 - prenatalne 6cm zdrowo wyglądającej córki 🩷

-
U mnie jedzenie było bardzo spoko. Duże porcje, dość różnorodnie. No wiadomo, że jakieś tam rzeczy czasem były nie zachwycające, bo np niczym nie przyprawione itd, ale wszystko świeże i ogólnie nie można byłoby się przyczepić.
-
Ach pierwszy stres już złapany, jakiejś kobiecie (ale nie z naszej sali) chyba wypadł czop, odeszły zielone wody i jak zaczęła krzyczeć to masakra. Wywieźli ją na leżąco na porodówkę od razu. A my wszystkie już stres w brzuchach. Ktoś tam w sali obok płacze… Dobrze że chociaż położne są póki co super i uśmiechnięte.
-
wellwellwell wrote:Kropka a jestes na Brochowie czy Borowska?
Ja dwa razy lezalam na Brochowie i za kazdym razem zle wspominam jedzenie. 😅
Nadzieja a przedstawili jakis plan czy tylko kaza czekac?
Na Brochowie 😂 Sielsko wiejsko to i jedzenie jest jakie jest 🤣🤣🤣 jakbym miała wybierać z racji standardu to Borowska jednak o dwa oczka wyżej
-
Czerwone. Myślę, ze mogłabym uzywac juz zwykłych, dużych podpasek, ale chcę do końca zużyć opakowanie tych poporodowych xdFabregasowa wrote:Ktore bella, czerwone czy fioletowe? W sumie myślałam ze ich sie uzywa max tydzień a potem zwykle podpaski, ale to pewnie zależy jak sie karmi &jak silnie macica sie obkurcza
Fabregasowa lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Kropka a jestes na Brochowie czy Borowska?
Ja dwa razy lezalam na Brochowie i za kazdym razem zle wspominam jedzenie. 😅
Nadzieja a przedstawili jakis plan czy tylko kaza czekac?
Jutro po badaniu będzie decyzja czy balonik czy oksytocyna, jak zapytałam, że co jeśli szyjka nadal nie będzie gotowa nawet na balonik to lekarka mówiła, że jest jeszcze inny lek z prostaglandynami, z większą dawką, ale przy nadciśnieniu wolałaby go nie dawać. Mówiła, że do piątku muszę urodzić, więc pewnie jak szyjka nadal nie będzie współpracować to zrobią cesarkę, ale wizja tych katuszy do piątku jest dla mnie niewyobrażalna.
Mam nadzieję, że jutro już będzie jakieś rozwarcie, bo wczoraj czułam ból po żelu, ale nie aż tak mocny, a skurcze były i się wyciszyły, ale też tak bolesne nie były. Teraz ten ból to jest taki jak na mocny okres x3, a jak jest skurcz lub Tosia się rusza to x5👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
3.11 3029g bobasa 🥹

-
Kropka89 wrote:Ach pierwszy stres już złapany, jakiejś kobiecie (ale nie z naszej sali) chyba wypadł czop, odeszły zielone wody i jak zaczęła krzyczeć to masakra. Wywieźli ją na leżąco na porodówkę od razu. A my wszystkie już stres w brzuchach. Ktoś tam w sali obok płacze… Dobrze że chociaż położne są póki co super i uśmiechnięte.
Ehh no wspolczuje takiej atmosfery, jak tu sie czlowiek ma zrelaksowac i dac zadzialac oksytocynie… a ciebie przetrzymuja bez zadnych dzialan po prostu na kontroli skoro szyjka zamknieta? Czy tez zaczna od podawania prostogladyn?
Nadzieja kurcze to moze tym razem te skurcze cos przyniosa… ja tez tego nie ogarniam jakim cudem przy moich tak bolesnych krzyzowych skurczach szyjka nie skrocila sie ani o milimetr, gdzie w poprzedniej ciazy w ogole zadnych skurczy nie odczuwalam a w ciagu tygodnia polecialy 2 cm. 🤷♀️ totalnie nieprzewidywalne to wszystko.
Trzymam kciuki za jutrzejszy balonik 🤞
Kropka89, Nadzieja32 lubią tę wiadomość
-
Nadzieja nieustannie trzymam kciuki, może faktycznie cesarka to lepsze wyjście bo szkoda żebyś cierpiała na marne.
Kropka za Ciebie również mocne trzymam kciuki, oby szyjka współpracowała 🤞🏻
Ja po dzisiejszej kontroli mam załamkę: szyjka 3.2cm, twarda, zamknięta. Lekarka mówiła że na siłę opuszek wsadzi ale nic nie jest gotowe na poród. Także od czwartku dołączam do teamu nadziei i kropki. A przez tydzień bobas magicznie podskoczył na wadze z 3000g na 3500g 😅
Kropka89, Rudka, Zumi lubią tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
♀️ Hashimoto - euthyrox; cukrzyca ciążowa - insulina
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
06.05 - CRL 3.57cm, serduszko 179bpm ❤️
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨
20.11 (39+0) - ⏳🏨 indukcja

-
wellwellwell wrote:Ehh no wspolczuje takiej atmosfery, jak tu sie czlowiek ma zrelaksowac i dac zadzialac oksytocynie… a ciebie przetrzymuja bez zadnych dzialan po prostu na kontroli skoro szyjka zamknieta? Czy tez zaczna od podawania prostogladyn?
Nadzieja kurcze to moze tym razem te skurcze cos przyniosa… ja tez tego nie ogarniam jakim cudem przy moich tak bolesnych krzyzowych skurczach szyjka nie skrocila sie ani o milimetr, gdzie w poprzedniej ciazy w ogole zadnych skurczy nie odczuwalam a w ciagu tygodnia polecialy 2 cm. 🤷♀️ totalnie nieprzewidywalne to wszystko.
Trzymam kciuki za jutrzejszy balonik 🤞
Mi powiedzieli ze ze względu na nadciśnienie będą mnie namawiać na indukcję., ale mogę się nie zgodzić. Lekarz mnie wysłał aby monitorować ktg cały czas no i sprawdzać te przepływy.
-
Kalinok, dziekuje ❤️
Póki co na ktg (już drugim) piszą sie TOCO ok 30-40 a najwyższy na pierwszym ktg to 80 a teraz to 60 także jeszcze daleeeka droga bo nawet nie są często tylko tak raz na ktg (czyli na 30 min).