X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Aga27 i Millvaa!

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Kurcze dziewczyny ja siedze jak na szpilakach, do wizyty z serduszkiem. Kiedy planujecie isc na L4?

U mnie niestety nie ma l4, jak nie pracuje to nie zarabiam ;/

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Ja jestem nauczycielką w przedszkolu i w zwiazku z tym jestem wsrod ciaglych zarazkow, bakterii, chorob, wiec tez zastanawiam sie nad L4 w niedlugim czasie

Plemniczka to tak jak ja :)
    Chciałabym popracować przynajmniej do końca pierwszego trymestru

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:

Kurcze dziewczyny ja siedze jak na szpilakach, do wizyty z serduszkiem. Kiedy planujecie isc na L4?

Ja tak samo juz nie mogę doczekać się wizyty i serduszka, a jednocześnie boje się, że go nie będzie tak jak w poprzedniej ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 14:06

aw3ncwo.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Ja tez mam falami, bol piersi i rwie mnie w podbrzuszu. Na mdłości mysle za wczesnie ale wtedy kiedy nie bola piersi martwie.sie bo to ostatnio byl oznaka obumierania okruszka
    A znów się martwię że nie bolą i znaczy że powoli koniec ... boli lekko czasem brzuch więcej dolegliwości nie mam. Jutro idę na betę bo inaczej OSZALEJE :-)

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na L 4 jak będzie wszystko dobrze to za dwa tyg i do końca że względu na wcześniejsze straty...

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millvaa. Pierwsza betę robiłam w labo przy szpitalu okazało się że w niedzielę też można i poszłam :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mysz17 Znajoma

Wysłany: 18 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym pracować do września i mam nadzieję ze sie uda. Mnie mdlosci uspokoily sie i rzadko mi dokuczaja. Piersi tez nie codziennie bola. Najgorsze jest zmęczenie, w pracy kolo 12 mam straszny kryzys, a potem w domu o 17 juz musze sie zdrzemnac chocby pol godziny, inaczej zasypiam o 20. Czekam, az ta senność przejdzie bo zawsze moje dni byly dosc aktywne, wypelnione od rana do wieczora a teraz nie mam sily na nic.
    Brakiem innych objawow sie nie przejmuje, wizyte mam dopiero 30.03.

• Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez falami.. wczoraj cały dzień zawroty, zmęczenie, a dziś jak ręka odjął. Wiec nie wiem od czego to zależy, ciekawe jak będzie w pracy... póki co plan mam pracowa do końca maja, może czerwiec ale pewnie to się okaże w praniu ☺️

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do swojej pracy powrotu nie mam. Pracuje w korpo na call center. Mimo tego że będą musieli przedłużyć mi umowę która miała wygasnąć z końcem czerwca to będę jednak u nich milej widziana na L4 niż w pracy. Ja z tego powodu płakać na pewno nie będę bo i jeździć 1.5 godziny w jedną strone jakoś mi się nie widzi. A później macierzyński no i powrót do pracy mnie czeka. Ale takto jeszcze ponad półtora roku w domu. Z jednej strony myślę że ocipieje bo już siedzę od półtora roku, a z drugiej cieszy mnie kolejny czas spędzony z dzieckiem :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond u mnie ginekolog chciał mi dać L4 od razu choć nic oprocz tworzacego sie pola zarodkowego nie było widac. Zaznaczyl ze chocby pojawil sie minimaly problem to L4 i nie ma zmiłuj....

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • happywife Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka33, mam dokładnie tak samo. W czwartek mega mdłości, piątek tez, wczoraj tez trochę, a dziś na szczęście nie mam mdłości. Nie nakręcam sie, ze to coś złego, cieszę się ze trochę lepiej się czuje.

Karolka33 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 18 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona:) w skrócie napisze swoją historię. Bardzo długo staraliśmy się z mężem o dzidziusia różnych rzeczy się chwytaliśmy aż w końcu się udało niestety nasz synek zmarł w 16 tyg. ciąży przestało bić serduszko 17tego Grudnia 2017r. Po rozmowach i przeniesienia do innej kliniki leczenia niepłodności zaczęliśmy starać się na nowo i udało się jestem w ciąży 6t5d. Ale moje obawy teraz są jeszcze większe widziałam w środę zarodek i serduszko....bardzo się denerwuję mam mdłości i dziś pobolewa mnie brzuch biorę duphaston 2x1 tabletka. Boję się jeszcze raz przechodzić to samo wiem że już nie mam na nic wpływu i to jest chyba najgorsze...ale nie chce żeby znów pękło mi serce!!

Toczuszek lubi tę wiadomość

• Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Monia28! Trzeba być zawsze dobrej myśli i wierzyć!!
    Wszystko będzie dobrze ☺️

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania28 - trzymam kciuki! Ale spokojnie... Taki pech jak u Was nie zdarza się przecież często i rozumiem obawy, ale już wykorzystaliście limit pecha :) Znacie przyczynę tego poronienia?

Powiedzcie mi dziewczyny, macie już pozakładane karty ciąży?
    Byłam u gina w zeszłym tygodniu (serduszko!) następną wizytę mam za miesiąc (to będzie 10 tc) i dopiero wtedy ma mi założyć kartę, gdy wrócę z wynikami. U Was też tak?

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie założyła jeszcze, dopiero jak będę mieć wizytę 5.04,

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • Joanna_blondi Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Mania28, doskonale rozumiem Twoje obawy. Ja też straciłam moją pierwsza ciąże i teraz ciągle się boje, że będzie to samo. Trzeba wierzyć, że będzie dobrze.

Laura 6.11.2018
    km5suay3vjvn9wdg.png

Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane)
  • Eva31 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie mam jeszcze karty ale jeśli wizyta przebiegnie pomyślnie założy mi 27.03 na wizycie. Będzie to 10+2.

Lofewicz lubi tę wiadomość

Eva31
  • 2mama Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kolejne ciezaroweczki <3

Muszę nadrobić co pisalyscie bo zmęczenie mnie po prostu przykulo do lozka i odebrało chęci do wstawania dobrze ze Maz był w domu i zajął się dziewczynkami ;)

Piszecie o zakładaniu karty ciazy i mnie zakładają koło 10tyg

yuud9jcgba8woc10.png
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mania! Gratuluje i trzymam kciuki żeby teraz wszystko się udało :)
    Ja tez jeszcze nie mam karty ciazy podejrzewam ze na następnej wizycie 27.03 już mi założy :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ