👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też panuje jakiś katar ale na szczęście póki co Mała zdrowa. Nasza położna na katary poleca inhalacje z soli fizjologicznej, wodę morska do noska i maść majerankowa pod nosem, można nakleić plasterki aromaktiv gdzieś blisko dziecka.
U nas dzisiaj super nocka. Ostatnio są w kratkę przez brzuszek ale chyba powoli sobie z nim radzimy. Na wieczór dwa ostatnie karmienia + Espumisan i termofor na brzuszek i jest znośnie.
Wczoraj mieliśmy wizytę położnej i mała waży już 3900
ostatni tydzień bycia noworodkiem nam został 🥹
-
Dzisiaj to w ogóle jakiś ciężki dzień, u mnie pogoda też do dupy +9 i jakaś dziwna mgła ewidentnie coś wisi w powietrzu. 🙄 ja jestem umówiona na 12:30 do mojej lekarki, naczytałam się jak noworodek przechodzi zakażenie opryszczka, i cholera jasna z moim szczęściem to mnie jeszcze dzisiaj bocian osra.
Pytanie do dziewczyn które używają do mycia dziecka bawełnianych chusteczek w rulonie, Wam też to idzie jak woda?
Położyłam się po śniadaniu ale słyszę że mój mały kotek się budzi. No to zaczyna się Polska Ludowa od Nowa.. 🥲🤪
Fergabasowa kciuki zaciśnięte! 💪 Czekamy na twojego Bejbisia 🥰
https://www.instagram.com/reel/DReosajiAKU/?igsh=NHp4YXIzNjJkeThw
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:04
Zumi lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓 -
My pospaliśmy od 5:30 do 9. Ale ta noc to była walka. Właśnie słyszę, że ten ktoś kto leży obok zrobił kupę 🤪 zaraz muszę go przebrać, ale czekam jeszcze, może coś dorobi. Oczywiście zrobił to tuż po jedzeniu i jak cisnął to ulał ehhh. Czy wasze dzieci też robią kupę podczas karmienia lub tuż po?
Co robicie z dziećmi w ciągu dnia jak nie śpią? Zastanawiam się czy już rozkładać matę sensoryczną czy to za wcześnie. Na razie mu puszczałam Zenka i Łobuzów 😅 czasem Skolima, Boysów...Mamy misia wyderkę z fisher price'a ale nie wydaje się zainteresowany. Najbardziej lubi słuchać muzyki i czegoś co leci w TV i gabić się w stronę światła...👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Nadzieja32 zdrówka dla Was! Dobrze, że udało się ogarnąć lekarza.
Asia Tobie też i dużo siły.
Wiadomo kryzysy są i będą. Ostatnio jak Wojtek nie spał od 1 w nocy do 6 to tak popatrzyłam na niego i pomyślałam i na co Nam to było. Milion razy go potem w myślach przepraszałam, że mi to przyszło do głowy.
Wojtek zazwyczaj robi kupę zaraz po jedzeniu, czasem w trakcie. Jak nie śpi to albo leży na łóżku lub kanapie albo chodzę z nim po domu. Nie wiedziałam, ze można tyyyle rzeczy zrobić jedną ręką ☺️
Fabregasowa nieustannie kciuki zaciśnięte.
Domisiek całe szczęście, że to się gorzej nie skonczyło. Twarda kobitka z Ciebie, z każdym dniem będzie lepiej 🥰👩🧔♂️ 37
8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
25.03 ❤️
17.11 Wojtuś ♥️ -
Zumi wrote:My pospaliśmy od 5:30 do 9. Ale ta noc to była walka. Właśnie słyszę, że ten ktoś kto leży obok zrobił kupę 🤪 zaraz muszę go przebrać, ale czekam jeszcze, może coś dorobi. Oczywiście zrobił to tuż po jedzeniu i jak cisnął to ulał ehhh. Czy wasze dzieci też robią kupę podczas karmienia lub tuż po?
Co robicie z dziećmi w ciągu dnia jak nie śpią? Zastanawiam się czy już rozkładać matę sensoryczną czy to za wcześnie. Na razie mu puszczałam Zenka i Łobuzów 😅 czasem Skolima, Boysów...Mamy misia wyderkę z fisher price'a ale nie wydaje się zainteresowany. Najbardziej lubi słuchać muzyki i czegoś co leci w TV i gabić się w stronę światła...
Tak, kupa w trakcie karmienia sie zdarza czesto.
Moja jeszcze ma malo aktywnego czasu - caly poswieca na jedzenie 😅 ale jak chwile jest obudzona to klade ja na kolankach i ja robie za zabawke. Jak bedzie miala troche wiecej tego czasu aktywnosci to rozloze w koncu mate piankowa i na brzuszku bede jej pokazywac jakies karty kontrastowe albo masowac raczki/stopki pileczkami sensorycznymi, cos w ten desen. Mate edukacyjna (ta z zawieszkami) zamowilam jej teraz na mikolaja, ale chyba na razie za wczesnie na to u nas.
-
U nas ostatnio to on w dzień więcej nie śpi niż śpi 🤣 jego ulubionym zajęciem jest wiszenie na mnie, a poza tym to chyba już kuma zabawki kontrastowe bo często wkładam go do kokona i mu pokazuje książeczki/karty kontrastowe albo mamy taką mate kontrastową do zawieszania to mu gdzieś daje w zasięgu wzroku i on się chwile tym interesuje.
Zaczął też akceptować bujaczek elektryczny, nie chce go na długo tam wsadzać ale czasem na takie 20min go wpakuje to siedzi grzecznie i się rozgląda po salonie.
W tej chwili właśnie w nim siedzi, ale mija 20min to zaczyna mi tu wierzgać w nim 🤣
Mate edukacyjną mamy ale on tam ze mną coś nie lubi leżeć. Z moim mężem to chwilę tam poleży a ze mną albo kręci awanturę żeby iść albo idzie na niej spać 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:50
-
Haha dziewczyny, dobrze że mamy siebie i ten wątek bo inaczej byśmy chyba zginęły. Mnie bardzo pociesza myśl że też macie nieprzespane noce i marudzące bobasy, oczywiście współczuję wam ale dobrze wiedzieć że to nie my jesteśmy beznadziejnymi rodzicami tylko dzieci po prostu tak mają. U nas też nocka nieprzespana, nie wiem jakim cudem mój syn już sobie zaczął wydłużać okno aktywności (oczywiście nie w dzień, skądże znowu) i jak się budzi o 5 to do 8 nie śpimy...
Zumi odnośnie mleka to my używamy właśnie Laktowit odkąd wróciliśmy ze szpitala (tam miał Bebilon), Oli nie rzyga i nie ulewa, nie ma zaparć, ma tylko problemy z gazami - moim zdaniem dosyć duże bo stęka i jęczy np przez godzinę jak próbuję się wypierdzieć, ale położna mówi że to normalne. Espumisan już wprowadziliśmy co 6h, zaczynam też dawać probiotyk i powoli rozważam delicol, bo mi go zwyczajnie szkoda.
Dziewczyny, macie do polecenia jakieś fajne ciuchy do karmienia które nie kosztują miliony monet? Szukałam w necie ale zwykły t-shirt z zamkiem za 200zl to dla mnie trochę przesada 😀👩🏻❤️👨🏼 '93 & '90 😺2
01.2025 💔 7tc
22.03 - II
01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨
22.11 (39+2) O 🩵💙

-