Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
blancaa12 wrote:Jakie bierzecie witaminy ciążowe ?
Ja brałam przez chwile femibion 1 a teraz się przerzuciłam na prenatal uno. Dodatkowo dokupiłam cholinę bo we wszystkich suplementach jest jej bardzo mało🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37

-
Hej, ja wczoraj miałam USG wszystko ok, zalążek tętna ale serduszka nie było (6t0) ale lekarz dał skierowanie na proga i mówił że jak będzie mniej niż 20 to na teleporade.
Wynik 18 więc dzisiaj na szybko teleporada z jakimś innym lekarzem i on na mnie z morda że wynik jest ok i że powinnam zmienić lekarza bo jak ciąża ma się poronić to poroni a jak "łykamy w ciąży po kolei każda kobieta progesteron" to tylko przedłużamy ciążę które i tak naturalna wyeliminuje.... I zgłupiałam. Mam po 16 druga teleporade , do mojego lekarza musiałabym jechać na wizytę a zwyczajnie mi się nie chce więc może ta druga lekarka mi przepisze chociaż w sumie nie jest on w dolnej granicy. I powiedział że za godzinę jakbym pobrała krew to mogłabym mieć wynik 40 ..... Ależ lekarz okropny -
Blond27 wrote:Hej, ja wczoraj miałam USG wszystko ok, zalążek tętna ale serduszka nie było (6t0) ale lekarz dał skierowanie na proga i mówił że jak będzie mniej niż 20 to na teleporade.
Wynik 18 więc dzisiaj na szybko teleporada z jakimś innym lekarzem i on na mnie z morda że wynik jest ok i że powinnam zmienić lekarza bo jak ciąża ma się poronić to poroni a jak "łykamy w ciąży po kolei każda kobieta progesteron" to tylko przedłużamy ciążę które i tak naturalna wyeliminuje.... I zgłupiałam. Mam po 16 druga teleporade , do mojego lekarza musiałabym jechać na wizytę a zwyczajnie mi się nie chce więc może ta druga lekarka mi przepisze chociaż w sumie nie jest on w dolnej granicy. I powiedział że za godzinę jakbym pobrała krew to mogłabym mieć wynik 40 ..... Ależ lekarz okropny
Niektórzy nie powinni wykonywać swojego zawodu. Też miałam kilkakrotnie odczynia w ciąży z różnymi tekstami które były nie na miejscu.
W pierwszej ciąży akurat spotkałam się z brakiem zrozumienia u pani 70+ gdy w 9 miesiącu poszłam oddać ostatni raz krew(grudzień) i pani do mnie że gdzie się pcham to mówię grzecznie że jestem w 9 miesiącu ciąży i mam pierwszeństwo a ona do mnie że mogłam dupy nie dawać
W trzeciej ciąży w połowie położna powiedziała do mnie że głodzę dziecko bo nie tyje ( zazwyczaj tyje 12kg) z natury jestem szczupakiem ( od ostatniej wizyty przytyłam 300 gram ) to było lato. Także szczerze nic mnie nie zaskoczy dobrze że przynajmniej wiem co mnie czeka przy porodzie że będzie szacunek i nikt nie będzie mi mówił co mam robić
-
💊 Ja też prenatal uno, ale dorzucam osobno wit. D i trochę więcej DHA, oba z Aliness.
😷 Czy macie jakieś porady jak poradzić sobie z przeziębieniowymi objawami?
Gryzie mnie od wczoraj gardło, a dzisiaj doszedł ból głowy. Kupiłam sobie Prenalen na gardło, ale na ból głowy to jeden Apap to mi średnio pomógł, a jakoś mam obawy faszerować się dużą ilością tabsów 😪
Trochę jestem wkurzona, bo nie dość, że ludzie w komunikacji na mnie kichają i kaszlają, to jeszcze do biura mojego jeżdżą na siłę chorzy pracoholicy... Jeszcze ta pogoda w kratkę.
Dzień marudy, bo jednak cały luty u mnie był pod znakiem chorobowym, również w biurze sprzedali mi grypę A (choć jeżdżę tam zaledwie 2x w tygodniu, bo 3x z domu), więc taki początek wiosny mnie zdołował 🫠Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:57
⏸️ 24/3/26 (14dpo) 💕
💉bHCG
14dpo: 438 mlU/ml || 16dpo: 1216 mlU/ml || 18dpo: 3461 mlU/ml
💉progesteron
14dpo: 22,50 ng/ml || 18dpo: 23,30 ng/ml
🩺 1/4/26 (5+2) - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
🩺 15/4/26 (7+2) - czekamy na ❤️
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 || 💔
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 16,30 ng/ml (3/26), 18,70 ng/ml (1/26) ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,090 μlU/ml (3/26) ✔️
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO
👱♂️astenozoospermia, morfologia 4%

-
yoreva wrote:💊 Ja też prenatal uno, ale dorzucam osobno wit. D i trochę więcej DHA, oba z Aliness.
😷 Czy macie jakieś porady jak poradzić sobie z przeziębieniowymi objawami?
Gryzie mnie od wczoraj gardło, a dzisiaj doszedł ból głowy. Kupiłam sobie Prenalen na gardło, ale na ból głowy to jeden Apap to mi średnio pomógł, a jakoś mam obawy faszerować się dużą ilością tabsów 😪
Trochę jestem wkurzona, bo nie dość, że ludzie w komunikacji na mnie kichają i kaszlają, to jeszcze do biura mojego jeżdżą na siłę chorzy pracoholicy... Jeszcze ta pogoda w kratkę.
Dzień marudy, bo jednak cały luty u mnie był pod znakiem chorobowym, również w biurze sprzedali mi grypę A (choć jeżdżę tam zaledwie 2x w tygodniu, bo 3x z domu), więc taki początek wiosny mnie zdołował 🫠
Mleko z masłem i czosnkiem . Herbata z sokiem malinowym to mnie ratowało
-
Blond27 wrote:Hej, ja wczoraj miałam USG wszystko ok, zalążek tętna ale serduszka nie było (6t0) ale lekarz dał skierowanie na proga i mówił że jak będzie mniej niż 20 to na teleporade.
Wynik 18 więc dzisiaj na szybko teleporada z jakimś innym lekarzem i on na mnie z morda że wynik jest ok i że powinnam zmienić lekarza bo jak ciąża ma się poronić to poroni a jak "łykamy w ciąży po kolei każda kobieta progesteron" to tylko przedłużamy ciążę które i tak naturalna wyeliminuje.... I zgłupiałam. Mam po 16 druga teleporade , do mojego lekarza musiałabym jechać na wizytę a zwyczajnie mi się nie chce więc może ta druga lekarka mi przepisze chociaż w sumie nie jest on w dolnej granicy. I powiedział że za godzinę jakbym pobrała krew to mogłabym mieć wynik 40 ..... Ależ lekarz okropny
O rany, ale okropny lekarz! Totalnie bez wyczucia.
Z progesteronem to prawda, on nie jest stałą wartością. Ale jeśli czujesz, że coś nie tak, to konsultuj.
Moja znajoma na początku ciąży też tak usłyszała, i to od prowadzącego gina (NFZ). A urodziła zdrową, 4 kg kluseczkę. Walcz o to małe serduszko jak możesz. 😇⏸️ 24/3/26 (14dpo) 💕
💉bHCG
14dpo: 438 mlU/ml || 16dpo: 1216 mlU/ml || 18dpo: 3461 mlU/ml
💉progesteron
14dpo: 22,50 ng/ml || 18dpo: 23,30 ng/ml
🩺 1/4/26 (5+2) - jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
🩺 15/4/26 (7+2) - czekamy na ❤️
⏳od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 || 💔
💉lipidogram, glukoza, B9, B12, D3, ferrytyna, LH, FSH, estradiol, testosteron, DHEA-SO4, SHGB ✔️
progesteron 7dpo - 16,30 ng/ml (3/26), 18,70 ng/ml (1/26) ✔️
prolaktyna - 22,9 ng/ml❕️
TSH - 2,090 μlU/ml (3/26) ✔️
FT3, FT4, aTPO, aTG + USG tarczycy✔️
AMH - 8,47 ng/ml❕PCO
👱♂️astenozoospermia, morfologia 4%

-
Jeśli Cię to pocieszy to ja miałam proga 13.5 I mój lekarz powiedział, ze to jest ok i kazał zbadać za 2 tyg i jeśli bedzie spadał lub pojawi sie w międzyczasie krwawienie to wtedy zadzwonić i mi przepiszeBlond27 wrote:Hej, ja wczoraj miałam USG wszystko ok, zalążek tętna ale serduszka nie było (6t0) ale lekarz dał skierowanie na proga i mówił że jak będzie mniej niż 20 to na teleporade.
mysle, ze 18 to jest bardzo dobry wynik
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jestem po rutynowym USG w medi - serce przestało bić
jestem załamana, w święta mieliśmy powiedzieć rodzicom
Czekam jeszcze na wizytę u mojego lekarza ale nie sądzę że to błąd, płód jest mniejszy o tydzień vs timing ciąży
jeszcze dwa tyg temu wszystko było książkowo
Dawdler34 lubi tę wiadomość
-
Ja od wczoraj Prenatal UNO. Wcześniej od pozytywnego testu sam kwas foliowy łykałam (Folik) 😅blancaa12 wrote:Jakie bierzecie witaminy ciążowe ?
-
Jezu tak bardzo mi przykro 😔😔 nie wyobrażam sobie co musisz teraz czuć 😔 trzymaj sie 🫂🫂Niecierpliwa_ wrote:Dziewczyny, jestem po rutynowym USG w medi - serce przestało bić
Czekam jeszcze na wizytę u mojego lekarza ale nie sądzę że to błąd, płód jest mniejszy o tydzień vs timing ciąży
jeszcze dwa tyg temu wszystko było książkowo -
Niecierpliwa_ wrote:Dziewczyny, jestem po rutynowym USG w medi - serce przestało bić
Kochana trzymaj się. Bardzo mi przykro. Też przez to przechodziłam także wiem co czujesz 😞 tylko czas tu pomoże. Niestety ale taka prawda. Eeh dlatego ja zawsze bałam się komukolwiek powiedzieć na początku bo nigdy człowiek nie był pewny co sie wydarzy 😞 który to tydzień?🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17

-
A ja dziewczyny jestem po wizycie. Jest fasolka 13mm. Serduszko też bije ale lekarz mi nie powiedział ile uderzeń ani nic. Powiedział że jest dobrze. Ale… Mam krwiaka podkosmowkowego 🙄 wiem że któraś z Was też miała? Bardzo poproszę o poradę. Czy chodziłyście do pracy normalnie czy raczej leżeć plackiem? W sumie to mi tylko powiedział żeby nie dźwigać i zakaz współżycia. Na szczęście jest dobrze ulokowany i za tydzień do kontroli. Boże człowiek nie może mieć cichej głowy na sekundę.
Blond27, KASIEEK, Biochemiczka, Ottioli lubią tę wiadomość
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17

-
Niecierpliwa_ wrote:Dziewczyny, jestem po rutynowym USG w medi - serce przestało bić
Przykro mi, ale może jeszcze jest szansa że to błąd 🫂 Kiedy masz wizytę u swojego lekarza? -
Niecierpliwa_ strasznie mi przykro, trzymaj się 🫂
Anett9300 ja mam w sumie dwa krwiaki jeden 10x7mm i drugi 5x8mm. Nie krwawią, nic się nie dzieje, lekarz tylko mówił, żeby się oszczędzać i nie podejmować jakiś większych aktywności. Pracuję cały czas normalnie, ale ja mam pracę przy komputerze, a po pracy zazwyczaj śpię. Podobno są bardzo częste i nawet nie zawsze się o nich wie, powinny się za niedługo zacząć wchłaniać
O tak sobie wyglądają
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:30
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET 🍍 cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
7+0 0.93cm 🍤 8+0 1.65cm 🫘 10+0 2.7cm 🧸

-
White1 wrote:Niecierpliwa_ strasznie mi przykro, trzymaj się 🫂
Anett9300 ja mam w sumie dwa krwiaki jeden 10x7mm i drugi 5x8mm. Nie krwawią, nic się nie dzieje, lekarz tylko mówił, żeby się oszczędzać i nie podejmować jakiś większych aktywności. Pracuję cały czas normalnie, ale ja mam pracę przy komputerze, a po pracy zazwyczaj śpię. Podobno są bardzo częste i nawet nie zawsze się o nich wie, powinny się za niedługo zacząć wchłaniać
Dzięki 🙏 no mój lekarz też tak na spokojnie do tego podszedł, ale ja to jestem panikara. Muszę odstawić acard bo brałam aż 150. Dobrze że nie brałam w końcu tego clexane o które się tak dopominałam 🙄 no zobaczymy za tydzień jak sytuacja się potoczy🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17

-
Bardzo mi przykro. -
Kochana KONIECZNIE idź na USG do innego lekarza a nawet dwóch ..... Jestem z tobą 🩷🩷🩷🩷🩷Niecierpliwa_ wrote:Dziewczyny, jestem po rutynowym USG w medi - serce przestało bić
jeszcze dwa tyg temu wszystko było książkowo -
Niecierpliwa bardzo mi przykro , trzymaj się dzielnie
Córka w 2013 r
2021- 2024 ciąże biochemiczna
Sierpień 2021 poronienie zatrzymane w 6 tyg 😥
Luty 2022 poronienie zatrzymane w 12 tyg/14tyg 😥 Antoś💔
Kir-AA
Accofil, heparyna, acard,
Zmiana leczenia
Szczepienia limfocytami !
+ doszedł czynnik męski - Morfologia 0%—1%