X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • anna.90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też panuje jakiś katar ale na szczęście póki co Mała zdrowa. Nasza położna na katary poleca inhalacje z soli fizjologicznej, wodę morska do noska i maść majerankowa pod nosem, można nakleić plasterki aromaktiv gdzieś blisko dziecka.
    U nas dzisiaj super nocka. Ostatnio są w kratkę przez brzuszek ale chyba powoli sobie z nim radzimy. Na wieczór dwa ostatnie karmienia + Espumisan i termofor na brzuszek i jest znośnie.
    Wczoraj mieliśmy wizytę położnej i mała waży już 3900 :) ostatni tydzień bycia noworodkiem nam został 🥹

• Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to w ogóle jakiś ciężki dzień, u mnie pogoda też do dupy +9 i jakaś dziwna mgła ewidentnie coś wisi w powietrzu. 🙄 ja jestem umówiona na 12:30 do mojej lekarki, naczytałam się jak noworodek przechodzi zakażenie opryszczka, i cholera jasna z moim szczęściem to mnie jeszcze dzisiaj bocian osra.

Pytanie do dziewczyn które używają do mycia dziecka bawełnianych chusteczek w rulonie, Wam też to idzie jak woda?

Położyłam się po śniadaniu ale słyszę że mój mały kotek się budzi. No to zaczyna się Polska Ludowa od Nowa.. 🥲🤪

Fergabasowa kciuki zaciśnięte! 💪 Czekamy na twojego Bejbisia 🥰

https://www.instagram.com/reel/DReosajiAKU/?igsh=NHp4YXIzNjJkeThw

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:04

Zumi lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓
  • Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pospaliśmy od 5:30 do 9. Ale ta noc to była walka. Właśnie słyszę, że ten ktoś kto leży obok zrobił kupę 🤪 zaraz muszę go przebrać, ale czekam jeszcze, może coś dorobi. Oczywiście zrobił to tuż po jedzeniu i jak cisnął to ulał ehhh. Czy wasze dzieci też robią kupę podczas karmienia lub tuż po?

Co robicie z dziećmi w ciągu dnia jak nie śpią? Zastanawiam się czy już rozkładać matę sensoryczną czy to za wcześnie. Na razie mu puszczałam Zenka i Łobuzów 😅 czasem Skolima, Boysów...Mamy misia wyderkę z fisher price'a ale nie wydaje się zainteresowany. Najbardziej lubi słuchać muzyki i czegoś co leci w TV i gabić się w stronę światła...

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 zdrówka dla Was! Dobrze, że udało się ogarnąć lekarza.
    Asia Tobie też i dużo siły.
    Wiadomo kryzysy są i będą. Ostatnio jak Wojtek nie spał od 1 w nocy do 6 to tak popatrzyłam na niego i pomyślałam i na co Nam to było. Milion razy go potem w myślach przepraszałam, że mi to przyszło do głowy.
    Wojtek zazwyczaj robi kupę zaraz po jedzeniu, czasem w trakcie. Jak nie śpi to albo leży na łóżku lub kanapie albo chodzę z nim po domu. Nie wiedziałam, ze można tyyyle rzeczy zrobić jedną ręką ☺️
    Fabregasowa nieustannie kciuki zaciśnięte.
    Domisiek całe szczęście, że to się gorzej nie skonczyło. Twarda kobitka z Ciebie, z każdym dniem będzie lepiej 🥰

👩🧔‍♂️ 37

8.03 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11 Wojtuś ♥️
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi wrote:
    My pospaliśmy od 5:30 do 9. Ale ta noc to była walka. Właśnie słyszę, że ten ktoś kto leży obok zrobił kupę 🤪 zaraz muszę go przebrać, ale czekam jeszcze, może coś dorobi. Oczywiście zrobił to tuż po jedzeniu i jak cisnął to ulał ehhh. Czy wasze dzieci też robią kupę podczas karmienia lub tuż po?

Co robicie z dziećmi w ciągu dnia jak nie śpią? Zastanawiam się czy już rozkładać matę sensoryczną czy to za wcześnie. Na razie mu puszczałam Zenka i Łobuzów 😅 czasem Skolima, Boysów...Mamy misia wyderkę z fisher price'a ale nie wydaje się zainteresowany. Najbardziej lubi słuchać muzyki i czegoś co leci w TV i gabić się w stronę światła...

Tak, kupa w trakcie karmienia sie zdarza czesto.

Moja jeszcze ma malo aktywnego czasu - caly poswieca na jedzenie 😅 ale jak chwile jest obudzona to klade ja na kolankach i ja robie za zabawke. Jak bedzie miala troche wiecej tego czasu aktywnosci to rozloze w koncu mate piankowa i na brzuszku bede jej pokazywac jakies karty kontrastowe albo masowac raczki/stopki pileczkami sensorycznymi, cos w ten desen. Mate edukacyjna (ta z zawieszkami) zamowilam jej teraz na mikolaja, ale chyba na razie za wczesnie na to u nas.

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio to on w dzień więcej nie śpi niż śpi 🤣 jego ulubionym zajęciem jest wiszenie na mnie, a poza tym to chyba już kuma zabawki kontrastowe bo często wkładam go do kokona i mu pokazuje książeczki/karty kontrastowe albo mamy taką mate kontrastową do zawieszania to mu gdzieś daje w zasięgu wzroku i on się chwile tym interesuje.
    Zaczął też akceptować bujaczek elektryczny, nie chce go na długo tam wsadzać ale czasem na takie 20min go wpakuje to siedzi grzecznie i się rozgląda po salonie.
    W tej chwili właśnie w nim siedzi, ale mija 20min to zaczyna mi tu wierzgać w nim 🤣

Mate edukacyjną mamy ale on tam ze mną coś nie lubi leżeć. Z moim mężem to chwilę tam poleży a ze mną albo kręci awanturę żeby iść albo idzie na niej spać 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:50

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • kalinok Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dziewczyny, dobrze że mamy siebie i ten wątek bo inaczej byśmy chyba zginęły. Mnie bardzo pociesza myśl że też macie nieprzespane noce i marudzące bobasy, oczywiście współczuję wam ale dobrze wiedzieć że to nie my jesteśmy beznadziejnymi rodzicami tylko dzieci po prostu tak mają. U nas też nocka nieprzespana, nie wiem jakim cudem mój syn już sobie zaczął wydłużać okno aktywności (oczywiście nie w dzień, skądże znowu) i jak się budzi o 5 to do 8 nie śpimy...
    Zumi odnośnie mleka to my używamy właśnie Laktowit odkąd wróciliśmy ze szpitala (tam miał Bebilon), Oli nie rzyga i nie ulewa, nie ma zaparć, ma tylko problemy z gazami - moim zdaniem dosyć duże bo stęka i jęczy np przez godzinę jak próbuję się wypierdzieć, ale położna mówi że to normalne. Espumisan już wprowadziliśmy co 6h, zaczynam też dawać probiotyk i powoli rozważam delicol, bo mi go zwyczajnie szkoda.

Dziewczyny, macie do polecenia jakieś fajne ciuchy do karmienia które nie kosztują miliony monet? Szukałam w necie ale zwykły t-shirt z zamkiem za 200zl to dla mnie trochę przesada 😀

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '93 & '90 😺2

01.2025 💔 7tc

22.03 - II
    01.04 - pęcherzyk 1.25cm ⚪
    15.04 - mamy ❤️ bejbik 0.87cm
    13.05 - 🧬 zdrowy synek 🩵💙
    21.05 - 🩺 I prenatalne, niskie ryzyka, CRL 6.48cm 🐣✨
    09.07 - 🩺 II prenatalne, 315g ruchliwego malucha 🐤✨
    17.09 - 🩺 III prenatalne, 1400g zdrowego bobasa 🐥✨

22.11 (39+2) O 🩵💙

age.png
‹‹ 877 878 879 880 881
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ