👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wstawiam wam zdjęcie z ulewania mojej małej ,czy dalej to normalne ?
https://zapodaj.net/plik-fioCAUW1FR
Po porannym jedzeniu odbiciu i przebraniu pampersa
Koło jej głowy też jest kałuża... A te kałuże wyżej to poprostu ją przenosiłam z mokrego
Każdy lekarz mówi to normalne !?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 08:07
-
Mój ma takie momenty, że jego ulania są na podobnym poziomieKasiek7 wrote:Dziewczyny wstawiam wam zdjęcie z ulewania mojej małej ,czy dalej to normalne ?
Koło jej głowy też jest kałuża... A te kałuże wyżej to poprostu ją przenosiłam z mokrego
Każdy lekarz mówi to normalne !?
może nie naraz, ale czasem zwraca 3x pod rząd i się robi kałuża.
Obawiam się że sporo dzieci tak ma
ja na początku też się bałam że coś jest nie tak, zrobiłam nawet usg brzucha czy nie ma problemów ze zwieraczem ale wszystko ok. Proponowali nam zagęstnik ale przybiera; a ja postanowiłam oszczędzić nam masakry brzuszka, więc pralka działa 24/7 
-
Natha u nas już to robione było poza nie zmienianiem piersi. Tego nie mogę włączyć, mam tendencje do zastojów i zapaleń, muszę opróżniać piersi, ale w sumie i tak nie ma to znaczenia. Dzisiaj ostatni raz chciałam spróbować i przy zmianie piersi nie zdążyłam go nawet podnieś, wszystko wyrzygane. I to była ta pierś, w której jest i mniej mleka i wolniejszy wypływ.12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Domisiek, umówiłas się już do lekarza? Bo jeśli przestał przybierać i ma taki potężny refluks, to trzeba będzie pójść do gastro.
-
edka85 wrote:Domisiek, umówiłas się już do lekarza? Bo jeśli przestał przybierać i ma taki potężny refluks, to trzeba będzie pójść do gastro.
Czekam na telefon z przychodni, próbują mnie dziś wcisnąć. Tylko lekarz na Zdrowych jest od 11:00.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 10:39
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙

-
Mój syn od wczoraj jak spał 3,5 h w ciągu dnia, po wstaniu zapomniał jak się je z cyca i ma problem żeby złapać cyca, ciumkać ciumka..ale jakoś inaczej ssie. I dziś od rana jeździ mu po brzuchu tzn przelewa mu się.
Przyłapuje go na spaniu z otwartą buzią..zaraz mu zamykam ale to pewnie i tak nie pomaga.
Mam do Was pytanie czy jesteście wstanie zjeść rano śniadanie? Ja zrobię o 8 a zdarza się że zjem o 12.
Kasiek nie wiem czy to dużo ale też bym się niepokoiła na twoim miejscu. Zazdro że córa śpi w łóżeczku, ja dziś będę znowu kombinować z zdrzemką Ignasia. -
U nas chyba po skoku, dziecko mi się wyciszyło. Mam siostrzenicę na parę dni u siebie, Ala się do niej cieszy, gada po swojemu i słucha uważnie, jak kuzynka do niej mówi. Świetnie się patrzy na takie interakcje.
edka85, wellwellwell, Dahlia, kalinok lubią tę wiadomość
-
U mnie podobne ulewanie i mówią że to przejdzie. Dziecko nie traci na wadze, dobrze przybiera. Faktycznie od tygodnia ulewanie jest w małych ilościach badz wcale.Kasiek7 wrote:Dziewczyny wstawiam wam zdjęcie z ulewania mojej małej ,czy dalej to normalne ?
Każdy lekarz mówi to normalne !?
Czy myślałyście juz o chrzcinach? Ja juz zamówiłam datę na salę 29 marzec. Jeszcze ksiądz do załatwienia, zaczynam od sali bo tu gorzej z terminem 🙂 i tak juz lipa..kwiecień zajęty, maj komunie, czerwiec nie pasuje itd. -
Asia - my zazwyczaj rano korzystamy z naszego sennego bobasa i śpimy tyle ile on 😅 dziś wstał o 09:00 więc ja tak samo, najpierw go karmię i ogarniam a potem siebie i dopiero idę coś zjeść więc to tak wychodzi z 1h po wstaniu. No i zazwyczaj tyle co zdążę zjeść i np umyć butelki czy coś i on się robi senny więc idziemy się tulić do snu.
Wgl co do snu w dzień, to Antiks ostatnio w dzień ma bunt na spanie. Jak zaśnie no to pośpi trochę, czasem 40min, czasem 2h ale jakoś tam śpi, tylko on nie chce iść spać 😂 bawi się, w pewnym momencie widać że jest senny i tak zaczyna coś tam marudzić lekko, więc próbuje go utulić na drzemkę, a on wtedy jest zainteresowany całym światem tylko nie spaniem 😂 rzuca się jak jakaś małpka, i tak po np 20/30 min walki udaje się i zasypia - ale to jest dosłownie walka. A znowu jak mu odpuszczę i nie pójdzie spać to potem jest tylko gorzej bo jest wymęczony i marudzi. -
Justa877 - my mamy zarezerwowane chrzciny na 25.01., więc Antiks będzie miał 3 miesięce. Może będzie do tego czasu jeszcze względnie grzeczny 😅
Ale wyleciałam trochę z obiegu cen takich sal itd, bo wesele organizowaliśmy w 2023 roku więc już informacje miałam mocno nieaktualne, no i się bardzo mocno zdziwiłam tymi cenami 😅 za kilku godzinną imprezę kwoty za osobę od 200zł wzwyż. -
Właśnie temat chrzcin to u nas temat jeszcze rzeka.. ja to nie wiem wogóle kiedy i kogo zapraszać, najlepiej to byłoby tylko chrzestni dziadkowie rodzice i tyle. Więcej tego zamieszania niż imprezy.
-
U nas chrzciny pojutrze 11.01. Udało sie znaleźć super miejsce w hotelu za 190zl (po starej cenie - nowa 200zl) za obiad i zimna płytę z napojami. Dobralismy jeszcze ciasta i owoce więc wyszło 210zl za osobę. No i tort wyszedł 300zl za 3kg dla 20 osób. Wszystko zależy od tego co się chce mieć to cena sie zmienia. Ale dla mnie i tak najważniejszy jest Sakrament w kościele. A impreza jaka będzie taka będzie 🙂
Co do śniadania mnie czasem uda się zjeść gdy mała spi, czaaem jem z nią na rękach przy stole a czasem z nią na rękach na stojaco bo siedząc marudzi -
U mnie już po. Wykorzystaliśmy do tego okres świątecznyJusta877 wrote:Czy myślałyście juz o chrzcinach? Ja juz zamówiłam datę na salę 29 marzec. Jeszcze ksiądz do załatwienia, zaczynam od sali bo tu gorzej z terminem 🙂 i tak juz lipa..kwiecień zajęty, maj komunie, czerwiec nie pasuje itd.
Justa877 lubi tę wiadomość
-
@edka - po lekarzu, była ta sama lekarka co pisałam Well, że stwierdziła wcześniej, że za szybki wypływ. Teraz stwierdziła, że ma za słabe mięśnie brzucha i to dlatego i za mało leżymy na brzuszku xD W ogóle rzuciła komentarzem, że „ulewanie nie jest wskazaniem do odwołania szczepienia”. Nie bardzo zrozumiałam. Nie o to pytałam, nie z tym przyszłam, poczułam się jak jakiś antyszczepionkowiec, a sama zaznaczałam, że proszę o wizytę na dzieciach zdrowych bo dziecko nie ma oznak infekcji… a co do wagi to stwierdziła, że przyrosty w normie bo od wizyty patronażowej, tej pierwszej to w normie przybiera. Nie mam przekonania czy tak to powinno być liczone, zważając na to, że mały te pierwsze dwa tygodnie to przybierał jak szalony i w 3 dni przekroczył wagę urodzeniową, ale nie znam się.
Także ja sobie poradzę po prostu prywatnie, mąż dopyta jeszcze pediatrów u siebie w pracy.12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙

-
Asia091 wrote:Mam do Was pytanie czy jesteście wstanie zjeść rano śniadanie? Ja zrobię o 8 a zdarza się że zjem o 12.
Jest 13:50, ja jeszcze nawet nie pomyślałam o śniadaniu, ale nie narzekam - ma to swoje plusy w postaci -15kg od porodu XDDD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 13:52
Asia091 lubi tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙

-
U nas chrzciny, jeśli mąż ogarnie to będą 😅 ja bym nie chrzciła, ale nie będę wojować, bo wielu osobom z rodziny na tym zależy. Będzie starsza to sama zadecyduje czy chce przynależeć do kościoła katolickiego. My braliśmy ślub kościelny jednostronny, ja miałam sam cywilny, mąż kościelny. Mówiłam mężowi, że jak chce chrzcić to ok, ale ja nic nie ogarniam, bo po ogarnianiu ślubu i wesela, na samą myśl mi się odechciewa 😅 więc u nas będą chrzciny jak mąż się zabierze za ogarnianie, więc nieprędko 😂 jeszcze musi znaleźć kościół, w którym ksiądz nie będzie każdego rodzica osobno pytał czy chce chrzcić (jak byłam dwa razy na chrzcinach to do mikrofonu każdy rodzic z osobna odpowiadał, że tak), bo ja kłamać nie będę i nie dam rady odpowiedzieć, że tak 😅
Fabregasowa, Domisiek, Asia091, Dahlia, Ilka96 lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Dzisiaj moje dzecie walnelo takie kupsko ze masakra. Trzymalam Blancie na rekach na kanapie i zaczela pchac xD po chwilii mi się zrobily cieple spodnie 😂 kupa byla na jej body, spodenkach, moich spodniach i koszulce. Strasznie wodniste i zielone sa kupy po tym bebilon comfort.
My ogarniamy chrzciny na 22.02 i dlatego sie boje jakby zrobila wlansie taka kupe wtedy 😂🫣. U nas bedzie tylko nasze rodzenstwo z rodzinami, dziadkowie i prababcia. Gdybyśmy zapraszali wszystkich to wyszloby kolo 60 osob.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH