Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: 13 marca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje , ale piękne wieści! 😍😍🥹♥️
    Jak super 🥹😍 my dziś z mężem cały dzień jeździliśmy po sklepach budowlanych bo wykańczamy nasz domek 🫣 i staram się was nadrobić 😁

MamaNeli lubi tę wiadomość

11.25☹️(lam + Ovi)
    12.25☹️(lam+ovi)
    01.26☹️(naturals)

17.02.26r.⏸️🥹♥️
    10 dpo -16.8
    12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
    15 dpo -235.9 (250%)🥹❤️🩵🩷
    18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
    22dpo-3251🥹🩷🩵
    04.03- pęcherzyk ciążowy z 2.3 mm człowieczka 🥹♥️

preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 13 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Niaha, Alicee gratulacje 😍 Niaha, mam nadzieję, że jesteś spokojniejsza 😘

ItsMomi, raczej mało prawdopodobne przesunięcie owulacji, ale moglo być słabsze zagnieżdżenie na raty i dlatego maluch jest do tyłu, nadrobi. No a druga sprawa to jakość sprzętu naprawdę ma ogromne znaczenie.

Mi się udało od razu dzisiaj ogarnąć tego Holtera, bo miewam szybkie tętno i lekarka kazała zrobić, więc zaraz po pracy założyłam, jutro popołudniu idę ściągnąć. Przyjechali do nas rodzice na weekend, żeby mnie wspomóc (mąż vel Stary prawie cały weekend pracuje), więc oczywiście popołudniu wpadła drzemka. Zwiększyłam dawkę Xonvei i dzisiaj pierwszy dzień bez nudności przez cały czas.

Kolejna wizyta u mnie 07.04, prenatalne mam umówić na 20-22.04 u swojej lekarki na Klinice.

Niaha, kiedy planujesz robić krzywą cukrową?

ItsMomi❤️, Niaha lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedowa

2cs ?
  • MamaNeli Znajoma

Wysłany: 13 marca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie było mnie kilka dni przez okropne samopoczucie. Wracałam z pracy i kładłam się spać, nudności i wymioty przybierają na sile. Dopiero dziś czuję się trochę lepiej.
    Wszystkim Wam oczywiście gratuluję szczęśliwych wizyt ❤️ Nowe kobietki witam serdecznie 🥰
    @Kleo10 jeśli chodzi o delegację to mam takie samo zdanie jak dziewczyny. Też miałam dylemat co do lotu z tym, że nie zawodowo, a do rodziny na chrzest. Dziś na wizycie zapytałam lekarza i powiedział, że to trochę szukanie sobie guza i lepiej nie ryzykować. Dla bezpieczeństwa lepiej powiedzieć wcześniej przełożonym. Trzymam mocno kciuki 🍀
    Ja dziś też jestem po szczęśliwej wizycie, lekarz trochę się naszukał, bo maluch się schował, ale udało się uchwycić 5mm malucha i akcje serca również 117 bpm. Ba! Nawet się ruszał. Aż się popłakałam podczas wizyty🥹
    Dostałam też tabletki na mdłości Bonjesta, zeby móc w miarę normalnie funkcjonować i pracować, bo ostatnie dni dawały mi mocno w kość.

Beezi, Ogoorkowa, Niaha, Kleo10 lubią tę wiadomość

• Niecierpliwa_ Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, Alice, MamaNeli - ile dobrych wieści! Gratulacje 🤩

MamaNeli daj znać jak się będziesz czuła po Bonjescie, jestem bardzo ciekawa. Ja wróciłam jednak do niej bo było coraz gorzej, ale i tak liczyłam na lepsze działanie :/

Niaha lubi tę wiadomość

• MamaNeli Znajoma

Wysłany: 13 marca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa_ wrote:
    Niaha, Alice, MamaNeli - ile dobrych wieści! Gratulacje 🤩

MamaNeli daj znać jak się będziesz czuła po Bonjescie, jestem bardzo ciekawa. Ja wróciłam jednak do niej bo było coraz gorzej, ale i tak liczyłam na lepsze działanie :/
    Jasne, dam znać! Szczerze mówiąc pokładam w nich nadzieję

• Alicee98 Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam teraz chwilę, żeby więcej napisać.
    Wizyta mnie uspokoiła w końcu, bo jednak po pustym jaju ten okres oczekiwania był dla mnie tragiczny.
    Mam jednak krwiaka przy pęcherzyku, lekarz mówił, żeby się nie niepokoić, bo to normalne, ale kazał się jednak oszczędzać, przepisał też 2x dziennie duphaston. Z oszczędzaniem nie będzie problemu, bo nie mam siły totalnie na nic, właśnie się obudziłam z drzemki 😅
    No i też zakaz współżycia do 16 tygodnia ciąży.
    Wzięłam też receptę na bonjeste i również pokładam w niej duże nadzieje 🙈

Itsmomi widze, że mamy podobne zajęcie głowy, bo my również wykańczamy domu, ale my dopiero mamy stan deweloperski, więc spoooro roboty przed nami, ale chcemy się wprowadzić przed pojawianiem się Kropka na świecie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 21:36

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm z serduszkiem 😍
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 13 marca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice, Niaha, cudowne wiadomości u Was, cieszę się razem z Wami :)

Wszystkim pozostałym mamusiom również gratuluję ❤️

ItsMomi - ale fajny etap przed Wami :)

Kleo - słuchaj siebie, jeżeli intuicja podpowiada Ci aby poinformować przełożonego to się nie zastanawiaj, z tego co mówisz możesz na tej wiadomości jedynie zyskać :) będę trzymała kciuki.
    Nade mną też coś czuwało, bo w tamten piątek oznajmiłam szefowej, zarzekałam się że będę pracować dopóki tylko siły mi pozwolą brzuch dźwigać, a w sobotę zaczęłam krwawić.

Myślałam, że wypuszczą mnie na weekend do domu, bo od wczoraj tylko jakieś resztki plamienia, ale ordynator zdecydował że przetrzyma mnie jeszcze do poniedziałku, za to całkowicie odstawili mi progesteron. (Jadłam 3x1). Chcą sprawdzić czy krwawienie wróci? Dziwne. Nastawiłam się że będę go brać do conajmniej 10/12 tc ciazy, czytałam, że przeważnie taka jest praktyka.

Poza tym - tak strasznie tęsknię już za córką 😭 to pierwsza taka nasza rozłąka. Jak tylko wyobrażam sobie jak ją w końcu przytulę to aż się cała trzęsę 🥹

Niaha, Kleo10 lubią tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się w towarzystwie 😁 w tym zupełnie dla mnie nowym oraz szczególnie Beezi, Niahę i Atomówkę, które kojarzę z Ovu z czasów starań o córkę ❤️

Kalendarz twierdzi, że termin szacujemy na 18.11, wczorajsza beta 1231. W środę idę do lekarza po recepty, więc może zerkniemy czy Kropek siedzi w dobrym miejscu 😉

White1, Beezi, ItsMomi❤️, Niaha, Kleo10, Alicee98, karczoch321 lubią tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:

ItsMomi, raczej mało prawdopodobne przesunięcie owulacji, ale moglo być słabsze zagnieżdżenie na raty i dlatego maluch jest do tyłu, nadrobi. No a druga sprawa to jakość sprzętu naprawdę ma ogromne znaczenie.

Mi się udało od razu dzisiaj ogarnąć tego Holtera, bo miewam szybkie tętno i lekarka kazała zrobić, więc zaraz po pracy założyłam, jutro popołudniu idę ściągnąć. Przyjechali do nas rodzice na weekend, żeby mnie wspomóc (mąż vel Stary prawie cały weekend pracuje), więc oczywiście popołudniu wpadła drzemka. Zwiększyłam dawkę Xonvei i dzisiaj pierwszy dzień bez nudności przez cały czas.

Kolejna wizyta u mnie 07.04, prenatalne mam umówić na 20-22.04 u swojej lekarki na Klinice.

Powinnam już w przyszłym tygodniu 🫣, ale boje się tego bo mam silne mdłości rano, nie wiem czy dam radę powstrzymać wymiotów na tym etapie, a wtedy badanie będzie do powtórki 😬

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10 - Remek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    21.02 [10 dpo] - beta 15,6
    24.02 [13 dpo] - 122 (przyrost 313%)
    26.02 [15 dpo] - 298 (przyrost 151%)
    28.02 [17 dpo] - 660 (przyrost 121%)
    09.03 [26 dpo] - pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy bez zarodka
    10.03 [27 dpo] - 32171,6
    12.03 [29 dpo] - 43237.5 (przyrost 34%)
    17.03 [34 dpo] gin z PZU
    23.03 [40 dpo] gin prywatnie
    ...
    1.11 - termin wg OM

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Alice, Niaha, cudowne wiadomości u Was, cieszę się razem z Wami :)

Wszystkim pozostałym mamusiom również gratuluję ❤️

ItsMomi - ale fajny etap przed Wami :)

Kleo - słuchaj siebie, jeżeli intuicja podpowiada Ci aby poinformować przełożonego to się nie zastanawiaj, z tego co mówisz możesz na tej wiadomości jedynie zyskać :) będę trzymała kciuki.
    Nade mną też coś czuwało, bo w tamten piątek oznajmiłam szefowej, zarzekałam się że będę pracować dopóki tylko siły mi pozwolą brzuch dźwigać, a w sobotę zaczęłam krwawić.

Myślałam, że wypuszczą mnie na weekend do domu, bo od wczoraj tylko jakieś resztki plamienia, ale ordynator zdecydował że przetrzyma mnie jeszcze do poniedziałku, za to całkowicie odstawili mi progesteron. (Jadłam 3x1). Chcą sprawdzić czy krwawienie wróci? Dziwne. Nastawiłam się że będę go brać do conajmniej 10/12 tc ciazy, czytałam, że przeważnie taka jest praktyka.

Poza tym - tak strasznie tęsknię już za córką 😭 to pierwsza taka nasza rozłąka. Jak tylko wyobrażam sobie jak ją w końcu przytulę to aż się cała trzęsę 🥹

Bardzo współczuję 😟 obyś jak najszybciej mogła wrócić do domu ❤️

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    10.03 [27 dpo] - 32171,6
    17.03 [34 dpo] gin z PZU
    ...
    1.11 - termin wg OM

preg.png
  • ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:

Masz rację , ale mam ogromnego stresa czy nadrobi aż tyle dni , ale chyba jak nie to też nic złego że ciąża będzie młodsza? Moja pierwsza ciąża i myślę o wszystkim.. zaraz wam tu wstawię moje zdjęcie Usg

Ja się pytałam o tabletki na nudności na ostatniej wizycie mówiła żeby jeszcze poczekać, ale chyba wykupie receptę przez internet bo jest mega ciężko 🫣

A co do budowy i wykańczania to jest rollercoaster raz jest fajnie i cieszymy się że już tak blisko , a potem nas wszystko denerwuje , bo robimy wszytsko sami 🫣

url=https://zapodaj.net/plik-zW2XnxVJ75]95a4a70601f01.jpghttps://zapodaj.net/plik-zW2XnxVJ75[/url]

Tutaj wstawiam zdjęcie mojego kropka

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:46

11.25☹️(lam + Ovi)
    12.25☹️(lam+ovi)
    01.26☹️(naturals)

17.02.26r.⏸️🥹♥️
    10 dpo -16.8
    12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
    18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
    22dpo-3251🥹🩷🩵

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Cześć, witam się w towarzystwie 😁 w tym zupełnie dla mnie nowym oraz szczególnie Beezi, Niahę i Atomówkę, które kojarzę z Ovu z czasów starań o córkę ❤️

Kalendarz twierdzi, że termin szacujemy na 18.11, wczorajsza beta 1231. W środę idę do lekarza po recepty, więc może zerkniemy czy Kropek siedzi w dobrym miejscu 😉

Gratulacje 🥰 super, że do nas dołączyłaś 🥰

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    10.03 [27 dpo] - 32171,6
    17.03 [34 dpo] gin z PZU
    ...
    1.11 - termin wg OM

preg.png
  • KlaudiaŁ Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    to i ja się przywitam bo czytam sobie was od początku. Termin mam na 15.11, pozytywny test wyłapałam już 9 dpo, po południu. To moja czwarta ciąża. Dwie pierwsze straciłam, jedna na etapie 8 tygodnia, drugą na etapie 12 tygodnia. Później urodziłam zdrową córkę, która obecnie ma 13 miesięcy :) ciąża z córką jak i ta jest obłożona progesteronem, acardem oraz heparyną. Modlę się aby i tą ciążę udało mi się donosić.
    Widziałam, że pisałyście o karmieniu, ja musiałam zejść z laktacji plus moja córka od razu wyczuła ciąże i odrzuciła moje mleko. Także problem się rozwiązał 🤣
    Z ciekawostek dodam, że będę chciała rodzić SN po cc więc będzie to niezły cyrk 🤣
    Pierwszą wizytę mam na 25 marca.

ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość

• ItsMomi❤️ Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaŁ wrote:
    Cześć,
    to i ja się przywitam bo czytam sobie was od początku. Termin mam na 15.11, pozytywny test wyłapałam już 9 dpo, po południu. To moja czwarta ciąża. Dwie pierwsze straciłam, jedna na etapie 8 tygodnia, drugą na etapie 12 tygodnia. Później urodziłam zdrową córkę, która obecnie ma 13 miesięcy :) ciąża z córką jak i ta jest obłożona progesteronem, acardem oraz heparyną. Modlę się aby i tą ciążę udało mi się donosić.
    Widziałam, że pisałyście o karmieniu, ja musiałam zejść z laktacji plus moja córka od razu wyczuła ciąże i odrzuciła moje mleko. Także problem się rozwiązał 🤣
    Z ciekawostek dodam, że będę chciała rodzić SN po cc więc będzie to niezły cyrk 🤣
    Pierwszą wizytę mam na 25 marca.

Cześć dziewczyny super , że do nas dołączyliście 😍♥️ ,zaraz was dopisze 🥹 trzymam kciuki za was aby było wszystko w porządku 🥰

11.25☹️(lam + Ovi)
    12.25☹️(lam+ovi)
    01.26☹️(naturals)

17.02.26r.⏸️🥹♥️
    10 dpo -16.8
    12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
    18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
    22dpo-3251🥹🩷🩵

preg.png
‹‹ 17 18 19 20 21
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ