WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Aga27 i Millvaa!

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Kurcze dziewczyny ja siedze jak na szpilakach, do wizyty z serduszkiem. Kiedy planujecie isc na L4?

U mnie niestety nie ma l4, jak nie pracuje to nie zarabiam ;/

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ja jestem nauczycielką w przedszkolu i w zwiazku z tym jestem wsrod ciaglych zarazkow, bakterii, chorob, wiec tez zastanawiam sie nad L4 w niedlugim czasie

Plemniczka to tak jak ja :)
    Chciałabym popracować przynajmniej do końca pierwszego trymestru

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:

Kurcze dziewczyny ja siedze jak na szpilakach, do wizyty z serduszkiem. Kiedy planujecie isc na L4?

Ja tak samo juz nie mogę doczekać się wizyty i serduszka, a jednocześnie boje się, że go nie będzie tak jak w poprzedniej ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 14:06

aw3ncwo.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Ja tez mam falami, bol piersi i rwie mnie w podbrzuszu. Na mdłości mysle za wczesnie ale wtedy kiedy nie bola piersi martwie.sie bo to ostatnio byl oznaka obumierania okruszka
    A znów się martwię że nie bolą i znaczy że powoli koniec ... boli lekko czasem brzuch więcej dolegliwości nie mam. Jutro idę na betę bo inaczej OSZALEJE :-)

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na L 4 jak będzie wszystko dobrze to za dwa tyg i do końca że względu na wcześniejsze straty...

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millvaa. Pierwsza betę robiłam w labo przy szpitalu okazało się że w niedzielę też można i poszłam :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mysz17 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym pracować do września i mam nadzieję ze sie uda. Mnie mdlosci uspokoily sie i rzadko mi dokuczaja. Piersi tez nie codziennie bola. Najgorsze jest zmęczenie, w pracy kolo 12 mam straszny kryzys, a potem w domu o 17 juz musze sie zdrzemnac chocby pol godziny, inaczej zasypiam o 20. Czekam, az ta senność przejdzie bo zawsze moje dni byly dosc aktywne, wypelnione od rana do wieczora a teraz nie mam sily na nic.
    Brakiem innych objawow sie nie przejmuje, wizyte mam dopiero 30.03.

• Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez falami.. wczoraj cały dzień zawroty, zmęczenie, a dziś jak ręka odjął. Wiec nie wiem od czego to zależy, ciekawe jak będzie w pracy... póki co plan mam pracowa do końca maja, może czerwiec ale pewnie to się okaże w praniu ☺️

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojej pracy powrotu nie mam. Pracuje w korpo na call center. Mimo tego że będą musieli przedłużyć mi umowę która miała wygasnąć z końcem czerwca to będę jednak u nich milej widziana na L4 niż w pracy. Ja z tego powodu płakać na pewno nie będę bo i jeździć 1.5 godziny w jedną strone jakoś mi się nie widzi. A później macierzyński no i powrót do pracy mnie czeka. Ale takto jeszcze ponad półtora roku w domu. Z jednej strony myślę że ocipieje bo już siedzę od półtora roku, a z drugiej cieszy mnie kolejny czas spędzony z dzieckiem :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond u mnie ginekolog chciał mi dać L4 od razu choć nic oprocz tworzacego sie pola zarodkowego nie było widac. Zaznaczyl ze chocby pojawil sie minimaly problem to L4 i nie ma zmiłuj....

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • happywife Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka33, mam dokładnie tak samo. W czwartek mega mdłości, piątek tez, wczoraj tez trochę, a dziś na szczęście nie mam mdłości. Nie nakręcam sie, ze to coś złego, cieszę się ze trochę lepiej się czuje.

Karolka33 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona:) w skrócie napisze swoją historię. Bardzo długo staraliśmy się z mężem o dzidziusia różnych rzeczy się chwytaliśmy aż w końcu się udało niestety nasz synek zmarł w 16 tyg. ciąży przestało bić serduszko 17tego Grudnia 2017r. Po rozmowach i przeniesienia do innej kliniki leczenia niepłodności zaczęliśmy starać się na nowo i udało się jestem w ciąży 6t5d. Ale moje obawy teraz są jeszcze większe widziałam w środę zarodek i serduszko....bardzo się denerwuję mam mdłości i dziś pobolewa mnie brzuch biorę duphaston 2x1 tabletka. Boję się jeszcze raz przechodzić to samo wiem że już nie mam na nic wpływu i to jest chyba najgorsze...ale nie chce żeby znów pękło mi serce!!

Toczuszek lubi tę wiadomość

• Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monia28! Trzeba być zawsze dobrej myśli i wierzyć!!
    Wszystko będzie dobrze ☺️

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania28 - trzymam kciuki! Ale spokojnie... Taki pech jak u Was nie zdarza się przecież często i rozumiem obawy, ale już wykorzystaliście limit pecha :) Znacie przyczynę tego poronienia?

Powiedzcie mi dziewczyny, macie już pozakładane karty ciąży?
    Byłam u gina w zeszłym tygodniu (serduszko!) następną wizytę mam za miesiąc (to będzie 10 tc) i dopiero wtedy ma mi założyć kartę, gdy wrócę z wynikami. U Was też tak?

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie założyła jeszcze, dopiero jak będę mieć wizytę 5.04,

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mania28, doskonale rozumiem Twoje obawy. Ja też straciłam moją pierwsza ciąże i teraz ciągle się boje, że będzie to samo. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam jeszcze karty ale jeśli wizyta przebiegnie pomyślnie założy mi 27.03 na wizycie. Będzie to 10+2.

Lofewicz lubi tę wiadomość

Eva31
  • 2mama Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne ciezaroweczki <3

Muszę nadrobić co pisalyscie bo zmęczenie mnie po prostu przykulo do lozka i odebrało chęci do wstawania dobrze ze Maz był w domu i zajął się dziewczynkami ;)

Piszecie o zakładaniu karty ciazy i mnie zakładają koło 10tyg

yuud9jcgba8woc10.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mania! Gratuluje i trzymam kciuki żeby teraz wszystko się udało :)
    Ja tez jeszcze nie mam karty ciazy podejrzewam ze na następnej wizycie 27.03 już mi założy :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ