X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy składałyście już wnioski 800+ ? 🙂 i inne świadczenia?

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział mi że inaczej patrzy na Melusie a Jego biologiczną córkę:( na co Mu powiedziałam że bez względu na to co myśli to dla Melci będzie tatą i nie ma takiej możliwości że będzie przytulać tylko biologiczną corcie a Melusie będzie traktował jak powietrze.. a na tą chwilę właśnie trochę to tak wygląda. Eh... To była obojga decyzja a wychodzi że jednak cały obowiązek spadł na mnie . I wychodzi na to że zajmowanie się Melusia to mój obowiązek jako mamy a jeżeli jakimś cudem się by cokolwiek zajął to z chęci nie obowiązku..a że chęci brak to inny temat. Tylko że to obowiązek powinien być obojga rodziców... Ciężki temat

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    age.png
    MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    Czy składałyście już wnioski 800+ ? 🙂 i inne świadczenia?

My składaliśmy o 800+, z tego co się orientuję to żadne inne świadczenia mnie i męża nie dotyczą.
    Składaliśmy wtedy co wszystko załatwialiśmy bobasowi, więc jakoś na samym początku listopada i od kilku dni na PUE ZUS mam status wniosku jako „obsłużony” i jak wchodzę na dziecko, którego dotyczy wniosek to mam „prawo do świadczenia przyznane” także dość szybko to rozpatrzyli. Ale przelewu żadnego nie mieliśmy narazie.

Asia091 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    11.2025 A 🩵

age.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Iga właśnie z biologiczną córką dużo pomagał. A teraz jest zupełnie inaczej i przygnębia mnie to bardzo. Oby się to zmieniło

Może zapytaj go o to delikatnie wprost? Może on to widzi zupełnie inaczej i nawet nie zdaje sobie sprawy z twoich spostrzeżeń?

event.png

preg.png

Wysłany: 24 listopada, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Kasiek absolutnie nic sobie nie zarzucaj. Każda z Nas jest najlepszą mamą dla swojego dzieciątka ! Na ten moment sugeruje nie przejmowac się laktacją. Moje piersi nie uroniły ani kropli mleka aż do 6 dnia po porodzie. Czy jest w tym moja wina? Absolutnie. Zadbaj o siebie a jeśli czujesz się niewystarczająca lub Ci źle to nie bój się prosić o pomoc.

Iga bo my to jesteśmy takie ogarniaczki - siłaczki a facet czasem nawet nie pomyśli i chyba tak już jest. Jesli nie chcesz gotowych środków do mycia zmywarki to myślę, ze ocet powinien załatwić sprawę.
    Ja to nie wiem kiedy ten czas leci bo Wojtus dzisiaj ma tydzień 😱

Tam jest pleśń więc zwykła tabletka sobie nie poradzi 😑

event.png

preg.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Powiedział mi że inaczej patrzy na Melusie a Jego biologiczną córkę:( na co Mu powiedziałam że bez względu na to co myśli to dla Melci będzie tatą i nie ma takiej możliwości że będzie przytulać tylko biologiczną corcie a Melusie będzie traktował jak powietrze.. a na tą chwilę właśnie trochę to tak wygląda. Eh... To była obojga decyzja a wychodzi że jednak cały obowiązek spadł na mnie . I wychodzi na to że zajmowanie się Melusia to mój obowiązek jako mamy a jeżeli jakimś cudem się by cokolwiek zajął to z chęci nie obowiązku..a że chęci brak to inny temat. Tylko że to obowiązek powinien być obojga rodziców... Ciężki temat
    Faktycznie ciężki temat ;( przykro mi że tak się zachowuje. Tyle że dziecko kiedyś do niego powie słowa Tata. I wtedy się opamięta?

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓

Wysłany: 24 listopada, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:

Właśnie doczytałam, myślę że to przejściowe faceci są dziwni. Czasem obce dzieci traktują lepiej niż własne, inni najpierw sami nalegają na dziecko, a potem znikają tuż przed albo po porodzie, ale myślę że u was wszystko dobrze się skończy i to chwilowy kryzys.

event.png

preg.png
  • Mmagda389 Koleżanka

Wysłany: 24 listopada, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa877 wrote:
    Dziewczyny porady potrzebuje. Karmię piersią od początku tj aż 5dni, mała poraniła mi sutki i dziś ulało jej sie mieszanina mleka z krwią. Jechać do szpitala czy przeczekać, odstawiam cycka i kupuje mleko.
    I tak skończyła sie historia z karmieniem, szkoda..
    Mój jeszcze w szpitalu ulał mlekiem z krwią to normalne jak są rany na sutkach tak mi powiedzieli dla obserwacji kazali sprawdzać czy się powtarza na mm ale ja dokarmialam od początku teraz głównie mam z wyboru

• psaj91 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, po godzinnym spacerze na korytarzu poszłam na wymianę balonika na większy, ściągam gacie, a tam chlust! Poszły różowe wody. Teraz znowu leżę pod KTG. Trzymajcie kciuki!

Swoją drogą spojrzałam na wielkość tego balonika i aż się przeraziłam jakie to było wielkie 😅

Anilorak88, Domisiek, edka85, Mmagda389, Fabregasowa, Kropka89, Rudka, anna.90, Asia091, wellwellwell, Ilka96, Zumi, taterniczka, Klekotka lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    37+6 tc - 3120g 👀🩷
    39+6 tc - 3820g 😱🩷

40+2tc - ➡️ indukcja

preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj kciuki :) a swoją drogą Nadzieja się coś nie odzywa. Może już tuli maleństwo:)

psaj91 lubi tę wiadomość

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Tam jest pleśń więc zwykła tabletka sobie nie poradzi 😑

Chodziło mi o takie preparaty, które puszcza się w pustej zmywarce przeznaczone do jej czyszczenia 😉

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11 Wojtuś ♥️
  • Tusia88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znów mój mąż powiedział (jak jeszcze byłam w ciąży), że on wstawać w nocy nie będzie bo praca… a po pracy to on będzie się zajmował małą. Gdy urodziłam i zobaczył jaki to był wysiłek dla mnie i ile my kobiety jesteśmy w stanie znieść, to od razu zmienił zdanie. Wstaje w nocy równo ze mną, pyta czy ma przebrać dzidziutka i w czymś pomóc…. Zazwyczaj daje mu aby odbił mała, bo jest z tym tragedia nadal…. Nawet w dzień jak ja chce zająć się małą tj. przebrać to już się wtrynia i robi to za mnie…

Składałam wniosek o 800+ 09.11 i nadal cisza…

Zumi lubi tę wiadomość

09.2021 Angelius - GM
    12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia

2022 - 3 X IUI - ❌️
    1. IVF
    04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
    1 transfer - beta 0
    2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
    3 transfer - beta 0
    4 transfer - beta 0
    5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.

2. IVF
    09.2024 - mamy ❄️❄️
    6 transfer - beta 0
    7 transfer - beta 0

3. IVF - badanie PGT
    01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹

Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️

🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
    Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj no i super. Oby tak dalej ♥️

Ania ciężki temat no bo raczej to była Wasza wspólna decyzja. I to taka, ze nie bardzo się teraz da powiedzieć a nie, jednak mi się nie podoba. Może potrzebuje trochę czasu żeby ogarnąć temat na żywo a nie tylko teoretycznie. Mam nadzieję, że wspólnie uda Wam się porozumieć.

psaj91 lubi tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11 Wojtuś ♥️
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Rozumiem, że wynika to z tego, że użyto nasienia dawcy? No bez jaj. Niech chłop zrozumie, że ojciec to ten co wychowa, a nie ten co zapłodnił. Zresztą daj mu do przemyślenia, co by zrobił gdyby dowiedział się, że jego ojciec, do którego całe życie mówił tato i który go wychował, nie byłby jego biologicznym ojcem, a jedynie użyto procedury z dawcą?... Czy przestałby być jego dzieckiem z tej przyczyny?

Fabregasowa, Domisiek, psaj91, Zumi lubią tę wiadomość

age.png

5️⃣Córka 11.2025
    4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • TBK Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy dostałyście zaświadczenie że szpitala dla pracodawcy? Mój dyrektor takie chce, a ja nic nie dostałam w szpitalu.

Moje brodawki też cierpią, młoda cycka non stop, w szpitalu nikt mi jej nie wziął na chwilę, jedynie na badania. Odmówiłam dokarmiania mm, wiec musiałam sobie radzić sama.

Ulewanie z krwią z brodawek jest częste. Nie trzeba przestawać kp ani dawać mm. Trzeba odpowiednio przystawiać, ewentualnie nakładki, wietrzyc, smarować swoim mlekiem i/lub lanoliną, najlepiej zamiast wkładek to używać muszle, po kp zimne kompresy, jeśli jest nawał.

Kasiek7 nie rób sobie tego i nie zamartwiaj się cc. To operacja ratującą zdrowie i życie. Na psn masz jeszcze szansę, a jakby się coś stało córce, nigdy byś sobie tego nie wybaczyła. Bądź dla siebie dobra.

Psaj, Nadzieja czekamy na informacje o nowych dzieciątkach.

Fabregasowa, psaj91, Zumi, kalinok lubią tę wiadomość

• TBK Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do męża, to ja nie widzę powodu, żeby on wstawał w nocy. W dzień przebiera, nosi, gada do małej, do niego bedzie należeć kąpiel. Niestety może zostać w domu tylko tydzień, więc korzysta ile się da z tej bliskości.

I ktoś kto wymyślił połóg i inne trudności po porodzie powinien smażyć się w piekle. Nie wiem, czy bardziej bolą mnie cycki, obkurczająca się macica czy plecy. No masakra jakaś, nie idzie spać nawet.

• Justa877 Przyjaciółka

Wysłany: 24 listopada, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wpadłam w zakłopotanie, wystraszyłam i oczywiście chce karmić cycem, Jagódka tak ładnie sie przystawia i jak tylko mnie widzi i czuje otwiera dzioba ❤️ oczywiście wzruszenie mnie złapało. Odciągnę z laktatora i takie dam mleko. Wczoraj płacz pod prysznicem bez powodu, później że urodziłam, że jesteśmy cali i zdrowi, że Mamy już nie ma na świecie, a na drugi dzien jestem w skowronkach i to dziecko bym przytuliła z całej siły.
    Codziennie inne humory.

Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde była położna i malutka za mało przybiera. Kurde staram się. Muszę częściej karmić 🫣 Ja myślałam że się patrzy wagę porównując z najniższą waga w dniu wypisu ale położna mówiła że liczy się tylko waga urodzeniowa 😬

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I od wagi urodzeniowej patrzymy przyrosty 😬

06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    age.png
  • Kropka89 Autorytet

Wysłany: 24 listopada, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TBK wrote:
    Dziewczyny czy dostałyście zaświadczenie że szpitala dla pracodawcy? Mój dyrektor takie chce, a ja nic nie dostałam w szpitalu.

Moje brodawki też cierpią, młoda cycka non stop, w szpitalu nikt mi jej nie wziął na chwilę, jedynie na badania. Odmówiłam dokarmiania mm, wiec musiałam sobie radzić sama.

Ulewanie z krwią z brodawek jest częste. Nie trzeba przestawać kp ani dawać mm. Trzeba odpowiednio przystawiać, ewentualnie nakładki, wietrzyc, smarować swoim mlekiem i/lub lanoliną, najlepiej zamiast wkładek to używać muszle, po kp zimne kompresy, jeśli jest nawał.

Kasiek7 nie rób sobie tego i nie zamartwiaj się cc. To operacja ratującą zdrowie i życie. Na psn masz jeszcze szansę, a jakby się coś stało córce, nigdy byś sobie tego nie wybaczyła. Bądź dla siebie dobra.

Psaj, Nadzieja czekamy na informacje o nowych dzieciątkach.

Tak, dostałam takie osobne zaświadczenie.

TBK lubi tę wiadomość

Dopegyt —> Metocard (nadciśnienie)
    Pregna Plus
    Magnez (tężyczka)
    Acard 150
    ————-

2018👦 Ignacy
    2019👦 Jan
    2023 7tc 💔
    2025 ❤️ czekamy na Stasia
    28.11 termin usg
    21.11 planowana indukcja

preg.png
‹‹ 847 848 849 850 851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ