Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Kairo wrote:Jeżeli mogłabyś się podzielić wiedzą na temat cp, jaką ciążą z nią była? Plamienia krwawienia i nisko rosnącą beta? Jak wygląda procedura gdy już ją się stwierdzi?
Jasne. Zaczęło się plamieniem takim brązowym. Szczerze to myślałam że po prostu mi się rozkręcę okres. Ale go nie ma i nie ma i zrobiłam test i wyszły dwie kreski. Przyrosty piękne. Wręcz idealne. Doszłam do 3000. Plamienia trwały cały czas. Ponad tydzień. Lekarz uspakajał że to pewnie implantacyjne ale ja czułam że coś nie tak. Tydzień po ujrzeniu ⏸️ byłam na usg przy becie 1500 i był pseudopwcherzyk w macicy i coś już lekarzowi nie spodobało się w jajowodzie. Kazał zrobić betę i przyjść za tydzień. Na drugi dzień zrobiłam betę (przyrosła idealnie) wróciłam z pracy i dosłownie zgięło mnie w pół i pojawiła się świeża krew. Wiedziałam już ze coś nie tak. Wylądowałam w prywatnym gabinecie wieczorem a na następny dzień już byłam na stole operacyjnym. Także ja do wyników i przyrostów bety jestem trochę uprzedzona. Dodam tylko że do tego momentu w którym zaczął się potworny ból brzucha nie bolało mnie kompletnie nic. Tylko były te plamienia
Kairo, Mi_Lusia lubią tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37 -
url=https://zapodaj.net/plik-Eg7Xna0HgW]
https://zapodaj.net/plik-Eg7Xna0HgW[/url]
Tutaj chyba wyraźniejsze
Anett9300, Kleo10 lubią tę wiadomość
11.25☹️(lam + Ovi)
12.25☹️(lam+ovi)
01.26☹️(naturals)
17.02.26r.⏸️🥹♥️
10 dpo -16.8
12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
15 dpo -235.9 (250%)🥹❤️🩵🩷
18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
22dpo-3251🥹🩷🩵
12.03-🦐+🩷
url=https://www.tickerfactory.com]
[/url] -
ItsMomi, to musiał być faktycznie błąd na tej pierwszej wizycie. Na zdjęciu bardzo ładnie wygląda 🙂 Dużo zależy od sprzętu i umiejętności lekarza na tym etapie.
Stayaway, czekam na wiadomości 🤞🏻
U mnie po chwilowej poprawie mdłości są cały czas, senna też jestem, ale bez leków też byłam. Wracam z pracy i idę spać, właśnie się kładę. Najgorzej, bo dwa razy w tygodniu pracuję do 18 i wtedy już średnio daję radę. Na razie biorę Xonveę 2x1tabl i czuję się średnio, ale wymiotuję tylko raz dziennie. Zobaczyny czy się rozkręci.
Cześć wszystkim nowym dziewczynom, mam nadzieję, że dotrwamy tutaj wszystkie do listopada 🤞🏻😘
Umówiłam prenatalne na 22.04 🤞🏻
Jak Wy planujecie? Prenatalne robicie u swoich lekarzy czy kogoś innego? Ja ostatnio robiłam u innego lekarza niż prowadzenie ciąży, ale teraz chodzę do guru od USG, więc kazała się umówić do siebie tylko na NFZ.
ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedowa
2cs ? -
Beezi wrote:ItsMomi, to musiał być faktycznie błąd na tej pierwszej wizycie. Na zdjęciu bardzo ładnie wygląda 🙂 Dużo zależy od sprzętu i umiejętności lekarza na tym etapie.
U mnie po chwilowej poprawie mdłości są cały czas, senna też jestem, ale bez leków też byłam. Wracam z pracy i idę spać, właśnie się kładę. Najgorzej, bo dwa razy w tygodniu pracuję do 18 i wtedy już średnio daję radę. Na razie biorę Xonveę 2x1tabl i czuję się średnio, ale wymiotuję tylko raz dziennie. Zobaczyny czy się rozkręci.
Cześć wszystkim nowym dziewczynom, mam nadzieję, że dotrwamy tutaj wszystkie do listopada 🤞🏻😘
Jak Wy planujecie? Prenatalne robicie u swoich lekarzy czy kogoś innego? Ja ostatnio robiłam u innego lekarza niż prowadzenie ciąży, ale teraz chodzę do guru od USG, więc kazała się umówić do siebie tylko na NFZ.
Też tak myślę 😁♥️ ,zaraz dopisze twoje prenatalne
Ja dostałam skierowanie na NFZ do Poznania bo moja ginekolog nie robi niestety i mam 3 miejsca do wyboru , czytalam opinie , ale wiaodmo jak wszędzie jedna zła opinia psuje 10 dobrych11.25☹️(lam + Ovi)
12.25☹️(lam+ovi)
01.26☹️(naturals)
17.02.26r.⏸️🥹♥️
10 dpo -16.8
12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
22dpo-3251🥹🩷🩵
12.03-🦐+🩷
[/url] -
Hej dziewczyny, podglądam i podczytuję Was tu caly czas, cieszę się z tylu dobrych wiadomości 🍀
Samopoczucie u mnie 50/50. Popołudnia to kanapa i koc
W czwartek idę na nieplanowaną wcześniej wizytę, głównie po receptę na dodatkowy progesteron.
Jeszcze takie pytanie. Które suplementy z DHA/kwasem foliowym przyjmujecie? I jak sie po nich czujecie? Ja przeszłam z Prenatal na Pueria Active i jakoś zmiana samopoczucia się z tym nałożyła. W Prenatal jest ekstrakt z imbiru, może to on skutecznie hamował mi mdłości 😅
ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość
👩31🧑35+🐈⬛🐈⬛
Marzec 2025, 8/9 tc 💔
20.02 ⏸️
11.03 pierwsze USG - zarodek 0,29 cm 🤍
3.04 drugie USG ⏳️ -
Ja jestem umówiona na prenatalne 13.04. Wybrałam szpital, który planuję docelowo. 08.04 mam prywatnie wizytę w innym miejscu u pani ginekolog, która pracuje w tym szpitalu, ale ona chyba nie prowadzi prenatalnych. W każdym razie osoba, którą dostałam do badań ma bardzo dobre opinie. Byłam w środę na wizycie z Medicover to pytali mnie czemu nie chcę u nich robić prenatalnych i w sumie już sama nie wiem.Beezi wrote:ItsMomi, to musiał być faktycznie błąd na tej pierwszej wizycie. Na zdjęciu bardzo ładnie wygląda 🙂 Dużo zależy od sprzętu i umiejętności lekarza na tym etapie.
Jak Wy planujecie? Prenatalne robicie u swoich lekarzy czy kogoś innego? Ja ostatnio robiłam u innego lekarza niż prowadzenie ciąży, ale teraz chodzę do guru od USG, więc kazała się umówić do siebie tylko na NFZ.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny
EmbryoGlue / prog 30 ng/ml
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
11.03 0.93cm 🍤

-
Paulina2612 wrote:Hej dziewczyny, podglądam i podczytuję Was tu caly czas, cieszę się z tylu dobrych wiadomości 🍀
Samopoczucie u mnie 50/50. Popołudnia to kanapa i koc
W czwartek idę na nieplanowaną wcześniej wizytę, głównie po receptę na dodatkowy progesteron.
Jeszcze takie pytanie. Które suplementy z DHA/kwasem foliowym przyjmujecie? I jak sie po nich czujecie? Ja przeszłam z Prenatal na Pueria Active i jakoś zmiana samopoczucia się z tym nałożyła. W Prenatal jest ekstrakt z imbiru, może to on skutecznie hamował mi mdłości 😅
Ja biorę prenacare complete w saszetkach , nie lubię łykać tabletek mam z tym mega problem , a to bardzo ułatwia mi sprawę 😅🫣 ogólnie nie zauważyłam po tym jakiś zmian w samopoczuciu u mnie jest tragicznie i tak 🤣🤣 mdłości wymioty zgaga ból brzucha11.25☹️(lam + Ovi)
12.25☹️(lam+ovi)
01.26☹️(naturals)
17.02.26r.⏸️🥹♥️
10 dpo -16.8
12 dpo-66.8(287%)🥹♥️😍
18 dpo-708.2(200%)🥹♥️🩵🩷
22dpo-3251🥹🩷🩵
12.03-🦐+🩷
[/url] -
Cześć dziewczyny! Czytam co u Was, cieszę się z dobrych wieści i niezmiennie Wam kibicuję. Miło widzieć kolejne dziewczyny z naszego staraczkowego wątku 🥹💜
Mniej się odzywałam, bo mieliśmy intensywny weekend i w wolnych chwilach spałam, a dziś miałam (już ostatnią) podróż służbową i 10h w aucie (właśnie wracam do domu, mamy być o 21 dopiero 😴). Trochę się obawiałam jak będzie, bo w sobotę męczyły mnie silne mdłości, ale dziś na szczęście jest ok.
Co do supli to biorę z Health Labs Care na 1 trymestr i omega.
Stayaway czekam na wieści od Ciebie 🍀🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
od 01.2025 bez antykoncepcji, 15cs o pierwszą 🤰
Podejrzenie endometriozy. Adenomioza ❌️
02.2026 - HSG, udrożniony prawy jajowód, lewy niedrożny
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
Progesteron w 7/8 DPO - 22,500 ng/mL
04.03.2026 - beta 171,00 mlU/mL
06.03.2026 - beta 402 mIU/mL
09.03.2026 - beta 1577 mIU/mL
🥹🍀

-
White1 wrote:Ja jestem umówiona na prenatalne 13.04. Wybrałam szpital, który planuję docelowo. 08.04 mam prywatnie wizytę w innym miejscu u pani ginekolog, która pracuje w tym szpitalu, ale ona chyba nie prowadzi prenatalnych. W każdym razie osoba, którą dostałam do badań ma bardzo dobre opinie. Byłam w środę na wizycie z Medicover to pytali mnie czemu nie chcę u nich robić prenatalnych i w sumie już sama nie wiem.
Mój ginekolog w medicover powiedział puszczając oczko „wiadomo, najlepiej to robić w medicover, ale dam Pani namiary na jeszcze inne bardzo dobre miejsce”. Będę się więc umawiać tam gdzie dał namiar. Mają bardzo dobre opinie.
Co do supli, to ja biorę prenatal uno.18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150
13.03.2026 zarodek 5mm z serduszkiem 😍 -
Anett9300 wrote:Heej Dawdler 😍 miło Cię widzieć 😊 badasz jeszcze przyrosty czy już nie?
Wiesz co mam dokładnie to samo. 6.03 zrobiłam pierwszy test a 9.03 mnie tak rozłożyło, że mnie trzyma do teraz. Kaszel katar. Masakra 🤦♀️ mam jakieś krople dla kobiet w ciąży i syropy, ale to nic nie daje niestety. Zrobiłam sobie syrop z cebuli 😊
Nieee, nie badam bety. Czekam na usg:)
Hormony szaleją, dzisiaj dzień płaczu i zmęczenia 😅
Pocieszyłyście mnie z tym przeziębieniem, bo już sobie wkręciłam, że to wszystko moja wina
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:32
-
Hej dziewczyny, nie odzywałam się bo z cierpliwością czekałam na wizytę która miała być dopiero *31.03 czyli wg OM 8+0. Ale żeby nie było za nudno dzisiaj po powrocie do domu zobaczyłam zaschnietą sporą plamę na bieliźnie. Na szczęście kolor brązowy, mimo wszystko serce przyspieszyło zwłaszcza że jestem po cb.
Udało mi się szybko dostać do ginekologa. Uspokoiła mnie trochę że to bardziej wydzielina niz krew. Zrobiła USG i wychodzi 5+0 czyli tydzień młodsza nic z OM. Póki co mamy pęcherzyk, mam nadzieję że lada moment pojawi się zarodek z serduszkiem 🥺🍀 no i mam brać duphaston, kolejna wizyta 24.03 🙏
https://zapodaj.net/plik-X0iNvDtrOD
Przedstawiam Wam moje jajeczko ♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:33
White1, Kleo10, Niecierpliwa_, Beezi lubią tę wiadomość
27 lata k
29 lat m
07.2022 - ciąża biochemiczna
12.2022 - prawidłowa ciąża
08.2023- zdrowa księżniczka
starania o rodzeństwo - od 09.2025 -
Ja biorę od początku starań OmegaMed Optima Start. Lekarze nic mi konkretnego nie radzili, wybrałam to po analizie rankingu Pana Tabletki bodajże. Chociaż faktycznie zastanawiałam się ostatnio nad tymi z imbirem.
O prenatalnych nawet jeszcze nie myślałam. Może dowiem się więcej na wizycie.
U mnie samopoczucie bez zmian.
@Alice super że widzisz poprawę bo bonjescie! Nie ukrywam że trochę zazdroszczę
Ja mam w czwartek wizytę i chyba będę pytać o inne opcje.
Mnie te nudności tak dobijają, ze prawie cały weekend przeleżałam. Do tego co prawda temperaturę mam normalną, ale cały czas się czuję jak na początku infekcji - jakby coś mnie rozkładało
Nie sądziłam że aż tak mnie dojedzie ten 1szy trymestr 😀
Dzisiaj jechałam na badanie krwi na czczo, więc to jest chyba najgorsze przy nudnościach tak wstać i nic nie zjeść
I słuchajcie okazało się, że coś się stało i nie zrobili jednego z kluczowych badań więc znowu muszę jechać powtórzyć xD też na czczo. 
Trzymam kciuki za wszystkie Wasze wizyty w tym tygodniu ❤️ -
Atomówka wrote:Jak ustawić suwak z ciążą? 😅
Wejdź na stronę tickerfactory.com, wyklikaj suwaczek jaki Cię interesuje i dodaj kod (chyba nazywał się jakoś BB) do stopki
Atomówka lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
🥹🍀

-
A ja mam pytanie z ciekawości 🙈 kiedy u Was mniej więcej pojawiły się lub nasiliły mdłości/wymioty?🙋🏼♀️ 30 l. 🙋🏻♂️33 l.
AMH 1,01 ng/mL (12.2025)
🥹🍀

-
U mnie też wcześnie, około 4+2/3 się zaczęło, a od 5+3 regularnie wymiotuję, wcześniej sporadycznie.
Ja teraz mam wszystko osobno, ale kończą mi się niektóre rzeczy i zamówiłam Prenacare Complete - jest bez jodu, a ja ze względu na nadczynność mam zmniejszone dawki. Dodatkowo zażywam więcej DHA - mam zalecenie na 1000mg, podobno takie dawki są rekomendowane przy ryzyku porodu przedwczesnego. Pamiętajcie o cholinie, jeśli nie ma jej w Waszych suplach to warto dodać. 😉12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedowa
2cs ? -