X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka89 wrote:
    Oczywiście mega się zestresowałam tym co napisałyście poszłam odciągnąć Laktator am z jednej pies piersi i wyszło 30 ml ale w ciągu może 5 min więc myślę że całkiem spoko zakładając że dzidziuś pobiera sam o wiele więcej niż laktator i je o wiele dłużej to myślę że jest całkiem ok. Ale może rzeczywiście sama jeszcze go będę ważyć.

Możesz jeszcze spróbować zrobić mu test wagowy, tzn zważyć przed i po karmieniu, żeby ocenić, ile rzeczywiście pobrał pokarmu. Wiadomo ze na takiej wadze „niemedycznej” może nie wyjść dokładny pomiar, ale jakiś ogląd na sytuację zawsze będziesz miała :) my robiliśmy te testy wagowe w domu i CDL w poradni też nam robiła

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam wagę i mam nadzieję że jutro dotrze i będę ważyć Melancie czy dobrze przybiera bo to minus karmienia piersią że nie wiadomo ile dziecko zjada🙃

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    age.png
    MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na tym przystawianiu nie znam ale u mnie chyba zadziałał czas i spokojni ludzie w okół, 6 doba pojawił się pokarm a w 12 dobę Ignaś zassał cyca ☺️
    Mimo zachęcania, kapturków i przystawiania nie chciał chwycić i darł się przy tym w niebogłosy. Może u Was zadziała to samo?

Rudka lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam, że nie odniosę się do Waszych wiadomości, ale lecę na oparach. Pierwsza doba była spoko, ale wczoraj i dziś już gorzej. Ból po cesarce jest dość mocny, sutki bolą mnie koszmarnie. Wczoraj miałam wieczorem znowu skok ciśnienia z objawami i wysokie tętno, które nie chciało spaść i co wstałam to było mi słabo. Dziś miałam ekg i echo serca, wszystko wyszło dobrze, więc liczę, że mimo wszystko nas wypiszą. Przez to samopoczucie wczoraj, Tosia znowu była na noc na noworodkowym i mam przez to okropne wyrzuty sumienia, jak.mi ją przywieźli przed 6, to się popłakałam i ją przepraszałam i zapewniałam, że kocham. Tosia spadła z wagi sporo, ale na szczęście w normie, bilirubina 9,1. Mam nadzieję, że jutro będzie wszystko dobrze. Jedyna rzecz jaka na całe szczęście mnie oszczędziła, jeśli chodzi o ciążę i poród to to, że Tosia pięknie się przystawia i pięknie ssie. Kamień z serca. Ja pokarm też mam, wydaje się, że Tosia się najada, ale niestety moczy mało pieluszek, z tym że chyba jeszcze nie musi ich moczyć sporo?
    Marzę o domu, dziś spalam 2h i to nie ciągiem przez to ciśnienie i tętno. A od 17.11 śpię w nocy maks 4h. I jak tu się regenerować po operacji? Jak tylko wyjdę z tego kryzysu to będę się starała być z Wami na bieżąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:12

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam, że nie odniosę się do Waszych wiadomości, ale lecę na oparach. Pierwsza doba była spoko, ale wczoraj i dziś już gorzej. Ból po cesarce jest dość mocny, sutki bolą mnie koszmarnie. Wczoraj miałam wieczorem znowu skok ciśnienia z objawami i wysokie tętno, które nie chciało spaść i co wstałam to było mi słabo. Dziś miałam ekg i echo serca, wszystko wyszło dobrze, więc liczę, że mimo wszystko nas wypiszą. Przez to samopoczucie wczoraj, Tosia znowu była na noc na noworodkowym i mam przez to okropne wyrzuty sumienia, jak.mi ją przywieźli przed 6, to się popłakałam i ją przepraszałam i zapewniałam, że kocham. Tosia spadła z wagi sporo, ale na szczęście w normie, bilirubina 9,1. Mam nadzieję, że jutro będzie wszystko dobrze. Jedyna rzecz jaka na całe szczęście mnie oszczędziła, jeśli chodzi o ciążę i poród to to, że Tosia pięknie się przystawia i pięknie ssie. Kamień z serca. Ja pokarm też mam, wydaje się, że Tosia się najada, ale niestety moczy mało pieluszek, z tym że chyba jeszcze nie musi ich moczyć sporo?
    Marzę o domu, dziś spalam 2h i to nie ciągiem przez to ciśnienie i tętno. Jak tylko wyjdę z tego kryzysu to będę się starała być z Wami na bieżąco

Nie musi duzo moczyc na poczatek. W 1-2 dobie to jedna-dwie pieluszki, pozniej 4-6 pieluszek na dobe. Ja tez sie tym mega martwilam, bo jakos malo mi sikala i jak juz sikala to takie kilka kropel a nie ze zmoczona pieluszka, ale juz sie rozkrecila i teraz moczy po 10 pieluch. Mysle, ze u was tez sie rozkreci. 👌

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pauliś@ wrote:
    Podpinam się pod prośbę o rady dotyczące przystawienie dziecka do karmienia, mam już tak wrażliwe brodawki na tą chwilę że każde przystawienie to jest dramat, łzy ciekną mi ciurkiem, nogami muszę się zapierać o łóżko żeby wytrwać pierwszy moment ssania

Mi pomoglo obejrzenie sobie filmikow jak dobrze podac piers w formie tzw. „Kanapki”
    Np.:
    https://youtu.be/PuuWTbNiKWQ?si=uZgtgZXBpowoptwl

Ale niestety poczatki sa mega trudne, ja normalnie wylam w tym szpitalu na glos (biedne wspollokatorki 😅). 2-3 doba to najwiekszy kryzys, pewnie jak dziecko sobie w koncu lepiej rozkreci laktacje to tez przestanie tak szarpac.
    Ja w szpitalu sie wspomagalam tez femaltikerem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 20:19

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well gratuluję dzidziusia!

wellwellwell lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamusią ☺️

Test pozytywny 12 marca❤️
    16 maja prenatalne wizyta ❤️🍀 wszystko dobrze☺️
    06.06 wizyta❤️🍀
    04.07 wizyta❤️🍀
    08.07 połówkowe Zdrowa dziewczynka ☺️🩷
    16 września 3 prenatalne:)
    age.png
    MELANIA URODZONA 12.11.2025 CC☺️
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @pauliś@ wrote:
    Podpinam się pod prośbę o rady dotyczące przystawienie dziecka do karmienia, mam już tak wrażliwe brodawki na tą chwilę że każde przystawienie to jest dramat, łzy ciekną mi ciurkiem, nogami muszę się zapierać o łóżko żeby wytrwać pierwszy moment ssania

Tyle że ja nie mam problemu z bólem tzn też boli ,a z tym żeby mała zaczęła ssać

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    Termin 24.11

preg.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny których bejbiki śpią w rożkach ,kladziecie je na boczki na noc czy na prosto? A po drugie czy odpijacie po karmieniu z piersi?

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    Termin 24.11

preg.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apatheia gratuluję 🥰

Kasiek zawsze kładę na boczku, zmieniam strony. Na brzuszku leży w ciągu dnia pod nadzorem.

Asia sypiemy mąką ziemniaczaną zobaczymy jakie będą efekty. Przystawiłam dzisiaj Wojtka dwa razy ale nie był zadowolony bo nic mu nie poleciało ale po tych butelkach z aventa pięknie złapał i ssał. Zobaczymy

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11 Wojtuś ♥️
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apatheia, gratulacje 🥰🥰 tak naprawdę przy obkreceniu pępowina to najważniejsze ze oboje jesteście cali i tylko to sie liczy. Szybkiej regeneracji 🙂

Nadzieja, jak możesz przepraszać w takiej sytuacji 🫣 twoj komfort jest najważniejszy! Ja to i tak turbo doceniam wasze zwierzenia i przecieranie mi szlaków, cieszę sie ze macie ochotę tu opisywać swoje doświadczenia 😇

Właśnie zrobiłam ciasto czekoladowe z wiśniami, nie wiem czy to typowy murzynek rozpakowywacz ale moze coś zadziala 🤣

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🩷

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, euthyrox 75

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Well gratuluję dzidziusia!

Dzieki kochana 😚

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apatheia gratulacje mamusiu ❤️

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
‹‹ 855 856 857 858 859
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ