👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
@Kropka ja bym nie zasnęła po takiej akcji 😮 bardzo współczuję stresu. My 2 lata temu prawie podpaliliśmy mieszkanie węgielkiem od kadzidła. Dostaliśmy taki zestaw na mszy u nas w kościele. Ten węgielek daliśmy na szklaną podstawkę i jak pękła to węgielek zaczął przypalać obrus...Teraz nawet świeczek w domu nie palę.
Kropka89 lubi tę wiadomość
👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Ja się melduję z nocnego karmienia, po 6 h (!!!!! 🤞) snu Ignaś tak jadł cyca że ledwo zdążył połykać 😅 opróżnił go mam wrażenie że w 5 sekund, teraz nad drugim się delektuję (chyba wcina deser) trochę przysypia a ja jeszcze męża budziłam żeby nastawił butle bo na bank mam mało pokarmu 🙈i będzie mu mało.
Kropka straszne przeżycia jak czytałam to aż mi się moja akcja przypomniała jak Ignaś się dusił. Dobrze, że nic się nie stało Stasiowi! 🥺
Mój mąż uwielbia takie te wszystkie zapachowe świece ja to średnio i też kiedyś gasiłam taki mini pożar świecy. Mało w gacie nie zrobiłam wtedy i zakazałam kategorycznie palenia tych pierdół.
Ignacy się już śpi więc butelka się nie przyda 😎 chyba że wstanie za 2h 🤔
Kropka89, Zumi lubią tę wiadomość
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙 -
Ja tez juz zaczynam miec dosc tego KP… nie tak to mialo wygladac. Ze starsza corka przystawianie bylo przyjemne, jak konczyla sie moja przygoda z kp wtedy to chcialo mi sie plakac, ze tak wspanialy czas i bliskosc strace.
Teraz sie czuje jakby mi ktos non stop tatuowal brodawki, ciagle drapanie i klucie. Gdyby nie starsza corka w zlobku to pewnie bym to juz olala, ale zalezy mi na tym zeby mala miala jakas dodatkowa ochrone przed wirusami. Po tych wszystkich dniach wolnych umowie sie w koncu do CDL, na wizyte do fizjo caly czas czatuje az sie cos zwolni, bo terminy na luty…
Kropka wspolczuje stresu, dobrze, ze tylko na strachu sie skonczylo.
A jak z twoim przystawianem, poprawilo sie cos?
My na swieta bylismy sami pierwszy raz, nie chcialam fundowac malej za duzo wrazen. Do mojej rodziny musielibysmy jechac kawalek i tez tak średnio ze spaniem dla nas wszystkich by bylo. Z tesciami nawet nie mialam ochoty spedzac tego czasu. Moja mama dzien przed wigilia przywiozla nam jedzenie, wiec bylo pysznie tak czy siak. 😊2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Mój bobas ma już dziś 2 miesiące, nie wiem jak to jest możliwe, tak mi to jakoś przeleciało że się czuje jakby on się tydzień temu urodził 🥲
Wgl znaleźliśmy dla naszego wiecznie znudzonego dziecka coś, co nie nudzi mu się po 10min (tylko po 20 😂) - tukan z Fisher Price. Już ręka boli czasem od nakręcania go ale bobas się cieszy, chyba najbardziej podoba mu się ten dźwięk.
Zumi lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Jakie rozmiary pieluch noszą Wasze bobasy? My jestesmy na wielo ale czasem używamy jednorazowych i nie mogę się wtrafić bo większość 2 jest za mała a 3 są niby ok ale nie jestem pewna czy trochę nie za duże 🫣 mała waży ponad 5kg
-
Rudka wrote:Jakie rozmiary pieluch noszą Wasze bobasy? My jestesmy na wielo ale czasem używamy jednorazowych i nie mogę się wtrafić bo większość 2 jest za mała a 3 są niby ok ale nie jestem pewna czy trochę nie za duże 🫣 mała waży ponad 5kg
U nas w tej chwili:
Pampers Premium Care - wykańczamy paczkę z rozmiarem 1 i zaczynamy rozmiar 2, te 1 już są takie na pograniczu.
Dada Extra Care rozmiar 3 - rozmiar 2 już był za mały przy nóżkach, bardzo go obciskały aż zostawały mu ślady po tych gumkach.
Bobas waży 4,5kg i ma 58cm obecnie.
Ogólnie tyłek ma dość wąski ale pulchne nóżki.
Rudka lubi tę wiadomość
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵 -
Wellwellwell, nic się nie poprawiło
Póki co jestem 100% mama KPI….dobrze ze ten laktator daje radę ale boję się już o silniczek…Przystawiłam Stasia np dziś w nocy bo coś źle założyłam jedną muszlę i patrzę po 15 min a tam nic nie ściągnęło i taaaaaki wkurz że hej miałam to mówię do siebie dobra, to musi dzidziuś ściągnąć to trudno. I ściągnął nie powiem, najadł się chyba nawet ale boli mnie do teraz…Nie wiem już co jest nie tak, podobno teraz musi mu się zagoić ta błonka i może dopiero wtedy nie będzie się bał używać nowego sposobu jedzenia (tak mówi neurologopeda). Patrzyłam do przyjaciółek ale albo nie umiem w to forum albo jeszcze nie pisałaś?
Stasio je już o wiele więcej (potrafi i 120ml) i śpi potem o wiele dłużej, nie budzę już go bo widać że ładnie przybiera. Lubi jak ma mega ciepło (nawet teraz ubrałam go w bluzę z kapturem i kaptur na głowę 😁 - myśli że idziemy na spacer i zasnął sam hahaha) -
Stwierdziłam, że muszę Wam to napisać bo to hit hitów.
Dowiedziałam się od mojej teściowej (a w zasadzie usłyszałam w słuchawce złote rady do męża), że nasz Leoś nie chce spać bo ja ZA DUŻO SPAŁAM W CIĄŻY. XDD
Czy teściowa była tą osobą, która najgłośniej krzyczała „wyśpij się na zapas”? Być może. 😂
To, że jakoś od 33tc nie spałam prawie w ogóle pominę. 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 13:15
Kropka89, Fabregasowa, edka85, Zumi, psaj91, Asia091, Klekotka, kalinok, Dahlia, izzou97, a_aandzela lubią tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Kropka89 wrote:Wellwellwell, nic się nie poprawiło
Póki co jestem 100% mama KPI….dobrze ze ten laktator daje radę ale boję się już o silniczek…Przystawiłam Stasia np dziś w nocy bo coś źle założyłam jedną muszlę i patrzę po 15 min a tam nic nie ściągnęło i taaaaaki wkurz że hej miałam to mówię do siebie dobra, to musi dzidziuś ściągnąć to trudno. I ściągnął nie powiem, najadł się chyba nawet ale boli mnie do teraz…Nie wiem już co jest nie tak, podobno teraz musi mu się zagoić ta błonka i może dopiero wtedy nie będzie się bał używać nowego sposobu jedzenia (tak mówi neurologopeda). Patrzyłam do przyjaciółek ale albo nie umiem w to forum albo jeszcze nie pisałaś?
Stasio je już o wiele więcej (potrafi i 120ml) i śpi potem o wiele dłużej, nie budzę już go bo widać że ładnie przybiera. Lubi jak ma mega ciepło (nawet teraz ubrałam go w bluzę z kapturem i kaptur na głowę 😁 - myśli że idziemy na spacer i zasnął sam hahaha)
To moja polozna srodowiskowa ma teorie, ze mala boli ta rana i dlatego nie otwiera szeroko buzi i zeby jej dawac paracetamol… ale jakos nie przekonuje mnie ta teoria i nie bede w ciemno ladowac lekow w dziecko. Czytam jakies grupy o KP na fb to dziewczyny pisza, ze podciecie wedzidelka to nie wszystko i teraz dluga praca z neurologopeda i fizjo potrzebna… tylko jak przetrwac w tym bolu do czasu az bedzie lepiej i czy w koncu bedzie lepiej jak juz bobas tyle czasu je w zlej pozycji? Ehh
Kurcze, kliknelam dodaj do przyjaciolek i chyba nie moge napisac do ciebie dopoki nie zaakceptujesz mojej prosby. Tez srednio ogarniam tutaj te funkcje. 🙈
2023 👧🏼
2025 👧🏼 -
Domisiek uśmiałam się 😂😂
U nas dziś Tosia była od rana do 12:30 nieodkładalna co raczej się nie zdarza. W ciągu 4,5h domagała się cyca 4 razy i normalnie jadła. Coś znowu nosek ma przytkany i już się boję czy to nie znowu katar, ale spadła nam wilgotność w mieszkaniu z 55-60% na 45% to może dlatego. Dziś też się przekonałam, że Antosia nie jest ciepłolubna. Spadła nam też temperatura w mieszkaniu, z reguły mamy 21,5-22 stopnie, a dziś tak się waha 20,8-21,2 i mi jakoś zimniej, musiałam ubrać bluzę, więc uznałam, że Tosi też ubiorę i troszkę cieplejsze spodenki. Budziła się co chwilę dosłownie, jak tylko ją odkładałam i wydawała mi się ugrzana. Rozebralam bluzę, została w samym body i przebrałam spodenki na cieńsze, jak zawsze. I co? I śpi od 1,5h bez wybudzeń 😅 a teściowa przeżywa jak Tosia ma zimne rączki i na nic tłumaczenia, że u bobasów rączki mogą być zimne i sprawdza się po karku 😅
A co do pampersów to my używamy Pampers premium care 2. Troszkę się odciskają na nóżkach, ale no 3 na bank będą za duże. Lupilu mi nie podeszło, Dada biała uczuliła, a złota jak dla mnie śmierdzi okropnie jak dziecko nasika, ale ja mam bardzo wrażliwy nos :pWiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2025, 13:54
Rudka lubi tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Czy Wasze bobasy też robią już dłuższą drzemkę między 11-15/16? U nas już któryś raz tak wypada, rano ma większy apetyt i ciężko mu zasnąć po nocy ale już tak koło 11/12 jeszcze raz je i potem zasypia na dłużej. Obecnie jeszcze śpi mimo że już go odkryłam. Potem pewnie znów zaśnie a najwięcej jedzenia będzie po 18:00 i do 24:00…
-
Myślałam, że już nic mnie zadziwi. A jednak 🫣Domisiek wrote:Stwierdziłam, że muszę Wam to napisać bo to hit hitów.
Dowiedziałam się od mojej teściowej (a w zasadzie usłyszałam w słuchawce złote rady do męża), że nasz Leoś nie chce spać bo ja ZA DUŻO SPAŁAM W CIĄŻY. XDD
Ale ja kiedyś od swojej teściowej też usłyszałam coś równie szałowego. Otóż gdy jej syn miał atak kolki nerkowej to twierdziła, że to wina picia wody z czajnika, który nie został odkamieniony 🤦
Anilorak88, psaj91, Asia091, Domisiek, Klekotka, kalinok, Zumi lubią tę wiadomość
-
Domisiek, ja mam teorie ze moje dziecko tak ciężko uśpić bo mi sie tyle kroków i spacerow w ciazy chciało. Nauczone by bujać to tak teraz mam 🤣 jakbym wiecej na dupie siedziala to moze by sie nauczyło w brzuchu samodzielnie zasypiać 🤣
Domisiek, Zumi lubią tę wiadomość
-
Kropka89 wrote:Czy Wasze bobasy też robią już dłuższą drzemkę między 11-15/16? U nas już któryś raz tak wypada, rano ma większy apetyt i ciężko mu zasnąć po nocy ale już tak koło 11/12 jeszcze raz je i potem zasypia na dłużej. Obecnie jeszcze śpi mimo że już go odkryłam. Potem pewnie znów zaśnie a najwięcej jedzenia będzie po 18:00 i do 24:00…
Mój tak robił od dłuższego czasu, że przed południem miał taką krótką drzemkę typu 30/40min, i potem około 12:00 zasypiał na 2/3h, a popołudniem jeszcze jedna drzemka taka 30/40min.
Dziś nam się zepsuł bo nie robił tej długiej drzemki, za to zrobił z 10 drzemek po 15min 🤣🤣
12.2024 7tc 👼🏼
10.2025 A 🩵